EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Novinar: "Ima li nekih promena u bendu ili tako nešti? Nova ploča? Uopšte ima li nekh novina?"

Milan Mladenović: " Nema, bend je star već, ne znam , godinu i po dana u ovoj postavi sviramo Magi, ja, Marko i Ćima"

Ako obratiš pažnju na prethodni tok razgovora pitanje je totalno bezveze. Jer kao prvo novinar mora da sazna postavu benda, što priznaćeš nije teško, a takođe je bezveze postavio potpitanje vezano za ploču kad su pre toga razgovarali o albumu "Neko nas posmatra". Pri tom je i sam početak intervjua bezveze pošto se intervju tako ne počinje. Predstaviš gosta, a onda napraviš uvod u prvo pitanje pa ga postaviš i onda ređaš pitanja i potpitanja.

Pri tom je važan i cilj intervjua, a cilj ovog intervjua je bila najava koncerta B92ojke. Stoga je najava gosta mogla zvučati ovakom: "Povodom koncerta koji se održava povodom rođendana B92ojke naš gost je Milan Mladenović iz benda Ekatarina velika. Vaš bend nastupa (tada i tada) na (tom i tom )mestu. Pa postavi pitanje o Milanovom odnosu prema B92ojci i njenom delovanju u devedesetim. Obzirom da se spominje album "Neko nas posmatra" koji je izašao 1993. godine komotno je mogao da ga pita za stavove o ratu pa bi Milan iskoristio to pitanje da pošalje poruku MIRA pošto kontam da je to bio koncert povezan sa projektom "Rimtutitki" (1992. godina). Stoga je intervju rađen u nekom periodu između izlaska albuma i završetka projekta "Rimtutituki".

Jednostavno, dečko je bio ne pripremljen, a onda sagovornik može da se ponaša kao Rambo Amadeus i da uhvati da zeza novinara ili da zauzme stav kao što je Milan u ovom slušaju zauzeo. Gledaj to i sa ove strane, Milan se sa EKVom trudi i radi, a onda neko dođe bez ikakve pripreme i ne ume da prezentuje njegov rad (što je posao novinara pri intervjuu). Kako bi se bilo ko osećao u datom trenutku?

:klap:

Pa,Milan je u svakom slucaju i imao pravo da gleda sa visine ljude koji mu oko njegovog truda i rada postavljaju glupa pitanja,sta bi vi rekli u tom slucaju?!
A,uostalom verujem da svakako nije bio arogantan.
Jednostavno ne treba razbacivati pozitivnu energiju na ljude koji ti nista ne znace i koji to, na kraju krajeva,nisu ni zasluzili.

Drugari tatatatirci, ZDRAVO!

@Oktobar, dobra ti ova opaska!:lol:

Nego, zapodenu se rasprava o neadekvatnom odnosu Milana i Magi i Bojana, pa i Ziku da u sve to stavim jer on skoro da uopste ne daje intervjue ( ja znam samo za tri televizijska intervjua, jedan u pisanoj formi u casopisu ,,Fema'' - do kog nikako da dodjem, a toliko je godinam popularan, jedan je od najtrazenijih glumaca u Srbiji )...

Ovako... Sto se tice ovog intervjua koji je vodio cuveni Mjehur ( Strdjan Andjelic, scenarista filma ,,Munje'' , cuveni voditelj emisije ,,Face off/Ukradena lica'' radija B92, voditelja koga sam obozavala da slusam utorkom od 11h- 13h, slusala sam ga kada god bih to mogla u drugoj polovini devedesetih, jedan neverovatno simpatican , lucidan voditelj, koji opbozava Disciplinu kicme ) , ja ne bih rekla da je Milan tu bio arogantan,niti da je Mjehur bio nevaspitan. Jednostavno, to je bio Mjehur koji je pripadao ekipi koja je uredjivala tadasnji caspopis RITAM ( casopis koji je proistekao iz cuvenog casopisa DZUBOKS ) i ekipi koja je osmisljavala muzicki program tadasnjeg radija B92... Oni tih godina uopste nisu cenili rad EKV... Molim da procitate kritike albuma ,,Neko nas posmatra'' , albuma ,, Samo par godina za nas'' u arhivi casopisa RITAM I DZUBOKS na popboksovom sajtu, pa cete se i sami uveriti... Mjehur je bio takav, neposredan i cini mi se ne bas veliki ljubitelj dela EKV, delovao mi je po malo detinjasto i simpaticno i naravno da je morao da se dokaci tadasnje cuvene kritike na racun EKV jer je EKV snimao za tada ozloglaseni PGP-RTS... A ta se kritika nije odnosila ni na Koju koji je '91 snimio album ,,Nova iznenadjenja za nova pokoljenja'' bas za taj PGP-RTS, niti se ta kritika odnosila na Partibrejkerse ili Elektricni orgazam koji su isto snimali za PGP-RTS... E , sad, Milan je to znao, videlo se da mu nije bilo prijatno te je zbog tog osecanja neprijatnosti , oprostite mi ali to je samo moje tumacenje te ne moz' biti potpuno objektivno pa da se svet okrene, na kraju intervjua okrenuo glavu ( ne bih rekla da je KRAJNJE nepristojno, ali da je bilo detinjasto i neprikladno - DA )...
Jednostavno, postoji taj sukob koji i dan danas nije revidiran, a to je da EKV nije bio ni u jednom kruzoku... Suprotstavljeni Pajkicevoj ekipi ( setite se da sam postovala i o proslogodisnjim tribinama u okviru programa ,,30 godina Punk-a i New Wave- u Beogradu, Poslednja pobuna '' , pa sam i na jednoj od njih i sama pitala i Pajkica i Koju da li zaista misle da je Milan bio beogradski pandan Stulicu, jer je Pajkic i prosle godine opleo pogotovu po Magi, a svakako i po Milanu sa puno strasti, dok je Koja bio manje pristrastan, sto se meni i dopalo... Ok, ne cenis EKV, rekao si zasto i to je meni ok... Postujem, sem sto ja volim rad EKV, a clanovi EKV su mi uvek bili dragi iako ih nikada nisam upoznala, te tako svesna svega toga i svih njihovih poznatih mana i vrlina, zivim i dalje misleci o njima i njihovoj muzici... ), koja nije obuhvatala samo Koju vec mnoge cinioce tadasnje beogradske i odredjenih segmenata preostale jugoslovenske muzicke scene, EKV je bila na sceni i imala je eventualno samo tri kriticara ( Peca Popovic, Petar Lukovic,Aleksandar Zikic, a sto se Pere Janjatovica tice, on je bio prilicno umeren i ja sam, recimo, uvek volela da cujem njegov kriticki osvrt na stvaralastvo EKV ) koji ih nisu preterano negativno kritikovali... Molim vas sve drugari, kada budete imali vremena, potrazite kritike, novinske clanke, i videcete da se na EKV nikada nije gledalo kao na ne znam kako dobru grupu... To je tek usledilo sa pojavom albuma ,,Samo par godina za nas'' ( zbog vidljivo povecane popularnosti ) , i brzo je prestalo. Vise se cela prica dodatno mistifikovala sa tragicnim svrsetkom njihovih zivota... A i da podsetim na cuveni intervju iz casopisa ,,Cao'' -novinar Jasna Olujic, '89 godina... Ma nikada se na EKV nije gledalo kroz ruzticaste naocari... Recimo, moj omiljeni muzicki kriticar Dragan Kremer, on je pre dve godine, na radiju B92, u emisiji YUBOKS, rekao da od EKV nista ne valja, sem pra dva albuma... I to je covek lepo objasnio, rekao, meni je i dalje drag, ali se nikako sa tim njegovim misljenjem o EKV ne slazem... I to je to... Nema frke - nema panike!
Secam se jedne price moga brata, koji je bio veliki fan Brejkersa i Oktobra, nikako EKV... On je recimo meni pricao kako su ga uvek nervirali Magi i Bojan kada bi ih video negde u gradu... Uvek je govorio da su bili nekako arogantni, nadmeni... A za Milana mi je rekao da je on bio drugaciji, da bi se uvek na javnom mestu ponasao sasvim neupadljivo... Mada, znam sigurno da nije mnogo voleo EKV zbog njihove povezanosti sa drogom i zbog ,,psihodelije'' kako je to moj brat govorio... Eto, to je recimo bilo iskustvo mog brata, koje sam ja saslusala, prihvatila, ali samo kao jos jedan podatak o clanovima grupe ciju muziku mnogo volem...
Jednostavno, volim kada naidjem na svaki njihov intervju i prihvatam ga takvim kakav i jeste ( kakvim su se Magi, Bojan, Milan u njemu pokazali), kao jos jedan dokument... Slazem se sa @Formom da su cesto puta i Magi i Milan bili zbunjeni, ne bas fluentni u tim intervjuima, ali to su bili oni i to je tako... Nesavrsena ljudska bica koja su meni bas kao takva draga ( potpuno svesna svih njihovih mana, i moje ljutnje na njih zbog opredeljenja za drogu ) i ciju muziku volim... Ima istine da su bili neprijatni prema novinarima, da su novinari bili neprofesionalni u razgovoru sa njima, ali - sve je to uobicajeno...
Kada se povede prica o dobrim govornicima medju umetnicima, a ja se setim jedne teme kojuje davno pomenula moja profesorka Srpskog jezika - ,, Koliko samo losih govornika medju knjizevnicima '' ... I secam se da je prvo pomenula Antonije Isakovica, za koga je rekala da je bila blago sokirana njegovom nesposobnoscu da fluentno prica u javnosti...

P.S. @Milunka , svidja mi se ona pesma bas, i strpljivo cekam tvoju knjigu...

Cmokac drugari tatatatirciii! :cao:

Poslednja izmena:
samo bih se opet vratila na to da li je Milan Mladenovic arogantan... sad sam odgledala dve epizode "kao da je nekad bilo " na you tubu... i uopste nisam dobila takav utisak..on samo lepo i jednostavno prica o onome sta radi i sa malo reci kaze sta zeli...sto je u danasnje vreme ne moguce..a da neko tri puta ne kaze sta hoce na tri razlicita nacina!

sad sa, pogledala spot za Istina Masina.. i onog novinara bih ubila... mislim.. totalno je iritantan! svaka cast milanu kako ga je iskulirao! :)
Pitanje da li je onaj lik uopste i novinar...jel onakva nebulozna pitanja da postavlja ''Milanu''
pa to sebi ne bi dozvolio ni amater novinar...tako da cisto sumnjam da je onaj decko uopste novinar...pitanja su mu toliko ocajna i jadna i tupa i glupa...a i ponasanje...a i vidlo se u Milanovom stavu prema njemu...

E,u potpunosti se slazem sa Formom_Ideale:)

I samo,nemojte zaboraviti da je najverovatnije u pitanju neka tv emisija,i da treba same gledaoce uvesti u pricu:o novom albumu,o trenutnoj postavi benda,za koju pesmu se emituje spot...itd.,da ne nabrajam dalje....sto apsolutno nema veze sa novinarskom neinformisanoscu.:confused:

Slažem se. Htela sam i ja ovo da napišem, ali kad sam već poslala post, shvatih da sam zaboravila... a nije mi se dalo korigovati. :)

I uopste,Milanovo okretanje glave u spomenutom intervjuu...moze se reci da je krajnje nepristojno.Ok,svi volimo njihovu muziku,ali treba uociti i njihove mane,a ne po svaku cenu ih braniti....Naprosto,neprijatno mi je bilo gledati te intervjue,i zamisliti kako je bilo tim novinarima dok su sa njim razgovarali.

I sa ovim se slažem. Mnogo nepristojnog u ponašanju Milana i Margite uočavam u gotovo svakom intervjuu sa njima.

A,uostalom verujem da svakako nije bio arogantan.
Jednostavno ne treba razbacivati pozitivnu energiju na ljude koji ti nista ne znace i koji to, na kraju krajeva,nisu ni zasluzili.

Ne treba. Ali treba ispoštovati neku kulturu ponašanja u javnosti. Kad reče @johan da mu je bilo neprijatno da gleda intervju... E, Boga mi, i meni je. Ali posebno onaj gde su govorili o 30 ili koliko već godina rock muzike. Margita se tu ponašala, blago rečeno, kao nevaspitano dete. Šarala je očima po celom studiju, svo vreme razgovora, klatila se tamo-vamo, osmehivala nekome iz režije... voditeljka više valjda i nije pokušavala da joj ulovi pogled. Sve to nema nimalo veze sa time da li je neko introvert ili ne. To je već stvar kulture ponašanja i vladanja sobom. I nakon takvih nekih ponašanja, besmisleno mi je pisati kako su ne znam kakve veličine u intervjuima za TV, kad nisu. :neutral:

Niti negativnu na ljude koji to opet, ničim nisu zaslužili.

:ok:

Slazem se sa @Formom da su cesto puta i Magi i Milan bili zbunjeni, ne bas fluentni u tim intervjuima, ali to su bili oni i to je tako... Nesavrsena ljudska bica koja su meni bas kao takva draga ( potpuno svesna svih njihovih mana, i moje ljutnje na njih zbog opredeljenja za drogu ) i ciju muziku volim... Ima istine da su bili neprijatni prema novinarima, da su novinari bili neprofesionalni u razgovoru sa njima, ali - sve je to uobicajeno...

Naravno da su nesavršeni. Svi smo. Ali onda ne treba od njih praviti savršenstva i veličati i ono njihovo što nije za veličanje.

Poslednja izmena:
Pitanje da li je onaj lik uopste i novinar...jel onakva nebulozna pitanja da postavlja ''Milanu''
pa to sebi ne bi dozvolio ni amater novinar...tako da cisto sumnjam da je onaj decko uopste novinar...pitanja su mu toliko ocajna i jadna i tupa i glupa...a i ponasanje...a i vidlo se u Milanovom stavu prema njemu...

pa da... mislim, taj "novinar" se ponasao nekulturno, kada mu je Milan ispricao da je to obrada grupe Tajm taj lik se ponasao kao da mu se ruga... bar je meni tako izgledalo... bio me je blam umesto njega gledajuci ga!!

Slažem se. Htela sam i ja ovo da napišem, ali kad sam već poslala post, shvatih da sam zaboravila... a nije mi se dalo korigovati. :)

I sa ovim se slažem. Mnogo nepristojnog u ponašanju Milana i Margite uočavam u gotovo svakom intervjuu sa njima.

Ne treba. Ali treba ispoštovati neku kulturu ponašanja u javnosti. Kad reče @johan da mu je bilo neprijatno da gleda intervju... E, Boga mi, i meni je. Ali posebno onaj gde su govorili o 30 ili koliko već godina rock muzike. Margita se tu ponašala, blago rečeno, kao nevaspitano dete. Šarala je očima po celom studiju, svo vreme razgovora, klatila se tamo-vamo, osmehivala nekome iz režije... voditeljka više valjda i nije pokušavala da joj ulovi pogled. Sve to nema nimalo veze sa time da li je neko introvert ili ne. To je već stvar kulture ponašanja i vladanja sobom. I nakon takvih nekih ponašanja, besmisleno mi je pisati kako su ne znam kakve veličine u intervjuima za TV, kad nisu. :neutral:

:ok:

Naravno da su nesavršeni. Svi smo. Ali onda ne treba od njih praviti savršenstva i veličati i ono njihovo što nije za veličanje.

Meni se ipak cini da niko nije velicao ono njihovo sto nije za velicanje... Mnogi ljudi reaguju negativno prema novinarima i cesto mi se cini da je ta reakcija proizasla iz ostrascenosti, te zato mislim da se zato cesto srecu ljudi koji su umeli da prokomentarisu:,,Ala mu ga je Milan/Magi spustio/la '' ... Jasno mi je da pokusavas da kazes da ne treba ostrasceno i ideopoklonski gledati na clanove EKV, e sad, da im bas zalepim etiketu da su nepristojni u svakom intervjuu... Ne bih se slozila sa tom konstatacijom.

Mislim da se nisu u svakom TV intervjuu ponasali nepristojno, recimo to se vidi i u TV POSTER emisiji, i u Maginom intervjuu sa zagrebackim novinarom Glavanom... Bilo bi lepo da nam se javi neko ko je sa njima uradio i novinski intervju pa da kaze svoj utisak i secanje...

Meni nije bilo neprijatno kada sam gledala intervju Srdjana Andjelica aka Mjehura jer sam dosta njegovih emisija slusala, cak i njega videla u jednom ne bas prijatnom intervjuu sa jednom mladom novinarkom sa PINK-a, cak je taj intervju i jako kratko i trajao...

Poslednja izmena:
Meni se ipak cini da niko nije velicao ono njihovo sto nije za velicanje... Mnogi ljudi reaguju negativno prema novinarima i cesto mi se cini da je ta reakcija proizasla iz ostrascenosti, te zato mislim da se zato cesto srecu ljudi koji su umeli da prokomentarisu:,,Ala mu ga je Milan/Magi spustio/la '' ... Jasno mi je da pokusavas da kazes da ne treba ostrasceno i ideopoklonski gledati na clanove EKV, e sad, da im bas zalepim etiketu da su nepristojni u svakom intervjuu... Ne bih se slozila sa tom konstatacijom.

Mislim da se nisu u svakom TV intervjuu ponasali nepristojno, recimo to se vidi i u TV POSTER emisiji, i u Maginom intervjuu sa zagrebackim novinarom Glavanom... Bilo bi lepo da nam se javi neko ko je sa njima uradio i novinski intervju pa da kaze svoj utisak i secanje...

Ne bih se ni ja složila sa konstatacijom "u svakom intervjuu". Nisam to ni napisala. Napisala sam "gotovo u svakom". I iza toga stojim. Jer mi jedino padaju na pamet TV Poster koji si spomenula i intervju sa Glavanom, kao intervjui na koje nemam zamerki.

@Forma, oprosti sto sam previdela da si napisala ,,u gotovo svakom intervjuu'' ... E sad, ja ne znam sta to zaci... Koji bi odnos bio, tipa 90:10 ili 80:20 , da bi to znacilo da su u gotovo svakom intervjuu bili nepristojni ? Samo me interesuje zasto tako mislis... Bez ikakve lose namere ili zelje za raspravom, jer mi je gotovo sve jasno sta mislis i sa mnogim se od toga slazem, ali eto, ova stvarcica mi i nije bas jasna...

Veliki pozdrav i :cmok:!

znate sta je mene najvise pogodilo kad sam gledala "kao da je nakad bilo" kada je Sonja Savic rekla (nije od reci do reci) "svi misle da smo u tom periodu bili srecni (80te) ali ja sam bila nesrecna, i bila sam srecna kada sam pronasla ljude koji su nesrecni isto kao i ja..."

@Forma, oprosti sto sam previdela da si napisala ,,u gotovo svakom intervjuu'' ... E sad, ja ne znam sta to zaci... Koji bi odnos bio, tipa 90:10 ili 80:20 , da bi to znacilo da su u gotovo svakom intervjuu bili nepristojni ? Samo me interesuje zasto tako mislis... Bez ikakve lose namere ili zelje za raspravom, jer mi je gotovo sve jasno sta mislis i sa mnogim se od toga slazem, ali eto, ova stvarcica mi i nije bas jasna...

Veliki pozdrav i :cmok:!

Ne mislim da imaš lošu nameru. I da imaš, ne bi mi smetalo. ;)

Kad kažem nepristojni, mislim na gestikulaciju uglavnom... Prilično je nepristojno "zverati" okolo kad sa nekim razgovaraš, pogotovu na TV... i nepristojno je odavati utisak apsolutne nezainteresovanosti za pitanja koja ti se upućuju, sve i da su ne znam kakva. Nisu morali razgovarati sa svim novinarima, sa onima za koje smatraju da to ne zaslužuju... Ali ako već pristaneš na razgovor sa nekim, ponašaj se kako dolikuje.

Druga stvar koja mi se ne dopada, je izrazita nerečitost (ali to se ne tiče nepristojnosti). Prosto, ne dopada mi se (mada dopadati se nisu baš najpametnije izabrane reči, ali sad ne mogu da nađem bolje) kad neko perfektno funkcioniše i stvara kada je sam sa sobom, kad ga niko ne "uznemirava" i ne "seče" pitanjima, a "uživo" teško i neproduktivno verbalizuje ono što želi. Npr. kad pročitam nečiju knjigu... i pomislim se "kako dobro i britko napisana knjiga"... a kad posle čujem tog pisca kako govori, razvijem svojevrsno "razočarenje", ako je varbalna sposobnost daleko od sposobnosti pisanja. To ne umanjuje vrednost onoga što je napisao, ali ne dopada mi se što ne ume i da verbalizuje. Meni nekako mnogo znači ta verbalna sposobnost (i ona je na kraju temelj intervjua)... i dopada mi se, i jako cenim, kad neko može lako da niže reči i sa nekom posebnom umetnošću prenosi ono što želi... to mi se recimo dopadalo kod Sonje Savić. Bila je vrstan govornik. Ili recimo, Vladeta Jerotić. Perfektna i pisana i izgovorena reč. I to mi je nekako... ne znam... "puna impresija nečije mudrosti, intelekta"... Zbog te nerečitosti koju ja percipiram, smatram nerealnima komentare tipa "Ala mu je Milan rekao".

Nemam "proporciju" kojoj izražavam količinu "gotovo u svakom". Nakon svih razgovora koje sam poslušala sa njima, taj mi je utisak - ili svojevrsna nepristojnost, ili nerečitost.

Vidim da sad vadite "pristojne" intervjue i ostavljate mi kao dokaze :) , pa da dodam i ovo: nebitno je na kraju koliko je brojčano, proporcionalno, kako god, "pristojnih" a koliko "nepristojnih" intervjua sa njima. Preteže mi utisak o kom govorim.

Poslednja izmena:
Ne mislim da imaš lošu nameru. I da imaš, ne bi mi smetalo. ;)

Kad kažem nepristojni, mislim na gestikulaciju uglavnom... Prilično je nepristojno "zverati" okolo kad sa nekim razgovaraš, pogotovu na TV... i nepristojno je odavati utisak apsolutne nezainteresovanosti za pitanja koja ti se upućuju, sve i da su ne znam kakva. Nisu morali razgovarati sa svim novinarima, sa onima za koje smatraju da to ne zaslužuju... Ali ako već pristaneš na razgovor sa nekim, ponašaj se kako dolikuje.

Apsolutno.:ok:

Naravno. Ipak, kod Milana mi je ta razlika prilična. :neutral:

To kako ga ja doživljavam u "živim razgovorima na obične teme", napisala sam zato što mnogi njegovo ponašanje i u tim situacijama doživljavaju kao ne znam kakvo... Meni je on u "živim" razgovorima zapravo vrlo prosečan sagovornik, ako ne i manje od toga... više je telesnim stavovima i gestovima naginjao ka eventualnoj superiornosti, ili nečem sličnom tome... verbalno... ne.
A meni se, u stvari, za generalni utisak o njegovim "živim" intervjuima, nekako najviše, pojednostavljeno, naravno, nameće pojam - detinjast, ali bez + ili - konotacije. I, dakle, doista, ne nekog "visokog dometa.

Meni nekako mnogo znači ta verbalna sposobnost (i ona je na kraju temelj intervjua)... i dopada mi se, i jako cenim, kad neko može lako da niže reči i sa nekom posebnom umetnošću prenosi ono što želi... to mi se recimo dopadalo kod Sonje Savić. Bila je vrstan govornik. Ili recimo, Vladeta Jerotić. Perfektna i pisana i izgovorena reč.

A meni se sa druge strane njegov način govora apsolutno nije svideo.
:/
Ne kažem poenta njegove priče... već način na koji priča.

Pa ja se nekako do sada nisam načitala nekih naročitih kritika. Obično se pisalo u stilu "Ala mu je Milan rekao, ala je superioran". Ali dobro, apsolvirali smo ovaj aspekt. ;)

Gde se to pisalo...?:confused::eek:

Zasto je toliko i bitno da bude pristojan i kulturan sa novinarima? Mislim,kad pogledamo danas kakvi su sve ljudi pristojni sa novinarima,a zapravo prozivode stvari loseg kvalteta....

Ima ,kao sto se vec pisalo,intervjua koje bih mogla da gledam ceo dan,toliko su zanimljivi,i prica se o nekim drugacijim temama...A ne ovo,''postava je ista,je li?'',i sl...Mislim,intervju radi intervjua...

I zasto uopste mora da bude dobar govornik...?Postoje ljudi koji nisu ,i to je prosto tako.

Poslednja izmena:

Back