jocikakg
Veoma poznat
- Poruka
- 12.911
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ljiljo, tek sada sam stigla da pogledam teme...DIVNA JE, prelepa teme o bretonu, kao i prethodna...Ja imam zlatnog retrivera, nemam bretona, ali ok...divni su svi naši ljubimci...Pozdrav i...samo nastavi...
MOLIM NEKOG ZA SAVET IMAM BRETONA DIVAN JE CRNO BELI ALI JE NESNOSAN STO SE TICE KIDANJA STVARI PO DVORISTU PRAVI HAOS UKUCANI SU POLUDELI NE ZNAM KOLIKO CU JOS MOCI DA GA BRANIM ON IMA 10 MESECI ILI CU NA KRAJU MORATI DA GA DAM NEKOM A ZAO MI JE VEC JE 8 MESECI KOD NAS.KADA CE GA PROCI TO LUDILO ISTRCAVAM GA DOKLE GOD MOZE DA TRCI I OPET ISTO
Pozdrav svima.
Zivim u podnozju Avale i svaki dan idem u setnju i vezbe Avalom. Frapiran sam kolicinom pasa od kojih je vecina rasnih, koje ljudi narocito leti tokom godisnjih odmora ostavlja na Avali.
Elem pre par nedelja u setnji me je pratila jedna zenkica bretonca, crno bela, moracu da naucim kako da aplodujem slike da je vidite. Posto je bila mnogo umiljata, pomazio sam je. Dosla je do moje kuce (nemam ogradu oko dvorista) i tu ostala par dana, svaki dan me prateci u setnji. Otisao sam na duzi vikend, i posle cetiri dana sam je ponovo nasao ispred kuce, i odlucio da je usvojim, zajedno sa svojom zenom.
Nama je ona prvi pas i prvi ljubimac. Vodili smo je veterinaru (koji kaze da ima 2-3 godine i da je skoro imala stenad) i cipovali, otvorili karton. Imam mnogo pitanja i jedan problem koji mozda moze neko da mi pomogne da resim:
a) Lila (tako smo joj dali ime) je veoma mirna, ne laje ni na ljude ni na druge pse, cak i kad su agresivni, umiljata i mnogo smo je zavoleli. Ali pre dva dana pocinje da radi nesto sto mi smeta i pokusavam da nadjem nacin da je oducim. Naime, tokom noci dolazi do vrata nase spavace sobe koja su otvorena zbog vrucine i na kojima je komarnik, i pocinje u sred noci da mesomucno laje, sto moju zenu budi jer ima lak san. Kada je vezemo za lanac ispred kuce, cepa nam se srce jer cvili, pa ne znamo sta da radimo. Osim toga nocu kopa veliku rupu u basti i ruinira neke biljke koje su nam vazne. Da li postoji drugi nacin da je oducim od ovoga osim lanca nocu?
b) koliko puta da je hranim dnevno i koliko (toliko je slatka da se plasim da cemo da napravimo prase od nje, svi je hranimo 3-4 puta dnevno plus vitamini , keks. etc.
c) da li mogu da je ostavim napolju zimi i u kojim uslovima (imamo trem sa krovom, pa sam mislio tu da joj napravim kucicu, ali od cega, kakvu, sa kakvom dodatnom opremom?)
d) koliko redovno da je kupam i kako? Ima obicaj da kopa po zemlji, sape i nos su ujutro pune zemlje, a posle naseg svakodnevnog treninga po planini voli da se umoci cela u vodu, sto cesto znaci baru i druga prljava mesta.
Inace veoma je poslusna i umiljata, velika je sreca sto nas je izabrala.

Tako će mlada dama, da vremenom shvati da vi ipak izadjete, da će biti kažnjena za haos koji pravi i najvažnije shvatiće da nije sama.

Ljiljo mislim da ovo nije tacno...Zimi nije dobro da bude napolju. nemaju oni tu dlaku da ih zaštiti od velikih mrazeva i vlage. Ajde da pričamo o kućici neki drugi dan jer ja moram da radim![]()
Hvala veliko na odlicnim savetima koje cemo odmah poceti da praktikujemo.
Imamdodatno pitanje u vezi boje. Gro bretonaca koje vidim na netu i na ovoj diskusiji su braon beli, a lila je crno bela, da li je to normalno?
Ljiljo mislim da ovo nije tacno...
Ukoliko je kao stene naviknuto da bude napolju bretonci bez problema zimuju napolju u kucici.Prijatelj ima 2 bretona i nemackog kratkodlakog pticara i sva trojica momaka su u velikim boksovima koji su delom i natkriveni i imaju svoje kucice u koje on zimi stavi slamu.
I Muzevljeva bretonka je zimu provodila napolju.Mi smo je kad bi dolazili uvodili ali ona je mnogo dahtala i trazila da je pustimo napolje...
Hvala veliko na odlicnim savetima koje cemo odmah poceti da praktikujemo.
Imamdodatno pitanje u vezi boje. Gro bretonaca koje vidim na netu i na ovoj diskusiji su braon beli, a lila je crno bela, da li je to normalno?
Ma znam da mogu biti napolju cele zime.........ne htedoh odmah da proširujem temu jer sam se već raspisala za hitnije stvari. S druge strane, znam ljude kojima su bretonci zimi u zatvorenom........kao kada u garažu staviš kućicu i normalno ne po ceo dan, nego tu spavaju. Kažu da su im tako zdraviji psi jer se ne mrznu i nisu mokri tokom noći. Ima i tu logike. Ove naše dve su u kući sa nama, tako da ja nemam iskustvo sa spavnjem napolju, ali znam ljude kojima su bretonci cele zime napolju u kućicama. Ma, sve zavisi kako naučiš psa od šteneta........a ona nije štene.

Pa da samo zavisi kako se navikne...
E to za garazu,pa da kazem vam prijatelj je pravio boksove koji su natkriveni i zasticeni i sa strana u jednom delu tako da kuci nije hladno...
Nije stene i sve zavisi kako je navikla
A ako nije navikla vrlo brzo ce se navici na bolje,poznavajuci njih
Zar ne Ljiljo??