Limunovo_Drvo
Veoma poznat
- Poruka
- 13.737
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa, naruči je preko ovog maila "Malog Nema", koji sam prethodno navela, a idi i na njihov sajt, "prošetaj" se malo po njemu, imaju oni i mnogo drugih vrlo zanimljivih knjiga.Zanima me kako biste nekom neznancu i na koji način objasnili veličinu EKV-a?
btw. Milunka knjiga mi deluje baš dobro, samo što sam ja iz žešće zabiti...
Pa, naruči je preko ovog maila "Malog Nema", koji sam prethodno navela, a idi i na njihov sajt, "prošetaj" se malo po njemu, imaju oni i mnogo drugih vrlo zanimljivih knjiga.![]()
"...Скоро сваке ноћи у сну враћа кошаву у Београд. Хода Теразијама, Булеваром краља Aлександра, родном Косовском... Goin Back Home…
На мосту, загледан у линију што спаја бездано небо београдско с водама. Неисказним, попут његових осећања. Толико би желео да их изрекне. A само један је начин. Музика. Поезија.
Али ноте разноси кошава, магична и неухватљива, као џез. Јад и блаженство у исти мах. Као Serene. И као Ламент...
...Blow Wind Blow Wind...
Не уме рећи да ли то у Сави, дубокој као блуз, ветар мрешка месечину. Или ноте бљескају на води? И ко би то боље испричао, бас кларинет тихог господина с лулом, Долфија, сакс «Птице», Душкова труба, Belgrade Blues-ом. Или, можда, лицем ка ветру, глас Миланов? Она, једина зна. И зато...
Окренути се. К њој.
Тако би желео.
Отвара очи...
Да сам писао роман, вероватно бих почео овако. Aли, ово је само мој дневник. Читам на прескок.
Музика, попут валова, дође, попрска, преплави, дотакне, оде. И све тако, наново, у Круг..."
Ovo je početak mog romana "Povratak košave u Beograd". Upravo je izašao:
http://www.malinemo.rs/ad_libitum.html
Hvala još jednom.![]()
Pošto je ovo tema o EKV-u, ipak je najprimerenije da ovde ostavim odlomke baš njima posvećene, a neki drugi biće na pdf "Književnost"
Evo, dakle, "parčeta" iz još jednog odlomka:
"...Док тако контам, скоро да ни не приметим како је поново извела исти фазон. Неосетно, прешла у:
-…Кажу да негде ипак постоји град
под заставом кише изнад кровова…
Слушам. Све више капирајући како и ово добро скида. Допада ми се - више него кад сам чуо у оригиналу, од тих, да, и даље тврдим - мрачних, и тешких, Милана и Маргите. Штавише, ово је сасвим допадљиво. Не. Како се тонови све више расипају собом, одбијају од зидова и враћају, учини ми се на трен, да су, као каквом чаролијом, ови звуци оживели и сам постер Маргите на зиду, па она, својом свирком, одговара Ксенији. Као да чујем - два клавира. А нисам ни пио, нити дувао. Све, само од мјузе. Или ће пре бити - од ове изведбе? Како год, до краја је - феноменално. Ошамућујуће.
Завршетак, врати ме у стварност. Отме ми се спонтано аплауз. Не штедим похвале. А она:
-Хвала. Али захвалити треба прво - EKV-у. Ех, да, можда је делом и због тога... Памтим добро, то је био - први графит у Београду. Почетком осамдесетих, возила сам се тролејбусом сваки дан на факултет, једнога јутра на згради у Макензијевој освануо je графит, помало надреалног, и, за мене, тад тајанственог текста: „Маргита je дечак!“ (Ћирилицом!). Заинтересовала сам се, распитала и сазнала први пут за њу. Од тада их пратим. Маги, први пут у КСТ-у, како свира на класичном клавиру, несвакидашње лепоте и покрета, без шминке, само јој оне очи вире из замршених праменова. Такође, њена основна професија, архитектура, и ликовни таленат „чују“ се у овој музици. И у ствари је таква - магично-мистична (дакле оно „Маги“ јој савршено одговара). Нестварна. Девојка која се игра за клавијатурама, по њима плеше. Недокучива тајновитост и посвећеност музици... А, Миланова слова „р“,“. ш“, „ч“ и „ж“. То су најбоље певана/изговарана слова, која се, вероватно, некима не допадају, али због тих „р“, „ш“, „ч“ и „ж“ они су ми, да баш тако кажем - „најбеоградскија“ група..."
Eh, na žalost, većinu nas zezaju.Aj videću,malo me zezaju novci![]()
47P.S.Kolko imaš godina?
Malo mi je bez veze da se raspravljam, ali, eto, prosto, moram:![]()
E ovaj dizajn tranice je jako loše uradjen, ko god da ga je radio, ne privlači čitaoca...
sramota je da ekv ima vise strana od gunsa,skid rowa i metallice.
ekv smara i deprimira
smara i deprimira one koji je ne razumeju, a sramota je sto lupas gluposti![]()
Dobro,ne razumemo ih,''bili su narkomani,i ko zna sta im se sve ,kao takvim, motalo po glavi''.
3. Generalno, i najbitnije: Čak i kad je negde dizajn korica loš, nije važno ni presudno to da privuče čitaoca. Bitan je sadržaj knjige. Ja ne kupujem i ne čitam knjigu na osnovu njenih korica, a valjda tako rezonuju i svi drugi kojima je stalo do sadržine i kvaliteta štiva.