EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
profa42:
Da li je iko u kontaktu sa Oktobar1864? Poslednji put kada smo pričali rekla mije da je nešto bolesna (ne može da jede, tako nešto), a nema je već par dana (aj' što je nema, nego što ne odgovara na poruke vezane za note EKV-a koje joj pišem) pa sam malo zabrinut... Je l' sve u redu sa njom, nije valjda zaglavila u bolnici?

Malo je bolesna...
A otišao je momak kod nje sada pa tako...kuliraju :lol:
Valjda će se vratiti brzo...

Našla sam prevod pesme Assassino....
"Ponekad ne možeš da izabereš predmet svoje ljubavi, te stvari se dese ili se ne dese.
Matter of heart.
Pojavio se niotkuda, pao je sa neba kao garavi andjeo.
Bio je visok, crn, dobro gradjen, sa crnim ocima duboko usadjenim i divljim pogledom koga sam se plašila i koji me je obarao sa nogu.
Latinski ljubavnici.
Puni obećanja, strasni u krevetu ali istovremeno klizavi, spremni da se izmigolje kad previše često posegneš za njima.
Znala sam sve o njemu osim istine,
bio je toliko vešt u izbegavanju direktnih odgovora na moja pitanja da sam se smejala i zaljubljivala se još dublje, do noktiju.
Jednog jutra sam se probudila i njega više nije bilo kraj mene, kao u starim italijanskim crno-belim filmovima.
Nekoliko dana kasnije njegova slika je osvanula na naslovnim stranama svih novina, sva njegova nestajanja i odsustvovanja postala su jasna.
Ljubav za čovekom bez korena i bez skrupula, još uvek ga volim više od sebe... "
Da čujem utiske... :)

Violet parts@
Meni se svidja,kao neka prica je,to volim...Ali,ne znam ko ju je napisao.Inace,citala sam neki intervju sa Sarlom Aktobatom,negde bas pred raspad grupe.Vodio ga je neki novinar koji je davao bas zlobne komentare,tipa''Dok Vd prica o raspadu grupe,Milan gleda u svoje cipele''...Tu je Vd isto rekao da uci da svira bas-gitaru!!!Bilo mi je zao kad sam citala.
Neko od vas je rekao da je prosao pored kafane gde se Sarlo raspao.Koja ja to kafana?
SUTRA JE CRNA MARIJA! :)

Da,to je pisalo,bas sam obratila paznju na to ,nema ga vise,dobro je.Taj neko je trebalo da ima postovanja barem prema njegovoj majci. :sad: Bas mi je bilo zao kad sam stajala tamo,sve je tako mirno..pokusala sam da upalim svecu,ali glupi vetar... ici cu opet u septembru,na njegov rodjendan. Eh,da sam mogla da odem na koncert...

Jednom davno sam obecala da cu vam poslati onaj deo o Magi iz knjige Bog i rokenrola ali sam bila u nekoj guzvi oko prijemnog,
posle nisma mogla da nadjem casopis pa evo sad

"Sjecam se, dok su bili u punom naponu svoje popularnosti, jedna nasa priajteljica je pravila zur za krsnu slavu, i na toj nesrecnoj
'slavi' koju danas nikako ne bih mogao nazvati tim imenom, Magi je, sa jednim poznatim mladim glumcem i pevacem, pocinila sramno delo u duplim ulaznim vratima stana.
Cudno je kako se tada nije otvorila zemlja da ih oboje proguta i sam Svetac sa ognjenim macem, ciji se spomen tog dana slavio!
Ako takav covek ne veruje u Boga, onda je on sam sebi uzor, idol, bog. kuda to vodi?! To vodi potpunokm povlacenju Bozanskih energija
i blagodati iz ljudske duse i takav coverk postaje pustosan, duhovno izgladneo i prazan, a da toga nije ni svestan i pocinje da unosi u sebe bilo sta
sto ce ga zadovoljiti, i to na zalost samo privremeno. prototip danasnjeg savremenog umetnika jeste u blazem ili tezem vidu, ljubitelj hemijskih stimulansa, narkoman, alkoholicar
ili poklonik neke skrivenije strasti, medju kojima su seksualni promiskuitet i mutacija na prvom mestu, a zatim i sve ostalo.
za takvog coveka, po tragici stvari, talenat prelazi u kaznu, muku, prokletstvo i propast... Svakako ovde ne zelim da kazem kako je bavljenje
modernom umetnoscu nesto lose po sebi, boze sacuvaj, svi oni koji imaju talenat od Boga, za bilo koju delatnost, duzni su da ga razvijaju i umnoze.
No, ovom prilikom samo zelim da upozorim i posavetujem da, radu na svakom umetnickom delu, treba pristupati kao daru od Boga dobijenom
i da g atreba oplemeniti molitvom i zahvlanoscu, a tada ce sam Sveti Duh to delo formirati i usmeriti u dusespasonosnom a ne duserazornom pravcu
Neka bi dao Bog da svi ljudi, a narocito umetnici i naucnici, shvate odakle im dolaze ideje, moci i poriv za stvaranjem,a onima koji prerano odose neka
prosti njihovu zabludu i neka i njih, miloscu svojom, uvede zajedno sa svima nama, kada po drugi put bude dosao, u nov zivot, Carstvo Nebesko,
carstvo svih umetnosti, carstvo radovanja u najvecem daru koji smo dobili od Njega u zivotu, u bicu, u postojanju"

Ja jos nikad nisam bila na Mialnovom grobu,cekam da sakupim snage. Hvala Bogu da vise ne pise to na spomeniku. sanajala sam skoro da sam i na njegovom i Margitinom grobu. Njen grob je u mom snu bio nekako mali a na Milanovom je bio neki veliki tv na kom su pustali spotove i ja sam se cudila kako to moze, spomenik je izgledao kako stvarno izgleda(znam sa slike) a pored je stajao neki covek i svirao gitaru. MNOGO sam plakala i kad sam se probudila tresla sam se pola sata, nisma mogla da zaspim. Moram da odem tamo

Kad sam bila prvi put,lako sam ga nasla,iako je tata odbijao da me odvede.Zaista se izdvaja,bas je veliki grob.I samo sto nisam pocela da placem,k'o juce,iako me je drugarica gledala u fazonu''Ti si bolesna!'' A na Magin nisam ni otisla,bilo bi mi jos gore ...i stalno razmisljam o tome da sam videla i Djuleta. i Gileta,i Boru Djordjevica,cak i Fircija, i jos gomilu njih,a da je Milan jedini kog nikad nisam ,niti cu...To me najvise rastuzuje. :-( A najgore mi je kada citam Kojin intervju,gde on kaze"nakon svih ovih godina ,i nesrecnih sudbina i smrti Milana i Vda,mogu da kazem da je album Sarla jedan od najjacih u istoriji naseg rocka..."Nakon toga se ne osecam bas dobro :cry:

Da najteze mi pada sto ih nikad necu videti. Kad sam bila na Beer festu i namestaju binu za Revisited sve vreme ko da sam ocekivala da se oni pojave. ne umem to da opisem ali kao da sam bila iznenadjena kad sam se setila da nece doci.
Ne znam ni gde je Magin grob, znam da je na bezanijskom groblju. Kad budem otisla na Milonovi na njen cu sigurno. Stalno ih sanjam

Sve je to tako tuzno...kad procitam komentare tipa''od trojiceAkrobata.ziv je samo Koja",'ocu da umrem.A bolji su(bili :-( ) od pola onih koji i danas zive,a ne stvaraju nista.i kad mi tata prica o njemu ja samo mislim o tome kako su se nekad zezali,zdravi,a danas ih vise nema...blago tebi ,ja ih NIKAD ne sanjam!

U pravu si blago meni. Mnogo sam srecna sto se u snovima druzim sa njima, ne znam sta bih bez toga. jednom sam cak sanjala da mi Milan kaze da sam ja njegov najveci priajtelj i da ga ja nikad nisam zaboravila i da ga uvek razumem i da mu je drago sto slusam njegovu muziku. htela sam da umrem od srece u tom snu. Sanjaces ih i ti sigurno,samo o njima mislimo kako da ih ne sanjamo. Desice ti se to kad najmanje ocekujes

Kako je TUZNO sto Magin grob izgleda ovako. Sad mi to nece izaci iz glave. mogli su ljudi iz sveta muzike da se pobrinu da bude sama sahranjena. Ne mora da bude ko Milanov grob ali da bude sama u Grobu i sa slikom
A ove zene su iz izbeglickog centra gde je zivela???

eeeee, evo i mene! :)
nema me nema pa se izgubim! jjjjjjjjj me podseti i ja kad sam cekala na exit-u sve sa mislila sad ce oni da izadju ali ............:( hej jjjjjj moze li da se vidi cela majica??
treba d ase cisti hvala za slike!
uvek se pitam da li je neko sacuvao neki podatak koji je bio na onom sajtu koji je bio posvecen margiti! sajt se ugasio pre dve godine! mozda profa???

martina_hingis:
eeeee, evo i mene! :)
nema me nema pa se izgubim! jjjjjjjjj me podseti i ja kad sam cekala na exit-u sve sa mislila sad ce oni da izadju ali ............:( hej jjjjjj moze li da se vidi cela majica??
treba d ase cisti hvala za slike!
uvek se pitam da li je neko sacuvao neki podatak koji je bio na onom sajtu koji je bio posvecen margiti! sajt se ugasio pre dve godine! mozda profa???

Ja sam vise puta pitala za taj sajt ali niko nije odgovarao. Strasno bih volela da imam to ali ugasen je dok nisam imala net. Imam samo neki clanak iz novina u kom pise da je umrla ali sam uvecala tu sliku jer sajt vec nije bio postojao,bila samo mala slicica na google. Slikacu majicu pa cu da vam pokazem

Back