EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slovenci su jos 2004. godine objavili ovo reizdanje 4 albuma Ekatarine Velike, remastering je odradjen veoma dobro a zvuk je skinut sa LP-a iz Ljubljane koji su mnogo bolje ocuvani nego oni koje poseduje PGP RTS, tako da su ovo mozda najbolji snimci EKV-a koji postoje.
MP3 fajlovi su rippovani u najvisem kvalitetu na 320kbps.

http://rapidshare.com/files/180932144/KATARINA_II_-_1984_-_Katarina_II.rar
http://rapidshare.com/files/180950058/EKATARINA_VELIKA_-_1985_-_Ekatarina_Velika.rar
http://rapidshare.com/files/180897161/EKATARINA_VELIKA_-_1986_-_S_vetrom_uz_lice.rar
http://rapidshare.com/files/180867858/EKATARINA_VELIKA_-_1986_-_Live_1986.rar

Hvala!

Hvala za linkove Šarlo! Meni je EKV omiljeni bend, slušao sam mnoge ali sam njih možda najboljhe razumeo (i razumem). Smatram da je njihova veličina u sveukupnoj harmoniji njihovih textova i muzike.A savako pesmu razume na neki svoj način. Omiljene pesme su mi Aut,,Oči boje meda, Tatoo, Budi sam na ulici, Ti si sav moj bol, Kao da je bilo nekad, Zemlja, 7dana, Tonemo, Krug,Sinhro,Par godina...,Dum Dum, Siguran, Hladan.Zabranjujem, Anestezija.

gore je nešto veći spisak ali mi su xtreme best:
Kao da je bilo nekad, 7 dana, Tonemo,Krug, Sinhro, Hladan i Anestezija.

Ne znam da li ste čuli da je EKV snimio neke pesme na engleskom, ja imam 3 i to
Earth-Zemlja
7 days-7 dana
i
Silver years-Par godina za nas.
Ako nekome treba uploadovaću ih.

Ja sam negde to nekad procitao, sad ne mogu nigde da nadjem...

Inace, postoji ceo album, sa obradjenim pesmama otpevanim na engleskom i francuskom. 6 pesama na engleskom, i 4 na francuskom...

Mislim da to nema niko, osim nekog producenta koji je to i producirao, ali on se bavi drugim stvarima, i to nece da izdaje... Tako sam procitao na forumu ekvrevisited.
Kolko j aznam njihov producent koji je radio te pesme sa njima je Theodor Yanni, inače natupa sa grupom Tribute to EKV (slušao sam ih), bilo bi lepo i da izda album pa makar i za srpsko tržište ili da lepo ko čovek okači na rapidshare. Mada bi dao pare za to, nema dileme. Voleo bih da čujem Krug na engleskom. A nisam znao da su pravili francuske verzije. Bilo bi ih interesantno čuti, mada smatram da ne bi lepo ispalo.

Ako bilo ko ima sve pesme neka ih okači.

Magi je u jednom intervijuu govorila o pesmama EKV.
To cu pronaci.
Heroin sigurno nije u pitanju.
Strasno je da mi diskutujemo o tome,to da se pesme rade o heroinu mogu biti komentari samo ljudi koji ili ne znaju pa eto nesto da kazu ili namerno provociraju.

ona zna,ona zna
ona uvek zna
oblik mojih ruku (izbodenih)
oblik mojih pitanja (kako nabaviti sledecu dozu heroina)

I svaki put kad krenem
u neki novi,opasan grad
Nailazim na sebe (zavisnika koji mora svuda gde ode da juri narko veze)
to sam ja.....

Ovo ja protumačih sada,morate priznati da ima logike.....mada možda i nema veze sa bodenjem u venu.Ko zna?z:hm:

Magi je u jednom intervijuu govorila o pesmama EKV.
To cu pronaci.
Heroin sigurno nije u pitanju.
Strasno je da mi diskutujemo o tome,to da se pesme rade o heroinu mogu biti komentari samo ljudi koji ili ne znaju pa eto nesto da kazu ili namerno provociraju.

I ja sam bio u tom fazonu,kao i ti sad.....ali kako je proslo malo vremena,sleglo mi se,i mislim da u knjizi ima puno istine.Margita jeste bila teski narkoman.I kako može bilo ko od nas da tvrdi da nije o heroinu,kad niko od nas i ne konta o čemu se zaista rade te pesme.Budimo realni.

Mada sam i dalje protivnik te knjige,jer je autor bas bas antipatican,i kroz knjigu se provlaci neki ton preziranja narkomana.A o stilu i da ne govorim.z:((

ona zna,ona zna
ona uvek zna
oblik mojih ruku (izbodenih)
oblik mojih pitanja (kako nabaviti sledecu dozu heroina)

I svaki put kad krenem
u neki novi,opasan grad
Nailazim na sebe (zavisnika koji mora svuda gde ode da juri narko veze)
to sam ja.....

Ovo ja protumačih sada,morate priznati da ima logike.....mada možda i nema veze sa bodenjem u venu.Ko zna?z:hm:
A, yebote, može heroinom da se protumači - SVE. z:)
Evo, na primer, prva pesma koja mi pada na pamet:
"Nemoj draga, noćas da te san ob'rva..." - da "san ob'rva" može značiti, ko zna, i padanje u heroinski down, šta ako je Šantić na to mislio? z;)

Vezano za narkomaniju. Činjenica je da su gotovo svi bili navučeni. Fakat, pa i MS, ali samo posmatranje EKV-a kao grupe narkmomana je ne samo okrutno,uvredljivo već i neandertalski. EKV je svojom muzikom ostavio dubok i kvalitetat trag i to je jedino što vredi. Kakve ima veze ako je Milan neke pesme pisao na heroinu? To ne umanjuje vrednost tih pesama. Od takvih ljudi zazirem.

Vezano za narkomaniju. Činjenica je da su gotovo svi bili navučeni. Fakat, pa i MS, ali samo posmatranje EKV-a kao grupe narkmomana je ne samo okrutno,uvredljivo već i neandertalski. EKV je svojom muzikom ostavio dubok i kvalitetat trag i to je jedino što vredi. Kakve ima veze ako je Milan neke pesme pisao na heroinu? To ne umanjuje vrednost tih pesama. Od takvih ljudi zazirem.
Tačno tako. I time je svaka dalja priča o droZi u ovom smislu izlišna.

Mislim da neću uspeti dobro da izrazim ono što želim, ali pokušaću...
Ne znam da li si hteo da pitaš kakve veze ima da li je pesme pisao na ili o heroinu? Ako je o, onda ima itekako veze... Mada, ni na nije zanemarljivo. Pogotovu ako je o većina pesama, ili čak sve. Da li je logično preporučiti nekom klincu da sluša pesme koje su o? I to onako sit ih preporučiti... A koliko vidim, i nekad i sad, među slušateljima EKV, mnogo je izuzetno mladih ljudi...Da li oni uopšte mogu da ocene i razumeju o čemu su te pesme? Da li iko od nas uopšte može... ? Pesme nam se dopadaju (izgleda niko ne ume da kaže zbog čega), ali realno, 20 godina nagađamo i pretpostavljamo o čemu pevaju... :roll: U čemu je veličina večitog nagađanja o tome "šta je pesnik hteo da kaže"? Odgovor ne može biti "a zašto je uopšte važno, važno je da te dotiče". Važno je. Nego šta je, nego je važno da razumeš, poznaješ, shvataš ono što voliš... U suprotnom, zbog čega i na osnovu čega - voliš?!

Poslednja izmena:

Back