EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas na predavanju iz Web Dizajna, profesor: "Braon asocira na recimo Jesen... znate onu pesmu Jesen, koju peva Ek. Velika? Jeste slusali? Domaca grupa, prestali su da postoje kad im je umro glavni kompozitor negde sredinom 90ih"

:mrgreen:

Danas sam procitala ovaj clanak u blicu:

Secanje na Ekv

Ko god je slusao Ekv zna da je rec o bendu koji je obelezio muzicku scenu bivse Jugoslavije. U ponedeljak je na RTS-u prikazan film posvecen ovom bendu, koji sam odgedala.
A onda, istog dana, nesto pre ponoci, ponovo sam cula glas Milana Mladenovica sa malog ekrana.
Ali slika koju sam videla na televiziji nikako se nije poklapala sa onim sto cujem.
Tacnije, ucesnici "Farme" su pravili zurku. Dobili su klopu i mogucnost da puste muziku u maloj brvnari u okolini Barajeva.
I oni su pustili Ekv. I meni je nesto bilo zlo.
Onda malo bolje pogledam, Marina Perazic, koja je bila udata za prvog bubnjara ovog benda, djuska, peva i place. Djuska i peva i Pile, ali on ne place. Bebi Dol rucka i peva.
Shvatam da po prvi put gledam Farmu, a takodje shvatam da je gleda jos mnogo ljudi.
Pa mozda kada devojcice vide Maju Nikolic kako peva "Ti si sav moj bol" i jos kaze da se sva najezila zbog pesme, mozda ce se i devojcice zainteresovati pa otkriti jos neku pesmu Ekv-a.
A cula sam i da je Aca Lukas, takodje u Farmi, izjavio da je rok u Srbiji umro od kada nema ovog benda.
I tako, pokusavam da sve ovo shvatim kao edukaciju mladih, koji za Ekv nikada nisu culi.
Nisam pratila gledanost, ali sam sigurna da je mnogo vise ljudi gledalo Farmu nego film o ovom bendu.
Zato, ako je rec o edukaciji, ok.

Onda malo bolje pogledam, Marina Perazic, koja je bila udata za prvog bubnjara ovog benda, djuska, peva i place.

jer bila udata za Fircija...one dve malecke su njegove cerke???????:eek::eek::eek::eek::dontunderstand:

Danas je važna samo jedna osoba :heart: :(

bojan.jpg

jaooooo ...zaboravim...:rumenko::rumenko::rumenko::rumenko::dash: :sad2::sad2:

Najbolji basista..

Danas sam procitala ovaj clanak u blicu:

Secanje na Ekv

Ko god je slusao Ekv zna da je rec o bendu koji je obelezio muzicku scenu bivse Jugoslavije. U ponedeljak je na RTS-u prikazan film posvecen ovom bendu, koji sam odgedala.A onda, istog dana, nesto pre ponoci, ponovo sam cula glas Milana Mladenovica sa malog ekrana.
Ali slika koju sam videla na televiziji nikako se nije poklapala sa onim sto cujem.
Tacnije, ucesnici "Farme" su pravili zurku. Dobili su klopu i mogucnost da puste muziku u maloj brvnari u okolini Barajeva.
I oni su pustili Ekv. I meni je nesto bilo zlo.
Onda malo bolje pogledam, Marina Perazic, koja je bila udata za prvog bubnjara ovog benda, djuska, peva i place. Djuska i peva i Pile, ali on ne place. Bebi Dol rucka i peva.
Shvatam da po prvi put gledam Farmu, a takodje shvatam da je gleda jos mnogo ljudi.
Pa mozda kada devojcice vide Maju Nikolic kako peva "Ti si sav moj bol" i jos kaze da se sva najezila zbog pesme, mozda ce se i devojcice zainteresovati pa otkriti jos neku pesmu Ekv-a.
A cula sam i da je Aca Lukas, takodje u Farmi, izjavio da je rok u Srbiji umro od kada nema ovog benda.
I tako, pokusavam da sve ovo shvatim kao edukaciju mladih, koji za Ekv nikada nisu culi.
Nisam pratila gledanost, ali sam sigurna da je mnogo vise ljudi gledalo Farmu nego film o ovom bendu.
Zato, ako je rec o edukaciji, ok.

Ko je autor teksta? Taj film koji se pominje, bio je u najavi programa, ali nije prikazan(bar ne u terminu u kome je programom bilo predvidjeno), Firci nije prvi bubnjar, mozda ovo zvuci kao cepidlacenje, ali taj tekst je objavljen u dnevnim novinama.:neutral:

Onda malo bolje pogledam, Marina Perazic, koja je bila udata za prvog bubnjara ovog benda, djuska, peva i place.

jer bila udata za Fircija...one dve malecke su njegove cerke???????:eek::eek::eek::eek::dontunderstand:

Jeste, za Firchija. Ne znam bas dal su malecke ali znam da se zovu Luna i Katarina. Ima njihova slika na Firchijevoj stranici na my space-u

Luna i Katarina?! :eek:
Kako bolestan covek.

Ja za ovo stvarno nisam imala pojma!:eek:
a Katarina verovatno zbog Ekatarine Velike...:D

Imaju po 2 imena i znam da se ta zove Mia Katarina

Marina Perazić nije bila udata za Firčija, a Firči ima dve ćerke sa njom!
Mia Katarinu i Luna Mariju!
Da ime Katarina je po EKVu, a ime Luna je po istoimenom novosadskom sastavu u kom je Firči svirao, a tekstove je pisao Slobodan Tišma koji je bio pevač i osnivač tog sastava. Iz Lune je Firči prešao u Katarinu II, tako da je Vd prvi bubnjar Katarine II, a Firči je prvi bubnjar EKVa!

Evo snimak iz "TV lica- Kao sav normalan svet..." iz 2007. gde Firči glasno i jasno kaže da nije bio u braku sa Marinom Perazić!

main.php

Milan (u majici Firchie drums), Ćima i devojčica

Poslednja izmena:

Back