Ovaj ... ja nisam citao nista na ovoj temi ... i tako

.Da inace nisam fanatik ...
Hteo bih samo da prokomentarisem njihovu pesmu -
Stvaran Svet ( oko mene )
Pruzam ruke , dodirujem stvari
To je poseban obred
I postajem siguran da
to je stvaran svet oko mene
To je stvaran svet oko mene
Samo cekam da prodje .
Potpuno svestan da prolazi vreme
kao padanje peska
Zatvaram oci i gledam unitra
Moje sumnje se gube
Postojem siguran da
To je stvaran svet u meni
To je stvaran svet u meni
Smao cekam da prodje !
Samo cekam da prodje !
Zgrozenost na svet i zivot i zelja da se on sto pre zavrsi ... Pesma veoma dobro opisuje jedan trenutak , jedan veoma kratak delic zivota - delic depresiju .
Deluje kao vecnost , kao da se budite iz sna sanjajuci da je svet oko nas prosao - pruzam ruke i postajem sigran da je to stvaran svet oko mene - ziv sam , ostaje sve po starom .
Pesma neverovatno dobro docarava trenutak blizak samoubistvu - kada se covek nadje u situaciju koju veoma tesko dozivljava - jedna veoma po njega grozna situacija - najgora moguca ( iako stvarno ona nije takva , ali je osoba tako dozivljava ) . Osoba u tako depresivnom stanju nastoji da to stanje promeni , da resi ili da se oslobodi problema i muka u kojim se osoba nalazi - onda se javlja zalja za samoubistvo kao jedna od solucija .
Kroz pesmu je provucena zelja da zaspim i da se vise nikad ne probudim ... Ostajes vecito da spavas i da sanjas .
Samoubistvo je slicna stvar - ali ona zahteva odlucnost i hrabrost .
Cesto se kaze da se smrt ( taj veciti san ) zasluzuje i ne moze ga svako tek tako dobiti . To je donekle dokazano onima koji su pokusali da izvrse samoubistvo - pokusajte i vi , pa ce te videti da nije lako stajati na ivici zgrade . Mada je to samo delic .
Veliko je pitanje sta je smrt i sta posle nje ? Zasto bi gubili vreme ovde i mucili se kad nas lepota ceka nakon smrti ? Zasto se ne bi odmah ubili i uzivali u nevidjenim lepotama ?
Smrt je jedini nacin da promenite svet .
Kroz pesmu je provucen delic depresije kada se u ceveku javlja zelja za "promenom sveta" iz koje se javlja samoubistvo kao jedi nacin da se oslobodite svih muka .
Samoubistvo je je zapravo prosto , nekoliko sekundi , a onda veciti san .
Samoubistvo je samo teznja coveka da zaobidje probleme ,a ne i da ih resava . Covek zeli da izvrsi samoubistvo ne da bi resio svoje probleme - ne sa zeljom da promeni svet u kom se nalazi ( da nadje bolji posao , da organizuje svoj zivot , da je bavi sportskim aktivnostima ) vec covek samoubistvom zeli da izbegne problema .
To je period kada covek potone do dna gde ostaju samo dve mogucnosti : da se becne i odgurne od dna i krene ka povrsini ili da zauvek ostane na dnu . Kroz pesmu je prikazan ( jos preciznije ) period kada se covek "odgurne od dna" i krece ka povrsini -
pruzam ruke dodirujem stvari i postajem siguran da to je stvarni svet oko mene - on i dalje ima zelju da umre , ali to nije ni priblizno zelji da se samoubijes - to je period oporavljanja ljudske psihe .
Sama ljudka tezna da probleme odlaze i da ih ako je to moguce zaobidje ( sto je nemoguce ) vuce coveka dole , nakon duzek perioda covek se se nadji na dnu ( vec gore upisanom ) , na dnu u psihickom smislu .
Ko god se bavi psihijatrijom i ko je cuo ovu pesmu , znace o cemu se radi . A EKVu svaka cast !