Mda.Ne lupetaj čovječe.
Čak i kad si u pretplati, s tim se pokriva iduće obračunsko razdoblje ili možeš tražiti povrat love.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mda.Ne lupetaj čovječe.
kako stavljas magnet na ovo cudo?Pogledajte prilog 1735202
Ovakvo iskrino brojilo smo kupili još pre 20+ godina i hep nam ga je ukrao još pre 8 godina instalirao sagem bofl - odmah se duplirao račun za struju i nije radilo nikada automatsko očitavanje. Pre par godina su opet menjali brojilo i opet je dupliran račun za struju. Prošle godine su opet skidali brojilo i proveravali vraćali. U svim tim njihovim akcijama pokrali su nas za hiljade evra!
Било је нереално.Ponovo ide popisivac....
Znaci kratko im je trajalo da sami saljemo...
морам и ја, али сам имала матични број, пријавила на телефон 0800 360 300 и све прошло ОК.Moram prebaciti sat na sebe, ne mogu se registrovati jer se ne vodi na mene pa ne prihvata moj jmbg pri registraciji.
Сад си га убо. Поређење.a u kojoj vlast ne ubija?
zasto tamo neki francuz ili nemac predje par hiljada kilometara i gine u iraku, avganistanu, ukrajini itd itd...?
Ne ubija svoj narod kao radikali i naprednjaci 30+ godina. Ovi ubijaju iz čistog uživanja.a u kojoj vlast ne ubija?
zasto tamo neki francuz ili nemac predje par hiljada kilometara i gine u iraku, avganistanu, ukrajini itd itd...?
Да се не лажемо, али ЕПС је ипак полупримитиван, да кажем народски полупећински. Да ли је то напредак ? Јесте одређени напредак. Да ли неке фирме и институције нису се ни у тој мери дигитализовале ? Тачно је нису.e nesretnice...
odavno OBRAZOVAN svet placa racune preko tako sto ih pogleda na sajtu eps. aplikacija se skine registrujes se i tamo sve ima, racuni poslednjih godinu ako ne i vise, uplate poslednjih godinu...
mozes ga odstampati ako imas stampac , ako ne prepise racun poziv na broj i cifru , pa popuni uplatnicu ili to odradi preko aplikacije banke u kojoj imas racun...
na sajtu se prvo pojavi racun pa tek psole nekoliko dana tri do 4 dodje u sanduce onima koji dobijaju putem poste...
postoji i druga aplikacija koja se skida preko plej prodavnice to je za PRIJAVU STANJA NA BROJILU , da ne cekas da ti ocitajuto je EDS ili ED srbije, to kad isntaliras pritisnes na prihava stanja potom upisese sifru mernog mesta (imas na racunu nepismeni stvore) , brb rojila i slikas stanje na brojilu pa aploadujes tu... i to je to
inace neupuceni stvore zbog mucki oko tendera za dodelu firmi koja ce popisivati jedna firma se zalila pa je povucen ugovor onima kojima su dodelili pa je prosli mesec eps slao svoje radnike na popis kao pre... i ovaj mesec ce odraditi tako
no ja vec godinu dana i jace koristim aplikaciju EPS
ne brukaj se vec se mdoernizuj i civilizuj jer 21 vek je ne budi elektronski nepismen...
не смарајДа се не лажемо, али ЕПС је ипак полупримитиван, да кажем народски полупећински. Да ли је то напредак ? Јесте одређени напредак. Да ли неке фирме и институције нису се ни у тој мери дигитализовале ? Тачно је нису.
Мени је јако примитивно да ја у 21. веку сликам стање на бројилу, да њима то аплодујем, то је смешно.
Ево како се то ради у нормалним државама 21. века. Пример је запад, а ко замисли тек Кину и Јапан.
На Западу (Европа, Северна Америка и друге развијене земље), очитавање струје је у већини случајева аутоматизовано, па грађани не морају да сликају бројило и шаљу стање као што је често случај у Србији.
Ево како то функционише у већини западних држава:
1.
- Уређаји који аутоматски и у реалном времену шаљу податке о потрошњи електродистрибутеру (енергетској компанији).
- Не захтевају никакво ручно очитавање.
- Грађани имају апликације или портале где виде потрошњу, али не морају ништа да уносе.
Примери:
- У Великој Британији, Холандији, Немачкој и Скандинавији већина домаћинстава већ има smart meter.
- У Канади и САД-у су такође у широкој употреби.
2.
- Нека домаћинства (старије зграде) имају дигитална бројила без интернет везе, па:
- Очитавања врше службеници дистрибуције (долазе на терен).
- Или се подаци читају преко уређаја у возилу који пролази улицом (радио сигналом).
- У тим случајевима грађани ретко сами уносе податке, осим ако је проблем са бројачем или миграција.
3.
- Ова пракса (сликање бројила и слање стања) постоји само у изузетним случајевима:
- ако је бројило унутар куће а техничар не може да уђе,
- ако је стан нов или тек укључен на мрежу,
- ако постоји грешка у систему,
- ако је у питању стара зграда у руралном подручју.
Апликације у западним земљама:
- Уместо да грађани шаљу слике, апликације им служе за праћење, не пријаву.
- На пример: British Gas, Enedis (Француска), PG&E (Калифорнија) имају апликације где видиш:
- Потрошњу по сату/дану
- Рачуне и тарифе
- Поређење са претходним месецом
Закључак:
- У већини западних земаља не шаљеш слике бројила, већ smart meter то ради сам.
- Само у ретким случајевима грађани уносе стање ручно.
- Србија је још увек у процесу дигитализације и увођења паметних бројила, па се зато користе апликације попут ЕДС и сликање бројила.
тачноBože kako su ovi botovi načitani sve vide i razumeju samo im uvek promakne kriminal i korupcija![]()
То је све што знаш да кажеш ''не смарај'', зато што немаш контра-аргумент, јер сам у праву.не смарај
снс својата и ту институцију, преко његовог бандита ће се сада плаћати...
ne smaraj.То је све што знаш да кажеш ''не смарај'', зато што немаш контра-аргумент, јер сам у праву.
СНС је владајућа секта, нормално је да ће својатати ... ове чак и нема везе са мојим одговором.
Па ко је рекао да није отет ? Али секта није извршила потпуну дигитализацију.ne smaraj.
lopovluk kad se rasturi i kad se vrati eps u drzavne ruke kako Bog zapovjeda sve ce to doci na svoje
davis i razvlacis pitu , sklanjajuci sa onog najbtinijeg da je eps otet...
zavrsicemo toПа ко је рекао да није отет ? Али секта није извршила потпуну дигитализацију.