EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
NE

Ako si video sve...
Sve što sam video ja...
Moraćeš sklopiti oči,
poželeti da budu mrtve .

Da li je kraj ?
Da li je kraj ?
Meni je dosta .
Meni je dosta .
Ja kažem: ,, Ne, ne ... ''
,, Ne ! '' - je sve što kažem ja .

Ako si rekao sve ...
Sve što sam rekao ja ...
Moraćeš sklopiti usne ,
poželeti da budu neme .

Da li je kraj ?
Da li je kraj ?
Meni je dosta !
Meni je dosta !
Ja kažem : ,, Ne, ne...''
,,Ne !'' - je sve što kažem ja.

Gde je ono dete što u okrugu spava
kao jagnje, kao lane, kao ogromna glava ?
Kao uzdasi na obali pred zalazak sunca,
kao riba na suvom, kao odgrizak uvca ...

Gde su oni zlobni što su kidali platno
ispod sena, ispod žita što su mrdali klatno ?
Samo ljubav nije prošla, samo ljubav još spava !
Ispod nogu, ispod čizme kao teleća glava !

Meni je dosta !
Meni je dosta !
Ja kažem: ,, Ne, ne...''
,, Ne ! '' - je sve što kažem ja.

Ne, ne !

Korona 1, pozdrav i tebi ! :wink: :-D

ooo...covece...
ajde smirite se malo.
nema me par dana, i odma' cap..
zz se...samo nemojte negativnu energiju i ovde da sirimo...
pozz...

!svakoga dana
sve vise ostajemo sami
ni rec
ni dodir
ni pogled sto odnosi strah

ti i ja smo kao deca
zaspala u travi
dok vreme nam klizi kroz lica
i miluje nas

samo ti i ja
i poslednji treptaji neba
samo ti i ja

da li smo isti kao pre?
odlaze ljudi
mi ne znamo gde

sve manje svoji
a sve vise sami
da li smo zajedno ponekad?

ne slutis koliko
volim te danas
ni sta se iza moga
i tvog lica krije
vekovi se tope i
umiru za nas
secanje na nesto
sto bilo je a nije.

Gossca,ja zaista ove pesme nisam uputila tebi.Nisam imala nikakvu lošu nameru.Izvini ako si pomislila da sam te uvredila, ali ja te nisam uvredila i mislim da je moje jedino ,opet ,indirektno obraćanje tebi bilo kulturno i sa poštovanjem,pročitaj ovo što sledi :

,,Evo i ja da se priključim koroni 1 ... Nema smisla ! Takva šabanizacija nije za ovu temu ...
Gossca,imaš prava da pitaš,ali su ti pitanja potpuno bizarna ...izvini ,ali to je moje mišljenje...''

To je bila jedina moja poruka upućena tebi.
I ne slažem se sa tobom.Mislim da je privatnost svakog čoveka mera preko koje nije poželjno da se ide.
Ti smatraš drugačije.Ok.To je tvoj izbor.Mene time ne ugrožavaš,pa se neću ni žaliti.
A pesme su bile izraz moje želje da se prestane sa širenjem negativne energije na ovoj temi...Bez ikakve namere da bilo koga ovim fenomenalnim pesmama povredim. A sa ovim pesmama,mislim da to nije moguće.
Pozdrav Gossca!

Arzberg:
Gossca,ja zaista ove pesme nisam uputila tebi.Nisam imala nikakvu lošu nameru.Izvini ako si pomislila da sam te uvredila, ali ja te nisam uvredila i mislim da je moje jedino ,opet ,indirektno obraćanje tebi bilo kulturno i sa poštovanjem,pročitaj ovo što sledi :

,,Evo i ja da se priključim koroni 1 ... Nema smisla ! Takva šabanizacija nije za ovu temu ...
Gossca,imaš prava da pitaš,ali su ti pitanja potpuno bizarna ...izvini ,ali to je moje mišljenje...''

To je bila jedina moja poruka upućena tebi.
I ne slažem se sa tobom.Mislim da je privatnost svakog čoveka mera preko koje nije poželjno da se ide.
Ti smatraš drugačije.Ok.To je tvoj izbor.Mene time ne ugrožavaš,pa se neću ni žaliti.
A pesme su bile izraz moje želje da se prestane sa širenjem negativne energije na ovoj temi...Bez ikakve namere da bilo koga ovim fenomenalnim pesmama povredim. A sa ovim pesmama,mislim da to nije moguće.
Pozdrav Gossca!
Mislim da si sa ovim postom bila dovoljno jasna.Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Pozdrav Arzberg!
Ne, ne, ne...Ja se necu prikljuciti Koroni...hahahha
...meni je Martina, recimo pozitivna...i jos neki...
...malo talasa...od gossce...da ne padne tema...poljubac...

Gde li je Firchie? Nema ga da dobijem odgovor na moja (normalna) pitanjca... :roll:

Nadam se da će se pojaviti, pa da me nema ovde jer da ne napišem nešto što će nekog uvrediti, jer ova količina ironije gde joj nije mesto ("...da ne padne tema...") i destrukcije mi stvarno smeta.

gossca:
Pozdrav Arzberg!
Ne, ne, ne...Ja se necu prikljuciti Koroni...hahahha
...meni je Martina, recimo pozitivna...i jos neki...
...malo talasa...od gossce...da ne padne tema...poljubac...
Dobro...Ja ne poznajem nikoga ko je na ovoj temi...Sa svima pričam samo o EKV...Doduše,bilo je jednom i spike o tome koja smo godišta,ali ništa više od toga...Ne znam ko je kakva ličnost,ko je kakav karakter...Te prema tome neću ni o kome da sudim na bilo koji način...Svima nam je zajednička ljubav prema EKV, koliko ja vidim ...
Eto...
Gossca , pozdrav!

Puno se moze saznati o ljudima dok citas sta su pisali o vaznim i nevaznim stvarima...a ja sam bila prinudjena da citam...jer je ova tema puna svega i svacega...
Svima nam je zajednicka ljubav prema Ekv, na nevidjeno mogu da se kladim u lovu da je to i jedino sto nas povezuje...
Pozdrav ljudima dobre volje i kome ono jos? Zaboravih...a, da...Korona je sva puna dobre volje...pa i nju pozdravljam...
Gossca je skroz pozitivna, samo malo izazvana...
Kakav radostan dan...

Nisam sve izgubio
Nesto sam i dobio
Nisam sve prokockao
Nesto je preostalo

Neko nas posmatra
Neko nas stalno gleda

Nije sve izgorelo
Nesto sam ugasio
Nisam se izgubio
Ipak sam se snasao

Neko nas posmatra
Neko nas stalno gleda

Ko nas stalno gleda?

eto i ja da dodam nesto!(prvobitno sam mislio da je to od van gogha.ooops)

gossca:
Puno se moze saznati o ljudima dok citas sta su pisali o vaznim i nevaznim stvarima...a ja sam bila prinudjena da citam...jer je ova tema puna svega i svacega...
Svima nam je zajednicka ljubav prema Ekv, na nevidjeno mogu da se kladim u lovu da je to i jedino sto nas povezuje...
Pozdrav ljudima dobre volje i kome ono jos? Zaboravih...a, da...Korona je sva puna dobre volje...pa i nju pozdravljam...
Kakav radostan dan...
Mislim da se ne može puno saznati o ljudima samo kroz čitanje njihovih izjava...Ja vrlo dobro znam šta sam pisala i to se da proveriti i javno...
Zašto si bila prinuđena da čitaš ?
Mislim da si bila povređena i da si se osetila izopštenom...i da se još uvek tako osećaš,ali ne mogu da tvrdim jer te ne poznajem...
EKV je dovoljan razlog za spajanje .

...,,Crnci pevaju aleluja!''...

gossca:
Kakav radostan dan...

Ziva bila!

Arzberg...Ja? Ja se osecam opusteno sasvim...
...citajuci ovu temu, nacitala sam se svega i svacega...
...tema je postala malo dosadna odavno...kao i ovo naglabanje sad...nedostaje neki zar...zanimljivosti...dublje analize...kvalitetne diskusije...

...eh, pa korona...i ti meni ziva bila...naravno...

gossca:
Arzberg...Ja? Ja se osecam opusteno sasvim...
...citajuci ovu temu, nacitala sam se svega i svacega...
...tema je postala malo dosadna odavno...kao i ovo naglabanje sad...nedostaje neki zar...zanimljivosti...dublje analize...kvalitetne diskusije...
Drago mi je da se tako osećaš .
I meni je dosadno to naglabanje , te u skladu sa tim , završavam sa naglabanjem.
Good night and good luck!

ma nemoj..e, pa sad me iznervira...ovo je jedina tema koja je neprestalno aktivna..i zaista..ako ti je dosadno..begaj.
sem toga..ko je ovde poceo raspravu?!
bato, pridruzujem ti se...:)

I da ne budem nejasna.Meni je tema ok.Nije mi dosadna.Naprotiv !
Ovo je bila dopuna na moj post :
>>Drago mi je da se tako osećaš .
I meni je dosadno to naglabanje , te u skladu sa tim , završavam sa naglabanjem.
Good night and good luck! <<

Mene je drugarica "navukla" na EKV u 7-om raz.osnovne skole,secam se da su tad bili hitovi "krug";"srce";"par godina za nas"(stalno su taj spot vrteli na tv-u)..i tada sam polako pocela da se"zaljubljujem"..stvarno ni ja nikad nisam imala omiljenu pesmu..sve je zavisilo od trenutka..secam se da sam jedne godine na ekskurziji sa drugaricom maltretirala sve po autobusu,morao je samo EKV da se slusa,niko nije smeo da pisne..moja cela soba je bila ispisana njihovim pesmama,tekstovima,posterima i plakatama sa koncerata...a onda sam se preselila,smrc..i morala da je ostavim,ali kasete i ploce su bile uvek ocuvane i na broju.Moj prvi koncert nikada necu da zaboravim..Dum Dum je vec bio izasao i obelezio najgori trenutak u zemlji..ja sam tad bila dete pa i nisam toliko bila svesna citave situacije,kapirala sam ali...ma bila sam najsrecniji covek kad sam ih ugledala na bini,a tek posle uzimanje autograma..caskanje sa Milanom i Magi..neverovatno koliko su bili pristupacni,a sto je najvaznije razgovarali su sa nama kao sa zrelim ljudima,sto je nama u tom trenutku mnogo znacilo.Uglavnom godine su prolazile,desilo se to sto svi znamo,neki su se nesto trudili,pokusavali,mada iskreno one obrade...A onda sam cula "revisited"..pa da ce biti i drugog albuma..ideja je sjajna i vidim da se dopada ljudima.
Volela bih da cujem i neka vasa iskustva.

Ovo je moje iskustvo...Možda je i nešto više lično nego što je poželjno...ali nemam drugo iskustvo...
Moj prvi dodir sa Ekatarinom Velikom desio se tako što sam stalno slušala kako moj brat ponavlja stih ,,na tvoje usne boje mesa’’ . Njega je taj stih verovatno fascinirao,a ja sam ga samo zapamtila (kao papagaj,više zbog brata,imala sam između pet ili šest godina) .Ono čega se jasnije sećam jesu sekvence iz spota za pesmu ,,Par godina za nas’’. I tad sam prvi put pomislila u sebi,pamtim to vrlo dobro : ,,To je Beograd.’’... ,,To će biti grupa koju ću ja moći da slušam kad porastem.’’... Misao,tačnije osećaj da je EKV Beograd,to je bio i ostao neki samo moj osećaj ... Verovatno zato što sam tada mislila da je taj tajanstveni grad (mislim na stari deo Beograda,a pošto sam ja novobeogradsko dete i ,,grad ’’ je preko reke ... znači daleko...deca tamo ne idu sama ... tamo idu samo stariji ... a tamo gde idu stariji to je za mene uvek bilo tajanstveno) mesto gde peva ta (meni su uvek delovali mistično,i tada ,iako pojma nisam imala o pojmu MISTIČNO) posebna,čudna grupa...Pa se sećam podele o kojoj se raspravljalo u društvu mog starijeg brata: Za koga si? Za Milana ili Koju ?...
E onda su došle devedesete ... ,,tužne i nesretne’’...Sećam se albuma ,,Neko nas posmatra’’.Pevušila sam naslovnu pesmu...Ali taj period slabo pamtim zbog teških stvari koje su se još od ’92 dešavale u mojoj porodici,ali i u čitavom društvu tada ,zar ne?
Kada se desilo ono što se desilo ’94...ja sam od toga bežala...jer sam imala saznanje kako to izgleda kad mlada osoba nestane,zbog tragedije koja se desila u mojoj bliskoj familiji...
Onda su došli gimnazijski dani,protesti ... depresija ...I ... ’98., 24.januara ,.ja sam u tadašnjoj Jugoslovenskoj knjizi kupila monografiju ,,Dečak iz vode’’...Iz nje sam i saznala da je Milan živeo na Novom Beogradu...Kako sam ja bila ponosna na tu činjenicu !...Nisam znala gde je tačno živeo,ali je moja predpostavka bila (a moja gimnazijska drugarica iz klupe,Milena ,mi je svedok ) da je živeo blizu naše gimnazije,tačnije u nekoj od zgrada koje se zovu ,, Šest kaplara’’ ... Duže vreme je tih Šest kaplara meni bilo Milanovo mesto(kasnije sam saznala da sam u predpostavci omašila za par bus stanica)....Sećam se i vesti , na nekadašnjoj BK Televiziji , o Bojanovoj smrti...I one njegove slike sa šeširom koju su prikazivali dok se vest čitala...
Onda su u svakoj narednoj godini postojale faze kada se slušao EKV... Kada su se pisali stihovi po zidovima sobe...Kada se na protestima pevalo : ,,Mi smo na putu,mi pravimo put!’’
I studiranje...koje je obeležila Magina smrt...Tribjut ,,Kao da je bilo nekad’’...
I na kraju studija jedan poseban trenutak , kada mi je bilo veoma teško,kada sam baš bila u krizi,stalno mi je u glavi bila Magina klavijatura iz pesme ,,Prvi i poslednji dan’’...Imala sam osećaj da mi nešto nedostaje... nešto što će moći da mi vrati ono moje što se izgubilo ... Kada sam pustila tu pesmu , taj osećaj nedostajanja je polako nestajao...Vratila sam se sebi...I od tada , EKV je uvek samnom...

- Pretpostavljam da nemaš nikakve veze sa EKV Records, jer koliko sam upoznat oni su objavili prva tri albuma EKV-a na CD-ima, a za koje su verovatno morali da se obrate "zmajčekima". Kako to da tebi nije uspelo da se dogovoriš sa njima pre svih, što se tiče prava na korišćenje pesama, tj. snimaka, sa tih albuma?

Auuuu ... ajde redom ....
Srecom, nemam veze ... i, nisu objavili prva 3 albuma nego su objavili (citaj-ukrali) sve cega su mogli da se dokopaju. Prema tome, da se stvari stvari u pravi kontekst, meni nije nista trebalo da se dogovaram nego sam uredno trazio i dobio sve potrebne papire pre izdavanja albuma. Sve ostalo iz carsije je samo lupetanje. Case closed.

- Pošto posedujem od izdanja EKV Records 3 CD-a ("Ljubav", "Samo par godina za nas" i "Dum Dum"), da li je tačno da, kako sam čuo, prva 3 albuma nisu baš najbolje remasterizovana? Hoću da znam jer bih da kompletiram bar sve studijske albume EKV-a na originalima, pa da se ne iznenadim neprijatno. :roll:

Remasterizovana??? ULTRA prevara ... ne samo da nista nije radjeno na bilo kojim snimcima nego se na nekima cak i cuje pucketanje vinila!

- Vidim da si potpisan na omotu CD-a EKV Live '88 ispred izdavača Global Music, o čemu se tu radi, da li ta izdavačka kuća još uvek postoji i u kakvoj je vezi sa tobom? I da li je tačno da ovog izdanja više nema u prodaji, po neki tvojim saznanjima?

Live '88 je prakticno Milanov poslednji rad na albumu .. kada sam saznao da je bolestan i proverio sa Subom u Brazilu da nece biti dobro, Vlada Radojicic (Milanov stari drug - svira drombulje na "Bledo" na revisited-u) i ja smo odlucili da mu (Milanu) pomognemo jedino kako smo umeli i jedino kako smo verovali da ce mu i pomoci (pored lekova) a to je - da radi nesto sa muzikom. Tako smo bili u stalnoj telefonskoj vezi tako da je Milan pravio odabir pesama za LIVE '88. Cak je insistirao da obavezno stavim Jesen i Sobu iz Kulusica jer je smatrao da su najbolje verzije. Global odavno ne postoji, maltene je napravljen samo zbog tog albuma ... i, da, tacno je da nema vise u prodaji ... ako uspem obnovicu i to.

- Koliko koncertnih snimaka EKV-a imaš u svojoj arhivi? (Da malo hvatamo zazubice. :lol: ) Da li se planira još neko objavljivanje istih?
- Ima li nekih naznaka objavljivanja nekog koncerta EKV-a na DVD-u?

Imam jos 3 koncertna snimka koja jos niko nije cuo (primer je vokal Milanov na 7 dana na "Revisited"-u) i jos dosta drugih snimaka, cak i unplugged snimaka kao i Limunovo drvo iz 1978. Na primer ... jedva cekam da zavrsim verziju "Hodaj" iz NS studija na kojoj smo Milan, Massimo i ja ... i to na Engleskom ... veoma kvalitetan snimak ... ostalo je za zazubice ...

- ... ne mogu da se setim šta sam još hteo... :D
uuuuuf fala bogu!!!!!!

To je to za sada.
opet fala bogu ... salim se ... drago mi je da odgovorim ako sam u mogucnosti!

Pozdrav...[/QUOTE]
Takodje ....

Back