EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nikako da stignem da iscitam temu od pocetka...300 i kusur strana, a ja minimum slobodnog vremena... Ali drago mi je, ljudi, sto postojite... Kad procitam, zvanicno vam se pridruzujem, ak' me primate..? :)

Nije toliko vezano za samu Ekatarinu Veliku, ali mozda nekog odavde interesuje...

rokenroleriiitvb3112198rq8.jpg

Emisija: ''Rokenroler''
U emisiji učestvuju:

Šarlo Akrobata - Niko kao ja
Frka - Pustite me, druže
VIS Idoli - Malena
Zana - Ti si neko staro lice
Pekinška Patka - Stop Stop
Električni Orgazam - Zlatni papagaj
Električni Orgazam - Krokodili dolaze
VIS Idoli - Maljčiki

Emitovano 31.12.1980 na drugom programu TV Beograd.

http://rapidshare.com/files/113571468/_1980__Rokenroler_III__Video_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/113573911/_1980__Rokenroler_III__Video_.part2.rar
http://rapidshare.com/files/113574578/_1980__Rokenroler_III__Video_.part3.rar

Zdravo narode,

Evo da se i ja javim... Ja sam se otprilike rodio kada je nastao EKV, nisam iz Srbije, Iz Bosne sam... Nisam slusao EKV do nedavno, a vjerovatno glavni razlog za to je bio dosadno davljenje puterica i tek ogrezlih rokera kako je ta grupa tolko dobra da je moras slusati...

To je vjerovatno jedini razlog zasto ih nikad nisam ni poslusao ko covjek, a derugi je mozda sto sam cuo njih par pjesama bezbroj puta na nekim svirkama, za koje sam mislio da su vrh te grupe i da nemaju bolje... Pa valjda svi moraju da sviraju te iste pjesme. Onda sam cuo '7 dana' slucajno....

Ne znam, moja velika ljubav je oduvijek bila Pearl Jam, a kasnije Dream Theater....

Vjerovatno nisam normalan sto ovo prije nisam cuo, al nikad nije kasno I guess... Al kako god, mislim da EKV i nije za ljude ispod 20 godina, al opet to je samo moje misljenje...

Sto me dovodi do poente ovog posta:

Nikad se nisam losije osjecao nego kada sam procitao kako je Magi umrla, i kakva osoba je bila. Ne znam zasto....ali se jednostavno uzasno osjecam. A govorim ovo kao covjek koji polako stari (26), ne kao klinac kojeg samo tjeraju emocije i egoizam....

Ja sam graficki/web dizajner i volio bih kada bi se mogla napraviti stranica sa forumom u cilju promovisanja EKV-a na sire podrucje....

Ja bih odradio sucelje (koja glupa rijec!)...
Samo bi mi trebao jedan solidan programer da to napravimo, jer ipak ja ne radim sa brojkama....

Long live EKV!

Nikad nije kasno... Razumljivo, na svirkama najcesce cujes njihove komercijalnije pesme, sto, naravno ne znaci da su najbolje. Ima mnogo boljih, ali to treba otkriti slusanjem EKV...
Sto se tice toga da su njihove pesme za starije od 20...hm... tu se ne bih slozila sa tobom. Npr, ja imam manje od 20, a uzivam u njihovoj muzici i osecam je... Ja smatram da za slusanje EKV nije neophodno imati vise od 20 vec je neophodno imati visok stepen razvijene svesti... Naravno, postujem svacije misljenje. Super za forum i volju! Pozdrav!:)

A sta jos ima u ponudi na standu Rock Expressa??:)

ja nisam bio, ali sam sasvim siguran da ce biti:
"Rider on the storm"- o morisonu,
"Broj zveri"- o maidenima,
onda neka zbirka intervjua ex- yu rockera,
tablaturne knjige...imao sam katalog iz mordora, ali sam ga bacio zbog slike koja je bila na naslovnoj strani...***...sada bi znao josh neke naslove....mislim da ima i "shabachka rock enciklopedija (od chivija do goblina)":D....

ja nisam bio, ali sam sasvim siguran da ce biti:
"Rider on the storm"- o morisonu,
"Broj zveri"- o maidenima,
onda neka zbirka intervjua ex- yu rockera,
tablaturne knjige...imao sam katalog iz mordora, ali sam ga bacio zbog slike koja je bila na naslovnoj strani...***...sada bi znao josh neke naslove....mislim da ima i "shabachka rock enciklopedija (od chivija do goblina)":D....

Znaci ovo se mora obici :D

Nikad nije kasno... Razumljivo, na svirkama najcesce cujes njihove komercijalnije pesme, sto, naravno ne znaci da su najbolje. Ima mnogo boljih, ali to treba otkriti slusanjem EKV...
Sto se tice toga da su njihove pesme za starije od 20...hm... tu se ne bih slozila sa tobom. Npr, ja imam manje od 20, a uzivam u njihovoj muzici i osecam je... Ja smatram da za slusanje EKV nije neophodno imati vise od 20 vec je neophodno imati visok stepen razvijene svesti... Naravno, postujem svacije misljenje. Super za forum i volju! Pozdrav!:)

Pa dobro ti mora da si izuzetak :p! Salim se :)

Razlog zbog kojeg sam spomenuo godine je zapravo cinjenica da ljudi tek nekad poslije 20-e skontaju zapravo u kakvom se sranju nalaze i tek onda pocinju analizirati stvari malo dublje, i tek onda imaju dovoljno iskustva da sami mogu doci do zakljucaka, i te ne bilo kakvih zakljucaka, nego do onih vaznih, onih koje tvore karakter kod osobe... Opet ja sa svojim misljenjem :).

Jos jedna stvar, buduci da sam ja direktno prezivio rat, a mogu slobodno reci da je vecina vas vidila samo posljedica toga, ja sam vidio sve grozote rata svojim ocima... No nikad nisam bio taj koji je mrzio bilo koga, osudjivao da, ali mrzio ne. Ali nisam znao da je takvo stanje bilo tamo, mislim citajuci u kakvoj situaciji su bili mladi u Beogradu i U Srbiji uopste poprilicno sam se zbunio. Mislio sam da samo mi ovdje (Bosna) prezivljavamo sve te nacionalisticke i zaglupljene ideje....

A EKV mi je jako pomogao da ne mrzim jednu citavu naciju. Pokazali su mi da to sto se desilo je djelo zaludjenih umova, kojima nacionalna pripadnost nema nikakav smisao... Sto ih vise slusam to sve vise vidim kakve sjajne ideje su ti ljudi imali, samo nije bilo puno ljudi koji bi uspjeli sve to provesti u djelo...A jako mi je drago sto vidim da sva njihova ideologija tek poslije njihove smrti dobija pravi znacaj.

Zivim u jako malom gradu blizu Tuzle, i mogu se pohvaliti da ima jako dosta, kako mladih tako i starijih ljudi koji neizmjerno vole EKV, citava jedna generacija zapravo!

Nekad zapravo pomislim, da su i clanovi EKV-a na kraju shvatili da nemogu nista u ovom ludilu koje nas okruzuje. A Margitino tumacenje "zemlje" me jednostavno fasciniralo... Nije zemlja kriva, ljudi su ti koji su krivi...

E,Wall, tebi inache nista ne prodje neprimeceno pa ni taj stand :D
Kladim se u bananicu cokoladicu da ces da ga nadjes:D

ajd u dve bananice :mrgreen: (jedna meni jedna tebi :hahaha: )
ma bilo je prošle godine nešto slično, verovatno taj rock express, pa još ako je bio na istom mestu, onda ga možda i nađem :mrgreen:
a jel zna neko, ima tamo možda da se kupi knjiga o dženis džoplin, roze boje (sad, doduše, idem u offtopic, ali šta da radim... )

Back