Epanjel breton

Ja imam bretonca, 2 godine, Laki i tako on smrducka malo. Nekad i malo vise. Prvo smo ga kupali kao ludi, pa su nam rekli da to ne valja. Pa smo mislili da ima buve pa zato, pa smo ga cistili i sad sigurno nema. Pa smo mu cedili zlezde. Pa smo ga polivali jabukovim sircetom, asepsolom, sta nismo pokusali.......... i sta sad meni ostaje?

Ja imam bretonca, 2 godine, Laki i tako on smrducka malo. Nekad i malo vise. Prvo smo ga kupali kao ludi, pa su nam rekli da to ne valja. Pa smo mislili da ima buve pa zato, pa smo ga cistili i sad sigurno nema. Pa smo mu cedili zlezde. Pa smo ga polivali jabukovim sircetom, asepsolom, sta nismo pokusali.......... i sta sad meni ostaje?

Kako ti smrducka...........ja ima dve keruše i nikada ne smrde, spavaju u kući i nema mirisa nikakvog. I kod drugih ljudi sam bila u stanovima gde su bretonci i nikada ništa nisam osetila. Nikada mi ruka nije smrdela bilo kog bretonca da pomazim.Kada su prljavi, samo malo smrde iza samog uveta i to kada nabiješ nos. Da, i sa žljezdama nismo imali problem.........možda od njih i smrducka? :think:
Ne razumem.........a čime ga hraniš?

granulama. pa pazi ljudi koji mi dolaze u kucu ne osecaju... ali meni tako nekad smeta, ja bih da se uopste ne oseca... A sad da ga kupam na 6 meseci... malo mi je, on spava u mom krevetu...

Pa ne znam šta hoćeš, i ove dve su spavale sa nama u krevetu.......mislim, ne može da miriše. Kupaj ga šamponom najčešće na 3 meseca, a izmedju u lavor razblaži alkoholno sirće, vrlo malo sirćeta, nakvasi truleks krpu i iscedi je i prebriši ga time. ne znam šta drugo da ti kažem.

Hranjenje
Kupiti granule za aktivne pse (ima raznih vrsta, za štence, za stare pse, za aktivne), videti uputstvo na poledjini za gramažu koju joj davati. Granule preliti jogurtom (ne direktno iz frižidera). Dati uveče pred spavanje uvek u njenoj činiji i uvek na istom mestu.
Slobodno možeš dodati i malo vašeg kuvanog, onako da joj zamiriše i promeni ukus, normalno ako nije ljuto ili premasno. Jednom-dva puta nedeljno joj možeš skuvati palentu ili pirinač i promešati sa granulama.
ma oni su kao prasići...nema šta ne jedu :hahaha:
Voće joj možeš davati ali po malo......2-3 zrna groždja, jabuku može koliko hoće, ma sve, samo ako hoće da jede .........ali je važno davati po malo.
Povrće.......šargarepica može sveža ili kuvana, krastavac,
Kada supruga kuva za vas, može u malu šerpu izvaditi pre zaprške i soljenja i za nju, pa u fružider i dodavati joj po malo uz granule. tako će uvek imati drugi ukus obroka.
meso može svo......ali ne živo. Bar malo probareno.
Ma sa njima nema problema oko hrane. Imaju želudac da vare kamenje....bar ove moje, a zaista ne znam ni jednu osobu koja ima problem sa hranjenjem bretonca, što nije slučaj sa drugim rasama.
I jako važno za celokupno vaspitanje, ne samo ove rase nego svih. Psi, kao i sve životinje, vole rituale. Ritual hranjenja, ustajanja, spavanja, šetnje, igre...........zato paziti kada se i šta njoj dozvoljava a šta ne dozvoljava.
Da ne bih dva puta pisala isto, mada ću vam svakako odgovoriti na sva pitanja ukoliko znam, možda ne bi bilo loše da odeš na moj blog i da tamo pročitaš. Ovih dana baš idu priče o Mazi i mislim da bi vam bilo korisno čitanje.
I ja ne stižem da pregledam sve poruke na svakoj temi, a imam poverenja u Ljilju koja ovde dođe kao neki "pionirski rukovodilac" (hehe... ovi mladi pojma nemaju šta to beše), pa mi je promakao ovaj deo o ishrani.
Lično sam dosta skeptična prema granulama (ali ih kupujem povremeno jer su neuporedivo praktičnije od svakodnevne pripreme hrane), pa sam pitanje oko ishrane postavila onome ko zna (prijateljica, veterinar koja je poprilično "u materiji" posebno kad je u pitanju ishrana) i odgovor je da granule ne treba mešati ni sa čim! U jednom obroku pas treba da dobije ili granule ili kuvanu hranu - nikako zajedno. Objašnjenje je da se, pomešane sa nekom drugom hranom, velikim delom gube dobra svojstva granula (koje su, po pravilu izbalansirane i sadrže sve ono što teba da sadrži jedan obrok).
Takođe sam pročitala u nekoj specijalizovanoj literaturi da je dobro potopiti granule u vodu, neposredno pre nego što se obrok stavi ispred psa.
Ja tako i radim. I moj pas jede sve što ispred nje staviš. :)

A posle starijih dama stize i podmladak foruma...Moja srecica prvog dana kada je stigla u nas dom...

img4597l.jpg

Pozdrav forumasima od Vlade iz Londona,dragi ljubitelji BRETONACA,imam jednu zenku oranz belu na prodaju.Stene je staro 8 meseci,po nekoj minimalnoj ceni,razlog prodaje je sledeci,covek koji je stene kupio od mene,mora da se odesili iz Srbije.Sve informacije na telefone

0649053333,0643260961osoba za kontakt Vlada,ako ima koga zainteresovanoh u vezi steneta nek mi se javi na moje e mail,radi detaljnih informacija!!!!

veseli_valjevci@yahoo.co.uk

Poklanjam stene Epanijel Bretona starog,8 meseci sa papirima!!!!Pravim ljubiteljia pasa!!!!
znaci ne prodajem ga vec POKLANJAM!!!! Ako ima zaintereosavnih nek se jave na gore navedene brojeve telefona!!!! Srdacan pozdrav svim ljubeteljima Epanijel Bretonaca

Kratak apdejt o Lili.

Lilu smo letos vakcinisali kad nas je pronasla, izmedju ostalog od stenecaka. Pre tri nedelje je neko pokusao da otruje Lilu, na svu srecu je povratila neke roze pilule. Od trovanja joj je pao imunitet i dobila je - neverovatno - stenecak. Otisli smo kod drugog veterinara, koji je otkrio na nalepnici da je vakcini koju je Lila letos dobila bio istekao datum. Plus nije dobila ponovnu vakcinu 15 dana posle prve.

Lila vec 2 nedelje ima temperaturu preko 40 stepeni i na srecu sada polako ozdravlja ali smo se u jednom trenutku uplasili da smo je izgubili.

I sve zbog neodgovornog veterinara.

Kratak apdejt o Lili.

Lilu smo letos vakcinisali kad nas je pronasla, izmedju ostalog od stenecaka. Pre tri nedelje je neko pokusao da otruje Lilu, na svu srecu je povratila neke roze pilule. Od trovanja joj je pao imunitet i dobila je - neverovatno - stenecak. Otisli smo kod drugog veterinara, koji je otkrio na nalepnici da je vakcini koju je Lila letos dobila bio istekao datum. Plus nije dobila ponovnu vakcinu 15 dana posle prve.

Lila vec 2 nedelje ima temperaturu preko 40 stepeni i na srecu sada polako ozdravlja ali smo se u jednom trenutku uplasili da smo je izgubili.

Joj boze strasno...Ne mogu da verujem...
Zaklina je takodje primila vakcinu i nakon mesec dana revakcinu medjutim posle 2-3 dana se razbolela i dobila temperaturu pa cemo sada po savetu veterinara ponoviti revakcinu jer nismo sigurn da li se primila.
I meni je palo na pamet da pogledam rok trajanja vakcina i kod nas je sve ok,Dobar veterinar mnogo znaci.Cuvajte lepoticu

Kratak apdejt o Lili.

Pitah se šta je sa vama........važno je da je počela da se oporavlja....devojka je to, izvući će se

Pre nekoliko nedelja nam se izgubila Lila, crno bela zenka o kojoj sam pisao na ovom forumu. Slike i detaljni opis imate na http://www.nestao.com/2010/05/05/nestao-pas-na-otvaranju-tornja-na-avali/.

Bilo koja pomoc je super dobrodosla, zena hoce da mi svisne svako vece place, a i meni je veoma tesko.

Naravno nagradjujemo bilo kakvu informaciju i ako mozete prosledite informaciju na druge forume, moze da bude bilo gde u Beogradu.

Hvala unapred.

Back