Pa u kom se kontekstu spominju u slovenskoj etnografiji? Dakle ni svest o postojanju zasebnog arbanaškog jezika i njihove zajednice kao zasebnog naroda, baš kao što su to npr. Hrvati, ti ne smatraš kao da znači da je reč o nekakvoj etničko skupini?
Arvanit je isto što i Arbanas. Ne postoji Arbanas u grčkom jeziku; to je taj oblik. Besmislen ti je komentar, jer je isto kao da si napisao da se prvo spominju Serbloi, pa tek onda, kasnije, Srbi, implicirajući možda i razliku između dva hipotetički pominjana različita srpska naroda (Starosrba i Novosrba, koji bi se, komparativno govoreći, do XII st. doselili i preuzeli ime od ranijih Srba). Mi kažemo Arbanasi kada prevodimo sa grčkog jezika, prilagođavajući našem.
Ono što sam potencirao jeste da je netačno bilo kada si napisao da se prvo pominje zemlja. Kao što sam već nekoliko puta do sada postavljao na forum, prvo imamo etničku odrednicu, u kojoj se pominju u dračkom tematu uporedo sa Helenima i Bugarima. Pa tek onda imamo naziv za zemlju.
Dopuniću ovo i jednim pitanjem, jer je ostalo još uve posve nerazjašnjeno: da li ti poričeš da su postojali u srednjem veku Arbanasi kao jedan narod; kao kulturna zajednica, distinktna u odnosu na svoje romanske, romejske i slovenske susede, na isti način kao što su to i oni međusobno (odnosno prema arbanaškoj etniji) ili ne?