Енглески језик - учење, преводи и остало

• Začetnik teme Začetnik teme sreca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Posle godinu dana SAMOSTALNOG ucenja ( znaci, bez icije pomoci ) moje znanje engleskog se svodi na jedan nivo koji je sasvim prihvatljiv za laku konverzaciju u drustvu. To sam negde i rekla u prethodnom postu.
Ne znam zasto neko ocekuje da prica "perfektno" engleski, a da ne uci sistematski i dugo godina!? Ne mozes ocekivati tako nesto, ako zelis ( ili nemas drugi nacin ) da budes samouk. Ali, ponavljam, i to znanje je korisno i vrlo upotrebljivo u mnogim situacijama. Npr. sporazumevala sam se s prijateljima na moru u Turskoj, koje sam tamo upoznala i bilo nam je veoma zabavno. Onda, i filmove mogu da gledam bez titlova i da sve razumem. Pa i citam, razne storije na Internetu i ZNAM sta citam. A i chatujem s ljudima iz inostranstva, naravno na engleskom, sto znaci i da znam pisati.
Pa sta bih jos mogla ocekivati od sebe!? Naravno da bih mogla nauciti i vise, ali s obzirom pod kojim uslovima sam stekla i ovo skromno znanje, a sta sve dobijam njime - vrlo sam zadovoljna.

Hvala na odgovorima iskreno meni Engleski treba da bih pisao na njemu ali posto je pisanje po meni tesko za ucenje mislio sam da pisem onako kako izgovaram pa to posle da gramaticki uredim .Kakvo je vase misljenje koliko je potrebno vremena da bi se na tom jeziku pisalo(na ovaj cudan nacin ali ja mislim izvodljiv),ipak za pisanje je potrebno znati sirok opseg reci u odnosu na komunikacioni nivo,a moje znanje jezika je kao i kod vecine ljudi ovde razumem pa recimo polovinu od onoga sto neko izgovori na Engleskom mozda i vise!

Studiram Medicinu, ali bih da se upisem i na studije engleskog jezika i knjizevnosti ovog leta. Zanima me sledece:
Sta se (pored pismenog i usmenog engleskog) polaze na prijemnom?
Mogu li biti na budzetu, a vanredni student (jer verovatno necu imati dovoljno vremena za sva predavanja engleskih studija, ali mi taj jezik nije nikakav problem - obozavam ga i pricam/pisem sasvim dobro)?
I sta, uopste, znaci 'vanredni' student?

Hvala puno!

@drki:
Hvala, ali ne znam sto sam ja j.e.*.e.n.o kriv zbog svega toga (natalitet i fax). A, kao sto citas iz poruke koju je poslala Lady, izgleda nista od toga da upisem engleski... Never mind, I still think I can kick your sorry little whiny ass in any god-fuckin'-damn aspect of your junky life...

P.S.: You should really consider comparing your similarities to your dad, who knows - maybe you look a bit like me... (if you, moron, know what I mean)

Wow...keep your hair on Vranje boy!
Pa on spika engleski....wow! Hajde sada svi da se poklonimo velikom spikachu engleskog jezika, da napravimo drveni totem i da svaki dan igramo oko njega i izgovaramo magicne reci:"I still think I can kick your sorry little whiny ass in any god-fuckin'-damn aspect of your junky life".

Nadamo se da ce nas veliki spikach pogledati i sa nama podeliti jos koju carobnu rec tj. umotvorinu!

Haj'mo sada, jedni na cepanje drveta, drugi da tesu drvo a treci da vezbaju mantranje!

Posto se vec gadjamo komplimentima mogao bih da ti dobacim nesto ali ne vidim zasto. Kroz svaki svoj komentar pokazujes kolika ti je sujeta i naravno, kolika ti je inteligencija. Kako ne zelim da ucestvujem u tvojoj licnoj promociji, ides ti na ignore :-)

Baj baj!

P.S.
Od danas cu imati to blazenstvo da uz tvoj nadimak procitam i:

njiokmm
Ova poruka je skrivena zato što je njiokmm na vašoj listi nepoželjnih.

Cao,
zivim u malom mestu u unutrasnjosti u kome u blizini nema ni jedna ozbiljna skola stranih jezika (engleskog) a zeleo bih da se sto bolje pripremim za fax posto moje znanje iz srednje skole je veoma lose. Pocetkom septembra dolazim u Beograd pa bi bilo dobro ako bi neko mogao da mi preporuci neku dobru skolu engleskog jezika a ujedno i da nije previse skupa tj. za brucose iz provincije. Dosta vremena provodim na internetu pa bi mi dobro dosao neki online kurs ili multimedijalni ali to nisam uspeo da nadjem. Da napomenem da se slabo snalazim po Beogradu da se ne bih lutao po kraju potrebna mi je skola u Novom Beogradu a moze i u Zemunu jer mi je tu i faxs
Cekam vase odgovore

hernan:
Cao,
zivim u malom mestu u unutrasnjosti u kome u blizini nema ni jedna ozbiljna skola stranih jezika (engleskog) a zeleo bih da se sto bolje pripremim za fax posto moje znanje iz srednje skole je veoma lose. Pocetkom septembra dolazim u Beograd pa bi bilo dobro ako bi neko mogao da mi preporuci neku dobru skolu engleskog jezika a ujedno i da nije previse skupa tj. za brucose iz provincije. Dosta vremena provodim na internetu pa bi mi dobro dosao neki online kurs ili multimedijalni ali to nisam uspeo da nadjem. Da napomenem da se slabo snalazim po Beogradu da se ne bih lutao po kraju potrebna mi je skola u Novom Beogradu a moze i u Zemunu jer mi je tu i faxs
Cekam vase odgovore
Najlakse ces ga nauciti ako odes na neki forum na kome se govori iskljucivo Engleskim, pa da ti parlas sa svolim Tarzanskim/Engleskim tamo.... vremenom ces uvideti svoje greske, pa ces ih polako ispravljati i na kraju imas da parlas English like an Englishman, bre! Drugi nacin je da gledas strane filmove bez titlova (ili ako imas kablovsku ili satelitsku da gledas program na Engleskom... problem je sto dosta stranih kanala sad ima Srpske titlove, ali nesunjam ja da ces se ti snaci...) Najbolje ti je da kombinujes...

Nepreporucujem ti skole stranih jezika, zato sto ce ti uzeti pare, a iz njih ces izaci neznajuci nista, ili znajuci nesto malo vise nego pre...

Ja mislim da su online kursevi na www.link-elearning.com prava stvar za tebe. Doduse do sada sam koristio samo online kurseve iz oblasti biznisa posto se spremam za polaganje Cambridge certifikata i mogu ti reci da je sjajno. Sam odredujes tempo rada ( ja radim dva posla pa mi je to jako bitno ), sve ti je non-stop dostupno, svaki kurs prati bogata multimedija, online testiranja, zadaci, mozes cak da imas i online instruktora koji te vodi kroz kurs. To je pravi eLearning ( online edukacija ) kakav mozes da vidis po svetu. Na kraju kursa dobijas i certifikat tako da imas sve crno na belo sto moze dobro da ti dodje u nekoj buducnosti. Trenutno imaju neke dobre specijalne ponude: http://www.link-elearning.com/linkdl/elearning/specijalnePonude.php i to bas za engleski jezik.

Procitala sam dosta ponudjenih resenja za tvoj problem, i svi su podjednako dobri ukoliko vec posedujes neki nivo znanja, ne mislim samo da znas pomocne glagole i par reci, vec nesto vise od toga. Moj savet ti je da, ukoliko nisi, postanes clan phrasebase-a. Iz licnog iskustva znam da je super, jer sam ja uspela da kontaktiram ljude koji govore bugarski, a sada i sama govorim. Pored toga ima raznih drugih mogucnosti, a uvek mozes to da ga iskombinujes sa nekim drugim sajtom. Treba naravno da koristis monolingvalni recnik, ali ne bi skodio ni bilingvalni... a sad ako te interesuje zasto kontaktiraj me preko private message, i naravno ukoliko ti zatreba bilo kakva pomoc...

useful links:

www.phrasebase.com
www.english-test.net
i moja e-mail adresa radmila88bg@yahoo.com

Ne preporucujem oslanjanje samo na jednojezicne recnike, pogotovu za pocetnike. Mozes samo da gledas definicije poznatih reci, to je dobro, ali za nepoznate koristi dvojezicni; rano ti je za jednojezicne, veruj! To se preporucuje tek kasnije, ima vremena. Ovaj cambridge, mislim da je neko dao link, nije los, ali mislim da su jednojezicni ipak za advanced learners... Tako da pocni od pocetka... Nadji neke lake tekstice, citaj neke bajke na engleskom... ;)

LINGUA17, molim te pojasni sta je PHRASEBASE!
Kada smo vec kod preporuka, mozes da odes na www.penpal.net i da se uclanis i onda potrazis nekog ko je zainteresovan da se dopisuje sa tobom.

Back