Ekskluzivno: Draža Mihailović na strašnom sudu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inače taj sremski front je "remek delo" komunističkog uništavanja srpske mladosti...

Moj deda je '22 godište i dva puta je ranjen na sremskom frontu..

Sasvim bespotrebno otvaranje fronta... napadanje nemačke vojske u povlačenju...

Oćeš da malo otvorimo priču o guranju srpske omladine, od strane političkih komesara u minska polja, kako bi broj žrtava NOB-a izgledao što pompeznije..

Ako su se Nemci samo tako povlacili onda partizani nisu morali nista ni da probijaju, zar ne?

;)

Puši qurqatz babune... ****** te četnici...
Napušiš mi se qurtza i ti tvoje ustaše...
Drugim rečima, sisaj ga... :bye:

Ако смем да приметим................НУДИШ МУ ДА ОБРАДУЈЕ УСТА!!! :think::think::think:

:hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:
a122.gif
a122.gif
a122.gif

Под претњом "шта све може да вам се деси" народ је истериван на Трг. Постављено је више група, организованих од СКОЈ-а и ОЗН-е, чији је задатак био да у маси извикује пароле, прати понашање људи у непосредној близини, да интервенише у случају да неко покуша да викне нешто против итд. У самој припреми митинга у рејонским комитетима комунистичко-ознашким активистима је био задатак да обавесте и позову грађане да се у што већем броју одазову на митинг, а грађанима је јасно стављено дознања ово што сам написао у првој реченици. Веруј ми да сам слушао од својих најближих чланова породице како је то изгледало.

8. svibnja, na Dedinju, u Kući cvijeća, uz prisustvo 209 delegacija iz 127 zemalja, i 700 000 ljudi, sahranjen je Josip Broz Tito. Ne pamti se da je toliko predsjednika država i vlada bilo nazočno sprovodu jednog predsjednika države, pogotovo što je država bila Socijalistička federativna republika Jugoslavija.

Televizija je cijelo vrijeme prenosila mimohod ispred odra, te sprovod.

Budućih desetak godina svake obljetnice su se širom Jugoslavije uključivale sirene, te je svatko odao počast na mjestu gdje se zatekao minutom šutnje.

Titov je grob bio najposjećeniji državnički u 20. stoljeću

Jel misliš da je i ovih 700.000 ljudi neko tjerao na ulice i naređivao da plaču, kao što je činilo i 90% tadašnjih Jugoslavena?
Ili je ovih 209 delegacija neko natjerao da dođu na sahranu?
Ili je sljedećih 10 godina netko tjerao ljude da svake godine u 15.05 sati 04. maja odaju počast maršalu?

Ja koji sam dovoljno star da pamtim sve te stvari kažem ti da nije nitko te ljude prisiljavao da to čine.
Oni su tugovali i davali počast jer su tako osjećali i bili su zahvalni što nam je omogućio život u onoj državi, koja je bila istinska domovina za svakog njenog građanina, dok je Tito bio živ.
Kad je Tito umro, povampirila se banda sa svih strana i uradiše ovo što imamo sad!

Kako smo okupirani kad su vrhu vlasti bili Rankovic,Koca Popovic,Krcun,Milos Minic....koliko znam to su Srbi,a kako mogu Srbi da okupiraju Srbe?I ako nisi znao najveci procenat boraca u NOVJ ili partizanima ako ti je tako lakse su cinili Srbi.E sad se pitaj zasto je toliki broj Srba krenuo u partizane a ne u cetnike koji su `tradicionalna` srpska vojska????

Све које си навео су пре свега били комунисти. У програму КаПеЈота из 1937 године, када је ЈБТито постао њен генерални секретар, јасно је писало да је основни задатак растурање Југославије као велокосрпске буржоаске творевине. Србија није имала своју организацију КП, већ само покрајински комитет, што ће рећи да су се Срби у тој организацији котирали врло лоше и да би се доказали они су се истицали својим антисрпством и интернационализмом. У сваком житу има кукоља, па тако и у српском. То је што се тиче чланова КаПеЈота. Али нису свби пратизани били чланови КаПеЈота, али су сви партизани морали да извршавају наређења ових одрођених Срба и несрба. Трагично, али је тако. Највећи број Срба у партизанима је био зато што је на територији где су се партизани кретали живело највише Срба. У Србији партизана скоро да и није било од краја 1941 па све до јесени 1944. Ту и тамо постојале су неке јединица, али неку озбиљнију формацију партизани нису имали. То избацивање комунистичке фукаре из Србије 1941 ЈБТито је сурово наплатио ушавши поново у Србију у јесен 1944.

Све које си навео су пре свега били комунисти. У програму КаПеЈота из 1937 године, када је ЈБТито постао њен генерални секретар, јасно је писало да је основни задатак растурање Југославије као велокосрпске буржоаске творевине. Србија није имала своју организацију КП, већ само покрајински комитет, што ће рећи да су се Срби у тој организацији котирали врло лоше и да би се доказали они су се истицали својим антисрпством и интернационализмом. У сваком житу има кукоља, па тако и у српском. То је што се тиче чланова КаПеЈота. Али нису свби пратизани били чланови КаПеЈота, али су сви партизани морали да извршавају наређења ових одрођених Срба и несрба. Трагично, али је тако. Највећи број Срба у партизанима је био зато што је на територији где су се партизани кретали живело највише Срба. У Србији партизана скоро да и није било од краја 1941 па све до јесени 1944. Ту и тамо постојале су неке јединица, али неку озбиљнију формацију партизани нису имали. То избацивање комунистичке фукаре из Србије 1941 ЈБТито је сурово наплатио ушавши поново у Србију у јесен 1944.

ne nije pisalo , jer to nije bilo u skladu sa politikom kominterne. drugim recima, pricas napamet

Frajeru, ja ti pričam šta govore živi ljudi koji su bili tamo, a sereš pa ne prestaješ...

Ako se sremski front morao probijati, znaci da je tamo bio neko ko to nije hteo, neko ko se opirao, borio, zar ne? Pokusao da spreci partizane da PROBIJU front, ili?

Inace ne bi bilo proboja vec normalnog prelaska preko istog da su Nemci samo bezali...

http://www.pescanik.net/content/view/1260/206/

kao sto se vidi , "zaboravila" si onaj prvi deo teksta....koji menja znacenje koji ti zelis da istaknes

pa nije tacno.skrenula sam u mom osvrtu da je Gospodja rekla isto sto i ti..a ti si taj istorijski osvrt apslovirao u svom postu...da se ne ponavljamo...mozes insistirati na momentu dodeljivanja...ali sad on definitivno vise nije bitan...a Chicha je dobio orden i na taj nacin usao u antifasiste...dzaba sad sva prica oko momenta...Americi vise nije interes..pa s u opet 2005 godine taj orden urucili.....sad se moze traziti i cupati svasta da se umanji znacaj ovoga...ali je bespredmentno....a istoricara sa ovakvim i onakvim vidjenjem momenta dodeljivanja ordena i urucenja ima znas puno...ti i ja smo naveli nju...a mogli smo ..i neke druge...ne mislis...ali tada bi prica izgledala totalno drugacije
pri tom pescanik..pa naravno da nece dovesti Cedu Popova da im prica..
onda bi ova moja i tvoja prica na forumu bila totalno drugacija

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back