Emancipacija

a bre Milun

Buduća legenda
Poruka
27.346
porediti doslovno ropstvo i trenutni stupanj drustvenog uredjenja na zapadu je sumanuto
no, "sreca" pa jos postoje mjesta na kojima mozes iz prve ruke iskusiti razliku izmedju te dvije stvari
cak se ne moras ni mnogo truditi da sebe dovedes u tu situaciju, ne moras cak ni da odes iz zemlje

samo, sve ovo sto to pricas
ne mijenja cinjenicu da evo meni kao zeni uopce nije krivo sto sam emancipirana - sto imam fin nezavisnost, gradjanska prava, mogucnost da odlucujem o svom tijelu, biram partnera i zivim po svojom pravilima u okviru svojih mogucnosti
i totalno se ne bih mijenjala npr s nekom saudijkom ili irankom iz ultrabogate familije
aha.........sad kapiram. Tvoja emancipacija podrazumeva ne tvoje mesto u drustvu vec tvoje mestu u partnerstvu. Tu se ne mesam jer to je indivudalan stvar partnera.Neko voli da je iznad a neko ispod.
a saudijke i iranke su druga krajnost.

Tonci Provala

Buduća legenda
Poruka
26.427
aha.........sad kapiram. Tvoja emancipacija podrazumeva ne tvoje mesto u drustvu vec tvoje mestu u partnerstvu. Tu se ne mesam jer to je indivudalan stvar partnera.Neko voli da je iznad a neko ispod.
a saudijke i iranke su druga krajnost.

ne kapiras
emancipacije bez tog sto zoves mjesto u drustvu i nema
a saudijke i iranke zive zivot tvoje prababe
doslovno

Cavtislav

Ističe se
Poruka
2.138
one razmjenjuju svoje odjevne kombinacije i savjete
ukoliko si zelio sudjelovati trebalo je da stvarno sidjelujes
znaci, postavis svoju odjevnu kombinaciju pa sudjelujes u temi
a ne ovo sto i ovdje radis
i ne kapiram to sa temom o elektrotehnici na kojoj sudjeluju samo muskarci
jer poznajem vise zena koje su etf zavrsile i rade u struci
tako da su, za razliku od tebe, kompetentne da sudjeluju u toj vrsti rasprave
osim ako ti moda i/ili obuca nisu struka, sto sudeci po tvojim komentarima nije slucaj

tako da te garant nisu odjebale jer su zabludjele feministkinje u raljama patrijarhata nego jer si smarao ko i obicno
Pa stavljao sam i ja svoje odjevne kombinacije tamo na ocjenjivanje no od pojedinih članica sam dobivao takve gnjusne uvrede da mi je došlo da tužim vlasnike foruma jer moderatura/administracija nije uopće trzala na to unatoč mojim prijavama. Na kraju su neke članice kojima jako smetam uspjele nagovoriti administraciju da me baniraju. Kao obrazloženje su stavili "ukupan doprinos forumu".🤦‍♂️Znači, nisu mi naveli da sam prekršio ijedno pravilo, nego zbog "ukupnog doprinosa". Pa to je smiješno.

I nisam ih smarao nego se lijepo i pristojno ponašao no to njihovo ponašanje samo govori o njima kakve su, ograničene i zatucane.

Tonci Provala

Buduća legenda
Poruka
26.427
Pa stavljao sam i ja svoje odjevne kombinacije tamo na ocjenjivanje no od pojedinih članica sam dobivao takve gnjusne uvrede da mi je došlo da tužim vlasnike foruma jer moderatura/administracija nije uopće trzala na to unatoč mojim prijavama. Na kraju su neke članice kojima jako smetam uspjele nagovoriti administraciju da me baniraju. Kao obrazloženje su stavili "ukupan doprinos forumu".🤦‍♂️Znači, nisu mi naveli da sam prekršio ijedno pravilo, nego zbog "ukupnog doprinosa". Pa to je smiješno.

I nisam ih smarao nego se lijepo i pristojno ponašao no to njihovo ponašanje samo govori o njima kakve su, ograničene i zatucane.

mozda prosto ne zele da sudjelujes na njohovoj temi
jer im izaziva nelagodu tvoja motivacija za sudjelovanje.
iskreno, meni isto ides na zivce
narocito kad komentarises obucu koja se ne uklapa u tvoju khm...viziju zene ili sta god da je
i ne mislim sa su zbog toga ogranicene i zatucane
samo ih ne zanima da budu predmet tvog izvitoperenog interesovanja

Cavtislav

Ističe se
Poruka
2.138
Nije to njihova privatna prčija pa da mogu određivati tko može sudjelovati a tko ne. Forum je javan i svatko se može registrirati i pisati na bilo kojoj temi, sve dok svojim pisanjem ne krši pravila foruma.

Mashinger

Aktivan član
Poruka
1.352
Šta se razvilo emancipacijom žena na bolje ili nagore u društvu, poslu, porodici, ljubavi!

Da li su žene danas srećnije i zadovoljnije!? Da li je emancipacija žene veliki promašaj jer samoopredeljenje i sloboda podrazumevaju još više obaveza u međuljudskoj oblasti, na poslu, u porodici.

Kakvu ženu muškarci žele?

Pogledajte prilog 1250260
Ону која је била пре поједене јабуке са дрвета добра и зла 😁

zendeli

Veoma poznat
Moderator
Poruka
11.929

Skupljao si slike s foruma stavljao na blog. To je malo više od komentara.

LjubicaS

Domaćin
Poruka
3.439
Skoro sam cula kako je tek trecina zena medju ambasadorima Srbije.
Dakle, ne moze se dobiti radno mesto zato sto jesi ili nisi musko ili zensko. To je izrugivanje ovog pojma. Posao dobijas ako si kvalitetan kadar, najbolji, koji je aplicirao za to radno mesto.
Te kvote, zasnovane na rodnoj ravnopravnosti, su osmislile globalisticki nastrojene institucije da jos malko ogade zene muskarcima.
Nismo isti, niti cemo ikad biti. Jednakost ne postoji ni medju blizancima. Ravnopravnost proistice iz jednakosti, te je i ona upitna.
Emancipacija se pogresno interpretira. Danas su zene skolovanije, nalaze se u upravnim odborima, imaju odlicno placene poslove, vode se muskim principima sticanja, svesno se odricu materinstva, ne zive u stegama patrijarhata.
Negde usput su izgubile zenstvenost, jer im ne treba, a mnoge su se po gubile u zongliranju izmedju vise prioriteta..
Vreme, kada su se zene odricale nasledja u korist brata, ostajale u braku zbog sramote od razvoda i stigmatizacije "raspustenica" i vanbracno rodjene dece, krile porodicno nasilje i pravdale alkoholizam i romantizovale ga ljubavlju, je proslo, iako se tragovi toga vremena jos osecaju i vuku.
Ono sto posta od zene je papazjanija svega.
Neka su nam srecni svi izbori, koje svesno donosimo, pa kakvi god bili, nismo ih pravili zbog "sta ce svet da kaze"..