EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E sada kada ja moram da se ukljucim u temu:

"...veoma poucan primer je ono sto se dogodilo sa clanovima poznate rok grupe "EKV" koju su obozavale stotine hiljada mladih sirom ondasnje Jugoslavije.
Prvi je od heroina vrlo mlad umro Ivica zvani VD, verovatno najtalentovaniji i najbolji bubnjar koga je Beograd ikada imao. Taj je tako dobro vladao ritmom , da je mogao da nastupa kao solista na udaraljkama ili kao punopravni clan filharmonije.
Bio je dobra dusa, ali teski rob opijata.
Zatim je otisao vodja grupe Milan Mladenovic, gitarista, pevac i veoma nadaren kompozitor. On nije bio tipican narkoman, ali je ipak konzumirao dosta toga otrovnog i iz neponatog razloga dobija rak pankreasa, iako mlad covek ugasi se za dva meseca.
treci na redu bio je basista i pevac Bojan Pecar, MOJ DOBAR PRIJATELJ. On je zavrsio u Londonu gde je pokusao da prestane da uzima heroin, ali prekasno.
Organizam mu je bio tako propao da nije mogao vise da kontrolise nuzdu, pa je cesto sve bez osecaja vrsio pod sebe, bilo da je lezao u krevetu ili sedeo obucen za stolom. ......Posle svih preminula je klavijaturista, Margita Stefanovic, cuvena "Magi", cetvrti clan grupe....Bila je poznata po svom promiskuitetnom i bludnom zivotu....Margita je na kraju toliko propala da je sva bila otecena od NARKOTIKA, LEKOVA i ALKOHOLA, skoro svi zubi su joj poispadali, njena prelepa, duga , tamna kosa se proredila, tako da je postala prava rugoba od koje su svi u tuzi i neprijatnosti zazirali i bezali....na kraju je obolela od epilepsije...."

Ne poželeti nikome prijatelje kao što su monah Arsenije (valjda se tako zove) i Aleksandar Ilić...................:zima2:

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=461766

.........suština......

"Uprkos proplamsajima i nagoveštajima drugačijih mogućnosti – uglavnomn nerealizovanih – Bog i rokenrol na koncu se pokazuje kao trivijalna paraideološka agitka. Utoliko ona nije vredna pažnje iole ozbiljnog i zahtevnog čitaoca (kakvih god uverenja), ali dolepotpisanog zato "fascinira" kontekst njenog nastanka. Hoće se reći ovo: na Arsenijev totalni užas, ono što on konfuzno propoveda nije ništa doli druga strana one iste dekadencije "zlatne mladeži" osamdesetih: neko je istripovao na heroin ("sasušeni iscedak iz krastavih čireva sataninih dojki"), a neko drugi na tugaljivo nerafinirani opijum za mase... I još misli da mu je "satana" kriv što se onomad drogirao, a ne njegova luda i prazna tikva!"

"Kakva pogubljenost, kakav poraz! I kakvo konformističko mediokritetstvo: kao i sve drugo, i "pravoslavlje" su otkrili tek kada im je palo u tacnu, kada je ušlo u modu i postalo podobno, ne pre!"

Poslednja izmena:
Ne poželeti nikome prijatelje kao što su monah Arsenije (valjda se tako zove) i Aleksandar Ilić...................:zima2:

Potpuno se slažem. Najbolje od svega je što knjiga stoji za free download na sajtu manastira "Crna reka" to su oni koji koriste lopate kao legitiman metod lečenja od narkomanije.

Šta je napad je najbolja odbrana.
Ako te baš interesuje Ivan Fece Firči prvi bubnjar EKVa mi je odličan prijatelj, a Tanja Jovićević sjajna prijateljica i ispričali su mi stvari koje ako je do mene nikad neće izaći u javnost, a nisu vezane za narkotike.
Ti o EKVu nemaš pojma ama baš ništa, a tekstove nisi u stanju da izanaliziraš već samo pričaš bez ikakve veze.
Ti si ovde sa zlom namerom i ako neko treba da ćuti to si ti. Idi slušaj tvoju sveticu Cecu i svetog Acu (Lukasa, Vučića) i tvog voljenog Šešelja obzirom da je to tvoj nivo, a EKV ostavi na miru obzirom da si tu da prociraš, a kao što sam već ranije rekao. Milan je bio suviše obrazovan da bi ga polusvet poput tebe stavio u fioku Don Kihotovske budale pa ste ga stavili u fioku narkomana. Tvoj je problem što si dala danak životu i počela da igraš po pravilima koje je sastavio Milošević sa Šešeljem u toku devedesetih, što igraš uz Acu Lukasa, a sebi ne vidiš ni trn u oku, ali drugima vidiš i balvan.

Poslednja izmena:
ta lopat je izlecila vise narkomana u srbiji nego sve ostale klinike,vracevi,psiho terapije i slicno...ta lopata je procentualno u svetskom vrhu po broju izlecenih...tako malo orudje,a tako deletvorno...ko bi rekao...
Da li je to podatak svetske zdravstvene organizacije? Ili smo opet prešli na temu trača.

Poslednja izmena:
da...onaj deo koji se bavi narkomanijom...izaslo pre nego sto su culi za lopatu...
Daj mi link ili naziv institucije pa ću sam da potražim. Jednostavno volim kao što ja obrazložim tvrdnju da vidim obrazloženje i od ostalih.

Pošto možemo inositi tvrdnje do sutra.
Trivijalan primer: Jabuka je crvena i ona je povrće. - prva premisa do duše netačna ali niko me ne pita za dokaz pa mogu da je kažem
Lopta je crvena - druga premisa, OK ona je očigledna i nema potrebe da je dokazujem.
zaključak: Lopta je povrće zato što je crvena kao i jabuka. Sva tautološka pravila su ispoštovana ali smo došli do pogrešnog zaključka zato što prva tvrdnja nije u potunosti tačna samo iz tog razloga želim kad se neki podatak navede da bude i obrazložen.

Poslednja izmena:
da,imam fotografsko pamcenje...vidim da si jako upucen...ko moja baba...
druga stvar je to sto szo nema neke preterane veze sa lecenjem narkomana...90 posto narkomana se leci u privatnim centrima za odvikavanje...uvid u to mislim da imaju par nekih svetskih organizacija i da postoje u svakoj zemlji...pa na godisnjem nivou predaju izvestaje o napredku cemtara za odvikavanje iz te zemlje...dalje,racuna se po broju ljudi koji su usli,koji se lece,koji su uspesno uspeli da se ponovo integrisu u drustvo...pravilo je da se ,ukoliko se sticenici slazu sa slovima,mesto nema provere raznoraznih organizacija...to je tako jer svako ima razicitu metodu izlecenja...neke su manje upesne,a neke vise...svako od narkoman dobije uslove pod kojima ce morati tamo da bude i on ih potpise...nema lazi,nema prevare...svako je slobodan da prijavi centar,ukoliko misli da su mu uslovi iz ugovora prekreni...mada,to nije ugovor,to je saglasnost...vest je kruzila netom,al je nekako misteriozno nestala posle lopate...ako smatras da mozes bolje da lecis narkomane,da cu ti broj organizacije u kojoj ces moci da volontiras...samo ces pricati sa njima i govoriti im kako je to lose,a oni ce te nardjeni gledati i govoriti da si upravu...pa kada od 100 ljudi,samo 5 bude normalno,a tamo od 100 bude normalno 30,onda cu te pitati sta je bolje...

Poslednja izmena:
da,imam fotografsko pamcenje...vidim da si jako upucen...ko moja baba...
druga stvar je to sto szo nema neke preterane veze sa lecenjem narkomana...90 posto narkomana se leci u privatnim centrima za odvikavanje...uvid u to mislim da imaju par nekih svetskih organizacija i da postoje u svakoj zemlji...pa na godisnjem nivou predaju izvestaje o napredku cemtara za odvikavanje iz te zemlje...dalje,racuna se po broju ljudi koji su usli,koji se lece,koji su uspesno uspeli da se ponovo integrisu u drustvo...pravilo je da se ,ukoliko se sticenici slazu sa slovima,mesto nema provere raznoraznih organizacija...to je tako jer svako ima razicitu metodu izlecenja...neke su manje upesne,a neke vise...svako od narkoman dobije uslove pod kojima ce morati tamo da bude i on ih potpise...nema lazi,nema prevare...svako je slobodan da prijavi centar,ukoliko misli da su mu uslovi iz ugovora prekreni...mada,to nije ugovor,to je saglasnost...vest je kruzila netom,al je nekako misteriozno nestala posle lopate...ako smatras da mozes bolje da lecis narkomane,da cu ti broj organizacije u kojoj ces moci da volontiras...samo ces pricati sa njima i govoriti im kako je to lose,a oni ce te nardjeni gledati i govoriti da si upravu...pa kada od 100 ljudi,samo 5 bude normalno,a tamo od 100 bude normalno 30,onda cu te pitati sta je bolje...

Ja sam od tebe tražio dva osnovna podatka gde sve lepo mogu da pročitam, a ne kevelisanje.
par nekih svetskih organizacija
- Kojih? Opet kao teorija zavere čak i misteriozno nestaje dokumentacije sa interneta, a nadležni za proveru "zanaju" broj izlečenih ali nisu upućeni sa metodama lečenja. To je kao da mi kažeš da nadležni za obrazvoanje znaju broj završenih studenata ali ne znaju metode učenja na fakultetima bili oni privatni ili državni.
Da nastavim sa tom analogiom. Daj bubice studentima i imaćeš prolaznost 100% i na smerovima matematike, hemije i fizike. Bubice jesu više nego korisne, ali nisu legalne. Isto tako možda je lopata korisnija, kažem možda pošto mi još nisi dao nit naziv nadležne institucije za proveru, nit naziv dokumenta već ideš unaokolo. Lopata nije legalno sredstvo za lečenje kao ni šamari.
Da li ti znaš da u duševnim bolnicama neki ljudi provedu ceo svoj život vezani za krevet pošto je tako lakše medicninskim sestrama da brinu o njima?
Odgovori mi na pvt. pošto smo otišli od teme EKVa ili otvori novu temu za ovo pa da i o tome raspravljamo. Srkz mi je svejedno, za šta se odlučiš od ta dva javi.

P.S. Pozivam moderatora da izbriše ovaj komentar kao i sve moje komentare do komentara #1831.

Ja sam od tebe tražio dva osnovna podatka gde sve lepo mogu da pročitam, a ne kevelisanje.
- Kojih? Opet kao teorija zavere čak i misteriozno nestaje dokumentacije sa interneta, a nadležni za proveru "zanaju" broj izlečenih ali nisu upućeni sa metodama lečenja. To je kao da mi kažeš da nadležni za obrazvoanje znaju broj završenih studenata ali ne znaju metode učenja na fakultetima bili oni privatni ili državni.
Da nastavim sa tom analogiom. Daj bubice studentima i imaćeš prolaznost 100% i na smerovima matematike, hemije i fizike. Bubice jesu više nego korisne, ali nisu legalne. Isto tako možda je lopata korisnija, kažem možda pošto mi još nisi dao nit naziv nadležne institucije za proveru, nit naziv dokumenta već ideš unaokolo. Lopata nije legalno sredstvo za lečenje kao ni šamari.
Da li ti znaš da u duševnim bolnicama neki ljudi provedu ceo svoj život vezani za krevet pošto je tako lakše medicninskim sestrama da brinu o njima?
Odgovori mi na pvt. pošto smo otišli od teme EKVa ili otvori novu temu za ovo pa da i o tome raspravljamo. Srkz mi je svejedno, za šta se odlučiš od ta dva javi.

P.S. Pozivam moderatora da izbriše ovaj komentar kao i sve moje komentare do komentara #1831.
ovaj...ne ocekujem nista vise od coveka koji ima djindjica i mladenovica na avataru...ne cini te to pametnim...ako ti smeta da ih tuku,probaj da odes da im pomognes razgovorom,mozda ces ti imati drugaciji pristup njihovim problemima...ti si isto zatucan kao i prosecan raduikal,samo na drugu stranu...ne bi tebi mnogo pomogli linkovi,i tu bi nasao nesto sto ti se ne svidja...jednostavno,to je za tebee neprihvatljivo...
isto kao sto je i za radikala evropsaka unija...nikada ne bih mogfao tako nekom coveku da objasnim neke stvari,kao ni tebi...to za bolnice...pa verovatno ih vezuju kako oni sami sebi ne bi naneli neke povrede...mislim da je to jedan od vecih razloga...verovatno ima i nesavesnih sestara,ali ne u tolikoj meri u kolikoj hoces da predstavis...ako ti toliko te stvari smetaju,idi pa pomozi u resavanju,nemoj preko neta siriti zabrinutsot zato sto je nekom mozda spasen zivot metodama koje se tebi nedopadaju...bilo kako bilo,spasen mu je zivot...linkove potrazi sam,nije ih ni meni niko dao...nemam pametnija posla,nego tebi da trazim linkove...ne gledam ja svaki dan vestisa polja narkomanije...tesko da bih se mogao setiti linka od pre godinu dana...evidencija postij kod ljud koji se bave time,ja satim nemam nikakve veze...ako ne verujes ......nazovi metadonski centar iz mesta u kom zivis ili nekog vece gmesta koje je blizu tvog...pitaj ih ,pa neka ti odgovore oni...najmanji procenat izlecenih,veliki procenat navucenih na metadon,a to je u skolpu zdravstva...ja odo da spavam,a ti nastavi da gradis svoju politicku karijeru na forumu...ko i pravi politicar,ne radis nista,vec pricas u prazno...dobio si milion predloga od mene,pa ako ti je stalo,idi i pomozi u njihovom resavanju...svaka pomoc je dobrodosla...

Poslednja izmena:
ok,nadam se da link koji sam postavila nije shvacen kao provokacija, mada, moram priznati, i mene provocira sama pomisao na lik i delo doticnog a. ilica... stavila sam ga bzvz jer sam slucajno naletela na njega, nov je na youtube-u... vidim da se dosta polemise o cinjenicama, po ko zna koji put, bez prevelike potrebe... mada, kad razmislim, valjda tome forumi i sluze... da svako iznese svoje misljenje... naravno, i bogu hvala da je tako, sva misljenja nisu ista i nikakva ubedjivanja ovde ne pomazu... obe knjige o kojima pricate,i "vrati unatrag" i "bog i rock'n'roll" su, na veliku "literalnu" zalost, same za sebe najvece i najgore kritike i o tome na dalje ne treba polemisati... ko zna-zna... ko shvata-shvata... ko voli ekv,ove knjige ne moze previse zavoleti, jer se bave temama kojim ni sami clanovi benda nisu zeleli da se bave za zivota, bar medju sirim narodnim masama...u svojim pesmama, i muzicki i tekstualno, mogli su, i imali su pravo da se bave cime su hteli... sustina je u prenosu emocija... glup je i lud covek koji odbija da oseti emociju samo zato sto mu je neko rekao da pesma govori o tome i tome... jos je ograniceniji covek koji nipodastava ceo opus grupe jer kolaju neke carsijske price da su koristili heroin... to ne umanjuje umetnicku velicinu doticnih stvaralaca...predrasude su oduvek nepotrebne, zbunjujuce... nepotrebno je i ovo sto sam napisala, svako sa gramom mozga to zna... ali 'ajde...

Obozavam EKV, ali ruku na srce prica monaha je istinita...imate i na you.tube link da je Margita bila bez zuba...u nekom intervjuu..ona meni nije bila ruzna, nikad, pa ni tad...ali jeste delovala izgubljeno...pratila sam intervjue po novinama u to vreme, kao i svi koji vole EKV...cak joj je i vid veoma oslabio...

Njihov zivot i kraj zivota je pouka, a ne nesto cega mi sto volimo EKV treba da se stidimo.

Oni su bili umetnici, pametni, emotivni,ljudi, tesko je bilo nositi se sa stvarima koje su ljudi u to vreme dozivljavali...rat,nemastina,beda i jad...ja ih ne pravdam, ja ih ne kritikujem, njihov nacin zivota je bio njihov izbor, ali to nikada ne moze umanjiti znacaj onoga sto su oni uradili za publiku, znacaj njihove muzike...i to je ono jedino sto je bitno-sta su oni ostavili nama.

a da ti jednom pokusas da zaobidjes ovu temu i pises na temi svoje voljene mire skoric(posto vidim da si je ti otvorila)
u redu je, ne volis ekv al aj zajebi vise da ubedjujes ljude koji ih vole, slusaju i postuju u svoje teorije. ukapirali smo da ih mrzis i sad mislim da je redno da smiris strasti

Back