EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja moram da priznam da želim polagano da odustanem od slusanja EKV,predepresivno deluju....samu muziku izuzetno cenim,ali ti tekstovi....počinju da mi se čine užasno pretencioznim i da me nerviraju.

I ne razumem u čemu je poenta kad niko od ljudi koji slušaju EKV (priznaćete) i ne razume o čemu govore te pesme....

Negativa.

Malo mi se smucilo....to je sve.....jer ipak su to bili depresivni,autodestruktivni ljudi....

I samo kad se setim Margite,koja je mogla imati sve.....:?:

Mnogo su bili "nesrecni" u tim 80-im....šta reći za ove mladje generacije,i mnoge mlade ljude koji ništa u ovoj zemlji od svojih života neće moći da naprave.

Malo mi se smucilo....to je sve.....jer ipak su to bili depresivni,autodestruktivni ljudi....

Mnogo su bili "nesrecni" u tim 80-im....šta reći za ove mladje generacije,i mnoge mlade ljude koji ništa u ovoj zemlji od svojih života neće moći da naprave.

Tebi kao da je to, sad odjednom, puklo pred očima. :confused:
Nisi toga bio svestan do sada, ili šta...?

Ja kad su u pitanju EKV tekstovi, pre mogu da govorim o nekom dvosmislu... ili... višesmislenosti, nego o "nerazumevanju". Stvar je u tome ko u šta veruje, kad su tekstovi u pitanju. I ne verujem da ti istinski "ne razumeš" (šta god to značilo) nijedan tekst, ili većinu, već te sad uhvatilo to neko raspoloženje, pa... :)

Mislim da je pogrešno njihove načine življenja opravdavati ili objašnjavati tadašnjim stanjem u zemlji, njihovim nezadovoljstvom tim stanjem, ili već nečim desetim... Neke su ličnosti jednostavno podložne samouništenju i permenantnom nezadovoljstvu, depresiji, uprkos tome što imaju sve i mogu sve. Imali su talenat. Ostvarilivali su ga. Držali su koncerte. Bili su drugačiji. I rešili su da prestanu da budu, da postoje.

Poslednja izmena:

.

Dobro,to stoji,ali zar zato da prekines slusanje..?

Mene je prosla faza kad su me cinili depresivnom....Sad ih dosta redje slusam,al kad pustim,navala srece i pozitivnih osecanja!:D:D:mrgreen:

Mislim,onda ne bi trebalo da slusamo ni Dorse,ni Floyde,ni Janis Joplin,i ostale koji su bili takve prirode,depresivni .:)

:)

Poslednja izmena:
Iznerviralo me to što sam sklon toj opijatskoj,"depresivnoj" muzici....a već mi je depresivnih harmonija dosta u klavirskoj muzici pa mi se sve valjda skupilo....pa lagano lupetam na forumu...;)

Ma, šta vas je sad spopalo s tim "depresivni", pa "depresivni"...? :???: Kako mi može biti "depresivno" nešto, posle čega se upravo osećam - bolje, poletnije, s nekom novom snagom i voljom za život? A tako je kad god odslušam, na primer, EKV, između ostalih. :think:
A kad si u nekom bedaku, onda, ionako, ne može muzika bitnije na to da utiče.

Pozdrav svima, uz Sinhro, koji upravo slušam! :D :bye: :heart:

Ja kad su u pitanju EKV tekstovi, pre mogu da govorim o nekom dvosmislu... ili... višesmislenosti, nego o "nerazumevanju". Stvar je u tome ko u šta veruje, kad su tekstovi u pitanju. I ne verujem da ti istinski "ne razumeš" (šta god to značilo) nijedan tekst, ili većinu, već te sad uhvatilo to neko raspoloženje, pa... :)

Mislim da je pogrešno njihove načine življenja opravdavati ili objašnjavati tadašnjim stanjem u zemlji, njihovim nezadovoljstvom tim stanjem, ili već nečim desetim... Neke su ličnosti jednostavno podložne samouništenju i permenantnom nezadovoljstvu, depresiji, uprkos tome što imaju sve i mogu sve. Imali su talenat. Ostvarilivali su ga. Držali su koncerte. Bili su drugačiji. I rešili su da prestanu da budu, da postoje.
Opet - :ok: :klap: (Poznajem lično, ili sam poznavala mnogo takvih primera).
Uz mali dodatak: i oni su itekako bili borci. Naravno, u okviru sopstvenih mogućnosti. I njihov primer je - svojevrsna poruka. Ko hoće da je pročita, nek pročita, ko neće, ne mora. :)

Dobro,to stoji,ali zar zato da prekines slusanje..?

Mene je prosla faza kad su me cinili depresivnom....Sad ih dosta redje slusam,al kad pustim,navala srece i pozitivnih osecanja!:D:D:mrgreen:

Mislim,onda ne bi trebalo da slusamo ni Dorse,ni Floyde,ni Janis Joplin,i ostale koji su bili takve prirode,depresivni .:)

:)

Ja uopste na njihovu muziku ne gledam kao na prenos depresije, tj. da me cini depresivnom... Niti su mi pa oni bili nesto depresivni... Cini me samo da se osecam drugacije, duhovno me jako ispune,nikad ne ostavljaju ravnodusnim,isto kao i EKV i to mi se dopada... Slazem se gore sa vetj navedelim... Textovi nisu nerazumljivi,vec po nekom mom misljenju imaju vise odgovora... Mozes da nadjes resenja za mnoge stvari i totalno ih dozivis subjektivno... Ispunjuju me... Fantazija... :D

Kako mi može biti "depresivno" nešto, posle čega se upravo osećam - bolje, poletnije, s nekom novom snagom i voljom za život?

Pa upravo zato sam se i bio zalepio za tu muziku....:)

A ono što mene uvek iznova fascinira je to da me njihova muzika tera da se osećam odgovornim prema sebi i svome životu,daje mi energiju....dok sa druge strane-oni su bili upravo suprotno-slabi prema sebi,i nisu uspeli da se izbore sa samima sobom.

I čudi me da su se kao zavisnici činili tako hladnokrvnim i jakim (možda samo činili),uglavnom se veoma brzo traži pomoć,rehabilitacija....izbijaju skandali....

Back