EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad sam odgledala pre ovaj klip sa spotom za Istinu masinu i kratkim intervjuom na pocetku, odmah sam se setila one price kako su se novinari bojali Milana, jer je mrzeo glupa pitanja... E ovde ih ima isuvise... Uvek se od srca nasmejem kada vidim odnos Milanov prema doticnom gospodinu u tom snimku, cuje ga a ne cuje, ali sve dostojanstveno... hehe, kakav kralj...
Inace hvala za Nabor na postelji, konacno da cujem i tu pesmu... Pozdrav!

Pa da...recimo...meni se ne svidja u potpunosti, ali ima svetlih momenata... Tanjina "Iznad grada" mi je bila sjajna, klavirska pratnja i njen prijatan glas i prava pesma za takvu varijantu, samo da nema toliko patetike na kraju... :(

Pa da...recimo...meni se ne svidja u potpunosti, ali ima svetlih momenata... Tanjina "Iznad grada" mi je bila sjajna, klavirska pratnja i njen prijatan glas i prava pesma za takvu varijantu, samo da nema toliko patetike na kraju... :(
Izvinjavam se, nisam bila precizna u izražavanju maločas, mislila sam reći - jedna od malobrojnih pesama, pojedinačnih, zapravo, od izvođača samo ovo, Massimo, i, Tanja, ali i ona samo delimično. Sjajna je ona pevačica, ali - svojih pesama. :)

Margitin nastup na koncertu "s'one strane duge", gde...
Margitin nastup na koncertu "s'one strane duge", gde je izvela pesmu "Kuca" i njome
pozdravila i decu sa ostecenim sluhom.
Plemenito, zar ne?

Kad sam odgledala pre ovaj klip sa spotom za Istinu masinu i kratkim intervjuom na pocetku, odmah sam se setila one price kako su se novinari bojali Milana, jer je mrzeo glupa pitanja... E ovde ih ima isuvise... Uvek se od srca nasmejem kada vidim odnos Milanov prema doticnom gospodinu u tom snimku, cuje ga a ne cuje, ali sve dostojanstveno... hehe, kakav kralj...

A koja su to glupa pitanja? Ja bih rekao da su najnormalnija,obična pitanja:confused:

Moram priznati da sam se veoma razocarao gledajuci nekoliko ovakvih kratkih intervjua....Milan mi se cini izuzetno arogantnim i nervoznim...

Pozdrav svim obozavaocima to jest fanovima Ekv-a ili kako god...
Evo postavio sam na ytube jednu Milanovu stvar koju je uradio sa Subom a cisto sumnjam da je neko cuo jer je stvar zaista retka i jako je tesko uopste doci do nje...sve u svemu uzivajte...evo:

Ovo smo videli, ali nije zgoreg ponovo. Čarobna je ovde. :D

A koja su to glupa pitanja? Ja bih rekao da su najnormalnija,obična pitanja:confused:

Moram priznati da sam se veoma razocarao gledajuci nekoliko ovakvih kratkih intervjua....Milan mi se cini izuzetno arogantnim i nervoznim...

Da, baš ja htedoh da prokomentarišem. Nikad mi se nije dopadala ta fama "Milan je strah i trepet za novinare". :neutral: Neka pitaju ljudi šta hoće, to im je posao. A pitani neka odgovore... bez odmeravanja je li pitanje glupo ili ne, i zavređuje li odgovor. :neutral: Zbog takvih nekih "propratnih priča" o članovima EKV-a ih možda i ne vole, oni koji ih ne vole. :confused:

Poslednja izmena:
Mislim da je i ovo bilo vec na temi, ali evo ako neko nije downloadovao...;)

Album Disillusioned na kojem je Nabor na postelji, koji je Suba radio zajedno sa Milanom. Na jos nekim pesama pevao je Milan.

Rex+Ilusivi+-+1987+Disillusioned_a1.jpg

http://rapidshare.com/files/54429238/_1987__Disillusioned_Part_1.rar
http://rapidshare.com/files/54431923/_1987__Disillusioned_Part_2.rar

I jos jedna pesma koju su radili zajedno. Milan & Suba - Sex Machine

http://suba.isallineed.net/sounds/sexmachine.mp3

Da, baš ja htedoh da prokomentarišem. Nikad mi se nije dopadala ta fama "Milan je strah i trepet za novinare". Neka pitaju ljudi šta hoće, to im je posao. A pitani neka odgovore... bez odmeravanja je li pitanje glupo ili ne, i zavređuje li odgovor. Zbog takvih nekih "propratnih priča" o članovima EKV-a ih možda i ne vole, oni koji ih ne vole.

Meni se uopste ne svidja stav tog novinara niti nacin na koji radi intervju... Mislim da je ta fama nastala zbog novinara koji nisu dovoljno profesionalni da rade svoj posao, jer ako vec radis intervju sa nekim znacajnijim imenima, treba da se pripremis, ne mozes na isti nacin pristupiti, lupam, Alenu Islamovicu i Betovenu (e bas ga lupih :D ).. Verujem da je to ono sto ga je iritiralo, neprofesionalnost, jer on ovde 10 puta postavlja retoricko pitanje "Snimate spot?" i tako nesto slicno, nisam zapamtila...
Ali nije takav bio u svim intervjuima, setite se "Postera", pa "Tri zelje za zlatnu ribicu" ili "Zenske price", kako se vec zvase, itd.
Mislim da je reagovao na dobre ideje i kreativne ljude, a prema onima koji to nisu bili, bio pomalo susdrzan... Moje neko vidjenje...

Novinar: "Ima li nekih promena u bendu ili tako nešti? Nova ploča? Uopšte ima li nekh novina?"

Milan Mladenović: " Nema, bend je star već, ne znam , godinu i po dana u ovoj postavi sviramo Magi, ja, Marko i Ćima"

Ako obratiš pažnju na prethodni tok razgovora pitanje je totalno bezveze. Jer kao prvo novinar mora da sazna postavu benda, što priznaćeš nije teško, a takođe je bezveze postavio potpitanje vezano za ploču kad su pre toga razgovarali o albumu "Neko nas posmatra". Pri tom je i sam početak intervjua bezveze pošto se intervju tako ne počinje. Predstaviš gosta, a onda napraviš uvod u prvo pitanje pa ga postaviš i onda ređaš pitanja i potpitanja.

Pri tom je važan i cilj intervjua, a cilj ovog intervjua je bila najava koncerta B92ojke. Stoga je najava gosta mogla zvučati ovakom: "Povodom koncerta koji se održava povodom rođendana B92ojke naš gost je Milan Mladenović iz benda Ekatarina velika. Vaš bend nastupa (tada i tada) na (tom i tom )mestu. Pa postavi pitanje o Milanovom odnosu prema B92ojci i njenom delovanju u devedesetim. Obzirom da se spominje album "Neko nas posmatra" koji je izašao 1993. godine komotno je mogao da ga pita za stavove o ratu pa bi Milan iskoristio to pitanje da pošalje poruku MIRA pošto kontam da je to bio koncert povezan sa projektom "Rimtutitki" (1992. godina). Stoga je intervju rađen u nekom periodu između izlaska albuma i završetka projekta "Rimtutituki".

Jednostavno, dečko je bio ne pripremljen, a onda sagovornik može da se ponaša kao Rambo Amadeus i da uhvati da zeza novinara ili da zauzme stav kao što je Milan u ovom slušaju zauzeo. Gledaj to i sa ove strane, Milan se sa EKVom trudi i radi, a onda neko dođe bez ikakve pripreme i ne ume da prezentuje njegov rad (što je posao novinara pri intervjuu). Kako bi se bilo ko osećao u datom trenutku?

Poslednja izmena:

Dostojanstveno ga čuje - a ne čuje. To nije isto što i...

Meni se uopste ne svidja stav tog novinara niti nacin na koji radi intervju... Mislim da je ta fama nastala zbog novinara koji nisu dovoljno profesionalni da rade svoj posao, jer ako vec radis intervju sa nekim znacajnijim imenima, treba da se pripremis, ne mozes na isti nacin pristupiti, lupam, Alenu Islamovicu i Betovenu (e bas ga lupih :D ).. Verujem da je to ono sto ga je iritiralo, neprofesionalnost, jer on ovde 10 puta postavlja retoricko pitanje "Snimate spot?" i tako nesto slicno, nisam zapamtila...
Ali nije takav bio u svim intervjuima, setite se "Postera", pa "Tri zelje za zlatnu ribicu" ili "Zenske price", kako se vec zvase, itd.
Mislim da je reagovao na dobre ideje i kreativne ljude, a prema onima koji to nisu bili, bio pomalo susdrzan... Moje neko vidjenje...

... suzdržan odnos prema nekreativnom novinaru, koji nema ideje, nepripremljen je, ili šta već. Milan realno u intervjuima ima taj neki...pogled sa visine na novinare. I to mnogi koji vole EKV, vole da provlače kroz pozitivan kontekst - Milan je zbog toga opasan, superioran... Čini mi se da su tim nekim ponašanjima, svesno i namerno pravili od sebe... "mitske", "nedodirljive" ličnosti, koje neće svakog da udostoje razgovora sa sobom. Mislim i na intervjue, i tekstove pesama... i na opšti neki utisak koji su ostavljali: "klub" mračnih, surovo realnih, nadriinteligentnih i talentovanih pesnika i muzičara, koji su ispred vremena u kom su, i iznad ljudi kraj kojih su. Sve i da su to fakti, zato su verovatno neki ljudi kad govore o njima, upotrebljavali reči poput šminkeri, kao Dragojević u dokumentarcu... ili pretencioznost, hermetičnost...

... suzdržan odnos prema nekreativnom novinaru, koji nema ideje, nepripremljen je, ili šta već. Milan realno u intervjuima ima taj neki...pogled sa visine na novinare. I to mnogi koji vole EKV, vole da provlače kroz pozitivan kontekst - Milan je zbog toga opasan, superioran... Čini mi se da su tim nekim ponašanjima, svesno i namerno pravili od sebe... "mitske", "nedodirljive" ličnosti, koje neće svakog da udostoje razgovora sa sobom. Mislim i na intervjue, i tekstove pesama... i na opšti neki utisak koji su ostavljali: "klub" mračnih, surovo realnih, nadriinteligentnih i talentovanih pesnika i muzičara, koji su ispred vremena u kom su, i iznad ljudi kraj kojih su. Sve i da su to fakti, zato su verovatno neki ljudi kad govore o njima, upotrebljavali reči poput šminkeri, kao Dragojević u dokumentarcu... ili pretencioznost, hermetičnost...
"Nekreativan novinar" je - eufemizam za... da ne kažem sad. Dakle, ja potpuno podržavam i razumem odnos svake inteligentne, i, samim tim već OBJEKTIVNO superiorne intervjuisane osobe prema takvom novinaru.

Obožavam ovaj govor Milana Mladenovića u trenutku kad je EKV dobio nagradu za najbolji bend 1991. godine. Obožavam ga zbog toga što on u sred ludila poziva na RAZUM i MIR i što je najvažnije naglašava da je taj rat SULUD.

"Nekreativan novinar" je - eufemizam za... da ne kažem sad. Dakle, ja potpuno podržavam i razumem odnos svake inteligentne, i, samim tim već OBJEKTIVNO superiorne intervjuisane osobe prema takvom novinaru.

Da, ali Milanu se generalno pripisuje ta superiornost i prepotentnost u intervjuima. A nemoguće je da su svi novinari zaslužili takav njegov tretman. :confused: I Margita je komentarisala da su ga ljudi doživljavali kao pretencioznog, arogantnog... ili koju je već reč upotrebila, nisam sigurna. Da li su novinari (ili ovaj konkretno) apropo toga "kreativni" ili ne, druga je priča.

Meni Milan čak... ne znam... nije baš nekako fluentan u "živim" intervjuima. :confused: Recimo u intervjuu gde je objašnjavao šta znači unplugged. Kad sam ga tu slušala, bilo mi je neverovatno da je taj isti čovek napisao sve te tekstove oko kojih se i sada, 14 godine posle, diže prašina. Nikad nisam slušajući ga pomislila - o Bože, kako čovek lepo i mudro zbori... Intervjui za novine sa njim su već nešto drugo. Isto važi i za Margitu. Nijedan "živi" razgovor zapravo, ni sa njim, ni sa Margitom, me nije nešto fascinirao... ili su mi nekako zbunjeni i gledaju svud okolo samo ne u novinara, ili su nedorečeni, ili "voze" novinare... slabo šta čuješ u tim razgovorima.

Poslednja izmena:
Da, ali Milanu se generalno pripisuje ta superiornost i prepotentnost u intervjuima. A nemoguće je da su svi novinari zaslužili takav njegov tretman. :confused: I Margita je komentarisala da su ga ljudi doživljavali kao pretencioznog, arogantnog... ili koju je već reč upotrebila, nisam sigurna. Da li su novinari (ili ovaj konkretno) apropo toga "kreativni" ili ne, druga je priča.
Nisu svi novinari zaslužili, naravno, ali mnogi doista jesu, pa se onda to automatski prenosilo kao generalni utisak.

Meni Milan čak... ne znam... nije baš nekako fluentan u "živim" intervjuima. :confused: Recimo u intervjuu gde je objašnjavao šta znači unplugged. Kad sam ga tu slušala, bilo mi je neverovatno da je taj isti čovek napisao sve te tekstove oko kojih se i sada, 14 godine posle, diže prašina. Nikad nisam slušajući ga pomislila - o Bože, kako čovek lepo i mudro zbori... Intervjui za novine sa njim su već nešto drugo. Isto važi i za Margitu. Nijedan "živi" razgovor zapravo, ni sa njim, ni sa Margitom, me nije nešto fascinirao... ili su mi nekako zbunjeni i gledaju svud okolo samo ne u novinara, ili su nedorečeni, ili "voze" novinare... slabo šta čuješ u tim razgovorima.
Da, tačno, ali izvanredan umetnik ne mora uvek biti i izvanredan govornik u "običnom" izražavanju, pogotovo "živom". A u novinama su već i lektori...

Delim misljenje.

Mislim,kad neko uzme da te pita o glupostima ili stvarima koje su ocigledne,kako da reagujes? I jos ako ljudi kazu da je bio zatvoren covek,sta da se ocekuje od intervjua...? Ako ga vodi neinformisana osoba....

Nisu svi novinari zaslužili, naravno, ali mnogi doista jesu, pa se onda to automatski prenosilo kao generalni utisak.

Da, tačno, ali izvanredan umetnik ne mora uvek biti i izvanredan govornik u "običnom" izražavanju, pogotovo "živom". A u novinama su već i lektori...

Naravno. Ipak, kod Milana mi je ta razlika prilična. :neutral:

To kako ga ja doživljavam u "živim razgovorima na obične teme", napisala sam zato što mnogi njegovo ponašanje i u tim situacijama doživljavaju kao ne znam kakvo... Meni je on u "živim" razgovorima zapravo vrlo prosečan sagovornik, ako ne i manje od toga... više je telesnim stavovima i gestovima naginjao ka eventualnoj superiornosti, ili nečem sličnom tome... verbalno... ne.

Dostojanstveno ga čuje - a ne čuje. To nije isto što i...

E,u potpunosti se slazem sa Formom_Ideale:)

I samo,nemojte zaboraviti da je najverovatnije u pitanju neka tv emisija,i da treba same gledaoce uvesti u pricu:o novom albumu,o trenutnoj postavi benda,za koju pesmu se emituje spot...itd.,da ne nabrajam dalje....sto apsolutno nema veze sa novinarskom neinformisanoscu.:confused:

I uopste,Milanovo okretanje glave u spomenutom intervjuu...moze se reci da je krajnje nepristojno.Ok,svi volimo njihovu muziku,ali treba uociti i njihove mane,a ne po svaku cenu ih braniti....Naprosto,neprijatno mi je bilo gledati te intervjue,i zamisliti kako je bilo tim novinarima dok su sa njim razgovarali.

Poslednja izmena:

Back