EU : da ili ne ?

Interesantno koliko pojedinci karikiraju sa tim:.....sto se ne vratis?
Ja nisam rekao da ja nisam za EU?
Samo sam ti obrazlozio moj nacin razmisljanja.
Bugarima se smanjila stopa nezaposlenosti zato sto ta razlika koju ti spominjes je utekla
u EU i sada rade (na crno) po Spaniji,Italiji,Nemackoj........itd.
Moj prijatelj inace bivsi konzul Bugarske u Austriji se vratio u Bugarsku u MIP gde sada radi za 400 Dolara mesecno u nadi da ce dobiti namestenje negde u ambasadi.

da su otisli toliko na crno pa da im se sa 20% smanji na 7% je nemoguce,moguce da su otisli na crno ali toliko ne.

pa delujes mi kao da nisi za EU ;)

da su otisli toliko na crno pa da im se sa 20% smanji na 7% je nemoguce,moguce da su otisli na crno ali toliko ne.

pa delujes mi kao da nisi za EU ;)

Ako imas mogucnost da pogledas izvestaj UN-a o natalitetu .......itd. u EU ,
videces da je Bugarska prva zemlja kojoj se predvidja odumiranje stanovnistva(iseljenjem) za 30% do 2030 god.
Po cemu mislis da sam ja protiv EU?
Konstruktivna kritika je sve osim protiv.

Ceda je licemer,navukao je oreol sveca na sebe,pokusava da podseti ljude na Djindjica recenicama:Tama ne moze da pobedi svetlo,a ti isti su zaboravili ko je pozurio da srusi kucu u Silerovoj,da se ne bi videlo sta je snimao Siptar kad mu je dolazio u goste...

Najbolje je da to pitanje postaviš svim ostalim zemljama Evrope. Naime,ako ne računamo Rusiju koja je supersila i prostire se na dva kontinenta,jedina zemlja koja ne teži priključenju EU je Belorusija. E sada,ako nam je ta zemlja ideal i uzor onda bolje da nas nema.

Prikljucivanje EU nije samo olaksavajuci vizni rezim [samo 11 % Srba poseduje pasose] vec sa sobom vuce i druge stavke koje niko NE pominje kao npr slanje nase vojske [nase dece] na krizna podrucja zemalja EU, placanje "debele" clanarine itd itd. Vidim da po statistici koju sprovode neke kuce vecina nas je ZA pristup a i nezna :confused: koje obaveze donosi to clanstvo. Nisu samo vizne olaksice.......:oops:

Ја сам против јер је то кобно по Србију из више разлога

5) Zabrana organizacija koje promovišu nacizam i/ili fašizam kao poželjno
ZA: 28 kyoatia Alekasandar3 klikk filatelista, pa šta? Derer porin50 DJM medved_bg Архангел svetolik trpkovic Banshee Kaj Ha-Nocri Yopa goxy crow ~Petar~ jedite_kod_Joa sw-darthBEN vrkveni krokodil Peaceful Шалом Donqihote Ivan015 Синовац moje srce Zvezdica baracigor
SUZDRŽAN: 2 SiIent Bob saladin
PROTIV: 5 Secikesa Vintage adem_ks DeteSunca zike

Jel ovo jedan od razloga?

Prikljucivanje EU nije samo olaksavajuci vizni rezim [samo 11 % Srba poseduje pasose] vec sa sobom vuce i druge stavke koje niko NE pominje kao npr slanje nase vojske [nase dece] na krizna podrucja zemalja EU, placanje "debele" clanarine itd itd. Vidim da po statistici koju sprovode neke kuce vecina nas je ZA pristup a i nezna :confused: koje obaveze donosi to clanstvo. Nisu samo vizne olaksice.......:oops:
a eu puna kriznih podrucja :roll:
pristup eu ne znaci samo olaksavajuci vizni rezim :roll:,nego i slobodno kretanje kapitala,robe i ljudi,prihvatanje i priblizavanje standardima evorpske unije koji su po mnogo cemu daleko ispred nasih i koji pozitivno uticu na kvalitet zivota,pristup fondovima za regionalni razvoj,ujednavacanje obrazovnog sistema i mogucnost lakseg usavrsavanja i vrednovanja domacih diploma kao i koriscenja raznih pogodnosti studentsnih programa...pa do banalnih stvari kao sto su popusti i besplatni ulazi u muzeje za gradjane eu :mrgreen:...mislim...informisi se,vidis samo ono sta ti se hoce...:neutral:
eu je previse slozen sistem zakona,prava i obaveza da bi ga ti banalizovao jednom recenicom.
ljudi su pisali knjige a ti genijalac pa sazeo u jednoj recenici...

ja bih bio za jednu labavu Evropsku Uniju u kojoj vladaju sloboda, jednakost, vladavina prava. al za ovakvu EU koja teži totalitarnosti (nametanje Lisabonskog ugovora bez referenduma umesto neuspelog Ustava), koja se proširuje ne logično nego zbog geo-strateške kontrole (Crno more, Baltik), koja je bahata prema siromašnima u Africi, Aziji, Južnoj Americi (uništavanje viškova hrane samo radi održavanja visoke cene), čije zemlje učestvuju u razaranju drugih država (SFRJ, Srbija) i ratovanju sa kako sa NATOom (SRJ, Avganistan), tako i pojedinačno (Francuzi, Britanci sa svojim kolonijama u početku, Britanci protiv Argentine), koja manje razvijenim evropskim "bludnim sinovima" nameće neo-liberalizam (jednosmeran protok ljudi, robe i kapitala, u njihovu korist) i tako kolonizuje države, i generalno, smeta mi Evropa na tvrdoj američko-kapitalističkoj liniji. takva Evropa sve manje i manje počiva na svojim vrednostima, koje cenim. i kao takva, sigurno će otići u kajrac.

Prikljucivanje EU nije samo olaksavajuci vizni rezim [samo 11 % Srba poseduje pasose] vec sa sobom vuce i druge stavke koje niko NE pominje kao npr slanje nase vojske [nase dece] na krizna podrucja zemalja EU, placanje "debele" clanarine itd itd. Vidim da po statistici koju sprovode neke kuce vecina nas je ZA pristup a i nezna koje obaveze donosi to clanstvo. Nisu samo vizne olaksice.......
Ponavljam jos jedared. Nadam se da ces da razumes.....

Na "mirovne misije"mozhe da ide ko hoce.Nije obavezno uopste.Kada udjemo u EU nece nam trebati pasoshi to ti je ko da putujesh po srbiji.Msm naravno ako ocesh da putujesh po EU nece ti trebati pasoshi.Ko hoce da ide da ratuje za pare neka ide shto da ne?Ako misli da ce to da mu promeni zhivot neka ide.Uvek cesh moci sinu(ako si otac)da objasnish da ne ide ali ako dete oce da ide pa neka ide shta da radish.

Back