Elektronska cigareta

Ja se nadam da pricas o obicnom caju koji se pije :p. Mogu da ti preporucim Macval cajeve koji imaju pun ukus i bez secera. Ovo ti govorim iz iskustva , jer sam se skinula sa secera pre 14 godina. Pocela sam da pijem sve bez secera... Morala sam zbog zdravstvenih problema.
Hvala na informaciji!
Pricam o bilo kojem u smislu da ne pijem samu vodu koja nije nesto ili sokove koji su svi slatki.
Nije rec o zdravstvenim razlozima.

Rekoše mi da je sevisiranje oko 400 din.
Pod hitno treba da nosim, jer se lagano vraćam klasničnim cigaretama,
koje pronalazim po fijokama !
Jebeno, rođaće....

Grofe, posto nisi dama, i posto je situacija i urgentna i drasticna, bicu krajnje otvoren i usudicu se da ti predlozim ozbiljan trosak!
Pusti "servisirnja", jer bar jednom godisnje moras kupoveti kompletno novu opremu, i to sto bolju.
Za moj pojam to je jedini put za isplativost!
Dakle, trenutno: Joyetech eVic VT (baterija je integrisana: 5.000 mAh)
danasnja cena: 10.499 din.
Plus, ako nemas, nabavi punjac za mobilni ili vec sta sa iznaznom snagom do 1 A (mada mozes puniti preko kompjutera sa onim kabelom koji dobijes).
Sa takodje plus komplet od 5 Joyetech eGo ONE CLR zamenskih glava (otpor od 1.0 oma) sto je 1.230 din
Te konacno vata iz DM marketa.

P.S.

Shaka.Zuluf ti verovatno nece predloziti takvu opciju,
ali je to stoga sto ima profesionalnu deformaciju profesionalne korektnosti.
t2731.gif

Poslednja izmena:
Nisam nista menjala. Znaci treba da zamenim grejac, baterija je, mislim 1300 mAH. A mozda da kupim novu istog proizvodjaca.
To je prva stvar koju treba da uradiš, jedan od razloga zbog kojeg kriziraš leži upravo u tome. Da banalizujem, glava kliromizera je grejač koji zagreva tečnost da bi isparavala. Zamisli kako bi izgledao tiganj koji koristiš par dana pa ostaviš sa strane, a onda ga samo uzmeš i nastaviš da ga koristiš nakon 2 godine?
Par dana ćeš da izdržiš, uglavnom zbog euforije (donela si odluku da ostaviš duvan, naložena si maksimalno da ti uspe, svaki dan je nova pobeda itd...) ali nakon par dana organizam traži svoje a to je ovde nikotin, kojeg ti tvoja oprema ne isporučuje u dovoljnoj meri.
Sa lošom ili starom opremom si najsrećniji kad crkne, jer se tada ne zavaravaš da nešto radi. Najgore je kad radi ali kilavo, mučiš se par dana i na kraju batališ jer te ne zadovoljava.
Dakle, moj savet je: odmah stavi novu glavu a ostale parametre prati: ako ti i dalje bude frka, kupi jaču tečnost. Ako te ni tečnost od 18mg ne radi na tom kliromizeru, baterija je oslabila i mora se menjati.

@GrofVronski: nisam optimista po pitanju tvojih baterija. Servis može da pomogne kad postoji kvar (otišao kontakt ili u nekim slučajevima kad rikne elektronika), ali dotrajalu baterijsku ćeliju ne mogu da oprave. Princip koji je Milan naveo je najispravniji, ali ako finansije ne dozvoljavaju odjednom - uradi to iz više delova. Ima veoma dobrih i pouzdanih baterijskih modova već od 4500din (npr Eleaf iStick 30W), a kao prva pomoć može da posluži i neka eGo baterija ali obavezno Passthrough (koja može da se puni i dok se koristi).

Aha, dakle stigao je i Wismec Reuleaux RX200 VW / TC baterijski mod po 7.999 din.

Izlazna snaga do 200 W ...
Tazed_by_a_Tard_by_AutumnOwl.gif

Shaka, jel moze u ovakvom slucaju da neka od 3 baterije ne radi bas nesto, a da on gura kao da je ispravna (ne mislim na 200W, naravno) ... ?
scratch_one-s_head.gif

200W je max izlazna snaga, niko normalan neće koristiti ni blizu toliko ;)

Kod RX200 su baterije vezane redno, što predstavlja problem za punjenje u modu. Ne smeju se puniti do kraja unutar moda jer se jedna prepuni, treba koristiti eksterni punjač. Za dopunjavanje u modu mislim da ne bi bilo problema.

Uređaj detektuje kad baterije nisu ujednačene, čim je napon na nekoj za 0.3V manji nego na ostalim izbaci poruku o tome, ali mislim da ne prekida sa radom.

U globalu, neodgovarajuće baterije mogu da izazovu problem kad se uređaj koristi blizu ekstremnih vrednosti. Za normalnu upotrebu, npr snage 10W-20W i neki umereni otpori, nema problema.

Uređaj detektuje kad baterije nisu ujednačene, čim je napon na nekoj za 0.3V manji nego na ostalim izbaci poruku o tome, ali mislim da ne prekida sa radom.

U globalu, neodgovarajuće baterije mogu da izazovu problem kad se uređaj koristi blizu ekstremnih vrednosti. Za normalnu upotrebu, npr snage 10W-20W i neki umereni otpori, nema problema.
Hvala na odgovoru!
Moj problem je u stvari kapacitet. Ne zuri mi se sa time, medjutim problem je sto mi se u radnoj sezoni desi da budem po ceo dan izvan kuce, tj. naselja.
Za proslu elektronsku koristio sam Panasonikove 18650 baterije od 3.400 mAh, sa tim da jednu uvek imam ujutru napunjenu dok drugu ostavljam za punjenje.
Medjutim eVic VT je veci potrosac te 5.000 mAh mi mozda bude premalo.

Osim toga i inace treba imati 2 moda, da baterija moze mirno da se puni, a i da punjac bude kod uticnice, a ne da kao pre neki dan stanem na onaj mali kraj od punjaca koji je bio bas na produznom kabelu pa sam morao da ga secem, iscupao sam mu i onaj metal na kraju, ... nisam mu mogao nista, ali kada sam sve vratio i oblepio trakom nekim cudom je punjac nastavio da radi.
Elem, dakle imam eksterni punjac ali za 2 baterije. Takve baterije sam punio samo nocu kada sam kod kuce, te ako zaspim treca ce ostati prazna, osim toga su ove 2 stare godinu dana a ne bi mi se kupovalo 3.

Sa druge strane posle eVic-a VT ne bih uzimao nista slabije u smislu moci da napravi pare koliko mi drago plus u tanku koji ne curi.
O lakoci uvlacenja pare da i ne govorimo.
P.S.
Juce sam stavio jednu od glava kojima sam zamenio vatu, i da, u pitanju je bio onaj drugi slucaj, ... stavio sam je malo vise, jer trudio sam se posteno!
Problem je stvarno kratko trajao kako si bio i rekao, ali u prvi mah osetio sam ukus kao da sam seo na zubarsku stolicu. :hahaha:

Poslednja izmena:
Dok ti dodje na red, smisliće i mod u kojem se 3 baterije pune bez problema ;)

A i Nitecore je izbacio jeftine a fenomenalne punjače za 18650 baterije, koji osim što pune mogu da služe i kao eksterna baterija. Čak mogu da pune istovremeno bateriju i neki drugi uredjaj (mobilni, mod ili bilo šta što se puni preko usb-s.

To je prva stvar koju treba da uradiš, jedan od razloga zbog kojeg kriziraš leži upravo u tome. Da banalizujem, glava kliromizera je grejač koji zagreva tečnost da bi isparavala. Zamisli kako bi izgledao tiganj koji koristiš par dana pa ostaviš sa strane, a onda ga samo uzmeš i nastaviš da ga koristiš nakon 2 godine?
Par dana ćeš da izdržiš, uglavnom zbog euforije (donela si odluku da ostaviš duvan, naložena si maksimalno da ti uspe, svaki dan je nova pobeda itd...) ali nakon par dana organizam traži svoje a to je ovde nikotin, kojeg ti tvoja oprema ne isporučuje u dovoljnoj meri.
Sa lošom ili starom opremom si najsrećniji kad crkne, jer se tada ne zavaravaš da nešto radi. Najgore je kad radi ali kilavo, mučiš se par dana i na kraju batališ jer te ne zadovoljava.
Dakle, moj savet je: odmah stavi novu glavu a ostale parametre prati: ako ti i dalje bude frka, kupi jaču tečnost. Ako te ni tečnost od 18mg ne radi na tom kliromizeru, baterija je oslabila i mora se menjati.

Hvala na ovako detaljnim informacijama. Što se tiče tečnosti, zadovoljavala me mešavina 11 i 0 ( i to pola/pola ). Pušila sam 23 godine i baš su mi se više zgadile ( mislim na cigarete). Moguće da mi zato i ne treba jača tečnost. Staviću novu glavu, a trudiću se da je u potpunosti izbacim. Baterija je u dobrom stanju
drži po dva-tri dana.

Onda apstinencija što se tiče svega.
Leee leee, ...
smilie_sh_083-1.gif

Nego, salu na stranu, ...

Grofe,
meni kao fizikalcu najprakticnija stvar na svetu su jos uvek klasicne cigarete, i tu nema pogovora!
Cak ih nisam ostavio ni iz zdravstvenih razloga, nego iz principa otpora prema prevelikim dnevnim troskovima zbog nameta na gorivo, alkohol i duvan.
Prvi put sam zbog jeftine opreme bio i proplivao,
ali Ilijadragana je u pravu sto se tice toga da se u klasicne cigarete stavlja danas sve i svasta (cest takav slucaj je i sa alkoholom).

Dakle, da su cigarete kao one nekada, kao i da je alkohol kao nekada, ,i da su cene kao nekada, znam da si se zezao u postu, sve ovo bi bila sala, te bih ti rekao: zapali covece i zivi kao covek!
Uzgred budi receno postoje i stavovi da duvan ima i neka lekovita svojstva.
Medjutim danas to vise nije sala, i to iz vise razloga!
Jer postoji sve vise suvise gladnih finansijera i sve vise suvise pametnih tehnologa,
pa ovi prvi placaju one druge da rade one trece stvari!
A pri tome politicari zeljni isto tako para i telo-duse-biriznici zeljni bar slave slave (preko koje naravno su dobrodosle i pare) ti sve vise sedaju za vrat.

E sada, bar za sada, i u ovom trenutku, postoje alternativa, gde opet novac i proizvodjaca i kupca igra sta igra, ali se nesto moze pronaci kao prolazna varijanta,
dok, ... za sutra ne znam!
popcorn-1.gif

Poslednja izmena:
Evo da se javim, kupila sam novu el. cigaretu Joytech. Na njoj pise, kod kanistera, eGo-CC, a na bateriji eGo-CTwist i jacine je 1000 mAh. Uzela sam ulja Flavour Art aroma shade, jačine 9 mg. Prezadovoljna sam. Hvala vam svima na savetima. Pozdravljam vas. :bye:

Nadam se da će sve biti ok. Hvala na željama, a Vi Grofe nemojte da podlegnete želji za cigaretama. Držim Vam fige ;)

Prekjuče rešio problem.
Bio pre dva dana u "Eliquidu".
Dao 2 baterije od 1600 mAh da pokušaju servis (oslabile),
kupio novu od 1000 mAh, koja se može koristiti i pri punjenju
i 400 ml ulja + 100 ml (častili)....
I sada sam miran.

Parim ko šarganska osmica !

... kupio novu od 1000 mAh, koja se može koristiti i pri punjenju
...
Parim ko šarganska osmica !

Grofe, sve me vise zabrinjavas.
dark_cloud_by_mirz123-d4vjcge.gif

Da u startu i zanemarimo problematiku kapaciteta baterije, mada ne bi trebalo, ...
prvo koriscenje baterija pri punjenju ima neke svoje mane i za korisnika i za bateriju pa i za kabelcice.
Drugo pri parenju, bar moj licni utisak je da je najbitnije obratiti paznju na to
- da lakoca udisaja bude sto konfornija, tako reci bez napora,
- da moc uredjaja za pravljenje pare bude daleko veca od pozeljene,
- te naravno i da se moze regulisati,
- plus sto tank dole ne bi smeo da curi.

..ja treba da kupim grejace ili atomizere, kako god...kakva je situacija u InhaliKi ima li kakvih akcija.....zna li neko ili da trazim na sajtu...

Izgleda da sam postao suvise
sorry___nano14_by_mirz123-d5l27l7.gif
kritican ili da kazem bezosecajan,
ali kod bilo cega u vezi sa elektronskim cigaretama, a narocito u vezi sitnijih stvari "cena" tj. "akcije" ne mogu da se nose sa izborom,
odnosno promenom izbora opreme.

Daleko od toga da ti zameram na pitanju, ali me nekako deprimira.
A recimo da je to stoga sto sto pretpostavljm da ti to ne moze pomoci, a moze odmoci.

Nekada sam koristio grejac u mehanickom modu koji je trajao i po mesec-dva, ali je poprimao zagoreo ukus i tesko se formirao (od uvijane mrezice i zice koju je bilo nezgodno ogoreti i usrafiti).
Definitivno je bio najjeftiniji! (mrezica i zica pa na 1-2 meseca)
Potom sam koristio zamenske grejace koji su trajali svaki drugi otprilike 7 dana a onaj drugi 1 dan (ako i toliko).
Cena nije bila strasna ali je neizvesnost bila neprijatna, plus upotreba relativno teska pri uvlacenju pare, naravno bez onih drasticnijih zagorevanja kao u prethodnom slucaju.
Sada koristim grejace kojima posle 2 dana treba menjati vatu (poprilicno, mada ne idealno, ipak lako i brzo), ali ih imam 6 komada (pa mogu to da radim jednom na 7 dana) i juce sam bio cicija da kupim komplet od jos 5, mada cu to sigurno uciniti uskoro.
Ali, ako se ukaze mogucnost za nesto pogodnije, tu sam! Pa makar menjao i celu opremu.

P.S.
Situacije na sajtu Inhalike, ili sajtovima u vezi bilo cega danas se menjaju iznenadjujuce brzo.
Mozda nije psiholoski zgodno ali je korisnicki korisno.
Medjutim, pokusavam da naglasim da te promene imaju vise efekta ako se prate nove ponude nego pogodnosti cena.
I molim te da mi ne zameris.

Jer, sve ovo govorim kao lice koje je laik za tehnologiju elektronskih cigareta,
ali i lice koje kao korisnik "zivota" uvek nastoji da trazi bolje, lakse, efektinije i jeftinije ali: na duzi rok,
koj ne moze biti preteran.
poenta je dakle: procena, procena, procena!!!

A ima i izuzetaka. Kao neko ko je apsolutno opredenjen za kupovinu garderobe (ovde u RS) u second-hand prodavicama:
- nisam opredeljen za sve (od meni dostupnih) nego samo za jednu,
- i juce sam ipak (mada na jedvite jade) pukao za novi duks.
Jer procena znacaja konkretno necega je ta koja bi trebala da ima prevagu.

Sto se vaperske opreme ,ukusi su razliciti...kod mene osim lijepog izgleda zenstvenog,bitno je i lako i jeftino odrzavanje...u egripu sam se pronasla(izgled,grijace bacam,a zaista su jeftini 8€ 5 kom,a jedan mi traje preko mjesec)...imam 4 egripa raznih boja(2 su na popravci) ostala su mi 2 koji su izgleda upaljaca,i staju u 2 mala dzepica u torbici....kd kuce koristim provari,koji sam najskuplje platila,ali mi nije zao.na njemu je protank 2 cije grijace sama pravim i mirna...bitno je da uzivam u joyetech capucinu uz prvu jutarnju kafu...
ImageUploadedByTapatalk1455361594.391842.jpg

Dajem sinoc sinu sirup a u sastojcima pise propilenglikol i glicerin,glavni sastojci nasih tecnosti.

Poslednja izmena:
... na njemu je protank 2 cije grijace sama pravim i mirna...
Mnogo toga ne spada u moje iskustvo, a ne bih da se previse kladima na sopstvene stavove ni tamo gde mi je sta iole poznato.
Elem, mogu reci samo da u slucaju protank 2 meni ni originalni grejaci nisu bili zadovoljavajuci,
a da ih sam pravim nije mi bilo ni na pomisli.

P.S.
Razumem da su za zenu dimenzije opreme estetski bitne, ali znam da ni za coveka glomazne dimenzije nisu, bar prakticne u smislu upotrebe, pozeljne - kao dimenzije.
Samo nije na meni da biram. A da jeste, oprema za gospodu bi bila u velicini klasicne "analogne" a za dame onih tanjih "analognih".

Inace nije zgodno drzati volan sa recimo eVic VT u ruci, bilo ko da ga drzi. ... Imao sam u tome smislu i bolje opcije. Ali ... opet se uvek vracam na pitanje izbora prioriteta.

Ne kazem da si ti ikada bila oskudna na kupovini opreme, jer mi je od ranije poznato da opreme imas daleko vise od mene,
(uzgred meni je smao najnovija trenutno upotrebna, jer poslednja moze samo da "izdise")

nego kazem da ova moja ranija i da radi - ne bi me uopste interesovala.

Jer upotrebne razlike su drasticne!

Kod klasicnih cigareta razlike su samo u ukusu i mirisu,
a kod elektronskih sada je rec je o drugim svetovima.

Poslednja izmena:
Sto se vaperske opreme ,ukusi su razliciti...kod mene osim lijepog izgleda zenstvenog,bitno je i lako i jeftino odrzavanje...u egripu sam se pronasla(izgled,grijace bacam,a zaista su jeftini 8€ 5 kom,a jedan mi traje preko mjesec)...imam 4 egripa raznih boja(2 su na popravci) ostala su mi 2 koji su izgleda upaljaca,i staju u 2 mala dzepica u torbici....kd kuce koristim provari,koji sam najskuplje platila,ali mi nije zao.na njemu je protank 2 cije grijace sama pravim i mirna...bitno je da uzivam u joyetech capucinu uz prvu jutarnju kafu...Pogledajte prilog 373820
Dajem sinoc sinu sirup a u sastojcima pise propilenglikol i glicerin,glavni sastojci nasih tecnosti.

..da li ti je ovo mermerni sto ili samo lici? dopada mi se :)

....kakva ti je ovo posuda za drzanje cigarete i tecnosti? gde je to kupljeno,nisam nigde videla tako nesto?
....ja sam i dalje na starom, sta cu ja sam skorpija kad uhvatim ne pustam i ne menjam pa tako i cigare eCab + ry4 i divota :D

..sad ce u maju biti pune 2 godine kako sam na e.cigareti i zadovoljna sam.....

Back