Hranjenje
Kupiti granule za aktivne pse (ima raznih vrsta, za štence, za stare pse, za aktivne), videti uputstvo na poledjini za gramažu koju joj davati. Granule preliti jogurtom (ne direktno iz frižidera). Dati uveče pred spavanje uvek u njenoj činiji i uvek na istom mestu.
Slobodno možeš dodati i malo vašeg kuvanog, onako da joj zamiriše i promeni ukus, normalno ako nije ljuto ili premasno. Jednom-dva puta nedeljno joj možeš skuvati palentu ili pirinač i promešati sa granulama.
ma oni su kao prasići...nema šta ne jedu

Voće joj možeš davati ali po malo......2-3 zrna groždja, jabuku može koliko hoće, ma sve, samo ako hoće da jede .........ali je važno davati po malo.
Povrće.......šargarepica može sveža ili kuvana, krastavac,
Kada supruga kuva za vas, može u malu šerpu izvaditi pre zaprške i soljenja i za nju, pa u fružider i dodavati joj po malo uz granule. tako će uvek imati drugi ukus obroka.
meso može svo......ali ne živo. Bar malo probareno.
Ma sa njima nema problema oko hrane. Imaju želudac da vare kamenje....bar ove moje, a zaista ne znam ni jednu osobu koja ima problem sa hranjenjem bretonca, što nije slučaj sa drugim rasama.
I jako važno za celokupno vaspitanje, ne samo ove rase nego svih. Psi, kao i sve životinje, vole rituale. Ritual hranjenja, ustajanja, spavanja, šetnje, igre...........zato paziti kada se i šta njoj dozvoljava a šta ne dozvoljava.
Da ne bih dva puta pisala isto, mada ću vam svakako odgovoriti na sva pitanja ukoliko znam, možda ne bi bilo loše da odeš na moj blog i da tamo pročitaš. Ovih dana baš idu priče o Mazi i mislim da bi vam bilo korisno čitanje.