- Poruka
- 30.460
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Предавање историчара др Бориса Стојковског на тему „Увод у средњовековну историју Албанаца и Албаније” (22. 7. 2024)
За 200 година како су кренули и Милошевић има да им буде Албанац
А могао би и онај Илир са друге теме да погледа.
А могао би и онај Илир са друге теме да погледа.
За 200 година како су кренули и Милошевић има да им буде Албанац![]()
Па ко теби јавља те информације , јел ЦИА?usput nikad se nije izjasnjavao kao Srbin.
Па ко теби јавља те информације , јел ЦИА?
Иначе , и ја мислим да се он сматрао Југословеном.
Naslusao sam se gluposti ovog alternativca, necu ni sekund da mu dam.
Naslusao sam se gluposti ovog alternativca, necu ni sekund da mu dam.
Da pogadjam, otkrio je da Albanci nisu Iliri nego Tracani![]()
Ček šta?Citavo vrijeme je drvio kako nijesu Iliri, podsjeca na Slavena @Q. in perpetuum hibernum mora da prati forum haha
Ali su zato Tracani i Dacani, ha? Pa kaze mnogouceni Komatina je to pokazao u svojo raspraviCitavo vrijeme je drvio kako nijesu Iliri, podsjeca na Slavena @Q. in perpetuum hibernum mora da prati forum haha
Ko je autor ove slikovnice? Kosovo nema veze s Albancima do 16. veka.
Kosovo nema veze s Albancima do 16. veka.
Ne slažem se sa pitanjem. Ali, ako su lagali bili su to osmanlijski popisi stanovništva Kosova.Ko ti je to slagao?
Ko je autor ove slikovnice?
Ne slažem se sa pitanjem. Ali, ako su lagali bili su to osmanlijski popisi stanovništva Kosova.
Popis stanovništva Kosova iz 1455. godine, poznat kao defter, predstavlja jedan od najdetaljnijih osmanskih popisa iz tog perioda. Prema ovom popisu, većina stanovništva na teritoriji današnjeg Kosova bila je srpska pravoslavna. Imena koja se pojavljuju u popisu velikom većinom su slovenska, što ukazuje na pretežno srpsko stanovništvo. Javljaju se i neka muslimanska imena, ali nije moguće tvrditi da su u pitanju imena Arbanasa, a ne Turaka.
Pa ja govorim o Kosovu. I tvoja bezvredna šarena mapa govori o Kosovu i Metohiji.Bas na tom defteru javljaju se tipicna albanska imena, pretezno oko Drenice i Metohije.
Nijesam znao da su Osmanlije popisivale etnicki sastav stanovnistva tako davno.Ne slažem se sa pitanjem. Ali, ako su lagali bili su to osmanlijski popisi stanovništva Kosova.
Popis stanovništva Kosova iz 1455. godine, poznat kao defter, predstavlja jedan od najdetaljnijih osmanskih popisa iz tog perioda. Prema ovom popisu, većina stanovništva na teritoriji današnjeg Kosova bila je srpska pravoslavna. Imena koja se pojavljuju u popisu velikom većinom su slovenska, što ukazuje na pretežno srpsko stanovništvo. Javljaju se i neka muslimanska imena, ali nije moguće tvrditi da su u pitanju imena Arbanasa, a ne Turaka.
Pa ja govorim o Kosovu. I tvoja bezvredna šarena mapa govori o Kosovu i Metohiji.
Da li da zaključim da si glup jer ovo što kažeš u odgovoru na moj post nema veze sa mojim postom?Nijesam znao da su Osmanlije popisivale etnicki sastav stanovnistva tako davno.
Jesi odlučio - jel "novotarija" ili je "to tada sve bilo"? Prvo je bilo Hvostno, pa je onda pomodarski dobilo naziv Metohija. Na jugu Metohije bilo je nešto Arbanasa i početkom 16. veka.To je sve tada "kosovo" odnosno bivsa oblast Brankovica. Kosovo inace je novotarija, taj pojam cak ne postoji u srednjovjekovnoj istoriji.