EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam ljudi za vaše sredine, ali u mojoj su Firči i Farma malkice zainteresovaili raju da se počne raspitivati o EKV-u, raju od koje inače to i nisam očekivao.

Ne gledam Farmu, pa ne znam o čemu se priča, ali eto izgleda da će i taj trash neke uputiti na Ekatarinu. Ako još i pređu dalje od Kruga i Par godina biće to najveći uspjeh Pinka u istoriji. :)

Ne znam ljudi za vaše sredine, ali u mojoj su Firči i Farma malkice zainteresovaili raju da se počne raspitivati o EKV-u, raju od koje inače to i nisam očekivao.

Ne gledam Farmu, pa ne znam o čemu se priča, ali eto izgleda da će i taj trash neke uputiti na Ekatarinu. Ako još i pređu dalje od Kruga i Par godina biće to najveći uspjeh Pinka u istoriji. :)

Moja sestra je pocela da slusa EKV gledajuci Farmu. Eto i neke koristi od Pinka. Da ne pricamo kako nista pametno ne moze da se desi posredstvom ove televizije. :mrgreen:

EKV se spomenuo na HRT-u neki dan u kvizu "Tko zeli biti milijunas" u igri najbrzi prst (kvalifikacijsko pitanje za sudjelovanje u kvizu). Trebalo je sloziti po redu rijeci imena pjesme (par godina za nas). Bas je bio lijep osjecaj :)

svaka ti je na mestu...
kod mene u naselju klinci pricaju jedni drugima kako se pojavio neki extra, novi bend, zove se EKV...
i posle toga odu na svirku EKV tribute-a i oduseve se...
po ceo dan cujes 'tonemo, tonemo'
tako da Firci, kapa dole :D

EKV

EKV je jedna od najpoznatijih i najslusanijih rok grupa sa prostora EX-yuge. Grupu su 1982, nakon raspada Sarlo Akrobate, osnovali pevac/gitarista Milan Mladenovic i gitarista Dragomir Mihajlovic - Gagi pod imenom Katarina II. Grupi se pridruzuju Margita Stefanovic - Magi, Bojan Pecar i Ivan Vdovic - Vd.

1984 grupa izdaje svoj prvi studijski album pod imenom Katarina II. Nakon izlaska ovog albuma dolazi do promene u sastavu benda. Naime grupu napustaju Gagi i Vd. i na mesto bubnjara dolazi Ivan Fece - Firci. Tada grupa dobija svoja novo ime Ekatarina Velika ili skraceno EKV i 1985. izdaje album "Ekatarina Velika". Na albumu su se nasli hitovi "Modro i zeleno", "OCi boje meda", "Hodaj"...

Tada ekatarina dobija nov zvuk - Muzika je postala brza i energicnija, ali je zadrzala osobine koje ce biti karakteristika svih EKV albuma: сsuptilnost i osecajnost same muzkie и poeticne, introspektivne stihovi Milana Mladenovica.

1986. album S'vetrom u lice nam donosi nove hitove: Budi sam na ulici, Kao da je bilo nekad, TI si sav moj bol, Novac u rukama, Stvaran svet oko mene...

1987. grupi se pridruzuje novi bubnjar, danas poznati glumac Srdjan-Zika Todorovic sa kojim izdaju album Ljubav sa kog se rodio novi hit "Zemlja".

1989 godine izlazi album koji postaje jedan od najmracnijih, najdepresivnijih i ujedno najboljih albuma ove grupe - Par godina za nas. Album je doneo pregrst hitova medju kojima su Par godina za nas (izabran za najbolju pesmu ex-yu u izbori B92), Krug, Nisam mislio na to...
Na albumu dominiraju teme straha,nesrece i kao da su predvideli raspad Jugoslavije .

Usledili je izuzetno maracan albumi Dum Dum (Prikazao je stanje ljudi u raspadnutoj SFRJ) i pop album Neko nas posmatra.

1992 godine umro je Ivica Vdovic, prvi bubnjar grupe

5.novembra 1994 Umro je vodja grupe i idol mladih u Srbiji, Srpski Jim Morrison - Milan Mladenovic od raka pankreasa. Sa njim je kako se cini umro i r'n'r u Srbiji

1998 umro je Bojan Pecer, prvi basista benda

19.septembra 2002 umrla je Margita Stefanovic - Magi

Jedini preziveli clan prvobitne postave je Dragomir Mihajlovic - Gagi.

Diskografija

* 1984 Katarina II
* 1985 Ekatarina Velika
* 1986 S vetrom uz lice
* 1987 EKV 19LIVE!86
* 1987 Ljubav
* 1989 Samo par godina za nas
* 1991 Dum Dum
* 1993 Neko nas posmatra
* 1997 Live 88
* 2001 Kao u snu - EKV Live 1991

Firchi je kompletna katastrofa, tj. njegovo ponasanje,kao i i njegovo pojavljivanje na farmi uopste.
Svi oni koji su slusali EKV, pratili njihove intervjue,itd., znaju da ovo sto on "radi" nema veze ni sa EKV, ni sa ljubavlju, ni sa "mirom,slobodom..." i svemu lepom sto je EKV pokusavala da pprenese svojom muzikom.
Ja zaista ne branim nikoga sa te Farme, niti imam neke favorite,nista...ali bas zbog njega sam gledala i iskreno volela bih da nikad nije ni usao.
Strah me je da ce ljudi staviti znak jednakosti izmedju njega i grupe EKV.

Taj lik je potpuna gnjida .. moralna nakaza .. sto bi Kusta reko "moral manji od morskog krastavca".. Dal se neko seca njegovog starog profila na myspace gde u info-u pljuje sve sto je tekovina 90tih narocito pink/turbo folk i da je spreman da da silne pare da se istrebi to isto? Zacudo je to obrisano .. novac je najvazniji! Usao je u tu farmu da bi posle sa takodje low-moral likom kao sto je oliver mandic (ili neko 2gi) napravio bum u siroko otvorenom mediskom prostoru. Ranije sam mrzeo ljude koji su govorili da je firchi revisited uradio radi licne slave/promocije ali je to danas potpuno realno uzevsi u obzir novije dogadjaje..objasnio je ko je je on i sta je postao. Ona teza "umetnici su ljudi i oni treba da zive" ne STOJI .. taj lik je dosao iz USA ima para to je sigurno al pohlepa je cudo.. ma gnjida sta reci .. zao mi je sto je moj sugradjan i zao mi je sto su mu usta puna EKV-a a veze nema sa istim! Za kraj : Smiri se saberi se budi isti kao pre ... znate vec , Firci ako procitas ovo nekad razmisli dobro o svemu. Poz

Firchi je kompletna katastrofa, tj. njegovo ponasanje,kao i i njegovo pojavljivanje na farmi uopste.
Svi oni koji su slusali EKV, pratili njihove intervjue,itd., znaju da ovo sto on "radi" nema veze ni sa EKV, ni sa ljubavlju, ni sa "mirom,slobodom..." i svemu lepom sto je EKV pokusavala da pprenese svojom muzikom.
Ja zaista ne branim nikoga sa te Farme, niti imam neke favorite,nista...ali bas zbog njega sam gledala i iskreno volela bih da nikad nije ni usao.
Strah me je da ce ljudi staviti znak jednakosti izmedju njega i grupe EKV.

Taj lik je potpuna gnjida .. moralna nakaza .. sto bi Kusta reko "moral manji od morskog krastavca".. Dal se neko seca njegovog starog profila na myspace gde u info-u pljuje sve sto je tekovina 90tih narocito pink/turbo folk i da je spreman da da silne pare da se istrebi to isto? Zacudo je to obrisano .. novac je najvazniji! Usao je u tu farmu da bi posle sa takodje low-moral likom kao sto je oliver mandic (ili neko 2gi) napravio bum u siroko otvorenom mediskom prostoru. Ranije sam mrzeo ljude koji su govorili da je firchi revisited uradio radi licne slave/promocije ali je to danas potpuno realno uzevsi u obzir novije dogadjaje..objasnio je ko je je on i sta je postao. Ona teza "umetnici su ljudi i oni treba da zive" ne STOJI .. taj lik je dosao iz USA ima para to je sigurno al pohlepa je cudo.. ma gnjida sta reci .. zao mi je sto je moj sugradjan i zao mi je sto su mu usta puna EKV-a a veze nema sa istim! Za kraj : Smiri se saberi se budi isti kao pre ... znate vec , Firci ako procitas ovo nekad razmisli dobro o svemu. Poz

Vidi Aleksandara Ilića i ovde se oglasio!

Christian_Death @ Izneo sam misljenje o coveku koga ovde cesto spiminjete i koji zivi od slave ekv-a a to je vezano za ovu temu. Nisam jedini .. nebitno

ekv_ns_m @ Sta sam ja sad A. Ilic? ili pak ovaj "gossca" ? Imas predrasude ..
Jos jednom da kazem da nisam jedini koji ovako misli. Do pre par meseci firchija sam smatrao za jednog od nas .. neiskvarenih(preziveo degenerativni period 90tih) , cestitih , rokera .. whatever a njegov hejt je stojao na njegovom myspace profilu. Od jednom je covek resio da ode mecki na rupu .. medj taj milje i idiotizam protiv koga smo svi mi. Nema kompromisa sa sustinom. Njegovo ime mi vise nista ne znaci a revisited 2 ,3 koji izadje ima da ostro hejtujem jer su interesi cisto ego i materijalne prirode a i ovaj put ce zeljko mitrovic biti labelovan 100%. Znaci ne govorim o firchiju kao firchiju vec firchiju kao coveka u kontekstu EKV te to spada u ovu temu iako je malo offtopic. Prodao je .. jedan manje , koliko vas jos ima?

Christian_Death @ Izneo sam misljenje o coveku koga ovde cesto spiminjete i koji zivi od slave ekv-a a to je vezano za ovu temu. Nisam jedini .. nebitno

ekv_ns_m @ Sta sam ja sad A. Ilic? ili pak ovaj "gossca" ? Imas predrasude ..
Jos jednom da kazem da nisam jedini koji ovako misli. Do pre par meseci firchija sam smatrao za jednog od nas .. neiskvarenih(preziveo degenerativni period 90tih) , cestitih , rokera .. whatever a njegov hejt je stojao na njegovom myspace profilu. Od jednom je covek resio da ode mecki na rupu .. medj taj milje i idiotizam protiv koga smo svi mi. Nema kompromisa sa sustinom. Njegovo ime mi vise nista ne znaci a revisited 2 ,3 koji izadje ima da ostro hejtujem jer su interesi cisto ego i materijalne prirode a i ovaj put ce zeljko mitrovic biti labelovan 100%. Znaci ne govorim o firchiju kao firchiju vec firchiju kao coveka u kontekstu EKV te to spada u ovu temu iako je malo offtopic. Prodao je .. jedan manje , koliko vas jos ima?

Dzabe ti sva cast i rokerstvo (sta god to znacilo - biti roker)
ako sebe smatras za jednog od neiskvarenih
i pritom se i suprotstavljas nekoj imaginarnoj grupi ljudi.

Da je Firci mulj, mulj je ( :mrgreen: ) ali to svakako nije
zbog ucesca u kojekakvoj tv emisiji.
Iskreno se nadam da nema previse ljudi koji razmisljaju kao ti.

Back