EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
magikm1.jpg

Nesto sam razmisljala,kako bih volela da upoznam Milanovu majku...

Ne znam kako je jos uvek nisam srela kod groba.Cula sam da se obraduje kad vidi mlade ljude ,koji postuju Milana,tamo.

:(

Ne znam ni kako bih reagovala.

Nemoj cesto da ides na groblje...to moze delovati depresivno na mladog coveka...kad ih slusam,ja ih dozivljavam kao da su zivi u ovom momentu i pokusavam da zaboravim na tragediju tog benda..samo uzivaj u genijalnoj muzici i idejama..verujem da bi svi oni i zeleli da nove generacije ne razmisljaju previse o njihovoj preranoj smrti..njihova muzika je zapravo puna zelje za zivotom(normalnim):)

Čitav album posvete Milanu Mladenoviću je jako dobro urađen, sve pohvale svima koji su učestvovali na njegovom snimanju...
Ne misliš valjda na "Kao da je bilo nekad..."?! Ja sam to jednom preslušao i nikad više (ne baš, ali skoro). Ideja je ok, takvo nešto sam i čekao dugo vremena, ali realizacija... Canetovo nikad gore pevanje, očajan Geto u obradi Darkwood Dub-a (nemam ništa protiv benda, ali ova pesma treba da zvuči setno - kao sećanje na nekadašnje dane - a dub je samo upropastio takav zvuk), Radostan dan zvuči kao da ga peva mrtvak (a nekad sam gotivio Vladu Divljana), Krug da ne pominjem... Jedine stvari koje su mi ok su Soba (Block Out), Idemo (Jarboli - ali previše gej glas), Anestezija (Miško Plavi, Feđa Franklin i Slobodan Trkulja - sviđa mi se harmonika), Iznad grada (Tanja Jovičević - kraj suviše vuče ka patetisanju) i delimično Ona se budi (Darko Rundek) i Jesen (Dado Topić - uradio je u svom fazonu, ali zvuči pedeset puta bolje od DD-a). Uopšte ne mogu da se setim kako zvuči O, o, o... (Novembar), ali mi neki daleko deo mozga javlja da misli da je i ona solidna. Jes' da sam nabrojao skoro pola albuma, ali zaista sam imao vrlo loš utisak još kada je izašao CD pre par godina, i koji imam još uvek.

Koja pesma vam najcesce prolazi kroz glavu?

to sam bas htela da vas pitam...
jer meni od kad sam je procitala ne izlazi iz glave ova....
nijedna njihova toliko kao ova....

Da li je sve u nasim rukama
kao nekada davno?
da li je svet na svojim nogama
kao nekada davno?

ako lisce sto pada
nije dovoljan znak
ako vetar sto zvizdi
nije dovoljan znak
ja cu pokriti lice ovim rukama
da mi ne vidis oci
kada gledas u mrak

da li je dah u nasim grudima
kao nekada davno?
da li je krv u nasim srcima
kao nekada davno?

ako perje na steni
nije dovoljan znak
ako sunce na vodi
nije dovoljan znak
ja cu pokriti lice ovim rukama
da mi ne vidis oci
kada gledas u mrak...

:eek: Meni se uopste ne svidja njihova obrada.Oskrnavise tako savrsenu pesmu.

Strasno mi se svidja ona pesma sto nije objavljena,a pogotou ovaj deo:

Ne slutis koliko
volim te danas
ni sta se iza moga
i tvog lica krije
vekovi se tope
i umiru za nas
secanje na nesto
sto bilo je a nije...

Da je objavljena i uz muziku ,mislim da bi bila jedna od najjacih pesama,sigurno...

:eek: Meni se uopste ne svidja njihova obrada.Oskrnavise tako savrsenu pesmu.

Strasno mi se svidja ona pesma sto nije objavljena,a pogotou ovaj deo:

Ne slutis koliko
volim te danas
ni sta se iza moga
i tvog lica krije
vekovi se tope
i umiru za nas
secanje na nesto
sto bilo je a nije...

Da je objavljena i uz muziku ,mislim da bi bila jedna od najjacih pesama,sigurno...

ja mislim da bi ona bila najjaca :D
ali...recimo, nikako ne mogu da zamislim takve pesme uz neku muziku...
:S

dobro...metal varijanta... ***.

Pored mene,budi pored mene...

Ovo nisam videla ranije,i svidja mi se!:D

Kako su Marko i Magi lepi ovde.:)
Joj,da sam bila tu,da cujem taj glas uzivo.
Savrsenstvo!

Poslednja izmena:
Kako poceti ponovo?
Ja idem dalje
i skupljam stvari koje me prate,
mali sateliti u mojoj orbiti
ljudi su samo mrlje na slikama.

Meni je ovo najlepsi stih,veoma je tezak.Sto neko rece,tesko je zamisliti da ovakve reci prati muzika.Cista poezija.

A jel neko uopste zna gde da nadjem taj album sa obradama,citala sam i ovde i u huperu da nije neshto,ali nema veze.............cisto da vidim!trazila sam po nekim mestima,ali nisam znala gde tacno

Back