... kupio novu od 1000 mAh, koja se može koristiti i pri punjenju
...
Parim ko šarganska osmica !
Grofe, sve me vise zabrinjavas.
Da u startu i zanemarimo problematiku kapaciteta baterije, mada ne bi trebalo, ...
prvo koriscenje baterija pri punjenju ima neke svoje mane i za korisnika i za bateriju pa i za kabelcice.
Drugo pri parenju, bar moj licni utisak je da je najbitnije obratiti paznju na to
- da lakoca udisaja bude sto konfornija, tako reci bez napora,
- da moc uredjaja za pravljenje pare bude daleko veca od pozeljene,
- te naravno i da se moze regulisati,
- plus sto tank dole ne bi smeo da curi.
..ja treba da kupim grejace ili atomizere, kako god...kakva je situacija u InhaliKi ima li kakvih akcija.....zna li neko ili da trazim na sajtu...
Izgleda da sam postao suvise
kritican ili da kazem bezosecajan,
ali kod bilo cega u vezi sa elektronskim cigaretama, a narocito u vezi sitnijih stvari "cena" tj. "akcije" ne mogu da se nose sa izborom,
odnosno promenom izbora opreme.
Daleko od toga da ti zameram na pitanju, ali me nekako deprimira.
A recimo da je to stoga sto sto pretpostavljm da ti to ne moze pomoci, a moze odmoci.
Nekada sam koristio grejac u mehanickom modu koji je trajao i po mesec-dva, ali je poprimao zagoreo ukus i tesko se formirao (od uvijane mrezice i zice koju je bilo nezgodno ogoreti i usrafiti).
Definitivno je bio najjeftiniji! (mrezica i zica pa na 1-2 meseca)
Potom sam koristio zamenske grejace koji su trajali svaki drugi otprilike 7 dana a onaj drugi 1 dan (ako i toliko).
Cena nije bila strasna ali je neizvesnost bila neprijatna, plus upotreba relativno teska pri uvlacenju pare, naravno bez onih drasticnijih zagorevanja kao u prethodnom slucaju.
Sada koristim grejace kojima posle 2 dana treba menjati vatu (poprilicno, mada ne idealno, ipak lako i brzo), ali ih imam 6 komada (pa mogu to da radim jednom na 7 dana) i juce sam bio cicija da kupim komplet od jos 5, mada cu to sigurno uciniti uskoro.
Ali, ako se ukaze mogucnost za nesto pogodnije, tu sam! Pa makar menjao i celu opremu.
P.S.
Situacije na sajtu Inhalike, ili sajtovima u vezi bilo cega danas se menjaju iznenadjujuce brzo.
Mozda nije psiholoski zgodno ali je korisnicki korisno.
Medjutim, pokusavam da naglasim da te promene imaju vise efekta ako se prate nove ponude nego pogodnosti cena.
I molim te da mi ne zameris.
Jer, sve ovo govorim kao lice koje je laik za tehnologiju elektronskih cigareta,
ali i lice koje kao korisnik "zivota" uvek nastoji da trazi bolje, lakse, efektinije i jeftinije ali: na duzi rok,
koj ne moze biti preteran.
poenta je dakle: procena, procena, procena!!!
A ima i izuzetaka. Kao neko ko je apsolutno opredenjen za kupovinu garderobe (ovde u RS) u second-hand prodavicama:
- nisam opredeljen za sve (od meni dostupnih) nego samo za jednu,
- i juce sam ipak (mada na jedvite jade) pukao za novi duks.
Jer procena znacaja konkretno necega je ta koja bi trebala da ima prevagu.