Jednom davno sam obecala da cu vam poslati onaj deo o Magi iz knjige Bog i rokenrola ali sam bila u nekoj guzvi oko prijemnog,
posle nisma mogla da nadjem casopis pa evo sad
"Sjecam se, dok su bili u punom naponu svoje popularnosti, jedna nasa priajteljica je pravila zur za krsnu slavu, i na toj nesrecnoj
'slavi' koju danas nikako ne bih mogao nazvati tim imenom, Magi je, sa jednim poznatim mladim glumcem i pevacem, pocinila sramno delo u duplim ulaznim vratima stana.
Cudno je kako se tada nije otvorila zemlja da ih oboje proguta i sam Svetac sa ognjenim macem, ciji se spomen tog dana slavio!
Ako takav covek ne veruje u Boga, onda je on sam sebi uzor, idol, bog. kuda to vodi?! To vodi potpunokm povlacenju Bozanskih energija
i blagodati iz ljudske duse i takav coverk postaje pustosan, duhovno izgladneo i prazan, a da toga nije ni svestan i pocinje da unosi u sebe bilo sta
sto ce ga zadovoljiti, i to na zalost samo privremeno. prototip danasnjeg savremenog umetnika jeste u blazem ili tezem vidu, ljubitelj hemijskih stimulansa, narkoman, alkoholicar
ili poklonik neke skrivenije strasti, medju kojima su seksualni promiskuitet i mutacija na prvom mestu, a zatim i sve ostalo.
za takvog coveka, po tragici stvari, talenat prelazi u kaznu, muku, prokletstvo i propast... Svakako ovde ne zelim da kazem kako je bavljenje
modernom umetnoscu nesto lose po sebi, boze sacuvaj, svi oni koji imaju talenat od Boga, za bilo koju delatnost, duzni su da ga razvijaju i umnoze.
No, ovom prilikom samo zelim da upozorim i posavetujem da, radu na svakom umetnickom delu, treba pristupati kao daru od Boga dobijenom
i da g atreba oplemeniti molitvom i zahvlanoscu, a tada ce sam Sveti Duh to delo formirati i usmeriti u dusespasonosnom a ne duserazornom pravcu
Neka bi dao Bog da svi ljudi, a narocito umetnici i naucnici, shvate odakle im dolaze ideje, moci i poriv za stvaranjem,a onima koji prerano odose neka
prosti njihovu zabludu i neka i njih, miloscu svojom, uvede zajedno sa svima nama, kada po drugi put bude dosao, u nov zivot, Carstvo Nebesko,
carstvo svih umetnosti, carstvo radovanja u najvecem daru koji smo dobili od Njega u zivotu, u bicu, u postojanju"