Elektronska cigareta

Нема никакве поенте користити никотин док се бориш против никотина.Ове електронске цигарете су веома штетне , истраживала сам нешто ..могу да доведу до оштете срца.

Најбоље је да се једноставно баце цигарете ,веома сам једноставно то урадила ..однос према цигаетама је као према бившем , када је готово , онда је готово .

Понекад сањам да палим цигарету и дође ми да се убијем , али срећом се пробудим и схватим да је то само ружан сан ..

Naravno da nije zdravo uvlaciti sagorevanje kojekakvih ulja pomesanim sa tecnim nikotinom..To samo mogu neznalice reci da je zdravo i oni kojima je ispran mozak da ne mogu razumno razmisljati..Pazi ovo,odlucim da ostavim OTROV cigarete jer mi unistavaju zdravlje,unistavam drugima u porodici zdravlje,ne moze da se dise u kuci,smrde stvari,itd..Dakle odlucim i ostavim ali se prebacim na drugi OTROV koji se zove El. Cigarete,misleci da su zdravije od ovih pravih smrdulja,da,ja tako mislio i postao sam aktivni uzivalac uvlacenja ko zna kojih otrova koji se nalaze u uljima sa miksom nikotina,i ko zna cega jos sto nije predstavljeno sirokoj javnoj masi..Gde je tu logika,cemu ostaviti jedan otrov i prebaciti se na drugi,a da pri tom tvrdim da je taj drugi otrov zdraviji??A da se upustam u raspravke kako su El. Cigarete zdrave??Ne,ne,veoma bih bio u teskoj zaglupljenosti i zabludi,pravi naivac..Elektronska Cigareta nikako ne moze biti zdrava i ona ce tek uzeti svoj danak nad korisnicima,samo je zavaravanje da posledica nece biti..

Interesantni likovi :ceka:

E cigareta je zdravija od koka kole, od obične cigarete, od izduvnih gasova iz automobila, od kućne hemije, od matijevićevih salama, od zračenja mobilnog aparata....itd. Niko ne može reći da je E cigareta zdrava al svako može reći da je zdravija od mnogo toga i pored onoga što je navedeno....

Interesantni likovi :ceka:

E cigareta je zdravija od koka kole, od obične cigarete, od izduvnih gasova iz automobila, od kućne hemije, od matijevićevih salama, od zračenja mobilnog aparata....itd. Niko ne može reći da je E cigareta zdrava al svako može reći da je zdravija od mnogo toga i pored onoga što je navedeno....

Ti si jedan veoma interesantan lik,da kazem pravi saljivdzija na ovoj temi,veseljak...:hahaha:

Ocigledno je da stanes iza auspuha i udises iduvne gasove dok ti u isto vreme ispustas izduvne gasove pozadi..haha..Kako dobro poredjenje pravis..A jel zdravija od mobilnih telefona jer ima manju amperazu baterije pa manje zraci??:hahaha::hahaha:

A dobro ti poredjenje i sa salamom,naravno to se odnosi ljudima koji jedu tu pogastinu,a i pored toga opet je malo zdravije nego uvlaciti u pluca ko zna sta sto se sagoreva u tom ulju koje vi tako krizno punite svaki dan u rezervoar el cigarete..Vidim da si u ocaju cim se tesis jer koristis "mozda" manje zlo od nekog drugog i to po tvojim principama rasudjivanja..Budi jak i ostavi skroz pusenje,ajde ako si musko?!

Pazi ovo,zdravije je od kucne hemije??Pa ovo je smejurija,jel to pijes sudomil kao dijetalni jeftini proizvod pa ti ugrozava zdravlje dosta vise nego sto ko zna sta uvlacis u pluca kroz elektronsku cigaretu??

Bas si ti interesantan lik,veseljaku jedan mali i neinformisani..:lol:

Poslednja izmena:
Ti si jedan veoma interesantan lik,da kazem pravi saljivdzija na ovoj temi,veseljak...:hahaha:

Ocigledno je da stanes iza auspuha i udises iduvne gasove dok ti u isto vreme ispustas izduvne gasove pozadi..haha..Kako dobro poredjenje pravis..A jel zdravija od mobilnih telefona jer ima manju amperazu baterije pa manje zraci??:hahaha::hahaha:

A dobro ti poredjenje i sa salamom,naravno to se odnosi ljudima koji jedu tu pogastinu,a i pored toga opet je malo zdravije nego uvlaciti u pluca ko zna sta sto se sagoreva u tom ulju koje vi tako krizno punite svaki dan u rezervoar el cigarete..Vidim da si u ocaju cim se tesis jer koristis "mozda" manje zlo od nekog drugog i to po tvojim principama rasudjivanja..Budi jak i ostavi skroz pusenje,ajde ako si musko?!
Eee pa zato što neznaš nemoj da pišeš koještarije :ceka:

Eee pa zato što neznaš nemoj da pišeš koještarije :ceka:

A ti znas..:hahaha: To nikad nije zvanicno objavljeno od strane te fabrike koja pravi tu brljotinu,niti ce biti objavljeno..Vi ste otisli korak napred u buckanju pa sami pravite ta etericna ulja i uvlacite u pluca,pravi ste hemicari...Mora da cedite ljubicice i duboko uvlacite sa uzivanjem..:lol:

E Bole Sero jesi veseljak..:hahaha:

Ti ovo nazivas dobar izvor?Ti verujes ovakvim izvorima,nekih sarlatana koji su pisali kako njima odgovara po nekim banana forumima,blogovima,sajtovima...??Daj molim te uozbilji se i podeli neki medicinski i naucni sajt gde strucnjaci o tome kazu da je El cigareta zdravija za cak 95%,ili ne mora da pise da je za toliko % zdravija ali od zvanicne medicine da je receno kako je uvlacenje ko zna kojih otrova putem etericnih ulja sa cistim nikotinom zdravo ili zdravije od drugog otrova..Cuj ovo,hocu da pusim manje stetni otrov od vise stetnog otrova,ali to ja tako rezonujem i nisam se dovoljno informisao jer zvanicni stav od strane medicine nema da kaze koliko je El. Cigareta zdrava..Zdrava nije,to su vasa nadanja i zablude,pitanje je vremena kad ce poceti da uzima danak..Ako za sve ucis u zivotu iz ovakvih izvora onda jbg...Ali vazno je da ti imas kolekciju od 50 razlicitih El. Cigareta i da se hvalises po raznim forumima kako imas sve to.. :)

Poslednja izmena:
A ti znas..:hahaha: To nikad nije zvanicno objavljeno od strane te fabrike koja pravi tu brljotinu,niti ce biti objavljeno..Vi ste otisli korak napred u buckanju pa sami pravite ta etericna ulja i uvlacite u pluca,pravi ste hemicari...Mora da cedite ljubicice i duboko uvlacite sa uzivanjem..:lol:

E Bole Sero jesi veseljak..:hahaha:
Znam zato što sam bio pušač a sada korisnik E-cigareta, koristim E-cigarete evo sada već četiri godine. Na osnovu ličnog iskustva E-cigarete su mnogo zdravije nego duvanske cigarete, zdravije su od koka kole, od žvakaćih guma, od mnogih sokova i naravno do svih preradjevina od Matijevića pa ih niko ne zabranjuje niti vodi kamapanju da su štetne po ljudsko zdravlje.

Nisi u mogućnosti da shvatiš da je u pitaju biznis koji ugrožava državne akcize i monopoliste duvanskih industrija koji imaju dogovor sa svim valda ovog sveta. Pojavom E-cigareta njihov promet je pao i stvorili su se gubici koji se njima ne svidjaju, te se koriste manipulacijom, pogotovo svetske zdravstvene organizacije koja je jasno rekla da ne može da utvrdi zdravstvenu ispravnost E-cigarete, to znači da ne mogu da utvrde niti štetnost E-cigareta.

Svi korisnici E-cigareta će potvrditi osto ovo što sam napisao iz ličnosg iskustva da su Ecigarete mnogo zdravije i da se osećaju mnogo zdravije, od duvanskih cigareta i još mnogo produkata koji nisu proglašavani za štetne i ako znamo da su veoma štetni po zdravlje. Meni je žao što nemaš mogućnosti da shvatiš ono o čemu mi korisnici E-cigareta tebi govorimo svo vreme. Time si nas stavio u položaj da kažemo kako je besmisleno sa tobom razgovarati....

Znam zato što sam bio pušač a sada korisnik E-cigareta, koristim E-cigarete evo sada već četiri godine. Na osnovu ličnog iskustva E-cigarete su mnogo zdravije nego duvanske cigarete, zdravije su od koka kole, od žvakaćih guma, od mnogih sokova i naravno do svih preradjevina od Matijevića pa ih niko ne zabranjuje niti vodi kamapanju da su štetne po ljudsko zdravlje.

Nisi u mogućnosti da shvatiš da je u pitaju biznis koji ugrožava državne akcize i monopoliste duvanskih industrija koji imaju dogovor sa svim valda ovog sveta. Pojavom E-cigareta njihov promet je pao i stvorili su se gubici koji se njima ne svidjaju, te se koriste manipulacijom, pogotovo svetske zdravstvene organizacije koja je jasno rekla da ne može da utvrdi zdravstvenu ispravnost E-cigarete, to znači da ne mogu da utvrde niti štetnost E-cigareta.

Svi korisnici E-cigareta će potvrditi osto ovo što sam napisao iz ličnosg iskustva da su Ecigarete mnogo zdravije i da se osećaju mnogo zdravije, od duvanskih cigareta i još mnogo produkata koji nisu proglašavani za štetne i ako znamo da su veoma štetni po zdravlje. Meni je žao što nemaš mogućnosti da shvatiš ono o čemu mi korisnici E-cigareta tebi govorimo svo vreme. Time si nas stavio u položaj da kažemo kako je besmisleno sa tobom razgovarati....

-Naravno da samo o zdravlju E cig mogu govoriti samo njeni korisnici jer ste zatrovani otrovima i cvrsto verujete da ono sto radite je u stvari ispravno.Toliko su zdrave da se vodi kampanja na svim medijima i dele se flajeri da treba koristiti E Cig jer su zdrave,vuku se ljudi za rukav na ulicama i ubedjuju da su E Cig zdrave i da treba da se koriste,da su zdravije od parizera,coca cole,cak su zdravije i od kucne hemije i izduvnih gasova iz automobila,i da pod hitno treba prestati stajati iza auspuha i gutati izduvne gasove i prestati piti kucnu hemiju i preci na E Cigaretu..:hahaha::hahaha:

-Pa ti si zaista veseljak mali,bas me nasmejes,nasao si ko ce da te podrzava da su E Cigarete zdrave,osobe koje koriste isto to..Kao kad nadjes nekog narkomana i pitas ga jel dobro sto se drogiras a on ce svakako odgovoriti "Kako nije"...

-Moraces da se vratis u osnovnu skolicu i naucis gramatiku..Ne pise se "SVO VREME" vec "SVE VREME"..Moras malo da se potkujes ako vec glumis neki autoritet na ovoj temi i promovises svoje znanje/neznanje...

_Tako je,besmisleno je razgovarati jer nemate apsolutno ni jedan argument sa naucne strane koju potkrepljuju strucnjaci da je koriscenje E Cig zdravo,da je zdravije od svega ovoga sto si naveo,da nece biti posledica po zdravlje korisnika,itd..Daj mi link gde pise sve to sto tvrdis,ali nemoj mi reci opet na osnovu korisnika i uzivaoca E Cigarete jer to ne pije vodu i niste merodavni,vi ste zavisnici i dalje od uvlacenja nikotina i pare u pluca,simulirate pusenje,a uvlacite ko zna sta prilikom sagorevanja etericnih ulja u kojima ima ko zna kojih otrova..

-Hajde Sero Bole,potkrepi svoje stavove sa medicinske i naucne strane,tvrdis da su E Cigarete zdrave,dokazi..

-U suprotnom nemoj da se javljas i pises besmislice i vodis kampanju da je otrov zdrav i navodis ostale ljude na zlo i unistavanje zdravlja..Dokazi ili si obican forumski lazov..

Poslednja izmena:
Koji su to pravi, evo ja ih u Novom Sadu znam možda sve, znaš li koliko njih je prešlo na E-cigarete, upravo lekara u Novom Sadu :ceka:

Kakve to veze ima sto su lekari presli na E Cig???To ti odmah dokazuje da su one zdrave ili???Mislis da su ti lekari strucni da daju zavrsnu rec kako su E Cig zdrave??:hahaha:

Nisam mislio na to osoblje medicine,znas ti dobro ko treba dati zavrsnu rec za ono sto tvrdis..Daj link gde pise zvanicno iz nekog ministarstva zdravlja da su el. cig . zdrave??Mora da imas tako nesto ili si procitao na nekom zvanicnom sajtu cim toliko tvrdis i urlas o tome..

Licno iskustvo je jako indivudalan osecaj.
Pre tri dana se pojavila i publikovana je prva studija ( Velika Britanija) o stetnosti e-cigarete i u poredjenju sa pravom e-cigareta je totalno bezazlena, ako je rizik kod prave
cigarete 99,6 ( bolesti, smrt, ali i troskovi zdravstvenog sitema) kod e-cigarete je samo 3,2%.
Neko preprucuje da se pitaju lekari, kakve veze ima lekar i njegovo privatno misljenje?
Mozda on voli da jede i pije, a ne voli pusace pa ce reci da je stetno.
Ovo je prva studija, bice ih sigurno za nekoliko godina i vise jer je e-cigareta relativno " sveza" pojava.

Britansko ministarstvo podržalo e-cigarete
19 august 2015 Izmijenjeno 21:55 CEST
Ministarstvo zdravlja iznenadilo izjavom da su e-cigarete približno 95 posto manje štetne od duhana.

Velika Britanija, e-cigarete, cigarete
Gotovo svi od 2,6 miliona odraslih korisnika e-cigareta u Velikoj Britaniji su bivši pušači [AP]

Elektronske, odnosno e-cigarete sve su popularnije širom svijeta, ali zdravstvene institucije do sada ih baš i nisu pretjerano zagovarale kao sigurniju alternativu duhanu.

Neočekivano, britansko Ministarstvo zdravlja je u svojoj studiji podržalo njihovo korištenje, uz obrazloženje da su elektronske cigarete približno 95 posto manje štetne od duhana.

Rezultati te studije u suprotnosti su s izvještajem Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) iz prošle godine u kojem se poziva na reguliranje upotrebe e-cigareta i zabranu njihovog korištenja u zatvorenom prostoru.

Revizija procjena

Studija agencije Public Health England tvrdi kako bi elektronske cigarete mogle biti jeftin način za prestanak pušenja u siromašnijim dijelovima države, gdje i dalje veliki dio stanovništva puši konvencionalne cigarete.

Gotovo svi od 2,6 miliona odraslih korisnika e-cigareta u Velikoj Britaniji su bivši pušači.

„Kako vrijeme bude odmicalo, moći ćemo prikupiti još podataka i o upotrebi i o efektima korištenja elektronskih cigareta. Tada ćemo moći revidirati naše procjene. Ali, kratkoročno gledano, podržavamo korištenje ovih cigareta kako bi ljudima pomogle da ostave pušenje“, kazao je Kevin Fenton iz organizacije Public Health England.

Izvor: Al Jazeera i agencije

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/britansko-ministarstvo-podrzalo-e-cigarete

Izvor itekako merodavan..Naravno u svakoj zemlji ima baljezgarija i zastupanja necega,tvrdnji da nesto lose nije toliko lose,itd..Tako ima more pisanja kod nas po raznim blogovima i forumima,raznim sajtovima i smesnim izvorima da su El Cig zdravije od coca cole i parizera i da nisu stetne..Tako isto ima i u drugim zemljama,na Hrvatskim portalima,Nemackim,Engleskim kao sto vidimo iz prilozenog..Cudo nisi nalepila neki Nemacki sajt na kom se tvrdi da su E Cig zdrave??:lol:

Ne,ovo zasigurno nije merodavno i moze se uzeti kao smejurija,ovakvih tvrdnji i tekstova ima na kilometre na internetu..Trazio sam kad se vec pravite pametni,zvanicno saopstenje iz nekog zdravstvenog ministarstva koje je ozbiljno a da je saopstilo da su E cigarete zdrave kao sto tvrdite,ostavite se smesnih vasarskih blogova i portala gde svako pise sta mu se svidja...

Poslednja izmena:

Back