Pa, bas tako!
Ja se secam da je jos 2004. god. , kada je i bilo organizovano prvo potpisivanje peticije za ulicu Milana Mladenovica, a stopirano jer je - ako me secanje ne vara - Djule rekao svim tim mladim ljudima angazovanim oko citave te akcije da se Milanovoj majci ne dopada ta ideja, te je tako i obustavljena cela ta akcija... A secam se da je bilo prikupljeno i vise nego dovoljno potpisa, da su cak sve to i predali tadasnjem sekretarijatu Gradske vlade, i da je ( ne secam se kako se data osoba zvala a cak i njene prave funkcije se ne secam -

, bas sam katastrofa ) tadasnji predsednik gradskog odbora za promenu naziva ulica izjavio kako je to dobra ideja i da cak treba razmotriti da se da ime nekoj ulici u Beogradu po citavoj grupi ( nesto kao Ulica Ekatarine Velike ili ti Ulica EKV ) ...
Mislim, da se dva puta u roku od cetiri godine potpisuje peticija da se Milanu Mladenovicu dodeli ulica u Beogradu, pa se to obustavi, pa se uprkos obustavljanju pojavi ulica u Zemun Polju, pa se opet pokrene cela prica i prikupe se potpisi, i zna se pri tom da Milanova ulica postoji i u drugim drzavama ( na onom forum.hr kazu da u Zagrebu nama Milanove ulice

) ... DAKLEM, ZAISTA! Pa mnogo brloga, ne moze to da bude slucajno!
A ja kad pomislim, mi jos ovde razmatrali sta je bolje - je li bolje da se ulica zove po grupi ili samo Milan ili ... A zapravo, problematika je i dublja i teza za resiti...
@ekv_ns_m , hvala za onaj Samardzicev tekst i unapred hvala za transkript intervjua sa markom... A i cini mi se da clan ovog foruma @NSCZ nikada nije postovao na ovoj nasoj temi... Moze da se desi da nisam u pravu pa se unapred izvinjavam jer naravno, ne zelim da ga uvredim na bilo koji nacin, nego samo da kazem da, koliko ja pratim ovu temu, njega nikada nisam vidjala na ovoj temi... A to kazem jer mislim da je taj njegov post a propo Samardzicevog teksta vise bio izraz politickog neslaganja sa Samardzicem nego bilo kakvo misljenje vezano za problematiku oko potpisivanja peticije za ulicu Milana Maldenovica...
Eh, da...
@Forma, kad si rekla da onu odluku, da nece biti ulice Milana Mladenovica, na neki nacin smatras ,,opravdanom'' , ja opet mislim da je moglo i drugacije i razumnije da se iskaze stav i misljenje o zlu koje droga nosi sa sobom... Slazem se da je uvek potrebno javno reci da je droga nesto sto je lose, da je to jedno zlo, otelotvorenje djavola, ali da se ne moze ignorisati sva ta muzika, sva ta ucesca i Milana i Magi u dobrotvornim akcijama, u pozivanju na mir i razum u onim godinama kada nikome nije bilo do mira i razuma... EKV nosi u svom stvaralastvu opredeljenje za opste dobro i ljubav i na mnoge mlade ljude je to stvaralastvo uticalo pozitivno, a ne destruktivno... Eto, mene je to obrazlozenje zasto nece biti Milanove ulice bas zabolelo...
Eto, sad su neki bivsi clanovi cuvene novotalasne grupe ,,Idoli '' savetnici i predsednika... Ali, nista se nije moglo uciniti...

... Pretpostavljam da su u potpisivanju peticije ucestvovali i Gile, i Cane, i mozda jos neko od javnih licnosti... Ali, ja to pouzdano ne znam...
,,U proslim danima, osvojili smo PONOS! U proslim danima , IZGUBILI SMO SVE! Ostajem sam! Ostajem sam! U ovom gradu strahom zatrpan! Ovaj grad je nekad bacao svetla daleko! Ovaj grad bi mogao bolje! ... Dolazi dan! Dolazi dan! DAN KOJI CEKAM OVDE ZAKOPAN! Ovi ljudi su valjda zasluzili bolje?! MI TO MOZEMO ZAJEDNO! ''