ekv_ns_m
Zainteresovan član
- Poruka
- 281
Ta ulica u Zemun Polju im je samo izgovor,da ne daju ime nekoj drugoj...
http://www.alo.co.yu/vesti/9527/I_mrtav_Milan_im_smeta_jer_su_culi_da_se_drogirao

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
http://www.alo.co.yu/vesti/9527/I_mrtav_Milan_im_smeta_jer_su_culi_da_se_drogirao
Eh, da... @Forma, kad si rekla da onu odluku, da nece biti ulice Milana Mladenovica, na neki nacin smatras ,,opravdanom'' , ja opet mislim da je moglo i drugacije i razumnije da se iskaze stav i misljenje o zlu koje droga nosi sa sobom... Slazem se da je uvek potrebno javno reci da je droga nesto sto je lose, da je to jedno zlo, otelotvorenje djavola, ali da se ne moze ignorisati sva ta muzika, sva ta ucesca i Milana i Magi u dobrotvornim akcijama, u pozivanju na mir i razum u onim godinama kada nikome nije bilo do mira i razuma... EKV nosi u svom stvaralastvu opredeljenje za opste dobro i ljubav i na mnoge mlade ljude je to stvaralastvo uticalo pozitivno, a ne destruktivno... Eto, mene je to obrazlozenje zasto nece biti Milanove ulice bas zabolelo...
Dopada mi se komentar Ramba Amadeusa u ovom članku. Racionalan je.![]()
Ja kad sam procitala Rambov komentar, a ja odmah pomislila na tebe... Nije ni cudo da ti se njegov komentar dopada!
![]()
hahah Rambo(ASMC) se nesto mnogo uozbiljio, a i sam je duvao do skoro... preko 20 godina
Senima Magi i Milana
Ona.
Pleše po dirkama
muziku snažnu ko ime joj.
On.
Grabi gitaru za vrat ko aždahu.
Žice kida vrisak mu taj.
Magični zvuci pršte
do pepela i natrag.
Izvor, uvir, bljesak i mrak.
Traju i posle, tišinom,
u sali pustoj
čekajući na njih.
Evo jedne moje pesme inspirisane omiljenim nam muzičarima, najzad sam se osmelila da je postavim.Ali, još sam u potrazi za naslovom. Trebalo bi to da bude neka njihova pesma, ali nekako ne mogu da se odlučim koja bi najviše odgovarala. Imate li vi možda neki predlog?
Bas mi se svidja tvoja pesmicaSenima Magi i Milana
Ona.
Pleše po dirkama
muziku snažnu ko ime joj.
On.
Grabi gitaru za vrat ko aždahu.
Žice kida vrisak mu taj.
Magični zvuci pršte
do pepela i natrag.
Izvor, uvir, bljesak i mrak.
Traju i posle, tišinom,
u sali pustoj
čekajući na njih.
A mozda je za sve to zasluzan, vec ovde pomenut, gospodin Aleksandar Ilic, koji je svojim "sjajnim" delom jos vise potencirao tu pricu o opijatima... Gospodin koji se predstavlja kao Margitin najveci moguci prijatelj, a posle njene smrti blati njeno ime bez imalo stida, stavlja joj u usta neke reci koje ne zelim da verujem da je ona ikada izgovorila...pa i ako je sve tako kako govori, tako jedan "veliki" prijatelj bi trebao da sacuva uspomenu na nju u onom obliku koji je zasluzila... Cak i kada su u dokumentarcu svi iznosli secanja nekim setnim tonom, on je opet bio taj koji je nemilosrdno potencirao tu pricu... Mozda je taj covek jedan od odgovornih za takve stavove o ovim licnostima...
A mozda je za sve to zasluzan, vec ovde pomenut, gospodin Aleksandar Ilic, koji je svojim "sjajnim" delom jos vise potencirao tu pricu o opijatima... Gospodin koji se predstavlja kao Margitin najveci moguci prijatelj, a posle njene smrti blati njeno ime bez imalo stida, stavlja joj u usta neke reci koje ne zelim da verujem da je ona ikada izgovorila...pa i ako je sve tako kako govori, tako jedan "veliki" prijatelj bi trebao da sacuva uspomenu na nju u onom obliku koji je zasluzila... Cak i kada su u dokumentarcu svi iznosli secanja nekim setnim tonom, on je opet bio taj koji je nemilosrdno potencirao tu pricu... Mozda je taj covek jedan od odgovornih za takve stavove o ovim licnostima...
Ne. Nije zaslužan Ilić. Zaslužni su oni sami za to što su odabrali kako će živeti. Ilić je samo izneo činjenice.Moglo je i bez njih, tačno, ali, na kraju, čemu zatvaranje očiju pred stvarnošću? Posle 14 godina priličnog ćutanja, mistifikovanja, nepotpunosti i metafora u govorenju o tome, zašto javno ne progovoriti o problemu!? Zašto ga ne izneti, otvoreno i iskreno, i tako možda sprečiti neke buduće greške i gluposti!? Ilić je samo, i u knjizi, i u dokumentarcu, stvari nazvao pravim imenom. Rekao čovek, da je Margita prodala stan zbog droge. I to je sad strašno i nemilosrdno insistiranje? Pa meni je više suvišan podatak da joj je država oduzela stan, što sam pročitala kojekuda, X puta. To mi je više neukusno, jer znam da je laž. Pa se onda pitam, koja joj je svrha? Nije filozofirao, niti umotavao u "oblatnu". Zašto bi? Čemu, pobogu, ikakva mistifikacija, i čemu to da svi mi, koji smo ostali iza njih, stalno pazimo i vodimo računa jesmo li se dobro izrazili kada pričamo o njima, i jesmo li mogli umekšati i biti pažljiviji!? Oni sami nisu pazili na sebe, sami su sebe uništavali, zašto da iko sada, kad govori o njima, treba da izbegava da upotrebi reči narkoman, droga, AIDS, hepatit C.
Bili su to što su bili. To, onome ko zrelo voli i ceni njihov rad i stvaralaštvo, ni na šta ne utiče, i ništa ne umanjuje. Može samo da utiče na to kako ih shvatamo kao ličnosti, kako ocenjujemo njihove karaktere i intelekte. Složićete se, s pravom.
Ličnosti, karakteri i mudrosti onih koji se upuste u narkomaniju su diskutabilni. Stvaralaštva, talenti, sposobnosti tih istih ljudi - ne.
Ne. Nije zaslužan Ilić. Zaslužni su oni sami za to što su odabrali kako će živeti. Ilić je samo izneo činjenice.Moglo je i bez njih, tačno, ali, na kraju, čemu zatvaranje očiju pred stvarnošću? Posle 14 godina priličnog ćutanja, mistifikovanja, nepotpunosti i metafora u govorenju o tome, zašto javno ne progovoriti o problemu!? Zašto ga ne izneti, otvoreno i iskreno, i tako možda sprečiti neke buduće greške i gluposti!? Ilić je samo, i u knjizi, i u dokumentarcu, stvari nazvao pravim imenom. Rekao čovek, da je Margita prodala stan zbog droge. I to je sad strašno i nemilosrdno insistiranje? Pa meni je više suvišan podatak da joj je država oduzela stan, što sam pročitala kojekuda, X puta. To mi je više neukusno, jer znam da je laž. Pa se onda pitam, koja joj je svrha? Ilić nije filozofirao, niti umotavao u "oblatnu". Zašto bi? Čemu, pobogu, ikakva mistifikacija, i čemu to da svi mi, koji smo ostali iza njih, stalno pazimo i vodimo računa jesmo li se dobro izrazili kada pričamo o njima, i jesmo li mogli umekšati i biti pažljiviji!? Oni sami nisu pazili na sebe, sami su sebe uništavali, zašto da iko sada, kad govori o njima, treba da izbegava da upotrebi reči narkoman, droga, AIDS, hepatit C.
Bili su to što su bili. To, onome ko zrelo voli i ceni njihov rad i stvaralaštvo, ni na šta ne utiče, i ništa ne umanjuje. Može samo da utiče na to kako ih shvatamo kao ličnosti, kako ocenjujemo njihove karaktere i intelekte. Složićete se, s pravom.
Ličnosti, karakteri i mudrosti onih koji se upuste u narkomaniju su diskutabilni. Stvaralaštva, talenti, sposobnosti tih istih ljudi - ne.