EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znas kako .. nekad se govorilo ..vidi one seljake na pinku (imaginarna grupa jeli).. to je tokom 10tak godina ispiranja postalo mejnstrim u srbiji(i okolini) i malo ko je ostao cist od te brljotine primitivizma/olicenja nemorala koje stvara najmocnija sila TV itd .. pogledaj ljude u gradu.. sve odma bude jasno kao dan. Ja sam malo radikalan i iskljuciv i mozda zvucim ekstremno al *** smatram da nema zezanja sa takvim stvarima. Ima nas puno neiskvarenih (koji nisu podlozni uticaju jedne takve mocne i potpuno bez-skrupulozne masinerije gde nekolicina posle trljaju ruke) , ali mi je zao onih koji nesvesno upadaju u tu masinu i postaju sve ono sto ne treba i gde su vrednosti potpuno relativne :(
A ja razmisljam ovako : Da lustarcija , da ukinuti pink & RTS & sve njih u robiju ali .. danas je to majnstrim i morali bi da robijaju i ostale tv stanice 90% njih ..politicari itd. *** utopija al H8 nikad nece prestati ;) Ziveo

Mnik1@ Mislim da jako gresis. Najlakse je prekriti oci i usi i praviti se pametan u cetiri zida.
Svi dobro znamo koliko posto populacije je "zarazena" virusom nekih medijskih kuca.
Po meni u ovoj zemlji jedino nesto i mozes da promenis ako ides mecki na rupu ili bar da skrenes paznju na neke stvari.A vreme ce pokazati Fircijevu nameru ulaska na Farmu..naravno osim para. Taj covek pored onog malog Sajka sve vreme na Farmi pokusava ljudima da pokaze onu drugu stranu..i umesto da ga podrzavas u tome ,ti ga kritikujes.Vi svi pametni sedite u cetiri zida i hejtujte svaki pokusaj da se nesto promeni u ovoj zemlji,Zivot ce vam proci u kukavicluku i "samoci".Pozdrav

korona1:
Taj covek pored onog malog Sajka sve vreme na Farmi pokusava ljudima da pokaze onu drugu stranu..i umesto da ga podrzavas u tome ,ti ga kritikujes.Vi svi pametni sedite u cetiri zida i hejtujte svaki pokusaj da se nesto promeni u ovoj zemlji,Zivot ce vam proci u kukavicluku i "samoci".Pozdrav

Ne znam kako je mislio da pokaze ljudima na tu "drugu stranu"?
Konstantnim psovanjem i prostaklucima?
Povremenim drkanjem gitare?
Iskreno, nisam gledao "Farmu" (iako presvetli Matija Beckovic tvrdi da ko to kaze - laze :roll:), ali jesam pogledao neke klipove sa youtube-a koje su ljudi kacili...
Ako je on predstavnik te "druge" Srbije - neka hvala.
Ni provociranja drugih "farmera", ma kakva da su, mu ne daju za pravo da izgovara onakve uvrede.
Njah...
Slikah se pre par godina sa njim, posle ovih ispada, svakako da ne bih :lol:
8525_1277098927507_1231012022_823760_4612360_n.jpg

Sto se svi hvatate za te psovke?? To je totalno nebitno u njegovoj prici.Ako si pametan poslusaj ponekad njegove razgovore koje vodi sa normalnim ljudima na Farmi.A na youtube naravno da se kace klipovi interesantni za siroke narodne mase.

To mnogi kazu (posebno protagonisti tih reality glupost) a ne samo Matija ozna spijun. Fakat je da i mi koji to ne gledam znamo o cemu je rec jer svaki zivi mediji non stop prica o tome i jednostavno cujes , imas obris o tome o cemu se tu radi.. A sto se tice reality-gluposti stvarno mislim da je to deo posebne teme koja sigurno postoji na ovom forumu. Poz

Gledam ovo ... sve sto se prica protiv fircija ,shvacam da nije dobar predstavnik Ekatarine i meni se ponasa totalno blesavo ,.mislio sam da ima drugaciji karakter ,bio je u jednoj velikoj grupi ...Ali taj revisited je napravio genijalno ,fantasticno ,neprocjenjivo ... Siguran i Ponos su mi definitnivno bolji sa Revisiteda .,i kvalitetna je glazba napravljena... i nevjerujem da je Firci to sve u svoju korist radio" :heart:

И још један одломак из мог романа "Повратак кошаве..."

Нервозно згњечи цигару у пепељари. Устане од компа, и пређе за клавир.
За све то време, не обраћа ми се, баци на мене само кратки поглед, онаквог истог осмеха.
Одједном помислим: Да ли, можда, овако у ствари хоће да ми поручи како тренутно нисам пожељан овде. Да би радије била сама. И само из пристојности, или жеље да ме не увреди, то не изговара.
Али, ја, каквог ме Бугимен дао, и коме сам, такав самом, смарач, игноришем поруку. Контам, (гле безобразника): пријатељица је, опростиће. Или јој је, можда, долети ми одједном, и свеједно? Да не кажем - баш је брига. Исувише је заокупљена нечим својим. Моје присуство, или не, заправо сад није ни важно. А, опет је, на неки начин, природно. Можда, у оном фазону, саосећајне пријатељице, старије сестре, профанке, конта: „добро, де, нек му је“…
Прелива ме истовремено и бедак и топлина. Немогуће осећање. Одбојност, и захвалност у једном. Како год, ту сам, и, као увек, (упио ме дабогда враг сам… ма, и враг је од мене побегао), упијајући сваки моменат њене близине, посматрам је.
Замишљена је неколико тренутака. Засвира.
…Појели смо свако зрно,
Целу ноћ стрпали у недра.
Попили смо све до капи….
…Бистар дан
као планинска река,
као пуштен са ланца,
као лакши од воде….
…Променићу свет до краја песме,
играћу пијани плес у ритму ветра,
пустићу сунце да топи љубав
између света, далеко од нас…
…И када желим да кажем“ ја“
ја кажем „ми“,
и када мислим о себи,
у ствари мислим о нама…

Импровизује вијуга, с једне на другу песму, као да прелази поток, скачући с камена на камен. Као да не жели, или нема стрпљења да се дуже задржи на једној.

…Гледам тамну воду језера…
…Мислим на корак
који је најтежи када је најлакши…
…Одлазим сам,
остају за мном коса и глас,
штит који носим, светла неона…
…Ватра је остала у нама…
…И боли, и боли, и боли, и боли, боли нас нас љубав…
…Брзо, брзо, брзо,
у гротло свемира
твоју сенку настављам…
…очи без суза
тврд је корак
и тврд сам ја…
…Сребрне бубе зричу: одлазим….
отварам очи и кажем: одлазим….
…Ја волим Јадранско море

Наизглед, набацано, неповезано, шарено. Пачворк.
„Град закрпа“. „La citta delle toppe“… Један давни чланак… Новинарке једног листа…
Дарне болно на трен. Мисли беже на следеће, скапирам: ипак има смисла и пачворк, ово „скакање по камењу. То је заправо - нова песма. Не само речиима, већ и музички је добро то склопила.
Маргита и Милан се смеју, негде, изнад града
Чекај. Па, да… У ствари, који је увек циљ, с камена на камен - не пасти у воду. Одржати се…?
Али, како, кад музика, права, у ствари никад и није поток? Ни река. Музика је море. Океан. Несмерно дубока и широка. Треба пловити, савладати струје, валове, буру… И кошаву. На Панонском. Пливати, ронити… И изронити.

Хоће ли стварно променити свет до краја песме?

Nedo, gde Povratak kise ima u Novom Sadu?

izvinjavam se na spamu, necu vise :rumenka:
Неки ми рекоше да су је купили у књижари "Матице Српске", за друго не знам.

Ако нема више, најсигурније је наручити директно преко издавача:
http://www.malinemo.rs/knjige.php?biblioteka=ad_libitum

(Трећа одозго је "Повратак кошаве...".

Али, како се види имам ja ту и још понешто за љубитеље EKV, већ сам постављала овај линк ;) )

Taj lik je potpuna gnjida .. moralna nakaza .. sto bi Kusta reko "moral manji od morskog krastavca".. Dal se neko seca njegovog starog profila na myspace gde u info-u pljuje sve sto je tekovina 90tih narocito pink/turbo folk i da je spreman da da silne pare da se istrebi to isto? Zacudo je to obrisano .. novac je najvazniji! Usao je u tu farmu da bi posle sa takodje low-moral likom kao sto je oliver mandic (ili neko 2gi) napravio bum u siroko otvorenom mediskom prostoru. Ranije sam mrzeo ljude koji su govorili da je firchi revisited uradio radi licne slave/promocije ali je to danas potpuno realno uzevsi u obzir novije dogadjaje..objasnio je ko je je on i sta je postao. Ona teza "umetnici su ljudi i oni treba da zive" ne STOJI .. taj lik je dosao iz USA ima para to je sigurno al pohlepa je cudo.. ma gnjida sta reci .. zao mi je sto je moj sugradjan i zao mi je sto su mu usta puna EKV-a a veze nema sa istim! Za kraj : Smiri se saberi se budi isti kao pre ... znate vec , Firci ako procitas ovo nekad razmisli dobro o svemu. Poz

Slazem se! On je katastrofa. Ja ne mogu da verujem da je on SNIMAO svoju bolesnu drugaricu Magi dok mu se ona jadala preko telefona kako nema para, kako je prodala klavir...i da je onda taj snimak objavio, kao sve u njenu cast preko "Anestezije"...a da li je Maga znala sta on radi? Verovatno ne...i on kaze da joj je neki prijatelj....kako je mogao tako da je izkoristi.:dontunderstand:

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Vidim da nisi uopšte ukapirao razgovor Firchie-Magi, a i kako bi ga uopšte ukapirao sa tako ograničenim pogledom na Svet ?!

Svasta, kako vi znate kakav pogled na svet ja imam?

Pravo da Vam kazem, bas ste me razocarali, ja sam Vas par puta pohvalila na ovom forumu zbog lepih slika, a vi ste sebi dali za pravo da me psiho-analizirate na javnom forumu, i to sve na osnovu moje jedne poruke, tj. mog licnog misljenja o cinjenicama. To sto ste vi bliski sa njim Vam ne daje za pravo da tako pricate sa ljudima na ovom forumu koji se ne slazu njim, tako da Vas molim da se ponasate prikladno :). Umesto licne uvrede, mogli ste da mi objasnite kako vi tumacite taj telefonski poziv.

Ako je moje misljenje formirano na pogresnim cinjenicama, mozda mozete da mi odgovorite na pitanje da li je Margita znala da je Firci snima i da li mu je dala dozvolu da objavi to sto je snimio? Molim Vas imajte u vidu da me ne zanima Vase misljenje o tome da li je ona znala , vec istina.

I jos nesto...ja sam zensko :) :heart:

Prva stvar...neverovatna kolicina odusevljenja kada sam videla da vas ima ovoliko,da ste se svi skupili na ovom mestu...broj pregleda teme i uopste broj postova...Odusevljenje!!!

Odusevila sam se jer vidim da,hvala dragome Bogu,u ovoj zemlji postoji jos normalnih ljudi...ovo je nesto kao mala oaza...

Samo sam pretrcala preko postova,vidim da se dosta raspravlja o Firciju,farmi,glupostima! Drago mi je sto je tamo,jer je zainteresovao ljude da saznaju sta je to EKV,sta su oni to radili itd...njegovo ponasanje,mislim da ovde nije tema..kraj price...

Drugo,vidim da je komentarisana knjiga Aleksandra Ilica...procitala sam je i mogu vam reci da sam sve mogla da svarim,zaista,i zaista nemam obicaj da preskacem delove knjige,ali kada je ovaj gospodin stigao do dela kada Magi tumaci tekstove njihovih pesama doslo mi je da se ispovracam...svaki sledeci put sam te delove preskakala...ovde ste vec pisali o tome...e sada...cinjenica jeste da su bili zavisnici,ali je isto tako cinjenica da su stvarali vanvremensku muziku...svako ima pravo na svoju stranu price,sem njega,jer je on jedan totalno nebitan tip u celoj toj EKV prici...
I razmisljala sam,da su sve te stvari zaista tacne,kao sto ne verujem da je 80% stvari u knjizi,to bi opet moglo da se pripise njenoj zavisnosti i bolesti...i koja je onda poenta knjige?! U svakom slucaju,veliko razocarenje....da ne duzim vise i ne gusim...Veceras spavam kao beba znajuci da nisam usamljena...

Poljupci! :)

Znas kako .. nekad se govorilo ..vidi one seljake na pinku (imaginarna grupa jeli).. to je tokom 10tak godina ispiranja postalo mejnstrim u srbiji(i okolini) i malo ko je ostao cist od te brljotine primitivizma/olicenja nemorala koje stvara najmocnija sila TV itd .. pogledaj ljude u gradu.. sve odma bude jasno kao dan. Ja sam malo radikalan i iskljuciv i mozda zvucim ekstremno al *** smatram da nema zezanja sa takvim stvarima. Ima nas puno neiskvarenih (koji nisu podlozni uticaju jedne takve mocne i potpuno bez-skrupulozne masinerije gde nekolicina posle trljaju ruke) , ali mi je zao onih koji nesvesno upadaju u tu masinu i postaju sve ono sto ne treba i gde su vrednosti potpuno relativne :(
A ja razmisljam ovako : Da lustarcija , da ukinuti pink & RTS & sve njih u robiju ali .. danas je to majnstrim i morali bi da robijaju i ostale tv stanice 90% njih ..politicari itd. *** utopija al H8 nikad nece prestati ;) Ziveo

Apropo ove tvoje price o ispiranju mozga seljaklukom setila sam se feonomenalne dokumentarne serije,ne znam da li si pogledao...ako budes imao vremena...

Back