Elektronska cigareta

Ne mesaj babe i zabe, elektronska cigareta nema dodirnih veza sa pesackim prelazima.

Opekotine prvog stepena, rupa u ustima, fraktura vrata i prsta, povrede su koje je zadobio Džejms Lorija iz SAD kada mu je u ustima eksplodirala - elektronska cigareta!

Lorija je po vratu i grudima zadobio ozbiljne opekotine, koje uz ostale povrede nisu sanirane ni nakon šest nedelja provedenih u bolnici. Mladić i dalje ne može da jede čvrstu hranu, a ima problema i sa govorom. Ipak, bez obzira na sve povrede, konstatuje da je srećan što je živ!

http://www.alo.rs/umalo-ga-ubila-elektronska-cigareta-video/8484

Strasno.

Nekoliko vesti ovog tipa koje su se do sada puštale sa raznih strana imaju neke zajedničke osobine:
- NIKADA se ne navede koju je e-cigaretu koristio taj nesrećnik. Model, proizvođač, gde je i kako kupio... ništa
- NIKADA nema epiloga tog slučaja. U USA / EU se sudjenja oko ovako nastalih povreda vrlo brzo i lako rešavaju, obeštećenja su ogromna. Nijedan slučaj sudjenja a kamoli epiloga još nije poznat.

Ako hoćeš da budeš deo hipnotisane gomile, samo napred. Nema potrebe da nas truješ propagandom koju si pokupio negde u prolazu, većina nas korisnika je malo više zainteresovana za validnost takvih tvrdnji i znamo koliko su "tačne".

Evo nabrzaka jedan od primera poput ovog tvog, svojevremeno vrlo bombastično objavljena vest o mladiću koji umire zbog toga što je koristio e-cigaretu:

e_cig_ubija.jpg

A onda se ispostavi da su sve slagali, od slova do slova. Skotovi su upotrebili sliku iz ratne bolnice u Siriji kako bi ilustrovali svoju laž:

original_vest.jpg

Itd... Mislite o tome ;)

Prvo, nemaš nijedan dokaz da onaj sa vesti stvarno postoji. Dao sam ti primer kako se to montira. Bio je u UK primer prošle godine, lik kojem je dva puta e-cigareta zapalila auto (Škoda Oktavija) kad je ostavi preko noći na punjaču pored piksle. E sad, onaj ko je vozio Oktaviju zna da taj punjač nema struju kad se auto ugasi, ali široke narodne mase sve gutaju ;)

Što se tiče proizvoda, istog su kvaliteta: postoje originali i kopije. Svako razlikuje oriđiđi Nike od fuš primeraka jer to gleda godinama pa zna šta je šta, ovo je nov artikal pa ljudi ne umeju da naprave razliku. Povedu se za par dolara nižom cenom i eto belaja.
Nestručno korišćenje je takođe uzrok velikog broja problema, tu spasa nema jer je svako najpametniji i zna šta može a šta ne sme da radi. Fen niko ne budži i ne spaja mu delove kako mu se ćefne, ovde to gomila korisnika radi bez razmišljanja o bezbednosti.

Dalju raspravu možemo da nastavimo tek kada mi odgovoriš na pitanja koja si opet slučajno zaboravio :D

Koliko je automobila eksplodiralo u vožnji zbog kvara u proizvodnji? Koliko telefona? Procenat pogibije od neispravnog fena?
Znaš li da svaki laptop u sebi ima 6 baterija uglavnom jačih nego što je ona u e-cigareti, koliko puta ti je laptop eksplodirao u facu?

Poslednja izmena:
Hajde sada nesto ozbiljno, ...
Ne odmah, ali u poslednje vreme belezio sam da vidim kako ide potrosnja tecnosti (u mome slucaju) kada se miligrami nikotina spustaju.

Dakle u prosloj turi od 15.05.2016 napravio sam 300 ml tecnosti sa 1,8 mg nikotina
i danas 14.06.2016 morao sam da pravim novu turu od 300 ml tecnosti, ovoga puta sa 1,2 mg nikotina.

Sa tim, sto sam u prosloj turi bio slab sa aromom mentola, ni ceo 1 mentol : 3 druge arome,
sto je manje nego inace kako sam koristio prosli put (recimo 1 :1) pri 2,4 mg nikotina,
a ovoga puta sam isao sa 3 mentola : 2 druge arome, sto mislim da ce izvuci stvar.

Sve u svemu to mu dodje oko 10 ml dnevno (i verovatno nesto malo vise).

Napomena:
Baza od 36 mg je na PG,
A baza od 0 mg je glicerin (sa 15% destilovane).

P.S.
Deluje impresivno po potrosnji, ali - bitan je cilj. ... po bilo koju cenu.

Poslednja izmena:
Imas na internetu na hiljade eksplozija elektronskih cigareta koje su dovele do teskih opekotina.

Gore po tvoje izlaganje je to sto navodis da eksplodiraju jedino one koje su jeftinije od bezbednih za svega nekoliko dolara.

Nema na hiljade, broj je jednocifren a ne znam da je ijedan slučaj dobio sudski ili bilo koji drugi epilog - o čemu sam gore i pisao, čitaj malo pažljivije. Pratim to po ceo dan, nemoj lagati.

Svakako ne možemo nastaviti diskusiju dok ne odgovoriš na pitanja:
Koliko je automobila eksplodiralo u vožnji zbog kvara u proizvodnji? Koliko telefona? Procenat pogibije od neispravnog fena?
Znaš li da svaki laptop u sebi ima 6 baterija uglavnom jačih nego što je ona u e-cigareti, koliko puta ti je laptop eksplodirao u facu?

Nema na hiljade, broj je jednocifren a ne znam da je ijedan slučaj dobio sudski ili bilo koji drugi epilog - o čemu sam gore i pisao, čitaj malo pažljivije. Pratim to po ceo dan, nemoj lagati.

Svakako ne možemo nastaviti diskusiju dok ne odgovoriš na pitanja:

Postavljas pitanja koja nemaju veze sa temom, tipa koliko je ljudi stradalo na pesackim prelazima.

- - - - - - - - - -

Otac dvoje dece punio je svoju elektronsku cigaretu preko noći pored njega, kada je ona eksplodirala dok je spavao.

elektronska-cigareta-eksplozija-foto-viralthread-1453138313-826675.jpg

Ovo gore od bombe kasikare.

To da je otac dvoje dece je najbitnije u celoj priči, čim vidiš kako vest počinje znaš koliko je sati :dash:

U uputstvu jasno stoji da se baterije ne ostavljaju na punjaču preko noći niti da se ostavljaju na punjenje bez nadzora. Ovaj lik je zaspao na e-cigareti, pretpostavljam da je težinom slomio atomizer i tečnost je napravila kratak spoj. Na slici sagorelog uređaja se vidi da je prelomljen:

Eleaf-iStick-erupted.jpg

Drugom liku se u džepu zapalila baterija (ne e-cigareta) jer ju je nosio pored ključeva i sitnog novca :dash:

Pictures-show-the-horrific-injuries-suffered-Wullie-Scott.jpg

Da li ti ne razumeš ili nećeš da razumeš: baterija svakog laptopa se sastoji od 6 Li-Ion baterijskih ćelija oznake 18650. Svaka e-cigareta koristi jednu takvu ili slabiju bateriju, najnoviji modovi koriste 2 baterije. Kako to da laptop ne ekspodira u facu i ne zapali se preko noći, a "hiljade" e-cigareta se zapali i eksplodira?

Poslednja izmena:
Pokušavam da ti malo otvorim oči, da ne gutaš kao hipnotisan sve što ti serviraju. Prosta logika, pitaj bilo kojeg servisera i reći će ti da u svakom laptopu imaš 6 baterija poput one gore spaljene, takva jedna je i u onoj cigareti koja se zapalila "ocu dvoje dece". Zašto te eksplodiraju a ove u laptopu ne eksplodiraju, svako misleće stvorenje bi se zapitalo gde je tu logika.

Ali ako ti je lakše veruj šta god hoćeš, mi smo sekta bombaša samoubica i nemoj nas više maltretirati svojim "čitao sam u nekim novinama" stavovima ;)

Naravno da je koristim, među prvima na ovim prostorima. To je taj neki novi vid logike i vođenja diskusija, gde ti meni koji 5 godina pomno pratim sve što se dešava sa e-cigaretama držiš predavanje nakon 2 pročitana članka u Telegrafu i Kuriru.

Ponudio sam ti gomilu argumenata. da si iole dobronameran barem bi potrošio neko vreme da ih proučiš, ako ništa drugo. Nemam nameru više da se majem sa ovom praznom pričom, veruj u šta god hoćeš i ostavi nas samoubice na miru da se raznesemo.

Užasno mi idu na živce oni koji ničim izazvani dođu, i osećaju se pozvanim da drže predavaja, "osvešćuju" nas "zaludele", kao da smo svi mi maloumni, glupi, nepismeni.... i da ne nabrajam dalje. Aman, ostavite nas na miru sa našim izborom da parimo elektronsku, ili pušimo analognu, pa to je bre naš izbor. Gledaj bre svoja posla i sa svojim životom radi što ti volja...uhh:evil:

Poslednja izmena od moderatora:
Ja mogu samo da se pohvalim da mi fino tece treca godina sa drugom eCab cigarom i najboljom tecnosci RY4.
Hvala onom ko me nagovori na sve to. Hvala mnogima na savetima i podrsci. Hvala sto se skinuh sa trafike za vecita vremena.
Samo jos da opet upecam akciju pa kupim novu cigaru, cim se priblizim upotrebi od godinu dana, malo pocne da popusta sve.

Ja mogu samo da se pohvalim da mi fino tece treca godina sa drugom eCab cigarom i najboljom tecnosci RY4.
Hvala onom ko me nagovori na sve to. Hvala mnogima na savetima i podrsci. Hvala sto se skinuh sa trafike za vecita vremena.
Samo jos da opet upecam akciju pa kupim novu cigaru, cim se priblizim upotrebi od godinu dana, malo pocne da popusta sve.

Baš me živo zanima ko te nagovori na elektronsku cigaretu !?

Back