EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A šta mislite o ovome:

Letim u mislima daleko
na neko bolje
neko lepše mesto

Stalno
stalno sam u nekoj žurbi
negde krećem
možda da pobegnem

A onda,
onda se setim tebe
ništa više nije važno
u ovom momentu

Dodir,
tvoj dodir želim sada
odmah mi dodji
da ne poludim

Vreme
njega ima i na pretek,
ovi naši snovi
da se ne izgube

A šta mislite o ovome:

Letim u mislima daleko
na neko bolje
neko lepše mesto

Stalno
stalno sam u nekoj žurbi
negde krećem
možda da pobegnem

A onda,
onda se setim tebe
ništa više nije važno
u ovom momentu

Dodir,
tvoj dodir želim sada
odmah mi dodji
da ne poludim

Vreme
njega ima i na pretek,
ovi naši snovi
da se ne izgube

Ne vidim kakve veze ima sa EKVom. I (bez uvrede ali) ne svidja mi se uopste.

A šta mislite o ovome:

Letim u mislima daleko
na neko bolje
neko lepše mesto

Stalno
stalno sam u nekoj žurbi
negde krećem
možda da pobegnem

A onda,
onda se setim tebe
ništa više nije važno
u ovom momentu

Dodir,
tvoj dodir želim sada
odmah mi dodji
da ne poludim

Vreme
njega ima i na pretek,
ovi naši snovi
da se ne izgube
Hm... nekako mi je... "već viđeno".

ja znam da ostanem sam
da odem i dam
sve moje dobro
zauvek ce ostati u tebi
i koraci sto nestaju
su pesme za kraj

ja znam da ostanem sam
da odem i dam
sve moje dobro
zauvek ce ostati u tebi
i koraci sto nestaju
su pesme za nas

sve je moje
ljudi sto prepoznaju
sve moje su
reci koje su
reci koje ostaju
ucini nesto da osetim
tvoj bol

ti znas
da ne postoji kraj
ti znas
da te ne ostavljam

Neobjavljena pesma od ekv-a.

Sto se tice ovog Rex Ilusivi...
B strana (Thanx Mr Rorschach) mi deluje preterano i iskreno dosadna mi je. Mozda nesto ne kapiram, ne znam... Ostale pesme zvuce zanimljivo, Nabor na postelji i Alisu vrtim dosta ovih dana. Sto se tice Milanovog pevanja podseca me na Angel's Breath, tj AB podseca na ovo.

A šta mislite o ovome:

Letim u mislima daleko
na neko bolje
neko lepše mesto

Stalno
stalno sam u nekoj žurbi
negde krećem
možda da pobegnem

A onda,
onda se setim tebe
ništa više nije važno
u ovom momentu

Dodir,
tvoj dodir želim sada
odmah mi dodji
da ne poludim

Vreme
njega ima i na pretek,
ovi naši snovi
da se ne izgube

I meni je deja vu... I previse tipicno...

A šta mislite o ovome:

Letim u mislima daleko
na neko bolje
neko lepše mesto

Stalno
stalno sam u nekoj žurbi
negde krećem
možda da pobegnem

A onda,
onda se setim tebe
ništa više nije važno
u ovom momentu

Dodir,
tvoj dodir želim sada
odmah mi dodji
da ne poludim

Vreme
njega ima i na pretek,
ovi naši snovi
da se ne izgube

auuuu dobar text

Drugari tatatatirci, ja sam pre par dana naletela na ovaj clanak na popboksovom sajtu, i ne stigoh da sa vama podelim ovu, za mene veoma interesantnu fotografiju ,, McCartney MAJICE ''... Nego, da ja predjem na stvar...
spbtif.jpg

A, evo i clanka :arrow:
... Boze, kako ja volim ovu koncertnu verziju pesme... Kada dugo ne slusam EKV, ja prvo pocinjem sa ovom pesmom, i to u ovoj izvedbi... Jako volim kako Magi ovde svira i kako Milan peva... Bas volim ovu pesmu...

Poslednja izmena:
... Boze, kako ja volim ovu koncertnu verziju pesme... Kada dugo ne slusam EKV, ja prvo pocinjem sa ovom pesmom, i to u ovoj izvedbi... Jako volim kako Magi ovde svira i kako Milan peva... Bas volim ovu pesmu...

Joj,i ja to volim,to je prvo sto sam od njih videla na YT.:D
Kako lepo zvuci,raj za usi:D
Uopste, meni omiljeno izvodjenje te divne pesme.

"...Скоро сваке ноћи у сну враћа кошаву у Београд. Хода Теразијама, Булеваром краља Aлександра, родном Косовском... Goin Back Home
На мосту, загледан у линију што спаја бездано небо београдско с водама. Неисказним, попут његових осећања. Толико би желео да их изрекне. A само један је начин. Музика. Поезија.
Али ноте разноси кошава, магична и неухватљива, као џез. Јад и блаженство у исти мах. Као Serene. И као Ламент...
...Blow Wind Blow Wind...
Не уме рећи да ли то у Сави, дубокој као блуз, ветар мрешка месечину. Или ноте бљескају на води? И ко би то боље испричао, бас кларинет тихог господина с лулом, Долфија, сакс «Птице», Душкова труба, Belgrade Blues-ом. Или, можда, лицем ка ветру, глас Миланов? Она, једина зна. И зато...
Окренути се. К њој.
Тако би желео.
Отвара очи...
Да сам писао роман, вероватно бих почео овако. Aли, ово је само мој дневник. Читам на прескок.
Музика, попут валова, дође, попрска, преплави, дотакне, оде. И све тако, наново, у Круг..."

Ovo je početak mog romana "Povratak košave u Beograd". Upravo je izašao z:):
http://www.malinemo.rs/ad_libitum.html

"...Скоро сваке ноћи у сну враћа кошаву у Београд. Хода Теразијама, Булеваром краља Aлександра, родном Косовском... Goin Back Home
На мосту, загледан у линију што спаја бездано небо београдско с водама. Неисказним, попут његових осећања. Толико би желео да их изрекне. A само један је начин. Музика. Поезија.
Али ноте разноси кошава, магична и неухватљива, као џез. Јад и блаженство у исти мах. Као Serene. И као Ламент...
Не уме рећи да ли то у Сави, дубокој као блуз, ветар мрешка месечину. Или ноте бљескају на води? И ко би то боље испричао, бас кларинет тихог господина с лулом, Долфија, сакс «Птице», Душкова труба, Belgrade Blues-ом. Или, можда, лицем ка ветру, глас Миланов? Она, једина зна. И зато...
Окренути се. К њој.
Тако би желео.
Отвара очи...
Да сам писао роман, вероватно бих почео овако. Aли, ово је само мој дневник. Читам на прескок.
Музика, попут валова, дође, попрска, преплави, дотакне, оде. И све тако, наново, у Круг..."

Odlično! :ok: :D

Окренути се. К њој.
Тако би желео.
Отвара очи...

Meni se bas dopada! Tacno cujem odgovarajuci glas u glavi koji cita sve ovo...
Odlicno, Milunka...

Hvala svima! z:) z:girl:

Da, roman je na svoj način prožet muzikom, EKV, i jazz-om najviše, delovi koji se odnose na Beograd, naravno, stihovima EKV. A ima baš i čitavih odlomaka direktno posvećenih EKV-u.

No, stvari stoje ovako: postaviću još ponešto od tih odlomaka, ali, po dogovoru s izdavačem, ne smem baš mnogo, šta da se radi z:)

:super::okok::cool:
Окренути се. К њој.
Тако би желео.
Отвара очи...

Hvala mnogo Milunka! Sjajno! Cestitam! Jedva cekam da nabavim roman pa da ga citam!

Ma, koji god da odlomak okacis, bice super! Hvala ti puno!

Potpuno super... Leepppoooo... :super::okok::cool:

Back