Elektronska cigareta

haha e to,to...sto kazu hrvati "povjest ima da se pise"..

Povijest uvek stvaraju i ispisuju pobJednici !
U ovom slučaju to su - preživJeli.

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima!
Jel zna neko sa koliko najmanje nikotina se kod nas moze kupiti tecnost za elektronsku cigaretu?
Hvala.

" Starija žena ".....
Vrlo originalno !
Nasmeja me....
Tako jednostavno, a tako ljupko !
Bravo !

Štetnost elektronskih cigareta je izuzetno mala, pogotovo spram duvanskih cigareta, elektronske dodju kao Zlatiborski vazduh. Veliki je interes duvanskih lobija u svetu da suzbiju konkurenciju koja se pojavila, gde su doživeli pad prometa, prodaja duvanskih cigareta, da što više unište konkurenciju. Kompanije kojima smeta konkurencija u el.cigaretama su Filip Moris i Britiš Tobako " Marlboro & Rothmans", izuzetno jake kompanije koje pokušavaju da uz pomoć propagande preokrenu poslovnu situaciju u svoju korist. Svetska zdravstvena organizacija rekla je da nije u stanju da dokaže zdravstvenu isrpavnost el.cigareta, naravno uz pomoć propagande pokušavaju da ospore bilo šta vezano za el.cigarete. Ako svetska zdravstvena organizacija nije u stanju da dokaže zdravstvenu isrpavnost el.cigareta, onda nije u stanju niti da dokaže štetnost. Stvar je samu koji ugao gledanja se koristi. Svi oni koji redovno koriste el.cigarete, svojim svedočenjem potvrdiće da su el.cigarete mnogo puta zdravije nego duvankse i da nisu štetne po okolinu.

Pod uslovom da se nakon redovne konzumacije od xy godina oseća bolje,
i to znatno bolje nego ranije, dok je koristio klasičan duvan....!

Ako bude tako, nalaz implicira da ne škodi ni nepušačima.
Na elektronskoj sam nešto više od 2 godine i zdravstveno se osećam bolje nego ranije !
Lično smatram da el. cigareta nije dovoljno ispitana, da svakako nepovoljno utiče na zdravlje,
ali u prihvatljivoj meri i da se vodi žestoki i bespoštedni rat za tržište.....

Štetnost elektronskih cigareta je izuzetno mala, pogotovo spram duvanskih cigareta, elektronske dodju kao Zlatiborski vazduh. Veliki je interes duvanskih lobija u svetu da suzbiju konkurenciju koja se pojavila, gde su doživeli pad prometa, prodaja duvanskih cigareta, da što više unište konkurenciju. Kompanije kojima smeta konkurencija u el.cigaretama su Filip Moris i Britiš Tobako " Marlboro & Rothmans", izuzetno jake kompanije koje pokušavaju da uz pomoć propagande preokrenu poslovnu situaciju u svoju korist. Svetska zdravstvena organizacija rekla je da nije u stanju da dokaže zdravstvenu isrpavnost el.cigareta, naravno uz pomoć propagande pokušavaju da ospore bilo šta vezano za el.cigarete. Ako svetska zdravstvena organizacija nije u stanju da dokaže zdravstvenu isrpavnost el.cigareta, onda nije u stanju niti da dokaže štetnost. Stvar je samu koji ugao gledanja se koristi. Svi oni koji redovno koriste el.cigarete, svojim svedočenjem potvrdiće da su el.cigarete mnogo puta zdravije nego duvankse i da nisu štetne po okolinu.

ko kaze da nisu stetne po okolinu,ti??i naravno da ce uzivaoc el cigarete da tvrdi da je ona zdrava i da iz njih izlaze lekovi za imuni sistem a ne ko zna sta u vidu isparavanja pri sagorevanju koje kakvih ulja i nikotina..sta pricas momak??to su vecite price da duvanske kompanije vode rat za trziste jer im se smanjuje profit,ima i toga naravno..ali svakako el cigarete nisu zdrave..u pojedinim drzavama je na snazi zabrana koriscenja el cigarete u javnosti..sta cemo sa tim sto su one zdrave a ipak se zabranjuju??Meni na primer onaj dim iz el cigarete smrdi..naravno,ne smrdi kao ova ova prava cigareta ali opet smrdi..osoba koja koristi el cigaretu,smrdi joj i iz usta..i sad si ti nasao da prodajes muda za bubrege da je el cigareta zdrava??hehe dobar si..mozda je to samo zabluda potrosaca elektronske cigarete da se osecaju mnogo bolje od kako je koriste,sta ako se nesto desava u organizmu,na plucima,mozgu na duze staze?svakako nema apsolutno sanse da je el cigareta bezbedna za zdravlje i da se nista nemoze dogoditi za organizam ako se ona koristi..sagorevanjem koje cega i uvlacenjem u pluca,dolazi do iritacije pluca sto dolazi i do mozga..tako ranjiva pluca postaju daleko podloznija svakodnevnoj iritaciji i verovatno moze doci do pucanja kapilara ili nekih unutrasnjih plucnih crvenila koja mozda mogu biti kobna..ostaje nam da ispratimo situaciju u buducnosti po pitanju elektronske cigarete,pa cemo komentarisati..

Damajante,nesto ne valja...vjerovatno ti je oprema slaba(ecab bjese?)...ja nisam 16 mjeseci zapalila smrdusu niti mi pada na pamet,para mi je potpuno zamijenila duvanski dim...parim 6mg ali je oprema jaca(jaka baterija,veliki kapacitet tanka,jak udar u grlo)

Uzmi protank mini 2 i neku dobru ego bateriju...grijaci za protank su jako jeftini,a i lakse se odrzavaju od ecab grijaca.probala sam prije neki dan svoj ecab koji je stojao u fijoci...katastrofa,nista ne osjecam...a ovo samo lagano povucem i mirna...
Na slici skroz lijevo je istick pink sa protank mini 2
276691efcda206e7a7a6bac230817eab.jpg

Poslednja izmena:
Nije bitno koliko sam pusila pre vec da posle god.dana samo ecig ponovo pusim obicne :-( Svakako cu kupiti jace ulje.

Bitno je !
Itekako je bitno.
Znam mnoge koji su pušili po 2 pakle,
a mesecima su na elektronskoj....
Ipak, svakog dana popuše 4-5 običnih, ne mogu potpuno.
Jel' to tebi uspeh ili nije ?
Ranije 40, a sada 5....!?
Tvoj je slučaj jasan - preslabo ti ulje !

Evo da se pohvalim vec 2 nedelje bez cigarete ,pre toga godinama pakla dnevno redovno bez preskakanja :p , kupio neki ego -t model , tacnije uzeo 2 komada u onom pakovanju , jednu sam poklonio caletu jednu uzeo za sebe , i koristim ulje sa koncentracijom nikotina od 16 mg. Nakon nedelju dana odem na prvo vatreno krstenje kod prijatelja , gde sam bio okruzen strastvenim pusacima jos ako dodam da je bilo piva i rostiljanja , nEje mi bilo lako :p , i padnem iskusenju, zapalim cigaretu, jer sam se vodio logikom da ne zavaravam sebe ako mi se pusi bolje da je zapalim no da izigravam lazni karakter jer bi mi se to mozda kasnije obilo o glavu , i nakon 2 dima mi se smuci i ugasim je , sto me pozitivno iznenadilo :lol:

E sad ovaj ego -t (EGO -T je valjda model , ali najvise mi je cudno to sto ne mogu da provalim ko je proizvodjac pa dolazim u sumnju da je ovo verovatno neka kineska kopija ) je radio dobro do pre 3-4 dana kada je poceo da se oseca neki cudan miris zagorelog , kao da se zapalio fitilj da je ukus pare poceo da biva sve neprijatniji , iako redovno pazim na kolicinu ulja u rezervoaru , plus ne vuce toliko dobro kao prvog dana , iako sam ocistio celu cigaretu.

I juce narucio ovaj joytrech-ov e-grip , treba da stigne sutra - prekosutra, problem je u tome sto ovo pocinje svakim danom da vuce sve slabije i slabije , da ne znam sta cu sa sobom a da se vracam na klasicne cigarete mi ne pada na pamet :p

Back