bas to sto nemaju emocije...njima je ubiti coveka isto kao i tebi ubiti komarca...beznacajno...razmisli malo sta tebe sprecava da ubijes coveka (osecaj krivice, griza savesti, strah od zatvora, itd) e pa oni ne osecaju nista od toga...razlozi idu od psihopate do psihopate...
i, da, psihopate su savrseno svesni da su to sto jesu...
E, a da li normalan covek tj. u ovom slucaju covek sa emocijama, sve na mestu..d.a li bi on mogao nekoga ubiti?

Ili to mogu samo ti sa poremecenim emocijama? kao sto je filozof

Zato sto mislim da u ratu nije bitno kakav si ti emocionalno, posao ti je ubiti...mada ti ljudi kasnije obicno puknu u glavi pa postanu mentalno zaostali na nekim poljima...a oni koji nemaju emocije, osecaj krivice, oni bi verovatno ostali normalni i ne bi pukli u vuglici, tako?
Prosle god na Univerzijadi sedim na smeni i pricam sa pandurima i pricaju oni nesto kako su bili u ratu na Kosovu i kazu oni "sine najakse se osecas kada pucas u daljinu i kada te zabole da li je metak nekoga pogodio ili ne a kada si licem u lice sa neprijateljim i moras da povuces okidac koliko god ga mrzeo imas osecaj neki krivice" i ja mu kazem da meni sada teoretski da pistolje i kaze pucam u onog teroristu Ramusa Haradinaja iz OVK-a sto je okrvario ruke Srbima da bi pucao bez 2 sekunde razmisljanja u njega mirne savesti, a on kaze kao kada bi to uradio plakao bi posle 5 min jer bi te grizla savest,rekoh ili ste vi ludi ili ja
ubiti njega i bubasvamu je za mene isto
Nemam krizu savesti za ljude koji ne zasluzuju da zive a da im ja recimo naudim.I glupost je da svi ljudi imaju savest i osecaj krivice kada ih pukne kasnije
To ti tripujes brate...jesi li nekad ubio nekog teroristu? Ili bilo koga drugog?
Dok ne ubijes neces ni znati kakav je osecaj...
Ja se slazem sa tim pandurima, posle tog ubistva ti bi plakao kao kisa..jednostavno bi ti na um padale stvari medju koiam bi bio svestan da si oduzeo neciji zivot, da ces otici u pakao i tako to...
meni bi bilo lakse da ubijem coveka nego zivotinju,sad kad bih morao,ne bi trepnuo..moci/ne moci msm da je to samo stvar samosvesti i samokontrole
To sam i ja brate mislio dok jednom nisam imao kosmar kako lav ubija neke ljude...probudio sam se, a i dalje sam osecao mucninu...jedino zbog cega sam mislio da bi bilo lakse ubiti coveka jeste zato sto covek moze da se brani, a zivotinja i ne bas...sad ne mislim tako...