Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
1994. Po povratku, Vasa, Djdji i Ivan uvežbavaju klupski repertoar (od Bajage, Čorbe, Azre, do Metalike, Pepersa, Inxs, Ramonsa). Na jednoj od prvih proba Margita seda za klavir (EKV nisu baš svirali tada), i od tada nastupaju kao Kurajberi. Na prvim nastupima po Bg tu su i prijatelji, Banana, Čavke, Žika, Deša Cukić, Bane Isaković, Marko Milivojević, Nele...Pevači su promenljivi, Karaga, Goran (ex Van Gogh), peva Vasa...Proleće, leto, jesen, puni muzike putovanja i sreće zajedničkog sviranja. Maga predlaže da se nešto snimi. U studiju Akademija kod Bobe Orlića snimaju pesmu Sanjač (pesma godine na Diskomeru Slobe Konjovića), obradu Enter Sandman,kurajberi 1Metalike. Snima i miksuje Vlada Negovanović. Vasa piše stihove, i u studju Avalon počinju da snimaju još nekoliko stvari. Tu je opet i maestro Banana odsvirao par pesama.Produciraju sami. Ženske glasove pevaju Ivana i Dejana Pataković. Dobro zvuči. ... A onda je Milan otišao... i Magi je to skroz izmestilo. Mnogo je vezana bila za njega. Kad sada razmislim o tome, to je bio dan kada je i Magi otišla, samo je privid ostao još neko vreme. (A i bilo je mnogo lešinara okolo, od kojih niko nije mogao da je odbrani). Milanova, kasnije i očeva smrt, će je polako odvajati od svega.
1995. Magi je tu, pa nestane, sviraju s njom, bez nje, kako kad. O nastavku snimanja nema ni govora, šta je uradjeno, uradjeno. Nastupaju na rok večeri Bg proleća, sa pesmom Bore Djordjevića, Na putu za carski grad Stambol. I kako na kraju pesme Vasa reče, To je bilo sve, to i bi sve. Magi nije mogla da se odupre mislima i skoncentriše više ni na šta. Bez nje, koja je bila inspiracija, obožavano biće, razlog da ideš po najmanjim klubovima (kafanama), na drugom kraju Srbije, da bi bio s njom i svirao, ni Zelena trojka ne nalazi motiv da silom nastavi. Nisam siguran da li je Magi posle toga negde svirala, uživo.
I tako... to je priča o Zelenom.cavke 1
Slazem se, ipak su oni ljudi kao i svi ostali, ne treba analizirati svaku njihovu rec i izmisljati skrivena znacenja u njima...
Svi se guraju oko vas kad ste uspesni, ali kad vam krene lose, cistac...
Milan je bio i praktičan i hteo je da se što pre izvrši bezbolan prelazak iz komunizma u kapitalizam iz svog razloga koji je normalan da zarađuje kolko i zaradi a ne da ga krade svaka šuša.Smatrao je EKV jugoslovenskim U2 i ozbiljno se spremao za proboj u Evropu,svirao i na par ozbiljnih italijanskih festivala gde je bend dobio dobre kritike.Rat je SVE zaustavio![]()
Da bre...Ovde ga ljudi smatraju nekim zanesenjakom koji je po ceo dan filozofirao i smišljao textove...Znao je on kolko vrede i hteo je to da naplati što je normalno.
Potpuno se slazem s tobomnema veze s ovom temom ali nesto sto volim to i proucavam
ne tako davno procitala sam knjigu o Depeche Modu bila na svim koncertima u ZG, dakle slusam ih od 1988god. da je netko o nekome napisao tako knjigu na na ovim prostorima, mislim da bi jedno drugome kopali oci na vilicu
cista ispovijed od pocetka osnivanja grupe, usponima, padovima, vrhuncu, orgijama, teskim drogama, halucinacijama, alkoholizmu sto su se dogadjala medju clanovima i nikom nista i ako je to uglavnom ispovijed Davida Ghana i drugi akteri su sudjelovali u tome koji su iznosili misljenja kada je on bio na samom dnu pa nikome nista... Zato mislim da se ne bi trebala dizati tolika prasina oko nekakve knjige koja mozda ima netocnih podataka na sto sam i ja naletila ali sve u svemu, rekoh ljudi su... Trebalo je uljesavati njihove osobnosti dok su jos bili na zivotu tada ne bi umirali potpuno sami.
Nije,znao je šta radi,pa je ušao u to...Svako ima svoju odgovornost.Kakva steta... Toliko omladine je propalo zbog AIDS-a i droga... Tada se o ovoj bolesti nista nije ni znalo... Imam osecaj da je to uradjeno sa namerom... Prvo udri po mladima, pa onda po drzavi...![]()
Evo koliko sam informiran na slici su Gagi i MIlanova mama ..
http://img828.imageshack.us/img828/192/63067142551336359314055.jpg
I evo jos jedne , obratite paznju na sliku iznad
http://img827.imageshack.us/img827/2505/63067142551356359814055.jpg
Nije,znao je šta radi,pa je ušao u to...Svako ima svoju odgovornost.
Ma pazi on je bio u tom društvu više manje bogataške dece koja se radila skupim drogama,ne travom i sličnim.
On sam nije imao puno kolko znam ali to društvo margita i ostali su bili puniše...
Mislim da je njega rat gurnuo dublje u to...Što su mu propali projekti...Bio je u Brazilu mesec ili dva za vreme rata,možda je trebao da ostane...
Mislim da je njega rat gurnuo dublje u to...Što su mu propali projekti...Bio je u Brazilu mesec ili dva za vreme rata,možda je trebao da ostane...
Slazem se, ipak su oni ljudi kao i svi ostali, ne treba analizirati svaku njihovu rec i izmisljati skrivena znacenja u njima...
Svi se guraju oko vas kad ste uspesni, ali kad vam krene lose, cistac...
И то би било мање-више то.
Довољно је само слушати њихову музику и поезију (јер, речи њихових песама су поезија).
То ће остати и кроз 5000 година, а шта су и какви они били у свом приватном животу, и ко су уопште били, уопште неће бити битно. (Није ни сад битно).
Nažalost.Mada uvek kada ga slušam imam osećaj da je još živ i da sam ne bi želeo da mnogo žalimo za njim,već da se smejemo i uživamo u životu dok možemo.Čudan feeling,ali tako jeI rat izmjedju ostalog, bio je jedan od normalnijih u to vrijeme ali i bolest koja nije na vrijeme sanirana i jedna i druga, vjerojatno ste vi po godinama jos djeca zao mi je sto ih neki nisu imali prilike u zivo za cuti![]()