EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Christian_Death @ Izneo sam misljenje o coveku koga ovde cesto spiminjete i koji zivi od slave ekv-a a to je vezano za ovu temu. Nisam jedini .. nebitno

ekv_ns_m @ Sta sam ja sad A. Ilic? ili pak ovaj "gossca" ? Imas predrasude ..
Jos jednom da kazem da nisam jedini koji ovako misli. Do pre par meseci firchija sam smatrao za jednog od nas .. neiskvarenih(preziveo degenerativni period 90tih) , cestitih , rokera .. whatever a njegov hejt je stojao na njegovom myspace profilu. Od jednom je covek resio da ode mecki na rupu .. medj taj milje i idiotizam protiv koga smo svi mi. Nema kompromisa sa sustinom. Njegovo ime mi vise nista ne znaci a revisited 2 ,3 koji izadje ima da ostro hejtujem jer su interesi cisto ego i materijalne prirode a i ovaj put ce zeljko mitrovic biti labelovan 100%. Znaci ne govorim o firchiju kao firchiju vec firchiju kao coveka u kontekstu EKV te to spada u ovu temu iako je malo offtopic. Prodao je .. jedan manje , koliko vas jos ima?

Ova gossca nema predrasude,samo svoje misljenje.Tema vam je smor,isto kao i pre par godina kad sam mnogo cesce bila ovde.
Pricati na taj nacin o EKV,u stilu zanesenih i napaljenih tinejdzera mi je bljutavo,al ono..proverim vas s vremena na vreme..cisto mozda naletim na neki zanimljiv post ili osobu.
I naravno,ovo sto pisem ne odnosi se na sve.Ima ovde ljudi cija razmisljanja mi se svidjaju.
and 3. Farma je nasa stvarnost j...b...t..svi su opcinjeni "so tim", samo se o tome prica i pise..pa mislim da je potpuno ok pisati o tome ovde,jer je Firci unutra:)lol
hahaha..ja umirem,al umirem kad prebacim na pink...hahahhaha
firci je ...kako to opisati?nekad je bolje ne upoznati "VIP" ljude:)
Psovati je srpski,al zna se kad,kako i sa kim i koga,of course,nije rec o psovkama,vec o svemu,stil...nz...ne svidja mi se Firci nikako.:)

Poslednja izmena:
@janne Hvala na linku nisam ovo gledao ! Apropo Apropo-a (lol) da preporucim i nezaboravni Cavketov geto .. ne dosadi ni posle 100 gledanja :)
.
@gossca Tnx ti me razumes .. :) Kultovi licnosti , idoli .. tinejdzerski dani. Treba biti objektivan i svatiti da su to bili ljudi isti kao mi (a ne polu bogovi). Ovo ne znaci da ih ne treba voleti/obozavati , treba itekako jer su zasluzili. Za mene je M.M. bio najveci (ili aj da kazem u top3) muzicar sa ovih prostora uzevsi u obzir njegovo muziciranje ali i moralne i uopste ljudske plemenite vrednosti .. malo je takvih posebno u show biznisu/televizji/whatever gde ti imas moc da utices na ljude i tako kreiras realnost... Ima takvih jos ali su totalno marginizovani u skladu sa ovim idiotiziranim vremenom..
Ljudi plz bez predrasuda , sujete , napad-najbolja-odbrana itd.. Pozz

30130_388519374085_169798699085_4150826_25278_n.jpg
31519_1478492210538_1480766882_1195355_7827124_n.jpg
27035_1443906736576_1200346539_1267223_7571541_n.jpg
11052_171271269085_169798699085_3002023_7766235_n.jpg

Svasta, kako vi znate kakav pogled na svet ja imam?

Pravo da Vam kazem, bas ste me razocarali, ja sam Vas par puta pohvalila na ovom forumu zbog lepih slika, a vi ste sebi dali za pravo da me psiho-analizirate na javnom forumu, i to sve na osnovu moje jedne poruke, tj. mog licnog misljenja o cinjenicama. To sto ste vi bliski sa njim Vam ne daje za pravo da tako pricate sa ljudima na ovom forumu koji se ne slazu njim, tako da Vas molim da se ponasate prikladno :). Umesto licne uvrede, mogli ste da mi objasnite kako vi tumacite taj telefonski poziv.

Ako je moje misljenje formirano na pogresnim cinjenicama, mozda mozete da mi odgovorite na pitanje da li je Margita znala da je Firci snima i da li mu je dala dozvolu da objavi to sto je snimio? Molim Vas imajte u vidu da me ne zanima Vase misljenje o tome da li je ona znala , vec istina.

I jos nesto...ja sam zensko :) :heart:

Daje mi puno pravo. Pri tom nije Firči jedini član EKVa sa kojim sam veoma blizak ali je trenutno više nego aktuelan i zato sam oštiriji nego obično. Što se tiče slika biće ih još ali drugom prilikom, a nisu slike jedino kad je EKV u pitanju mada govore dosta, a u datom momentu nisam imao vremena da obrazlažem pa sam zato tako odgovorio kratko i jsano, i koliko vidim pogodio sma pravo u centar. Obzirom da sad imam više vremena daću vam detaljnije obrazloženje.
Nemam šta da ga tumačim, o tom telefonskom pozivu sam razgovarao sa jedim od aktera istog, naravno Firčijem pošto nažalost nisam mogao sa Margitom. To je čist prijateljski razgovor između Margite i njega, a u njemu se obrađuju mnoge teme, no nije suština toliko u samim temama koliko je Firčijeva želja da prikaže svoju ogromnu tugu što Magi više nije sa nama,a zajedno su imali u planu da urade album "EKV revisited" ili nešto slično tome ali nažalost nisu stigli zbog Magine smrti 2002. godine,a Firči je stekao tehničke uslove za rad tek 2005. godine dakle tri godine posle Magine smrti. Tako da tu je zgodno i da pomenem za snimak, da znala je da je snimana i postojao je dogovor između njih dvoje da ga Firči upotrebi na albumu u slučaju njene smrti pošto se već u trenutku razgovora 1999. godine nije osećala dobor iz svima dobro znanih razloga. Takođe je Firči na kraju razgovora upotrebio gitaru koja kao da zaplače kad se čuje poslednji glas u razgovoru, a zar svi ne tugujemo i dan danas za Vd-om, Milanom, Bojanom, Subom i Margitom? Zato, takve napade na Firčija ili bilo kog drugog živog ili mrtvog člana EKV-a doživljavam i kao ličnu uvredu. Pri tom to se ne odnosi na moj lični odnos sa nekim od živih članova, a sa nekima se bolje, a sa nekima manje bolje (namerno neću da kažem "lošije" i to kucam bez trunke patetike) slažem, a to što se sa nekim lično malo bolje slažem ili što mi je neko dok ga nisam upoznao bio atipatičniji od nekog drugog to nikako ne sme da kvari generalnu sliku o EKV-u, a zar iko od nas zna bolje od njih (svih živih članova EKV-a ne pravim razliku), šta je Milan mislio, govorio, kako je delovao? Zar ikom od nas nedostaju više neg njima? Obzirom da su oni u bendu bili kao jedna porodica. Zato svaki trenutak sa njima koristim da pričam upravo o stvaralaštvu celokupnog EKV-a dakle o svim postavama gde nema nevažnih likova, pošto su u EKV uvek dolazili najbolji mogući umetnici (ne samo muzičari) u datom momentu. Uostalom i sama Margita je u intervjuu rekla:"...u svakom našem periodu, a periode možemo da delimo ili prema pločama ili prema bubnjarima koji su dolazili i odlazili u grupu, uvek smo imali u nekom trenutku dovoljno sreće da ono što nas tog trenutka interesuje da uspemo nekako da izrazimo i da nekako završimo, ali se uvek nalazilo nešto novo što je davalo šanse da se stvar dalje odvija.". (evo link
! ) Dakle, to je rekla Magi, a ne ja i tu je ona dala značaju svim bubnjarima, a ne ja. Nadam se da ćemo se složiti da je Magi kao školovani pijanista i član EKVa od njegovog nastajanja pa do samog kraja više nego kompetentna da tako nešto izgovori, a takođe sam iz razgovora sa svim živim članovima bilo koje postave EKV-a zaključio to da su kao bubnjari jednako bili važni i basisti koji su prolazili kroz bend od Bojana pa zaključno sa Boletom i svako je tu ostavio svoj značajan pečat. Uostalom, to je i jedan od razloga zbog čega su svi aranžmani na pločama potpisani kao EKV, a nisu dodeljeni jednom članu sastava.

Sad da pređem na sam tekst razgovora koji je najbolje uz čitanje i slušati pošto se ni on ne bi trebao čitati odvojeno od muzike koja ga prati u pesmi Anestezija. Prvo je važno na glasiti da se razgovor odvija u toku bobardovanja Jugoslavije 1999. godine. Kako ste vi tada odgovoarali na pitanje: “Kako si?”? Pokušajte da se setite, ja se dobro sećam.

Dakle evo transkript teksta telefonskog razgovora Magi-Firči:
M: Halo?
F: Halo!
M: Eee!
M: Pa gde si bre? Gde si ti?
F: Mago..
M: Da…?
F: Kako si Mago?
M: Pa nisam…
F: Nisi?
M:Nisam!
F: Pa budi!
M: A ti?
F: Pa ja sam ono..znas..
M: Hmmm?
F: Dobro sam koliko mogu da budem.
M: Ma daaaj.. Ti si musko u klimakterijumu!
M: Ti si ********
F: Da, da, da…
M: I?
F: Pa nista, poslednji put da sam se osecao dosta dobro, znaci svirao sam sa Ljubom..
M: A ma nemoj…?
F: Ma da..Bale, Ljuba Beske, ja i Drakula iz Staklenih perli..
M: Ma ajde…
F: Bend se zove Collateral damage!
F: I sad sviramo o5 u nedelju pa u petak sledeci..pa
M: Kako ti je *******
F: Mmmm?
M: Kako ti je*****
F: Samo sam cekao da to pitas! Pa isto, ali jos uvek me ne reaguje od pola ledja…
M: Jos kad bi sebe video s’ ledja!
F: Kazi o5?
M: Jos kad bi sebe video s’ ledja! Aha..pa normalno..
F: (smeh)
M: ‘Oce neko od vas dolaziti ovamo skoro? Nece?
F: Bas smo pricali Ljuba i ja neki dan o tome..Ne znam..Ljuba stalno nesto prica ‘oce nece…ja , ja necu sigurno.
M: Pa i ne treba!
F: Znas ono..
M: Nego kad Mora, mora…
M: Nemam nista…
F: Ajoooj…
M: Jooj…Pa dobro…mozes ostaviti posao i odma’ nazad
F: Pa da, napola poludeo
M: Ma ozbiljno, nemoj ni da mislis o tome! To su otprilike prvi znaci koji nisu dobro funkcionisali I sad cemo malo da jos prekrijemo granice..na ovaj ili onaj nacin. I ja se samo nadam da ces ti da sacuvas zivu glavu, I dosta dosta energije…da bude malo lepsa ova zajednicka stvarnost recimo..
F: (zvoni mu mob) : Hey I’m talking to Yugoslavia, can I call you back? Ook, bye..
F: Alo? Evo me..
M:
F:
M: Ee da nastavim gde sam stala…znas kako si blizu sad?
F: Pa da…
M: Ovde telefon susti kad ja krenem da..pa dobro to cu ja da ti kazem…ako mi treba nesto ili ako mi ne treba..
F: Znam..pa mislim, dobro od toga je sve pcocelo, znas?
M: Ne.
F: Pa ja znam!
M: Pa i ja znam da tebi verujem, a sad ostalo je samo da sviramo!
F: Nista drugo nemas na pameti, nista..ama bas nista!?
M: Verujem ti, samo da sviramo
F: Pa da ..meni je tol’ko dosta mi je svega..ono..ne znam…
M: Pa znam ali to nije greska, ovoga ili onoga, najteze mi je da nadjem para..Ovo para je bilo ne zbog para , nego zboga para, para…(smeh)
F: Aaaa…Upareno!
M: Upareno!
F: A, kapiram!

M: Da..
F: Pa mislim Hello?
M: Hello! Pa tebi je lakse, ti si decko..
F: Pa Magi je decko!
M: Naravno, jedini…Ej, ja cu da idem da rezem hartiju, aaaa I da vidim sliku!
F: Pa kad ces da dodjes o5?
M: Evo sad cu da ti kazem…
F: Samo nek ne bude ono..
M: Podne?
F: juce sam celu noc ostao budan da bi docekao 7 ujutro…
M: Mma daj…
F: Ne znam..
M: Ej!
F: Oj?
M: Ja bih samo htela..I dan danas mi se desi da vidim nasu staru sliku neku, u glavi, ili ovako, I onda vidim nesto sto nisam videla 10 godina!
F: Ma da..
M: Joooj..
M: Upravo sam nisam htela da ti kazem..e, odo’..
F: E, cekaj!
M: Sta je?
F: Gde ces, ja cu da ti kazem kad ces da ides!
M: Aha! Pa ja brinem kao po obicaju? Nema veze…
F: Ne treba da brines nista!
M: Kako da ne treba?
F: To je moj posao!
M: A jel?
F: Da.
M: Aha, a jeli?
F: Pa da..
M: A je li? Pa eto… (smeh)
F: (smeh)

M: Upravo pricam Vladimiru I ne znam da mu kazem koju tvoju sliku _____... ****ne da to cu posle, ne ja cu posle*****
F: Eelem nemojte,
M: Sta je?
F: Sto mrzim ovu jurnjavu…
M: Pa dobro…
F: gde sada mora da ide!?
M: ide da pokaze kako je slobi odsekao glavu na *******
F: Ono
M: za kompjuterski *****
F: Pa nek ti ostavi kljuceve
M: A jel? Ne moze… ne reci cu ti kad..kad…ovaj..u 3!
F:
M: Mm..pa onda
F: E..Boze
M: E, odjekujemo…E poslednji put sam svirala kad sam, kad sam…ee..vec sam dosadna sa pricom, jedan stari rastimovani koncertni klavir, a na videu su isli Live!U pompeji Flojdi ..Eto tako da sam svirala..
F: Au…!
M: E, stvarno, ‘oce biti na..ma ‘ocu samo uzivo, ma ovaj projekat za svetsko pozoriste, upravo to ukljucu ma to je kao da…da..uzivas u zivotu!
F: Znas sta?
M: Sta?
F: Sad imam toliko toga da ti kazem…al’ bi voleo svaki put kad se cujemo da se ima neki osecaj da se nesto desava..da se pomera…
M: Ja cu dobiti Meni srce upravo preskace..i ovaj kako god hoces..a ti znas koliko mozes…a ja..slicno..pa nista otici cu..
F: Ajde sutra, ‘oces sutra da se cujemo?
M: sta radis sutra? (smeh) Hocu , evo sad cu da ti kazem. ‘Ajde, samo reci.
F: Svejedno mi je, samo da ne moram da sam u 7 ujutro budan, znas?
M: Kazi “sad u petak”
F: U petak!!
Magi: (smeh)U petak E to ti je *pik*****, to ti je pik, tako da ces se bolje razumeti sa njim….ma ne..pa dobro mozemo sutra na 415-412, da nazoves kazes koje vreme I ja..da dosegnem niotkud
F: Kako? 415…
M: 412..
F: Gde je to?
M: Ne..
F: Kad je tamo zgodno?
M: Ne..
F: Mago!
M: Da?
F: Ti ostavi poruku u koliko sati da te zovem.
M: Vazi!
F: E, to nek nam bude plan, posto ima internet! Cisto da mi ostavi poruku.
M: Da, shvatam…
F: Ti zovi Firchija, kazi mu tol’ko I tol’ko sati, taj I taj broj, I onda on meni ostavi poruku, I ja te zovem, tako mozemo stalno da se cujemo!Dobro!
M: Sve cu ja to uraditi kad zavrsim sa *******...
F: Ok, ok…
M: Kako ti zvuci to ok?
Fk

F: Dobro…

Ovo je razgovor između dvoje prijatelja u toku bombardovanja ali i o planovima za budućnost, kad Magi kaže: Pa i ja znam da tebi verujem, a sad ostalo je samo da sviramo!, zatim pričaju o sećanju na pre deset godina (u trenutku razgovora) i na EKV.
Ovaj deo za para nadam se da ne trebam da razglabam pošto je više nego jasan.
Zatim Magi priča o svom projektu:E, stvarno, ‘oce biti na..ma ‘ocu samo uzivo, ma ovaj projekat za svetsko pozoriste, upravo to ukljucu ma to je kao da…da..uzivas u zivotu! (detaljnije o njemu se može pročitati u knjizi "Magi zvezda koja večno traje..."), kao što je i Firči u razgovoru spomenuo svoj projekat Collateral damage. Tako da tu nema nikakvog jadanja vć je to telefonski razgovor dvoje prijatelja u datom trenutku i na kraju još jednom da naglasim, da Magi je znala da će biti snimana iako je to u čitavoj priči najmanje važno (nisam rekao nevažno).

- tekst Lidije Nikolić, Magine prijateljice od najranijeg detinjstva gde između ostalog u tekstu takođe spominje ovaj telefonski razgovor.

Ova gossca nema predrasude,samo svoje misljenje.Tema vam je smor,isto kao i pre par godina kad sam mnogo cesce bila ovde.
Pricati na taj nacin o EKV,u stilu zanesenih i napaljenih tinejdzera mi je bljutavo,al ono..proverim vas s vremena na vreme..cisto mozda naletim na neki zanimljiv post ili osobu.
I naravno,ovo sto pisem ne odnosi se na sve.Ima ovde ljudi cija razmisljanja mi se svidjaju.
and 3. Farma je nasa stvarnost j...b...t..svi su opcinjeni "so tim", samo se o tome prica i pise..pa mislim da je potpuno ok pisati o tome ovde,jer je Firci unutra:)lol
hahaha..ja umirem,al umirem kad prebacim na pink...hahahhaha
firci je ...kako to opisati?nekad je bolje ne upoznati "VIP" ljude:)
Psovati je srpski,al zna se kad,kako i sa kim i koga,of course,nije rec o psovkama,vec o svemu,stil...nz...ne svidja mi se Firci nikako.:)
...i treba da pcuje lika koji i danas sprovodi politiku koja nas je dovela tu gde smo, protiv toga se borio i Milan pa su ga nazivali bahatim, kod nas je žalosno što prvo moraš da umreš pa te tek onda prozovu legendom (tu ne mislim samo na odnos prema Firčiju već i prema mnogim drugim ljudima)!

nekad je bolje ne upoznati "VIP" ljude:)
- ako misliš da ih "upoznaješ" preko Reality show programa opet si u zabludi! :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Poslednja izmena:
Ne pratim baš slične teme na forumu, ali iskreno mislim da se rijetko gdje nepotrebnom diskusijom ide kontra svega onoga što je Ekatarina predstavljala i tako ubijaju svi oni lijepi i smisleni postovi. Mani te se ljudi farmi i ostalih gluposti, budite dobri, uživajte u životu i muzici, previše je lijepih stvari da bi gubili vrijeme i živce na ništavnosti. :cmok:

Daje mi puno pravo. Pri tom nije Firči jedini član EKVa sa kojim sam veoma blizak ali je trenutno više nego aktuelan i zato sam oštiriji nego obično. Što se tiče slika biće ih još ali drugom prilikom, a nisu slike jedino kad je EKV u pitanju mada govore dosta, a u datom momentu nisam imao vremena da obrazlažem pa sam zato tako odgovorio kratko i jsano, i koliko vidim pogodio sma pravo u centar. Obzirom da sad imam više vremena daću vam detaljnije obrazloženje.
Nemam šta da ga tumačim, o tom telefonskom pozivu sam razgovarao sa jedim od aktera istog, naravno Firčijem pošto nažalost nisam mogao sa Margitom. To je čist prijateljski razgovor između Margite i njega, a u njemu se obrađuju mnoge teme, no nije suština toliko u samim temama koliko je Firčijeva želja da prikaže svoju ogromnu tugu što Magi više nije sa nama,a zajedno su imali u planu da urade album "EKV revisited" ili nešto slično tome ali nažalost nisu stigli zbog Magine smrti 2002. godine,a Firči je stekao tehničke uslove za rad tek 2005. godine dakle tri godine posle Magine smrti. Tako da tu je zgodno i da pomenem za snimak, da znala je da je snimana i postojao je dogovor između njih dvoje da ga Firči upotrebi na albumu u slučaju njene smrti pošto se već u trenutku razgovora 1999. godine nije osećala dobor iz svima dobro znanih razloga. Takođe je Firči na kraju razgovora upotrebio gitaru koja kao da zaplače kad se čuje poslednji glas u razgovoru, a zar svi ne tugujemo i dan danas za Vd-om, Milanom, Bojanom, Subom i Margitom? Zato, takve napade na Firčija ili bilo kog drugog živog ili mrtvog člana EKV-a doživljavam i kao ličnu uvredu. Pri tom to se ne odnosi na moj lični odnos sa nekim od živih članova, a sa nekima se bolje, a sa nekima manje bolje (namerno neću da kažem "lošije" i to kucam bez trunke patetike) slažem, a to što se sa nekim lično malo bolje slažem ili što mi je neko dok ga nisam upoznao bio atipatičniji od nekog drugog to nikako ne sme da kvari generalnu sliku o EKV-u, a zar iko od nas zna bolje od njih (svih živih članova EKV-a ne pravim razliku), šta je Milan mislio, govorio, kako je delovao? Zar ikom od nas nedostaju više neg njima? Obzirom da su oni u bendu bili kao jedna porodica. Zato svaki trenutak sa njima koristim da pričam upravo o stvaralaštvu celokupnog EKV-a dakle o svim postavama gde nema nevažnih likova, pošto su u EKV uvek dolazili najbolji mogući umetnici (ne samo muzičari) u datom momentu. Uostalom i sama Margita je u intervjuu rekla:"...u svakom našem periodu, a periode možemo da delimo ili prema pločama ili prema bubnjarima koji su dolazili i odlazili u grupu, uvek smo imali u nekom trenutku dovoljno sreće da ono što nas tog trenutka interesuje da uspemo nekako da izrazimo i da nekako završimo, ali se uvek nalazilo nešto novo što je davalo šanse da se stvar dalje odvija.". (evo link
! ) Dakle, to je rekla Magi, a ne ja i tu je ona dala značaju svim bubnjarima, a ne ja. Nadam se da ćemo se složiti da je Magi kao školovani pijanista i član EKVa od njegovog nastajanja pa do samog kraja više nego kompetentna da tako nešto izgovori, a takođe sam iz razgovora sa svim živim članovima bilo koje postave EKV-a zaključio to da su kao bubnjari jednako bili važni i basisti koji su prolazili kroz bend od Bojana pa zaključno sa Boletom i svako je tu ostavio svoj značajan pečat. Uostalom, to je i jedan od razloga zbog čega su svi aranžmani na pločama potpisani kao EKV, a nisu dodeljeni jednom članu sastava.
Мислим да је ово мање-више суштина.

Dobro. Lepo ste se napricali, ali nista niste rekli. Jeste, salzem se sa svim lepim recima koje ste rekli o Magi i o EKV-u, ali tema je o necemu drugom. Kao prvo, svakako je naivno poverovati da je Magi znala da je Firchi snima, sudeci po veoma privatnoj i osetljivoj temi koju Magi svakako nije htela da podeli sa svima.

Firchi je samo na par navrata, par godina lupao po bubnjevima u EKV-u , i svi znaju da su ljudi sa talentom bili Maga, Milan, Bojan a da im Firchi nije bio ni do kolena. Toga su svi svesni, a pretpostavljam i sam Firchi.Samim tim, neprikladno je da on izdaje CD pod imenom takvih umetnika. On jednostavno nije taj kalibar.

On je samo star ex-bubnjar koji pokusava da uhvati poslednji voz da uzme malo novca i malo slave. Nacin na koji je on izabrao da to uradi dovoljno govori o njegovim namerama i o njegovom " umetnickom bicu" ( Citaj : Farma...).

Jedini ljudi koje Firchi danas moze da prevari i koji mogu da budu zaslepljeni njegovom pricom su matori paori koji ipak nikada nisu bili deo BGD-a koji je EKV predstavljao.

...i treba da pcuje lika koji i danas sprovodi politiku koja nas je dovela tu gde smo, protiv toga se borio i Milan pa su ga nazivali bahatim, kod nas je žalosno što prvo moraš da umreš pa te tek onda prozovu legendom (tu ne mislim samo na odnos prema Firčiju već i prema mnogim drugim ljudima)!

- ako misliš da ih "upoznaješ" preko Reality show programa opet si u zabludi! :hahaha: :hahaha: :hahaha:

pa, ne stvarno,mi iz reality show programa ne mozemo saznati nista...samo sve:)
Pusti me tih prica,ni za kakvu lovu ne bih pala na te grane-ok,mozda za milion eura...jel zna neko za koliko je Firci pao?Kad bi mene pozvali u farmu lol...ja bih bila tako srecna:worth::zper:
Ne mogu da nadjem sta je govorio pre neki dan onom "kralju",nemam reci.Ovo je sve sto on zasluzuje.

Boja njihove odeće je bledela
od crne ka beloj,
to je mesto postalo svetilište
dok su prvih godina porodice dolazile u crnini,
kasnije je boja njihove odeće osvetljavala
oživljavala
prvi nagoveštaj tople crvene
i žute,
kao hodočašće
sa generacijama koje dolaze...

Igranje u travi pred proleće
sa loptama..
magično privučeni baš tim neuglednim delom ceste
poslepodnevna ozelenela lipa i miris tišine...

tiho...
tiho...

uz ciku dece i šetnju roditelja
pravi razlog postade nevažan
uspomena se pretvarala
u nesvesno privlačenje tom kraju...

Back