EPS SMANJIO VOLTAZU DA BI BILA VECA POTROSNJA I VECI JANUARSKI RACUNI?

zemunski kej

Elita
Poruka
21.838
Da li su i vama dosli uvecani racuni za potrosnju elektricne energije. Kazu da su u proseku veci za 20~30%. Evo linkhttp://www.kurir-info.rs/enigma-zasto-su-nam-veci-decembarski-racuni-za-struju-clanak-1177787 .Jedan strucnjak tvrdi da su smanjili voltazu pa nasim kucnim uredjajima treba vise energije da bi radili. Da li je ovo moguce,da li nam je ovo osveta za prozivanje EPS za 13 platu.

Da li su i vama dosli uvecani racuni za potrosnju elektricne energije. Kazu da su u proseku veci za 20~30%. Evo linkhttp://www.kurir-info.rs/enigma-zasto-su-nam-veci-decembarski-racuni-za-struju-clanak-1177787 .Jedan strucnjak tvrdi da su smanjili voltazu pa nasim kucnim uredjajima treba vise energije da bi radili. Da li je ovo moguce,da li nam je ovo osveta za prozivanje EPS za 13 platu.

Zorana zna najbolje.z:lol:

Čestitka od euROPSKOG Vučića i verne mu Zorke ....

Лако је проверавати напон у кући, једино ти треба инструмент. Можеш да установиш мерење на дневном нивоу и да испратиш статистички како се креће напон.
Постоји нешто друго а то је да је дистрибутивни систем често на ивици оптерећења и да су појединцима постављене предугачке трасе напојних каблова који нису добро димензионисани. Није свеједно ако напајаш кућу са 5м кабла или са 50м кабла исте дужине. Постоји нешто што се зове пад напона на дужим трасама.
Али...генерално, како је снага струје производ напона и јачине струје, а снага је оно што се мери код потрошње, то произилази да смањење напона узрокује да потрошач повлачи већу струју и врши веће оптерећење мреже.
Ја сам више пута проверавао напон код мене и никад није био испод прописаног, чак често прелази прописане вредности. Кажем, има ту многих фактора али пресудан је само један: монопол.

Ma nije važno što su veći...Bitno je da su sada mnogo pregledniji i da svako tačno zna šta plaća...

:zcepanje: па исти су као и раније само што су додали
трошкове јавног снабдевача 121,29
Накнада за ОИЕ 0.044 дин/квч 23,76
Обрачунска снага 11,04 кв х 42.839 дин / кв 472,94 + ПДВ

15 дана нисам користила рингле, али број киловата се неким чудом повећао ....

Ma nije važno što su veći...Bitno je da su sada mnogo pregledniji i da svako tačno zna šta plaća...

..............................

- - - - - - - - - -

:lol:

Biseri biserni,

struja se obračunava po kilovat-satu, kWh.

Vat je volt puta amper
W = V x A

razloge većih računa potraži na drugom mjestu.

па јесу бисери , нема шансе да ти се рачун смањи и , ако покушаш да штедиш ... ја сам ти пример :znamiguje:

потражићу старе рачуне када нас је било троје , машина није престајала да ради , 2 бојлера непрекидно укључена плус грејалице , кување , пеглање 2 тв непрекидно укључена , нисам приметила да је било више од 800 kW ,
можда и јесте , али трошило се три пута више ...

Poslednja izmena:
Са старим струјомерима нећете моћи да "победите" државу..тако да, кад уведу дигиталне, онда ће потрошачи знати стврну потрошњу.

Мени је конкретно приближно исти рачун, са овим додацима које је набројала ЛЛ.

..............................

- - - - - - - - - -

па јесу бисери , нема шансе да ти се рачун смањи и , ако покушаш да штедиш ... ја сам ти пример :znamiguje:

Ako te neko vara, onda te vara na ovaj ili onaj način, neće mu pomoći smanjivanje voltaže.

To je kao da plaćaš skuplju vodu zato jer su ti malo zavrnuli ventil ;)

:zcepanje: па исти су као и раније само што су додали
трошкове јавног снабдевача 121,29
Накнада за ОИЕ 0.044 дин/квч 23,76
Обрачунска снага 11,04 кв х 42.839 дин / кв 472,94 + ПДВ

15 дана нисам користила рингле, али број киловата се неким чудом повећао ....

Обрачунска снага се одавно наплаћује само је сад тек видиш у рачуну. То је плаћање "резервисања" снаге потрошње твог домаћинства код ЕПС-а. Нешто као камата на дозвољени минус у банци, користила ти њега или не.

Ovih mesecii smo zbog silnih praznika vise kuci, vise se kuva i greje i normalno je da su veci racuni. Kod mene je povecanje minimalno, par procenata.

ebiga, ja se u tu priču ne uklapam ... uobičajeno nisam kuvala niti se više grejala , jednako trošim drva za etazno grejanje ... nešto ipak ne štima , bar
meni ....

Обрачунска снага се одавно наплаћује само је сад тек видиш у рачуну. То је плаћање "резервисања" снаге потрошње твог домаћинства код ЕПС-а. Нешто као камата на дозвољени минус у банци, користила ти њега или не.

Obračunska snaga se videla i do sada , ova 2 su dodali i nije ni bitno, nije to neki iznos, ali kW neprekidno rastu ...pa nije normalno da 15 dana nisam
koristila exspres ringlu , a račun znatno veći , sve ostalo sam trošila uobičajeno . mislila sam da je to veliki potrošač , ali očigledno nije .

Ево, да испратите своју потрошњу.
ЛИНК
Код првог логовања, корисничко име је ЕДБ број а лозинка је ЈМБГ. После можете променити лозинку.
Моја потрошња:
document_001.jpg

Ako te neko vara, onda te vara na ovaj ili onaj način, neće mu pomoći smanjivanje voltaže.

To je kao da plaćaš skuplju vodu zato jer su ti malo zavrnuli ventil ;)

pa i to što kazeš ... a koje crno zavrtanje ventila ... 15 kubika vode mesečno , jedino, ako sam prisutna kada očitava bude 7 . vode trošim više
zimi nego leti :lol: jbg., mora se negde i ukrasti .
Ajde, neću da kukam , nećemo u EU , tebi je sve jeftinije i nešto moramo da zrtvujemo :znamiguje:

Obračunska snaga se videla i do sada , ova 2 su dodali i nije ni bitno, nije to neki iznos, ali kW neprekidno rastu ...pa nije normalno da 15 dana nisam
koristila exspres ringlu , a račun znatno veći , sve ostalo sam trošila uobičajeno . mislila sam da je to veliki potrošač , ali očigledno nije .

Експрес рингла је бржи потрошач али да би била експрес, мора да буде снажнија од обичне па се тако компензује потрошња. Одговара кад се кува у експрес лонцу јер он задржава топлоту под притиском дуже од обичне шерпе. Дакле, експрес рингла НЕ штеди струју.

Back