EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja sam skinula pesmu...Treba da se čisti,hvala very much !!! Bila mi je preko potrebna :sad:

@jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Drago mi je što ti se dopalo ono moje pisanije...Kako da ti kažem , a da ne zvučim laskavo ...Meni je mnogo zanimljiv tvoj doživljaj EKV :D ...Da... Svaki put kada ih slušam javi se nešto novo - kod mene je ista priča...Mada,iako sam ja nešto starija od tebe,i kod mene postoji udeo fantastičnog kada pričam o Magi,Milanu,Bojanu...Jednostavno,bili su i ostali tajanstveni...A vidiš,korona 1 kaže da su bili vrlo pristupačni...To je verovatno zbog toga što nisu bežali od sebe i što su živeli svoju muziku...To je neko moje tumačenje...Ne znam..Možda grešim...
Što se tiče onog intervjua,još uvek radim na tome...Ali,ako ništa drugo,a onda ću ja to tebi na cd da nabacim i 15.6. , ako Bog da ,u NS dobijaš intervju...Dogovoreno?
E sad...Martina je pitala za Anesteziju....Meni je jako teško kada je slušam i na Revisited i u originalu...Što sam starija ,sve teže se zaplačem,ali kada čujem Anesteziju,nije baš da ropćem,pojavi se samo knedla u grlu...zavlaže se oči...Gitara svira bol...da,da,da...
Samo,ja od jutros imam na repeat ,,Ponos ostaje''... :-| ...
@Fluid,nadam se da si pročitao Firčijev dugoočekivani odgovor...A rekla sam ti da je u najmanju ruku alergičan na EKV Records... ;)

I kao što je pissbottleman zapevao,da ja nastavim...

VODA

Pusti neka voda nosi u zaborav...

Obale su prazne kao pustinja...
I samo ljudi što pogledom prate
šta nosi matica.

Oči su nam prazne kao pustinja...
I ugriz na usni što kaže:
,,Tu je nekad bio okean.''

Daleki gradovi na vodi...
Kao brodovi na vodi...
Ti znaš, ti znaš!
Voda nosi sve!

Pusti neka voda nosi u zaborav...

Obale su prazne kao pustinja...
I samo ljudi što pogledom prate
šta nosi matica.

Daleki gradovi na vodi...
Kao brodovi na vodi...
Ti znaš, ti znaš!
Voda nosi sve!

different from others...:
i martina kako nam sada stoji lista EKV-ovaca?
Different,u svom onom haosu juče,bejaše simpatično ono tvoje da se samo na EKV temi ponašaš ok... ;) ...
Je l' bre ? Je l' ti to pitaš zbog evidencije ili zbog zzzzz....cIJE? ... :D
Pozdrav!

Arzberg:
@Fluid,nadam se da si pročitao Firčijev dugoočekivani odgovor...A rekla sam ti da je u najmanju ruku alergičan na EKV Records... ;)
Pročitao sam, nego šta. :D A jeste se nakostrešio na EKV Records. :D
A i tebe čitam, pišeš pa ne staješ. Samo napred, tastaturu u ruke i udri. :lol:

Procitala sam vase "price"o dozivljaju EKV-a i stvarno ne mogu da verujem a i super je da svi imamo isti trip u vezi njih.Jesu bili tajanstveno pristupacni odnosno tajanstveno normalni,hahaha...kad sam napisala"pristupacni",mislila sam na kontakt sa fanovima i davanje autograma,u to vreme nisu bas svi bili "raspolozeni"za davanje autograma...Secam se posle jednog koncerta njihov menadzer Dusko Ercegovac(valjda se tako zvao) je obecao meni i drugarici da ce da nas uvede u njihove prostorije za autogram...aaaaaa nase srece! I stvarno..od onolike guzve on nas dve izvuce..a dalje se sve odvijalo kao u snu..zamislite "tajanstven lik"odnosno Milan najnormalnije nam da autogram izvuce pare i najljubaznije nas zamoli da odemo do najblize prodavnice i uzmemo im Koka-kolu...secam se da kad smo se vratile da je Magi zezala lokalnog novinara koji je postavljao vise nego debilna pitanja...Marko Milivojevic je tada bio bubnjar i secam se da je bas nekako bio stidljiv i povucen,a valjda sto je bio najmladji,a Cima je bas svirao i nesto mi se nije sa njima uklapao...sve u svemu i danas kad se posle toliko godina cujem sa tom mojom drugaricom(nije vise u zemlji),rado se prisecamo tog trenutka...

Oktobar1864:
izvinjavam se sto cu da pokvarim koncepciju...ali ja slusam Santana - Smooth...
Ma ja nisam ni gledala listu...Nego je tu reč o najprodavanijim izdanjima...a Revisited je na prvom i drugom mestu....samo mi je to interesantno...Nadam se da sam sad bila jasnija :D

Hvala Arzberg na razumevanju. Jesu tajanstveni i zato ih ovoliko volimo. Nijedna grupa nije dozivela da zivis za njih. Hvala i za intervju unapred, mada nisam sigurna da cu doci do NS-a

A sto se tice liste, odusevila sam se.Nisam se tome nadala mada su sada MNOGO popularniji nego onda kad sam ko "istrazivaci iz Majamija" trazila njihove pesme:)
A drago mi je da su Neverne bebe tu blizu njih, a ne Zeljko Samardzic ili slicni

@jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj Pa il' će intervju biti na YouTube ili ću ti ga poslati...Majka mu stara , pa nismo valjda preko sveta... ;)
Eh Oktobar...sad kad vidim kakva je lista...Eh kad bi se u Srbiji zaista promenila koncepcija...Bili bismo bolji i od Švedske...Em' nije hladno,a standard!

ej sskroz sam zaboravila na listu! :D

ovako:

1.martina_hingis
2.oktobar1864
3. FLUID
4.violet_parts
5. Apach
6.pissbottleman
7.andja_stay_cool
8.Limunovo_Drvo,
9. Walken
10.difrent from others...
11.slightsigh
12.Arzberg
13.jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
14.RostrumBoi
15.Sergi0
16.bluzijana
17.paunovicgordana
18.Treba da se cisti
19.Jimy90
20.Firchie
21.korona1
22.Corto Malteze
23.DecakIz3Vode
24.gossca

sad je sve u ok!

ti spavaš na leđima mazge
redenik bleska u moru peska
i kamen kvrca pod kopitom
grlo je suvo i sunce svrdla
visiš u mraku i vetar ti mrsi
krvlju ulepljenu kosu
prometej čuči na ramenu
i kljuje plave beonjače
sediš u sobi i slušaš zvuk iz kupatila
gde tvoj otac pere kvrgave
ogromne ruke i frkće na vodu
što mu pljuska na lice
gledaš u oči žene što vrišti pod tobom
u šumi u oblaku pare koja šišti iz vašeg daha
stenješ od uboda stotine malih igala
koje štipaju napuklu kičmu pod teretom vreće
sa mirisom kafe i soli
trgaš zubima vruće meso
vrištiš u pijanom strahu
od smrti od noža od mraka od sreće od bola od sebe kraj sebe

I've always loved you

Drugari,izvinite sto upadam ovako iz nebuha.Trenutno sam u BG.-u i drugaru bih hteo da skinem onaj koncert iz NS sa EBU festivala pa vas molim ko zna da mi postavi link odakle da ga skinem.Koliko se ja secam kad sam ga skidao bio je iz dva dela ali nema sanse da se setim gde sam iskopao adresu pa vas zato molim za pomoc.Hvala unapred.Pozdrav

@Firchie
Mene zanima da li postoji mogucnost da se koncert EKV "revisited"odrzi i u drugim gradovima,konkretno u Nisu????

Ljudi,ne znam za vas ali ja se iscita ovih intervjua...mnogih se secam a neke sam sad prvi put procitala,kao npr.onaj iz Slavonskog broda u kojem novinar navata MIlana i Magi,i na kraju uspeva od Zike par reci da izvuce,hahaha....a neki su me opet potresli..Cudo jedno koliko su bili povezani..i prosto sad ne mogu da poverujem da je takav bend postojao u "nasoj"zemlji..kakva se sve"goveda"trenutno bave muzikom kod nas..ali sve ce to narod pozlatiti jednog lepog dana..tamo za 50god.....iskreno se nadam.

korona1:
@Firchie
Mene zanima da li postoji mogucnost da se koncert EKV "revisited"odrzi i u drugim gradovima,konkretno u Nisu????
Pa.... ne moram da kazem koliko bi svima u bendu prijalo da se napravi neka manja turneja ali za sada (pogotovo odavde) ja mogu malo toga da kazem ... videcu kada dodjem 5 Juna a pogotovo kada bude prosao koncert 15 Juna. Ono sto mogu da kazem je da postoji veliko interesovanje sa svih strana bivse YU ali i to da je za takav poduhvat potrebna zaista velika organizacija. U svakom slucaju, ako nesto bude, javljam sigurno. U medjuvremenu, pozdrav svima, kao i uvek.

slightsigh:
Pa ja sam razumeo da neces da ga skidas vec da hoces samo da ga vidis (delove)
Ovaj link sa sendspace- a je odavno poslao slightsigh zasto ne skines odatle,u cemu je problem??? Intervju nije ceo,tako je postavljen!!! I Po mojoj slobodnoj proceni godina koja je u pitanju je 1990/91. Ako neko zna tacno nek me ispravi :confused:
A sto se tice piraterije neka jure one na cijim se sajtovima materijal nalazi i koji to dopustaju (npr. www.podzemlje.com odakle je maltene isti dan mogao da se skine ekv revisited kada je i izasao)! A sto se tice intervjua i recimo Nestvarnih stvari ili La Strade i slicnih rariteta,takve stvari se ne mogu naci u prodavnici (bar ja ne znam za to),pa ne vidim kako se to moze nazvati piraterijom. Znam da je Bale izbacio obradu Nestvarnih stvari (slicno kao revisited) i da se ona moze kupiti u jednoj jedinoj prodavnici negde u NS-u.A vidim i vama je lose sto mozete da skinete za dz neke stvari... sto niste onda isli u prodavnicu pa kupili iste! :twisted:
Pozdrav!!!

Back