Eurovision 2008-Takmicari

E stvarno, belgijska pesmica mi je stvarno super. Cuj, napisana na nepostojecem jeziku! E to je originalno, a ne tamo one lutkice i kosuljice... Rekla bih da je belgijska pesma van konkurencije jer je potpuno ne-pop-zanr, ne pali se masa na to. Ako se dobro secam, komentator rece da je napravljena po ugledu na srednjovekovne melodije...Stvarno je lepa pesmica.
I ja sam cuo da je pisana po ugledu na srednjevekovne pesme i svidja mise sto su instrumenti na bini.

Inace Milane izgleda da se gubio signal samo dole. U Nisu.

A sta mislite o Izraelskom nastupu! Publika ih je bas gotivno pozdravila!
A Estonci...BEOGRAD - TALLIN, odose leto svet nazad...hehe
Ma Rusija mi nije bas nista posebno, koliko su je najavljivali.....
Grchka stvarno salje sve isto...tra la la...isti kalup svake godine!
Majiska, slazem se skroz za Belgiju, mada taj nepostojeci jezik je 3.put na ESC-u, slicno mislim za Getu! Zao mi je i Moldavije, totalno mi je originalna i ima naj spot! pozZ

Nisam ja majiska :)
Nisam cula da je vec bilo nepostojeceg jezika, al' opet je originalno.

Pozdrav drugari!
Fibiskus, nismo mnogo pogresili u proceni Semifinala I...
Cini mi se i da u Rumunskoj pesmi ima italijaskog jezika!
Zalosno je za Rebeku i Giselu! Bas su se potrudile, posebno Gisela...
Nisam ocekivao Norvesku u finalu!
Arena je bila extraaaa....
pozZ

A!! Ja jesam ocekivao Mariju (Norveska) u finalu, moj potajni favorit. Mislim da je ona usla preko zirija.

Izreal je sjajan. Njegovo izvodjenje ja najblize Marijinom od prosle godine, ne kazem da je kopija. JAKO mi se svidja pesma. Da sam mogao da glasam, glasao bih za njega i Norvesku. Steta sto ne znam hebrejski pa ne mogu da procitam tekst osim onog dela na engleskom, a tako bih zeleo.

Da li su vam se svideli spotovi izmedju pesama? Ja ih u startu nisam razumeo, pa ni sad. Rekose da je tema grad, a nigde g od grada, vec sve nekakva simbolika pretstojece pesme sa preko napisanom razglednicom na tom jeziku. I nije nesto.....

Meni ej bilo interesantno, uvek ispadnu nacionalne boje, lepo je predstavljati zemlje ucesnice, pokloniti im paznju, ali nije mi stvarno jasno zasto smo uskratili sebi mogucnost da prezentujemo grad! U pravu si, nigde Beograda sem pesma voditelja i Noleta!

Evo citam kako su se "izzrebali" novopeceni finalisti. Odredjeno je kako ko nastupa u finalu.
Rusija (glavni favorit) 24
Grcka 20
Bosna i Hercegovina 6
Rumunija 1
Izrael 7
.
.
.
.
.
Kad ovo vidim imam osecaj da nam se dobro pise, jer smo mi i prosle godine bili pre Verke (mi 17, ona/on 18.), pa smo pobedili.
Da li ste znali da je i Lakina sestra na bini sa njim?

Gledala sam prenos na tv-u, super je arena vidi se da su dosta novca ulozili da bi izgledala sto glamuroznije, i uspeli su u tome. Sto se tice takmicara drago mi je sto su usli svi moji favoriti, jedino me cudi sto nisu prosli Irci (curan:D), a maltene na svim kladionicama su bili 3 posle Rusa i nas.
Sto se tice novog pravila glasanja da samo mogu da glasaju zemlje koje ucestvuju u tom polufinalu ne svidja mi se uopste. Samo me interesuje da li isto vazi i za finale? To bi bilo uzasno glupo...
Po meni najbolji scenski nastup imali su Rusi, Plusenko je bio na nivou i nadam se da ce se uskoro vratiti takmicenjima:)
Naravno volela bih da pobedi Jelena, a ako ne neko od ovih mojih favorita redosled nebitan znaci Izrael, Grcka, Rusija, Jermenija (dosta je lose otpevala veceras, ali svejedno dobra je pesma), ili Ceska.

Scena je bila suvise mracna, muzicari se skoro nisu videli. Previse je snimana pozornica, malo izvodjaci. Voditelji su me prijatno iznenadili, narocito Jovana. Favoriti su mi Grcka i Jermenija, zao mi sto Holandija nije prosla. Sve sam vise ubedjena da bi Cveta Majtanovic bolje prosla od jelene Tomasevic.

1. PRAZNA Arena. Ovde se postavlja jednostavno pitanje: Da li ste vi normalni? Nabili ste cene kao nenormalni, pa vam publiku cine samo verni Eurosong fanovi iz EU zemalja?! Kreteni. Nemam drugi komentar.

2. Bolje zvuce Miletovi trubace nego oni juce. Bolje da ih je on doveo i pustio na temu Otpisanih da raspale.

3. Ako se nasa zemljica busa u drzavnost, istoriju i kulturu, onda je to i morala da priskaze kroz kolazni deo. Ne nudi Srbija samo gucu i Exit, ali, cini mi se sve vise da je to i istina.

4. Zeljko nema tremu. Dobro prica engleski. Sve je to ok. Ali Zeljko je suvise nizak za voditelja. Zeljko ima nozice u belim patikicama, pored onakve dame. Zeljku nije mesto tu. Vizuelno se ne uklapa. Ona je bila odlicna, sto se tice odece, sminke, nastupa.

5. Novaka otpratise ko siroce. Bar im uzeo pare, ako je pametan, a znamo da jeste.

6. Pesme su katastrofalne. Trange frange, davorike, udri u grcku zurlu i tesku gotiku. I jos jedno pitanje: ja nisam obavestena da je Finska iskljucivo hard rock-death metal drzava?! Nesto sam propustila.

7. Jedina pesma koja je imala neku `melodiju` i moze biti `evropevljiva`nije usla u finale. Slovenija nije imala podrsku. ***. Mada, mozda je to kazna za katastrofalno izreziran nastup od sado-mazo avantura do sarenih tra lalala haljinica. Jos misica u svemu tome.
I dalje moji favoriti su Bugarska, UK i Kipar.

Poslednja izmena:

Back