Епидемија вируса H1N1-свињски грип

@sofija: molim te, nemoj jedan te isti stav ponavljati unedogled....Svi smo te čuli..ostalo je samo da daš neko validno pokriće za tvoj agresivan stav...:neutral:
За почетак, увредио си ме.:evil:
Мој став је , МОЈ став и држим га се као што се и ти или било ко други држи свог, и без посебне аргументације на име последица од вакцине против свињског грипа.

Ја сам рекла због чега се ЈА нећу вакцинисати, као што сам рекла да свако треба САМ ЗА СЕБЕ да одлучи хоће ли се вакциинисати или не.

Став о невакцинисању заснивам на томе што се не знају последице евентуалне вакцинације. Ендонуклеаза помиње дугогодишње статистичко-епидемиолошко праћење. Које праћење, чега? Дугогодишње епидемиолошко - статистичко праћење свињског грипа ?? Како је то могуће кад је вирус тек сад искочио?

Значи, мени лично такво објашњење није довољно. Овде се неки баве теоријом, али им фали праксе.:roll:

Које боље објашњење ти треба??

У чему је прблем аналитичару?
Је л' треба да пишем оно што ти мислиш?

Е па неће моћи!

Ако тако хоћеш, мораћеш да ме дисквалификујеш с теме прво, да ме банујеш или шта већ.

Ајде, дај ти доказ да последица неће бити, дај доказ да је статистички прорачун добар с обзиром да се с истим вирусом срећемо први пут.

Да видим те префињене аргументе.

Ужас од непоштовања туђих ставова!!:roll:

Од тебе овакав лицемерни испад нисам очекивала.:confused:

Dragi sasha bgd,
hvala na tako azurnoj cenzuri.Razlog:neprimerene kvalifikacije licnosti korisnika koji je citiran je totalno promasen!Kvalifikovati licnost korisnika je razlicito od kvalifikovati nacin na koji taj korisnik iznosi svoj stav!!!
A taman sam htela da pokazem dobru volju i nadala se Sofijinom razumevanju,sad nista od toga,pomislice devojka da si mi obrisao ko zna sta!!!

Хоћете да кажете да је " Особа Х добра али да чини лоша дела"? :)

За почетак, увредио си ме.:evil:
Мој став је , МОЈ став и држим га се као што се и ти или било ко други држи свог, и без посебне аргументације на име последица од вакцине против свињског грипа.

Ја сам рекла због чега се ЈА нећу вакцинисати, као што сам рекла да свако треба САМ ЗА СЕБЕ да одлучи хоће ли се вакциинисати или не.

Став о невакцинисању заснивам на томе што се не знају последице евентуалне вакцинације. Ендонуклеаза помиње дугогодишње статистичко-епидемиолошко праћење. Које праћење, чега? Дугогодишње епидемиолошко - статистичко праћење свињског грипа ?? Како је то могуће кад је вирус тек сад искочио?

Значи, мени лично такво објашњење није довољно. Овде се неки баве теоријом, али им фали праксе.:roll:

Које боље објашњење ти треба??

У чему је прблем аналитичару?
Је л' треба да пишем оно што ти мислиш?

Е па неће моћи!

Ако тако хоћеш, мораћеш да ме дисквалификујеш с теме прво, да ме банујеш или шта већ.

Ајде, дај ти доказ да последица неће бити, дај доказ да је статистички прорачун добар с обзиром да се с истим вирусом срећемо први пут.

Да видим те префињене аргументе.

Ужас од непоштовања туђих ставова!!:roll:

Од тебе овакав лицемерни испад нисам очекивала.:confused:

Polako, niti te je ko vređao niti imaš razloga da se tako ponašaš...Kao što nema dokaza da je vakcina potpuno bezopasna, isto tako nema dokaza da je ista opasna..A što se banovanja ili brisanja tiče, zašto bih to radio....lepo sam te zamolio da spustiš malo loptu...:confused:
Ako ne želiš da se vakcinišeš, u redu, tvoj stav, ali nemoj da zbog tog tvog stava neko strada...Samo toliko...

Da li neko moze da mi objasni zasto moram da potpisem da odbijam vakcinu (n.pr)?

Ствар је веома једоставна и логична. Доживотни министар здравља је то веома лукаво урадио.

1. Мораш да потпишеш да ћеш на сопствени захтев и одговорност да примиш вакцину.
То значи да, ако нешто крене наопаким током (вакцина је у експерименталној фази!), министар и министарство нису криви јер сте сами то тражили.

2. Мораш да потпишеш да ћеш на сопствени захтев и одговорност да одбијеш да примиш вакцину.
То значи да, ако добијеш Швајне грип, сам ћеш бити крив, јер, ето, министарство и министар су те лепо замолили да је примиш.

Poslednja izmena:
Polako, niti te je ko vređao niti imaš razloga da se tako ponašaš...Kao što nema dokaza da je vakcina potpuno bezopasna, isto tako nema dokaza da je ista opasna..A što se banovanja ili brisanja tiče, zašto bih to radio....lepo sam te zamolio da spustiš malo loptu...:confused:
Ako ne želiš da se vakcinišeš, u redu, tvoj stav, ali nemoj da zbog tog tvog stava neko strada...Samo toliko...
Имам разлог да се љутим, јер мени пребацујеш агресиван став ''против вакцинације'', а онда себи дозволиш да напишеш како је мој став без покрића, при чему је и став ''за вакцинацију'' по питању последица без покрића.

Извини, али то што си себи дозволио је чиста агресија над ставом који ти није близак.

Дакле, доказа да НЕЋЕ бити последица нема- али министарство тражи потпис од сваког ко прими вакцину.
Доказа да ће последица бити има, то је написао и ендонуклеаза (лакших последица, а за теже још није прошло довољно времена да бисмо тврдили са сигурношћу - али опет не требамо заборавити чињеницу да министарство тражи потпис од сваког ко прими вакцину.

Мени је то довољно да се замислим тј. да не прихватим понуђено.

Бојим се да нисам нигде ја испољила агресију, јер нисам ни на кога вршила притисак да се не вакцинише. Али ти јеси покушао да извршиш притисак на мене да престанем да износим свој став (како си рекао, без аргумената, а ни сам за своје тврдње немаш аргументе!!).

Дакле, аналитичару, ем си покушао да извршиш притисак на мене, ем имаш дупле критеријуме.

У развијеним земљама у којима постоји владавина права, био би оптужен за покушај гушења критичког мишљења.

Страхота!!

Имам разлог да се љутим, јер мени пребацујеш агресиван став ''против вакцинације'', а онда себи дозволиш да напишеш како је мој став без покрића, при чему је и став ''за вакцинацију'' по питању последица без покрића.

Извини, али то што си себи дозволио је чиста агресија над ставом који ти није близак.

Дакле, доказа да НЕЋЕ бити последица нема- али министарство тражи потпис од сваког ко прими вакцину.
Доказа да ће последица бити има, то је написао и ендонуклеаза (лакших последица, а за теже још није прошло довољно времена да бисмо тврдили са сигурношћу - али опет не требамо заборавити чињеницу да министарство тражи потпис од сваког ко прими вакцину.

Мени је то довољно да се замислим тј. да не прихватим понуђено.

Бојим се да нисам нигде ја испољила агресију, јер нисам ни на кога вршила притисак да се не вакцинише. Али ти јеси покушао да извршиш притисак на мене да престанем да износим свој став (како си рекао, без аргумената, а ни сам за своје тврдње немаш аргументе!!).

Дакле, аналитичару, ем си покушао да извршиш притисак на мене, ем имаш дупле критеријуме.

У развијеним земљама у којима постоји владавина права, био би оптужен за покушај гушења критичког мишљења.

Страхота!!

Misliš da nisam radio na ispitivanju vakcina? :per:
Ovo o gušenju javnog govora na ovom pdf-u je čista glupost...Uostalom, ukoliko misliš da sam ti, na bilo koji način ugrozio prava, buni se Administraciji...Moj rad je transparentan...:neutral:

Misliš da nisam radio na ispitivanju vakcina? :per:
Ovo o gušenju javnog govora na ovom pdf-u je čista glupost...Uostalom, ukoliko misliš da sam ti, na bilo koji način ugrozio prava, buni se Administraciji...Moj rad je transparentan...:neutral:
Сигурна сам да ниси радио на испитивању баш вакцине против свињског грипа.
Та врста науке је спорт богатих.
У Србији не постоје паре за таква испитивања.

Свако ко гуши слободу говора, брани се тиме да је уствари не гуши.

Наравно да нећу да се обраћам администратору. Нећу човека да гњавим због ствари са којима могу сама да се носим.:cool:

dragi moji

preterali ste
jeste naš zdravstveni sistem takav kakav je
jeste naš ministar takav kakav je
ali
zaboravljate da je ovo ozbiljan podforum ZDRAVLJE na ozbiljnom forumu krstarice, a ne trećeg oka
i moje skromno mišljenje je da treba da se držimo preporuka naših epidemiologa
i našeg ministra
i opšte prihvaćenih stavova i preporuka
ili da se prebacimo na natprirodne pojave i misterije

ovo je već postalo smešno
i nije ni toliko bitno što je smešno, koliko može da bude opasno!
i onako sluđeni ljudi se sluđuju još više
od milion postova na ovoj temi mogu da pročitaju možda desetak zaista korisnih za opštu populaciju

neću nikog da citiram, ali ima postova od kojih se ježim
to su postovi u kojima potpuni laici iznose neke užasne procente, pa čak i naglašavaju da su to samo načuli
i postovi puni dezinformacija kako vakcina mora da se primi

itd, itd. da ne smaram više
ostavljam moderatorima da odluče da li će ovaj moj komentar ostaviti ili ne
ja ću im svakako komentar poslati i na pp

hvala na pažnji :hvala:

Sunce, svaka ti cast!:klap: Ionako ce svako reagovati kako bude hteo. Sigurno nece neki laicki post da te ubedi da uradis nesto o cemu ne znas dovoljno, vec ces valjda pratiti misljenja strucnjaka i opet sam odluciti. Na forumu i treba da se iznose misljenja. Ali ona treba i da ostanu samo to sto jesu - Misljenja. Ne treba da se pretvore u nabedjivanja, posebno nekompetentnih ljudi na ozbiljnoj temi.

Хоћете да кажете да је " Особа Х добра али да чини лоша дела"? :)

Hocu da kazem upravo ono sto si mi obrisao,dakle kakva bi bila svrha ponavljanja istih reci,ako su ti delovale neprimereno tada,delovace ti i sada(smatram da su moderatori dosledni)
Vecina nas je na ovoj temi zato sto je nedovoljno informisana,uplasena za sebe i svoje bliznje,i zatecena situacijom u kojoj mora doneti odluku o bliskoj ili daljoj buducnosti sebe i svoje dece,i pri tom odgovorno snositi eventualne posledice svoje odluke:vakcinisati se ili ne! Obicno u takvim i slicnim situacijama vapim za objektivnim i argumentovanim cinjenicama,i nekako mi ne prijaju izjve tipa:ja znam i tacka,ja necu i tacka,ja sam drska i ostra,moja je istina apsolutna i konacna i niko sem mene nije u pravu...
Dakle,nisam ovde da bi kvalifikovala niciju licnost(niti sam to cinila),vec mi je prosto tolika kolicina cinizma,tako lican i subjektivan pristup prilikom iznosenja svog stava,i tako ostrascen i agresivan prilaz temi,zaparao i oci i usi!!!
Uostalom,ovde sam upravo zato sto jos uvek nemam formiran stav o toj famoznoj vakcini.Da ga imam, nebih provodila vreme ovde,ubedjujuci ljude kako je on ispravan,ponavljajuci bezbroj puta jedno te isto!Prosto bih bila srecna i mirna sto sam uspela doneti jednu takvu odluku!

Hocu da kazem upravo ono sto si mi obrisao,dakle kakva bi bila svrha ponavljanja istih reci,ako su ti delovale neprimereno tada,delovace ti i sada(smatram da su moderatori dosledni)
Vecina nas je na ovoj temi zato sto je nedovoljno informisana,uplasena za sebe i svoje bliznje,i zatecena situacijom u kojoj mora doneti odluku o bliskoj ili daljoj buducnosti sebe i svoje dece,i pri tom odgovorno snositi eventualne posledice svoje odluke:vakcinisati se ili ne! Obicno u takvim i slicnim situacijama vapim za objektivnim i argumentovanim cinjenicama,i nekako mi ne prijaju izjve tipa:ja znam i tacka,ja necu i tacka,ja sam drska i ostra,moja je istina apsolutna i konacna i niko sem mene nije u pravu...
Dakle,nisam ovde da bi kvalifikovala niciju licnost(niti sam to cinila),vec mi je prosto tolika kolicina cinizma,tako lican i subjektivan pristup prilikom iznosenja svog stava,i tako ostrascen i agresivan prilaz temi,zaparao i oci i usi!!!
Uostalom,ovde sam upravo zato sto jos uvek nemam formiran stav o toj famoznoj vakcini.Da ga imam, nebih provodila vreme ovde,ubedjujuci ljude kako je on ispravan,ponavljajuci bezbroj puta jedno te isto!Prosto bih bila srecna i mirna sto sam uspela doneti jednu takvu odluku!
Ах, пошто сам тема, да се мало убацим у расправу?

Ти си, изгледа, пренебрегнула чињеницу због које сам против вакцине.

Ајде да је поновим опет: НЕ ЗНАЈУ СЕ ПОСЛЕДИЦЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ, ВАКЦИНА ЈЕ У ЕКСПЕРИМАНТАЛНОЈ ФАЗИ!

Је л' није довољно добар аргумент да се човек замисли? То је агресиван, надобудан и површан став?

Можда теби није довољно јак аргумент, али ако бациш поглед на тему на пдф Политика, ''Да ли ћете се вакцинисати'', видећеш да је многима управо то разлог због чега неће прихватити да се вакцинушу.

За сад, на нашем форуму, око 70% људи каже ''не'' кад је вакцинација у питању.

Хоћете ли се вакцинисати?

п.с. то што си ти у страху, није разлог да се љутиш на мене што ја нисам и није разлог да мој став називаш површним јер нећу урадити нешто што ти очито сматраш потребним. Као што рекох, чиста психологија- из страха се пренебрегава право на различит однос према животу

Poslednja izmena:
Meni se cini da je ovo po sistemu...ZAVADI pa vladaj...ministarstvu je uspelo da nas podeli u dva tabora ZA i PROTIV (kao da su oni prvi...mi se stalno delimo)....Necu komentarisati stetnost ili korist vakcine jer nisam strucnjak...ali kad vec dobijam vise informacija o stetnosti....zakljucujem da to nije prazna prica i smatram da imam pravo da odlucujem o svom zdravlju....tako da sam resila da dam ministarstvu 15E pa nek rade sta im volja sa tim parama ali mojoj porodici nece prici....i potpis nek zaborave ;)

[Ајде да је поновим опет: НЕ ЗНАЈУ СЕ ПОСЛЕДИЦЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ, ВАКЦИНА ЈЕ У ЕКСПЕРИМАНТАЛНОЈ ФАЗИ!

NE ZNAJU SE NI POSLEDICE VIRUSA.

U Srbiji nema 200 obolelih a vec nekoliko smrtnih slucajeva.Moras malo da razmisljas pre nego sto kuckas.:think:

Последице вируса се знају.

У највећем броју случајева , до сад, се испољавао клиничком сликом класичног грипа.

Поставила сам на некој од претходних страна смртност по земљама у којима је већ харао - прескочио си да погледаш? Баци поглед, изненадићеш се колико је стопа смртности ниска с обзиром на буку која је дигнута.

А много је већи проблем вакцина, јер ако ти хоћеш СВОЈЕВОЉНО да убризгаш себи у крв нешто за шта не знаш какве последице може да ти изазове, то је твој проблем и ради се о последицама које си могао да избегнеш.

А смрт од свињског грипа , као што ти рекох, уопште није у тој мери у којој се прича на тв-у. (горепоменута табела у којој су по земљама побројани они који су доказано оболели и они који су умрли)

И за крај, напомињем по ко зна који пут да је смртност и од ''класичног'' грипа регуларна појава- да ли се сваке године вакцинишеш?

И један и други грип ударају на исту популацију...дакле, зна се доста о самом вирусу...али ти изгледа не знаш.;)

Poslednja izmena:
Imam ja jedno pitanje,ako može neko da mi razjasni...U moru informacija o svinjskom gripu pročitah negdje da zbog nečega (ne znam tačno čega,ne razumijem se u medicinu)su više ugrožene osobe sa jakim imunitetom,nego one sa slabijim...
I sad mi tu nije jasno ništa...:)

Ja sam procitala ovakvo objasnjenje:

H1N1 se povezuje sa Španskom groznicom zbog toga sto umiru prvenstveno mladi ljudi. Mlađe osobe imaju jači imunitet i to je u ovom slučaju nepoželjno. Po dobijanju jake upale pluća uzrokovane virusom organizam šalje leukocite u pluća da se izbore dok ne napravi antitela kaj se bore protiv virusa. Pošto je imuni sistem prejak on uništavajući virus uništava i pluća i nusproizvod toga je voda. Dakle udavite se u sopstvenoj tečnosti. Organizmi sa slabijim imunim sistemom odreaguju isto ali nemaju dovoljno veliki broj belih krvnih zrnaca koji bi napravio toliku štetu na plućima i ne možete se ugušiti jer se ne stvori toliko vode koliko organizam sam ne može da apsorbuje i ukloni.

E sad da li ovo je ili nije tacno, djavo ce ga znati. Sto se vakcine tice, to je za mene klasican konflikt "biraj od dva zla manje". Shodno tome, neko ce se odluciti za vakcinu ako je upste bude za sire slojeve stanovnistva, neko nece, i molim lepo.

Niti sam jos uvek medju onih 70%,niti,na zalost sa sigurnoscu pripadam onim 30%!!!!
Nisam ni tamo ni ovamo,i upravo to je moj problem!!!!
Ali OK.odustajem!
I pored najbolje volje da shvatim zasto si ovu temu pretvorila u neku svoju licnu (nepotrebnu) borbu i promociju,ne polazi mi za rukom, Sofija!
:worth:
Промовишем себе?:lol:

Ако самопромоцијом сматраш држање једног става, онда нека ти буде.

Све време тражим одговор на једно питање, који ми нико од промотера вакцине није дао, и искључиво добих као одговоре - питања као замену теза.

А ти, да си заиста добронамерно дошла на ову тему и у циљу скупљања информација о свињском грипу, не би ме ни једног тренутка овако јадно прозивала, него би се придружила мом захтеву за објашњењем последица вакцинације.

Према томе, провидна си превише за неког као што сам ја.:lol::cool:

Back