Drugari tatatatirci, ZDRAVO!
@Oktobar, dobra ti ova opaska!
Nego, zapodenu se rasprava o neadekvatnom odnosu Milana i Magi i Bojana, pa i Ziku da u sve to stavim jer on skoro da uopste ne daje intervjue ( ja znam samo za tri televizijska intervjua, jedan u pisanoj formi u casopisu ,,Fema'' - do kog nikako da dodjem, a toliko je godinam popularan, jedan je od najtrazenijih glumaca u Srbiji )...
Ovako... Sto se tice ovog intervjua koji je vodio cuveni Mjehur ( Strdjan Andjelic, scenarista filma ,,Munje'' , cuveni voditelj emisije ,,Face off/Ukradena lica'' radija B92, voditelja koga sam obozavala da slusam utorkom od 11h- 13h, slusala sam ga kada god bih to mogla u drugoj polovini devedesetih, jedan neverovatno simpatican , lucidan voditelj, koji opbozava Disciplinu kicme ) , ja ne bih rekla da je Milan tu bio arogantan,niti da je Mjehur bio nevaspitan. Jednostavno, to je bio Mjehur koji je pripadao ekipi koja je uredjivala tadasnji caspopis RITAM ( casopis koji je proistekao iz cuvenog casopisa DZUBOKS ) i ekipi koja je osmisljavala muzicki program tadasnjeg radija B92... Oni tih godina uopste nisu cenili rad EKV... Molim da procitate kritike albuma ,,Neko nas posmatra'' , albuma ,, Samo par godina za nas'' u arhivi casopisa RITAM I DZUBOKS na popboksovom sajtu, pa cete se i sami uveriti... Mjehur je bio takav, neposredan i cini mi se ne bas veliki ljubitelj dela EKV, delovao mi je po malo detinjasto i simpaticno i naravno da je morao da se dokaci tadasnje cuvene kritike na racun EKV jer je EKV snimao za tada ozloglaseni PGP-RTS... A ta se kritika nije odnosila ni na Koju koji je '91 snimio album ,,Nova iznenadjenja za nova pokoljenja'' bas za taj PGP-RTS, niti se ta kritika odnosila na Partibrejkerse ili Elektricni orgazam koji su isto snimali za PGP-RTS... E , sad, Milan je to znao, videlo se da mu nije bilo prijatno te je zbog tog osecanja neprijatnosti , oprostite mi ali to je samo moje tumacenje te ne moz' biti potpuno objektivno pa da se svet okrene, na kraju intervjua okrenuo glavu ( ne bih rekla da je KRAJNJE nepristojno, ali da je bilo detinjasto i neprikladno - DA )...
Jednostavno, postoji taj sukob koji i dan danas nije revidiran, a to je da EKV nije bio ni u jednom kruzoku... Suprotstavljeni Pajkicevoj ekipi ( setite se da sam postovala i o proslogodisnjim tribinama u okviru programa ,,30 godina Punk-a i New Wave- u Beogradu, Poslednja pobuna '' , pa sam i na jednoj od njih i sama pitala i Pajkica i Koju da li zaista misle da je Milan bio beogradski pandan Stulicu, jer je Pajkic i prosle godine opleo pogotovu po Magi, a svakako i po Milanu sa puno strasti, dok je Koja bio manje pristrastan, sto se meni i dopalo... Ok, ne cenis EKV, rekao si zasto i to je meni ok... Postujem, sem sto ja volim rad EKV, a clanovi EKV su mi uvek bili dragi iako ih nikada nisam upoznala, te tako svesna svega toga i svih njihovih poznatih mana i vrlina, zivim i dalje misleci o njima i njihovoj muzici... ), koja nije obuhvatala samo Koju vec mnoge cinioce tadasnje beogradske i odredjenih segmenata preostale jugoslovenske muzicke scene, EKV je bila na sceni i imala je eventualno samo tri kriticara ( Peca Popovic, Petar Lukovic,Aleksandar Zikic, a sto se Pere Janjatovica tice, on je bio prilicno umeren i ja sam, recimo, uvek volela da cujem njegov kriticki osvrt na stvaralastvo EKV ) koji ih nisu preterano negativno kritikovali... Molim vas sve drugari, kada budete imali vremena, potrazite kritike, novinske clanke, i videcete da se na EKV nikada nije gledalo kao na ne znam kako dobru grupu... To je tek usledilo sa pojavom albuma ,,Samo par godina za nas'' ( zbog vidljivo povecane popularnosti ) , i brzo je prestalo. Vise se cela prica dodatno mistifikovala sa tragicnim svrsetkom njihovih zivota... A i da podsetim na cuveni intervju iz casopisa ,,Cao'' -novinar Jasna Olujic, '89 godina... Ma nikada se na EKV nije gledalo kroz ruzticaste naocari... Recimo, moj omiljeni muzicki kriticar Dragan Kremer, on je pre dve godine, na radiju B92, u emisiji YUBOKS, rekao da od EKV nista ne valja, sem pra dva albuma... I to je covek lepo objasnio, rekao, meni je i dalje drag, ali se nikako sa tim njegovim misljenjem o EKV ne slazem... I to je to... Nema frke - nema panike!
Secam se jedne price moga brata, koji je bio veliki fan Brejkersa i Oktobra, nikako EKV... On je recimo meni pricao kako su ga uvek nervirali Magi i Bojan kada bi ih video negde u gradu... Uvek je govorio da su bili nekako arogantni, nadmeni... A za Milana mi je rekao da je on bio drugaciji, da bi se uvek na javnom mestu ponasao sasvim neupadljivo... Mada, znam sigurno da nije mnogo voleo EKV zbog njihove povezanosti sa drogom i zbog ,,psihodelije'' kako je to moj brat govorio... Eto, to je recimo bilo iskustvo mog brata, koje sam ja saslusala, prihvatila, ali samo kao jos jedan podatak o clanovima grupe ciju muziku mnogo volem...
Jednostavno, volim kada naidjem na svaki njihov intervju i prihvatam ga takvim kakav i jeste ( kakvim su se Magi, Bojan, Milan u njemu pokazali), kao jos jedan dokument... Slazem se sa
@Formom da su cesto puta i Magi i Milan bili zbunjeni, ne bas fluentni u tim intervjuima, ali to su bili oni i to je tako... Nesavrsena ljudska bica koja su meni bas kao takva draga ( potpuno svesna svih njihovih mana, i moje ljutnje na njih zbog opredeljenja za drogu ) i ciju muziku volim... Ima istine da su bili neprijatni prema novinarima, da su novinari bili neprofesionalni u razgovoru sa njima, ali - sve je to uobicajeno...
Kada se povede prica o dobrim govornicima medju umetnicima, a ja se setim jedne teme kojuje davno pomenula moja profesorka Srpskog jezika - ,, Koliko samo losih govornika medju knjizevnicima '' ... I secam se da je prvo pomenula Antonije Isakovica, za koga je rekala da je bila blago sokirana njegovom nesposobnoscu da fluentno prica u javnosti...
P.S.
@Milunka , svidja mi se ona pesma bas, i strpljivo cekam tvoju knjigu...
Cmokac drugari tatatatirciii!