EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo je zemlja za nas
Ovo je zemlja za sve nas"e ljude
Ovo je kuc"a za nas
Ovo je kuc"a za svu nas"u decu
Pogledaj me, o pogledaj me
Oc"ima deteta

U zemlji vidim spas
Iz sna me budi glas koji ne poznajem
Dok grane miluju nas"a tela
Dok senke prave pokrov za nas
Oc"ima deteta

C"ujem - vrati se
C"ujem - ostani
C"ujem - vrati se
Dozvoli mi
C"ujem - vrati se
C"ujem - ostani
Cujem - vrati se
Oprosti mi

U svakom porazu ja sam video deo slobode
I kad je gotovo
Za mene, znaj, tek je poc"elo
Oc"ima deteta

C"ujem - vrati se
C"ujem - ostani
C"ujem - vrati se
Dozvoli mi
C"ujem - vrati se
C"ujem - ostani
C"ujem - vrati se
ne idi, ne idi, ne!
Ovo je zemlja za nas
Ovo je zemlja za sve nas"e ljude
Ovo je kuc"a za nas
Ovo je kuc"a za svu nas"u decu
Oc"ima deteta

U zemlji vidim spas
Iz sna me budi glas koji ne poznajem
Dok grane miluju nas"a tela
Dok senke prave pokrov za nas
Oc"ima deteta

C"ujem - vrati se
C"ujem - ostani
C"ujem - vrati se
Dozvoli mi
C"ujem - vrati se
C"ujem - ostani
Cujem - vrati se
Oprosti mi

U svakom porazu ja sam video deo slobode
I kad je gotovo
Za mene, znaj, tek je poc"elo
Oc"ima deteta

C"ujem - vrati se
C"ujem - ostani
C"ujem - vrati se
Dozvoli mi
C"ujem - vrati se
C"ujem - ostani
C"ujem - vrati se
ne idi, ne idi, ne!

ekv_ns razumem te i ispravan si ali si mnogo isfrustriran (i to razumem s obzirom na ocajno stanje svesti ljudi u nas) .. nemoj se tolko uzdati u ljude! Previse si subjektivan (sama cinjenica da si ga upoznao) , to je kao da ti neko napada roditelje a roditelji se uvek brane .. to je sve nonsens. Takodje pusti ljude da iznose svoja misljenja a ne da napadas (i cak vredjas) , u tome ne lezi mudrost koju pokusavas da zboris.. Necu vise da komentarisem fircija ali samo da kazem da je poceo da mi gadi kada sam pre ~1-2 godine procitao u novinama kako se oliver mandic (za ovog tek idu mala slova) ponovo vraca a svira mu firci .. za olivera mandica ne zelim da komentarisem.. arkanov tigar. To je show biznis .. lova je jaca od licnog integriteta (kod nekih a mnogo ih je) , svoju privatnost guraju u javnost (lova bato). Posle te farmice krenuce razni ugovori , mediska paznja .. velika lova je u pitanju i tu si "ili jesi ili nisi" ! . Postoje jos mnoogi ljudi koji su imali veze sa tim vremenom i bili bliski sa ekv- a i danas su ostali neiskvareni i furaju i dalje underground jer je to teren urbanih , inteligentnih , naprednih i apsolutno tu stvar ne treba priblizavati Dziberima jer ih je uvek bilo i bice i u svakom drustvu (to je pitanje mudrosti,ispravnosti)..
Nemojte imati predrasude prema drugima , saslusajte tudja misljenja , na kraju krajeva "svako je strejt i glup i tup" , bez izuzetka.
Poz!

Da li znaš da je Marko Milivojević svirao bubnjeve na cecinom albumu? (o tome je bilo priče na ovoj temi zato pitam)
Da li znaš da se i Tanja Jovićević pojavljivala u emisijama na Mitorvićevoj televiziji na kojoj se prikazuje gore spomenuti show?
Da li ih to čini manje vrednim za urađena dela u EKVu i u saradji sa Milanom? Ne! Istu analogiju primeni na Firčija i eto ti odgovor.
Što se tiče Firčija, nije velika lova u pitanju, ne znaš pozadinu priče,a ja nemam dozvolu da je javno iznesem tako da je nećeš ni saznati do mementa davanja zelenog svetla od strane Firčija!

Da li znaš da je Rimtutuki snimao singl u Pinkovom studiju?

Što se tiče "kompleksa" tu si opet pobrkao, borba za bolje društvo nije kompleks, onda su i Milan i Zoran bili veoma "iskompleksirani"!
P.S. Marko mi je drug,a Tanja prijateljica kao i Firči.

Poslednja izmena:
U tom razgovoru izmedju Magi i Firci,jasno je da je Magi htela da govori=zapocne neke
osetljivije teme,ali kao da je zbunjena,prica nepovezano...
A nije znala da je razgovor sniman,najvise je snimanje odala jedna njena rec,''Odjekujemo''
I jasno je,da Firciju nije verovala AMA BAS NISTA.

P.S. Simpaticni ste.

U tom razgovoru izmedju Magi i Firci,jasno je da je Magi htela da govori=zapocne neke
osetljivije teme,ali kao da je zbunjena,prica nepovezano...
A nije znala da je razgovor sniman,najvise je snimanje odala jedna njena rec,''Odjekujemo''

P.S. Simpaticni ste.

Da li si pročitala tekst Lidije Nikolić? To te pitam zbog "nepovezanosti".

http://blog.b92.net/text/4436/1892008-na-dan-6-godisnice-smrti-Margite-Stefanovic/

Lidija Nikolić je odlično poznavala Magi još od najranijeg detinjstva tako da je meni njeno mišljenje veoma relevantno. Nemoj stvari gledati parcijalno, već direktno. Jok u prekookeanskom tel. razgoru 1999. godine uopšte nije odjekivalo poznato je da smo mi uvek imali "savršene veze", a to što je Magi iskrena to joj je plus kao i Firčiju, ali nikako minus!

- jeste potpuno jasno ako gledamo kroz lupu Aleksandra Ilića!

Suština razgovora Magi-Firči je: "OSTALO JE SAMO DA SVIRAMO!" baš ne iskazano poverenje! Hajde lažima na istinu! Samo napred!

Poslednja izmena:
Naravno da znam sve te podatke i znam o kom vremenu i kontekstru vremena pricam i ne treba da mi C/P textove intervjua i slicnih stvari .. nadam se da bar nas 90% fanova znamo sve to. Oni su nekad bili ql i to priznajem i potpisujem.. prosla su neka grozna vremena i nisu svi izasli isti o tome pricam. Tanju mogu nekako da razumem jer je ipak mitrovic stari ortak iz te neke ekipe ma sta on sad bio .. Sto se tice kompleksa .. nisam nista pobrkao vec ti brkas smisao.. u nedostatku argumenata trazis rupe (bilo pravopisne , kakve god) klasican napad-odbrana sistem. Stalno potenciras kako su ti oni svi licni prijatelji .. pa sta? Kapiram da imaju bar 100k "prijatelja" , vas koji ste ih ultra izglorifikovali i zivite za kontakt sa tim polu-bogovima. Vidjao sam fircija xy puta po lokalima i nikad mu nisam prisao a da jesam sigurno bi mu postao i ja "prijatelj". Odrasti m8 , nije kasno. Poz

Naravno da znam sve te podatke i znam o kom vremenu i kontekstru vremena pricam i ne treba da mi C/P textove intervjua i slicnih stvari .. nadam se da bar nas 90% fanova znamo sve to. Oni su nekad bili ql i to priznajem i potpisujem.. prosla su neka grozna vremena i nisu svi izasli isti o tome pricam. Tanju mogu nekako da razumem jer je ipak mitrovic stari ortak iz te neke ekipe ma sta on sad bio .. Sto se tice kompleksa .. nisam nista pobrkao vec ti brkas smisao.. u nedostatku argumenata trazis rupe (bilo pravopisne , kakve god) klasican napad-odbrana sistem. Stalno potenciras kako su ti oni svi licni prijatelji .. pa sta? Kapiram da imaju bar 100k "prijatelja" , vas koji ste ih ultra izglorifikovali i zivite za kontakt sa tim polu-bogovima. Vidjao sam fircija xy puta po lokalima i nikad mu nisam prisao a da jesam sigurno bi mu postao i ja "prijatelj". Odrasti m8 , nije kasno. Poz

Vidim da ne kapiraš o čemu pričam, a nit ih doživljavam kao "polu-bogove", ali zato ti ne kapiraš smisao i jedne moje rečenice. Tako da je "razgovor" uazludan! "Skupi" pojam "prijatelj" ne upotrebljavam za svakog, a i ovo za gramatiku si pomešao to nikom nisam prigovarao tako da bolje ti pazi šta pišeš i nemoj da lažeš!

Da li misliš da Firči nije prijatelj sa mitorvićem iz vremena Oktobra?
Kao za neke ima opravdanja, a za neke ne, odluči se?

Poslednja izmena:
Svako ima svoje misljenje , nije na tebi(ili vama) da se bavis-te time. Moje je misljenje da su to sve (u aktuelnom vremenu) licemerne i moralne nakaze (sa ove teme spominjani npr firci , marko , pa sad i tanja) koje su pogresili svojom nepromisljenoscu i to je iskljucivo njihov problem i meni ih je zao (a verovatno ih zale i ekipa koja je ostala str8 svih ovih godina). Ali ko ih j*** , nek rade sta hoce ali nek zive svoje zivote van konteksta EKV-a i neka ne zive vise od stare slave i ne pune usta tim bendom i tim ljudima kojih vise nema. Uzvratni komentar ne zelim jer mi ne treba neki mega-ego "misionar" koji ce meni da menja moje misljenje ..lol & pointless jer je moje misljenje bazirano na strogim moralnim rezonovanjima i lisen je svakog moralnog-relativnizma sto je mislim najnaj bitnije ! Poz i neka tema nastavi u normali , heil to that :)

Aвала.
Од подножја до врха идемо пешке. Наизглед мала. У ствари, закучаста и тајанствена, као средњевековна тврђава. Кажу Aрсенијевићи, никад не може да досади. Хавала на турском значи «бедем». У симболичном значењу и «утврђење које доминира градом».
Први аутобус у Београду, дознајем успут, саобраћао је од Славије до Aвале.
Атлас носи куглу изнад главе…

И шетња по самом Београду чини се често као планинарење. Није ни чудо, одговарају Ксенија и Јанко. За разлику од Рима, који их има само седам, Београд се простире на 29 брежуљака.
Треба да се хода улицама, треба да се трчи парковима.

Од читавог Београда, ипак, најдражи им је Калемегдан.
Ту смо, веле, истовремено и даље у Београдској Вароши, и на Београдској Тврђави. Са 7000 хиљада година дугом историјом. И она с нама. Историја, која се на први поглед не види, али, да ли управо због тога, и није прошлост? Довољно близу да се остане у вези с градом, а довољно далеко, да се мирно посвети размишљању о Београду.
Увек неком освајачу мета и смер проласка. A опет, ево га ту. Јер није ни основан вољом царева. Ово је место на коме, напросто, мора бити града.
279. године пре Христа, келтско племе Скордисци, судећи по богатој некрополи, над десном обалом Дунава, вероватно на данашњој Карабурми, оснива насеље, и даје му име: «Сингидунум». Шта значи «Синги», остаје у магли историје. Сингидунум, «Град Синга», или «Град на води»? «Дунум» на келтском значи град, или, вероватније, вода. Ето, значи, одакле би било и име Дунав.
У кориту реке читам отиске руку… Кључ настанка...

(одломак из романа "Повратак кошаве у Београд")

Vi slepi, vi gluvi, vi sebični ljudi
što pravite buku bez reda i smisla
bez zašto i zato, za koga i kako
bez pitanja koje bi možda osušilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu što nikada obraz okrenulo nije

Ref.
Brazgotina, sanduk i crv
obraz i dlaka i krv

Vi nemi igrači svog obrednog plesa
vi srećni u transu
u svetu što postoji