georgejune
Starosedelac
- Poruka
- 191.865
Pa onako pravim neku statistiku
Pa onako pravim neku statistiku
Imam jedan vic na ovu temu:
Zašto je gužva u saobraćaju?
Zato što i žene voze.
-
Da li je dobro da žena ima obe uloge?
I onu u pantalonama i onu u haljini vreme će pokazati. Ko smo mi da sudimo...
Nikad nećemo biti ravnopravni. Po meni žene su bitnije od muškarca. Ali to ne znači da su muškarci nebitni kao kod mnogih feministkinja.
Ironija u seksizmu je da muškarac obožava ženu kao Boga, a u feminizmu žene(i oni koji se osećaju kao žene) ženu obožavaju...
Ali feminizam se javlja sa dobrim razlogom...
Zato sam za integrat.Pričaj nama malo o tome
Was was was...![]()
Ti očigledno niko.Imam jedan vic na ovu temu:
Zašto je gužva u saobraćaju?
Zato što i žene voze.
-
Da li je dobro da žena ima obe uloge?
I onu u pantalonama i onu u haljini vreme će pokazati. Ko smo mi da sudimo...
Nikad nećemo biti ravnopravni. Po meni žene su bitnije od muškarca. Ali to ne znači da su muškarci nebitni kao kod mnogih feministkinja.
Ironija u seksizmu je da muškarac obožava ženu kao Boga, a u feminizmu žene(i oni koji se osećaju kao žene) ženu obožavaju...
Ali feminizam se javlja sa dobrim razlogom...
Meni je bitno da su zakonski regulisana prava žena.Šta se razvilo emancipacijom žena na bolje ili nagore u društvu, poslu, porodici, ljubavi!
Da li su žene danas srećnije i zadovoljnije!? Da li je emancipacija žene veliki promašaj jer samoopredeljenje i sloboda podrazumevaju još više obaveza u međuljudskoj oblasti, na poslu, u porodici.
Kakvu ženu muškarci žele?
Pogledajte prilog 1250260
Dakle ti, koji zivis od te iste emancipacije, pitas nas sta mi mislimo njoj.Dokle se stiglo sa emancipacijom,na lokalu i u globalu.
Koje su posledice pozitivne/negativne vezane za napredak ženske emancipacije.
Pišite.Bolje vi da pišete nego da vam muškarci pišu.Manje će da vas peče.
Odradite to same.
_______________________________Dakle ti, koji zivis od te iste emancipacije, pitas nas sta mi mislimo njoj.
Ti mozes slobodno da je slavis.
Zelim ti, svako dobro, deci da imas uvek za sve sto im treba, ali zaista ti to zelim!
Samo, ako imas obraz, tise to malo.. 🤫
Oslobadjanje zena i borba za prava je i unosan posao.Meni je bitno da su zakonski regulisana prava žena.
Sve drugo je stvar ličnosti.
Ono što je za jednu ženu emancipacija, oslobođenje, afirmacija, za drugu je zabluda, ili robovanje, ili koještarija, šta li.
Neke žene ne žele da koriste sva prava i sve mogućnosti.
Eto, tome me je naučila moja mladalačka borba za ideje feminizma.
Kad sam to shvatila, odlučila sam da pustim žene da same biraju kako će da žive, da uzimaju za sebe ono što ih čini srećnim i zadovoljnim.
A kakvu ženu muškarci žele, e to me baš briga.
Naravno da je unosan posao, ali ne samo zbog plaćanja zakupa za neku prostoriju udruženja, ne samo zbog edukacije žena, već je to skupa aktivnost koja podrazumeva između ostalog i otvaranje sigurnih kuća za žene žrtve nasilja.Oslobadjanje zena i borba za prava je i unosan posao.
Sa pola paznje cuh u nekoj emisiji, grupica zena ima kancelariju, dobija novac od jedne skandinavske zemlje i ima zadatak da siri zenska prava po srpskim selima.
Humanitarke.
Nedavno protestuje grupa pred informerom zbog intervjua sa silovateljem, sa transparentom, ne hebe lep nego feminista. Meni vrlo neprimjereno ali zanimljivo. Ako nema neke poruke koju ja tu nisam razumjela, a moguce je, pokazuje da je ta prilika jedino iskoriscena za samopromociju.
Ti si to radio i na Ana forumu, identičnu stvar, pritom komentarišući i izgled žena koje su se kačile, iako to nije bila temaJa mislim da se daleko doguralo sa emancipacijom žena. Više nije neobično da žena radi poslove koji su se smatrali isključivo muškima. Nažalost, u obrnutom slučaju još ima puno predrasuda i posla oko njihovog uklanjanja.
Nažalost, i sam sam to iskusio na onom nesretnom forum.hr. Tamo imaju temu na kojoj članice stavljaju slike svojih odjevnih kombinacija i međusobno ih komentiraju te si daju savjete što bi eventualno dodali/oduzeli toj kombinaciji. Pokušao sam i ja da sudjelujem u toj temi ali avaj, dočekao me hladan tuš u vidu njihovih uvreda, na koje administracija foruma nije reagirala usprkos mojim prijavama. Da je bio obrnut slučaj, da je na neku temu o npr. elektrotehnici, gdje se okupljaju sami muškarci, došla žena koja želi sudjelovati u raspravi pa bila dočekana kao ja na modnoj temu vjerujem da bi reakcija administracije bila znatno drugačija.
Ako ništa drugo, mogla bi se ubratiti pravobraniteljici za ravnopravnost spolova. Uvjeren sam da bi joj pravobraniteljica itekako pomogla. S druge strane, da sam se ja obratio pravobraniteljici sumnjam da bi prstom mrdnula za mene a vjerojatno bi me i ismijala.
Te tzv. emancipirane žene zahvaljujući kojima sam baniran tamo očito ne shvaćaju da patrijarhat, protiv kojeg se kakti svim silama bore, ne sputava samo žene nego i muškarce, jer propisuje kakvi muškarci trebaju biti, i ako neki muškarac ima interese koji se ne uklapaju u patrijarhalnu predodžbu jao si ga njemu.
Šta se razvilo emancipacijom žena na bolje ili nagore u društvu, poslu, porodici, ljubavi!
Da li su žene danas srećnije i zadovoljnije!? Da li je emancipacija žene veliki promašaj jer samoopredeljenje i sloboda podrazumevaju još više obaveza u međuljudskoj oblasti, na poslu, u porodici.
Kakvu ženu muškarci žele?
Pogledajte prilog 1250260
Ima tamo tema gdje se komentiraju outfiti, ja sam je otvorio, bila je dosta aktivna kad sam bio zadnji put tamo.Ti si to radio i na Ana forumu, identičnu stvar, pritom komentarišući i izgled žena koje su se kačile, iako to nije bila tema
Možda je vreme da shvatiš da ženama ne prija da komnetarišeš njihove autfite
Vise ima muskaraca koji zele da budu zene.Žena je izgubila bitku onda kada je poželela da bude ista kao muškarac.
Agenda se gura...Nona2, to je nažalost istina. A najgore je što takvima woke kultura povlađuje i tretira ih kao heroje. Evo sam baš nekidan naletio na ovaj video. Transić sa viškom kg je pobijedio prave žene na nekakvom izboru za miss u Americi. Zemljo otvori se!