Epanjel breton

Imam Lakia bretonca.On nije normalan.Živi u dorištu i ima svoj box.Njega je da se kaže uništio a dvorište je urnisao.Polomio je ogradu i svaki put kada ga pustim on beži.A kada pobegne ide i juri ljude i decu,oće da ih ujede.Cepa veš,kopa lomi i ujeda.Sa igračkama neće da se igra.Zna komande dođi,sedi,lezi,čekaj i dva trika.Zna da šeta na povodcu.Ali kada mi pobegne nesluša ni jednu od njih.Njemu je potreban neki lovac gde će imati slobodi.Inače on ima 11 meseci mužijak.Ako neko zna nekog lovca ili ako je neko zainteresovan neka pozove 066140097.Ima pedigre,čip i pasoš.Jako je lep,ali mislim da je nesrećan,a ako je on nesrećan onda sam i ja.

Imam Lakia bretonca.On nije normalan.Živi u dorištu i ima svoj box.Njega je da se kaže uništio a dvorište je urnisao.Polomio je ogradu i svaki put kada ga pustim on beži.A kada pobegne ide i juri ljude i decu,oće da ih ujede.Cepa veš,kopa lomi i ujeda.Sa igračkama neće da se igra.Zna komande dođi,sedi,lezi,čekaj i dva trika.Zna da šeta na povodcu.Ali kada mi pobegne nesluša ni jednu od njih.Njemu je potreban neki lovac gde će imati slobodi.Inače on ima 11 meseci mužijak.Ako neko zna nekog lovca ili ako je neko zainteresovan neka pozove 066140097.Ima pedigre,čip i pasoš.Jako je lep,ali mislim da je nesrećan,a ako je on nesrećan onda sam i ja.

Znas kako, njemu fali paznja i neka struktura i pravila. Odgledaj ti ipak epizodu-dve Saptaca psima na National Geographic-u i daj sebi i Lakiju jos mesec dana sanse da uspostavite normalan odnos, bolje tako nego da se posle kajes.

Evo i ja da se ukljucim na temu...

Imam stene staro 4 meseca i nesto a kod mene je 3 meseca i nesto...
Za sad se dobro slazemo, cesto ga setam, poceo sam da ga setam posle mesec dana i manje...
NAucio je da sedi, da donese, jos uvek ne ide bas lepo na povodac a kad nema nikog okolo tj neko kuce pustim ga dok pecam i on je tu okolo uvek trci, njusi igra se i dodje do mene ne udaljava se previse od mene...
Nikako ne voli da je sam, vrlo je tvrdoglav i uporan kad nesto zapne...
Imao je jednu fazu da se upisa kad neko dodje sad je polako prestao to da radi hvala bogu!
Mislim da sam se bas vezao za njega, on mi je najbolji prijatelj kad me svi iznevere on me oraspolozi!

album.php

4444vg.th.jpg
[/URL][/IMG]

slika0120w.th.jpg
[/URL][/IMG]

jogi1.th.jpg
[/URL][/IMG]

fotografija0007z.th.jpg
[/URL][/IMG]

fotografija0019.th.jpg
[/URL][/IMG]

Evo slike...

Divno :)

I meni je Laza najbolji prijatelj i juce se divno proveo na Kosutnjaku <3

On ima 4 godine, ali nije se cesto vozio kolima, pa ga sad navikavamo po gradu, da bi kasnije mogli da ga vodimo sa sobom po Srbiji...
Na tamo je cvileo, plakao, penio, pokusavao da izadje kroz prozor, ali na nazad je bio dobar...

Vidim da tema nije aktivna godinu dana... ali evo ja zelim da nabavim sebi psa:
jos uvek ne mogu da odlucim izmedju bretonca i Nemakog kratkodlakog pticara... ali mislim da ce bretonac pobediti jer je sitniji a ja eto zivim u stanu. rekose mi da Ljilja MMM ima bretonca, i da su bretonke divlje... :(

inace ima jedan bretonac u mom kraju, vidim ga kad idem u prodavnicu, pa ceka gazdu ispred i sav je miran.
MENI, ups, meni treba muzjak.
gledao sam oglase; i iskreno svi su bili u fazonu - pas sampijonskog porekla - i samo je jedan bio: bretonci bez papira i nisu uvedeni u lov. sto i meni treba. jer necu ici da lovim novobeogradske fazane....
elelm i ti koji nisu imali papire i nisu uvedei u lov su jedini koji imaju male kratke repice. svi ostali su bili kupirani, pa me zanima jel to obavezno? znaam procitao sam da se cesto radjaju i bez repa ali nemoguce je da svi ovi "prodavci najboljih gena" nnemaju repove a da onda jedna devojka koja pordaje pse bez papira i drzi ih u stanu kao kucne ljubimce imaju....

Bretonci su divNi psi, da ti odgovorim i ovde. :lol: Ljilja je prethodno imala Mazu i Mašu koje su doživele duboku starost, sad ima Maru. I mužjaci su dobri, možda malo dominantniji u odnosu na druge, naročito manje mužjake, ali ništa što se ne da korigovati. Ako ti je ovo prvi pas, svakako ipak razmisli o kuji, makar je i sterilisali kad stekne polnu zrelost, mnogo su lakše za saradnju.

I da, rađanje bezrepih štenaca je mit stvoren od strane pobornika kupiranja, odlična primedba.

Pa ja zbog teranja ne bih da uzmem zenku. Ja bih se pogubio ne bih znao sta cu :/
Druga stvar, ukoliko je ne bih sterilisao, i kad bi zatrudnela opet ne bih znao sta bih :D Mislim da se razumemo, znam sta bih, nego zivim u stanu. malo bi guzva bila :(

Pa ja zbog teranja ne bih da uzmem zenku. Ja bih se pogubio ne bih znao sta cu :/
Druga stvar, ukoliko je ne bih sterilisao, i kad bi zatrudnela opet ne bih znao sta bih :D Mislim da se razumemo, znam sta bih, nego zivim u stanu. malo bi guzva bila :(
Pa ako je sterilises sa njenih 7 meseci zivota neces ni znati ni ti ni ona sta je to teranje.
I ja bih ti savetovala zenku da uzmes jer ces mnogo jednostavnije s njom izlaziti na kraj.

Za divno cudo u Nemackoj ( gde ja zivim) ne mozes do zenke da dodjes da se ubijes.
Ja sam ovog puta htela devojcicu, ali no way. U leglu ih je svega 30% , ako i toliko, a svi se otimaju za devojcice pa
mi je ponovo zapao decak:hahaha:

ah, da... setio sam se jos jednog pitanja. Gledam fotke po netu: orandz, braon, crne... sve to stoji, ali neki imaju onako poduzu cupavu dlaku, a neki kratku divnu... da li je to do gruminga(sisanja, kako se to vec zove), ili je stvar gena? ili sezone?

ah, da... setio sam se jos jednog pitanja. Gledam fotke po netu: orandz, braon, crne... sve to stoji, ali neki imaju onako poduzu cupavu dlaku, a neki kratku divnu... da li je to do gruminga(sisanja, kako se to vec zove), ili je stvar gena? ili sezone?
Oni se ne shishaju, meni su uvek isti, nisam primetila da im se dlaka toliko razlikuje.

Koliko kontam, onaj prvi je engleski špringer španijel, a bretonci na slikama su neki istrimovani, neki nisu, a poslednje je štene zlatnog retrivera. Dakle, fotke sa neta ne moraju uvek da budu tačan pokazatelj situacije. Pročitaj standard rase, to je najsigurnije i najpreciznije.

O, jesu. Jeste ono štene možda mešanče zlatnog retrivera, ali definitivno ima više odlika VIII nego VII FCI grupe. Inače, kod rasa koje se i dalje aktivno koriste u bilo kojoj vrsti rada, jeste česta pojava da su eksterijerno neujednačeni.

Poklanjam bretonca. Muzjak, po proceni veterinara ima 10 meseci (tek pocinje da dize nogicu kad piski, gledao mu je i zube i procenio da je jako mlad). Zdrav, lep, ima sve higijenske navike (nuzdu vrsi samo u setnji, nikad u stanu), naucen na voznju kolima (i lepo reaguje, miran je, lezi...), izuzetno mazljiv i pitom. Nasla sam ga uplasenog i smrznutog, i odvela kuci racunajuci na to da sigurno ima vlasnika. Medjutim, nije cipovan, niko ga ne trazi.... Obaveza buduceg vlasnika bi bila da ga u mom prisustvu cipuje na svoje ime. Ne trazim nikakvu nadoknadu za njega, ali trazim da on ima dobre uslove za zivot. Dakle:
-ili da bude u kuci sa vama ili da bude pusten u dvoristu ako imate bar jos 1 psa (izuzetno je drustven i mislim da bi tesko podneo da bude sam po ceo dan). Inace je jako prijateljski raspolozen prema ljudima, deci, drugim psima (i muzjacima i zenkama) ali mace ne voli.
-da ste punoletna, ozbiljna osoba koja moze da mu priusti sve potrebno za zivot (dakle redovnu hranu, vakcine, lecenje ako zatreba, setnje, ljubav)
-ikakvo prodavanje/poklanjanje trecoj osobi ne dolazi u obzir. Ako iz bilo kog razloga vise necete moci da brinete o njemu, zelim da ga vratite meni. Dakle trazim nekoga ko ce mu pruziti dom do kraja njegovog zivota, dom kakav treba. I ko ga nikad nece izbaciti ili zanemariti, Zaista je predivan pas i nista slicno ne zasluzuje. Ako je neko zainteresovan moze mi u pp pustiti e-mail da mu posaljem slike.

Juce sam kupila epanjola od 3 meseca, muzjak, i jako se oseti, veterinar kaze da je to miris legal i da ce vremenom da se izgubi,
Molim za neki odgovor, da li ce to biti tako, mnogo je sladak i dobar, samo je bas jak miris trenutno.

Back