EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nikako da uploadujem sliku...

Da probam ovako...

Margita_004-1.jpg

To samja radio po uzoru jedne slicice od Magi koju sam nasao... Nije dovrsena, posto nemam vremena trenutno, probacu je zavrsiti uskoro pa napraviti wallpaper ili sl...

Poslednja izmena:
EKV-FENOMENALNA GRUPA.
MOJE SAZREVANJE JE PROPRATILA MUZIKA BJELOG DUGMETA,RIBLJE CORBE I NARAVNO VELICANSTVENOG EKV-a.
ZAO MI JE ZBOG SUDBINE MAGI I MILANA,ALI...

ti si sav moj bol

kad udjes na Glavnu kapiju,iz Ruzveltove,idi samo pravo,naici ces na crkvu,od nje opet idi pravo...E sad,kako izmedju parcela sa leve strane imas prolaze,ti skreni kod 5.prolaza,i videces jednu roze kucu.

Od te roze kuce idi jos napred,moras malo i da lutas,ali naci ces za maks 5.minuta...

Al sam ti objasnila sad...:roll: u svakom slucaju,trazi roze kucu,i od nje ces se lako orijentisati...;)

Mozda bi bolje bilo da odes sad 5.novembra,bice sigurno dosta ljudi,pa bi mozda lakse nasla...;)

A i ako si gledala 4.deo ove emisije,snimali su grob,pa ti mozda to malo pomogne...

@notthingman-Slatka je slicica..nisi ni morao da stavljas tu originalnu,jasno se vidi po kojoj si radio..:)

Evo, i današnje vesti:

Predstavljen muzički dokumentarac o grupi Ekatarina Velika
Tanjug - Pre 43 minuta

ZAGREB - Autori filma "'EKV - Kao da je bilo nekad", režiser Dušan Vesić i scenaristkinja Sandru Rančić, predstavljeni su danas u Zagrebu pre prikazivanja njihovog dokumentarnog ostvarenja u okviru Zagreb film festivala (ZFF).

Film o kultnoj Ekatarini Velikoj izazvao je veliki interes hrvatske publike već posle najava da će biti prikazan u okviru ZFF, a naročito posle nedavne smrti Sonje Savić koja se družila sa članovima grupe i podelila njihovu sudbinu pošto su svi pomrli u roku od 15-ak godina, rečeno je na predstavljanju.

Rančićeva je rekla da će prikazivanje filma biti svojevrsna svetska premijera jer je na Radio televiziji Srbije (RTS) prikazan u četiri epizode, a u Zagrebu u celini. "Poenta filma nije priča o samom bendu nego o jednom načinu života koji smo mi živeli", rekla je Rančićeva dodavši da u filmu ima šokantnih tema kojima se niko nije bavio, poput one da su vlasti bivše države uticale na puteve droge.

Delo Vasića i Rančićeve će zajedno s igranim filmom "Ljubav i drugi zločini" mladog i nagrađivanog autora Stefana Arsenijevića posle završetka festivala do kraja oktobra biti prikazivano u zagrebačkom bioskopu "Europa" koji je zbog pretežno prikazivanih evropskih filmova primljen u evropsku mrežu bioskopa "Europa Cinemas".

Za prikazivanje dva srpska filma koji se mogu gledati na festivalima, ali ne stižu u redovni bioskopski repertoar u Hrvatskoj je vladao veliki interes u Zagrebu.

Na festivalu koji se održava od 19. do 25. oktobra se prikazuje 80 filmova, od kojih 50 u glavnom programu, takmišenju za najbolje duge i kratke igrane filmove, dokumentarne filmove i filmove hrvatskih autora.

Ostalih 30-ak prikazano je u više popratnih programa, od matinea i najgledanijih filmova pet velikih evropskih kinematografje do filmova za decu i stranih filmova koji su snimani na području bivše Jugoslavije, odnosno Hrvatske.

Rec koja se pretvara u pokret--------Pesmo,uzasno duga,vise ponavljas svetlost nego zora.
Sume navikle na tvoja budjenja,hvataju tvoj let.Njihov zvuk odatle je skrt i dirljiv kao uoci smrti.Predvece se prostranstva odsele nekud,da se vrate sa suncem.Kako slabim glasom dostici ogromnu visinu neba i zvezda!To vise ne govorim ja,to pevaju zvezde-------glas im podrhtava u mome oku nepovratno zaboravljen kao i priziv izgovoren uoci smrti i muklo,gluvo cutanje bez odziva ...

Poslednja izmena:
Rec koja se pretvara u pokret--------Pesmo,uzasno duga,vise ponavljas svetlost nego zora.
Sume navikle na tvoja budjenja,hvataju tvoj let.Njihov zvuk odatle je skrt i dirljiv kao uoci smrti.Predvece se prostranstva odsele nekud,da se vrate sa suncem.Kako slabim glasom dostici ogromnu visinu neba i zvezda!To vise ne govorim ja,to pevaju zvezde-------glas im podrhtava u mome oku nepovratno zaboravljen kao i priziv izgovoren uoci smrti i muklo,gluvo cutanje bez odziva ...

Wooooow. . . .kako lepo :). . .ostadoh bez reci.

znam da ce vam se dopasti, nadjoh, konachno dobih ga:
spot za slushaj vamo:
http://rapidshare.com/files/151347618/Rimtutituki_-_Slusaj_vamo.rar.html

a i ovo nije loshe (dve verzije pesme):
http://rapidshare.com/files/134697874/RIMTUTITUKI_by_RnR_Nigger__forum.yump3.org.rar

U januaru mjesecu 1992. godine, snimljen je u studiju "Pink" singl sa numerom "Slušaj 'vamo", čiji je refren glasio "Mir, mir brate, mir". Uradila ga je grupa RIMTUTITUKI koju su činili Borko, Cane i Anton (Partibrejkers), Gile, Švaba i Čavke (Električni orgazam), Jovec (ex Električni orgazam) i Milan (EKV), a objavio radio B92. Pjesma je obilno korišćena u antiratnoj kampanji, a grupa je trebalo da ima duži život i trajnije i napadnije dejstvo nego što je na kraju, sticajem okolnosti, imala.

Promocija projekta održana je 2.marta '92 u Muzeju kinoteke Grada Beograda, a singl su promovisali na proljece 1992. godine, kada su nakon potpisivanja peticije protiv nasilne mobilizacije, bez odobrenja tadašnjih vlasti, svirali na kamionu koji je kružio beogradskim ulicama, koristeći pri tome ekstremno snažan razglasni sistem.

U junu 1992. godine su svirali u Beču na otvorenom prostoru u okviru antiratnog i antirasističkog festivala.

(preuzeto sa drugog foruma)

Back