ekonomsko/politički uticaj na odluku zasnivanja braka

Vidim da mnogi nemaju nameru da sklope brak, zbog ekonomsko/političke situacije u kojoj se nalazimo, znam jako puno ljudi koji ni posle 30-te nemaju hrabrosti da uđu u brak i zasnuju sopstvenu porodicu jer nemaju čime da održe taj brak tj. da me neko ne shvati pogrešno, naravno da ‚‚nam je samo ljubav potrebna‚‚ ali svi znamo da to nije dovoljno, msm da se ne lažemo.Činjenica je da se jako teško pronalazi bilo kakav posao, samim tim se povećava mogućnost da budete izdržavani od strane svojih bližnjih ali ni to nije večno.Kako se nose sa tom situacijom ljudi koji su već u braku i da li im je potrebna i dalje pomoć roditelja?Koliko ova situacija utiče na vas i vašu odluku da eventulno uđete u brak?

Istina, i ja znam dosta njih koji su vec pregurali tridesetu a ne mogu da se upuste u brak, ovo su uzasna vremena za to.....po meni brak podrazumeva par i deca tj porodica koju oni zasnivaju, a ne da ih tata i mama drze na grbaci dok su zivi, to je ponizavajuce i mislim da svako ko iole drzi do sebe ne treba to sebi da dopusti.A sad se postavlja pitanje ako ih ne izdrzavaju mama i tata kako ce se oni i potomci prehraniti?E na to nemam odgovor....ja zivim od roditelja, skolujem se i nameravam jednom da se osamostalim, a tek onda mogu da razmisljam o braku.Sve to je jako daleko, nadam se da ce tada biti bolje vreme. :D

Vidim da mnogi nemaju nameru da sklope brak, zbog ekonomsko/političke situacije u kojoj se nalazimo, znam jako puno ljudi koji ni posle 30-te nemaju hrabrosti da uđu u brak i zasnuju sopstvenu porodicu jer nemaju čime da održe taj brak tj. da me neko ne shvati pogrešno, naravno da ‚‚nam je samo ljubav potrebna‚‚ ali svi znamo da to nije dovoljno, msm da se ne lažemo.Činjenica je da se jako teško pronalazi bilo kakav posao, samim tim se povećava mogućnost da budete izdržavani od strane svojih bližnjih ali ni to nije večno.Kako se nose sa tom situacijom ljudi koji su već u braku i da li im je potrebna i dalje pomoć roditelja?Koliko ova situacija utiče na vas i vašu odluku da eventulno uđete u brak?

na mene nije uticala, al sam se bio grdno zajjebo...srećom se situacija razrešila u našu korist vrlo brzo...

Istina, i ja znam dosta njih koji su vec pregurali tridesetu a ne mogu da se upuste u brak, ovo su uzasna vremena za to.....po meni brak podrazumeva par i deca tj porodica koju oni zasnivaju, a ne da ih tata i mama drze na grbaci dok su zivi, to je ponizavajuce i mislim da svako ko iole drzi do sebe ne treba to sebi da dopusti.A sad se postavlja pitanje ako ih ne izdrzavaju mama i tata kako ce se oni i potomci prehraniti?E na to nemam odgovor....ja zivim od roditelja, skolujem se i nameravam jednom da se osamostalim, a tek onda mogu da razmisljam o braku.Sve to je jako daleko, nadam se da ce tada biti bolje vreme. :D

Bas lep post.Zrelo i pametno razmisljanje.Nazalost nemam vise bonica za danas,ali svakako da si ovim postom zavredio reputaciju. :)

Ja sam u brak "uletela" nezaposlena, muž mi je radio, a kuća u kojoj smo živeli izgledala je sačuvaj bože...ipak sam prešla kod njega jer smo to oboje jako želeli. Nikada nisam zažalila jer smo vremenom stekli sve što nam je potrebno za život.
Ako neko gleda na ekonomsku situaciju, nikad neće ući u bračne vode jer ovo je Srbija.:lol: Zato se treba dobro naoštriti i otpočeti borbu zvanu život.

Ja sam u brak "uletela" nezaposlena, muž mi je radio, a kuća u kojoj smo živeli izgledala je sačuvaj bože...ipak sam prešla kod njega jer smo to oboje jako želeli. Nikada nisam zažalila jer smo vremenom stekli sve što nam je potrebno za život.
Ako neko gleda na ekonomsku situaciju, nikad neće ući u bračne vode jer ovo je Srbija.:lol: Zato se treba dobro naoštriti i otpočeti borbu zvanu život.
poen:)

nemere drugačije...:ok:

Nemere, šta ćeš. Evo, ja sad žurim na posao- to je život, šta da se radi...Ljudi treba da sazrevaju i da prestanu tražiti pomoć od mame i tate da bi uradili nešto sa svojim životom. A i partner će nas više ceniti ako doprinosimo i borimo se da nam zajednički život bude kvalitetniji.
Odo ja na poso. Pozdrav svima!

E ovo mi se svidja:D
Bravo!

Ja sam u brak uletela kao u Raj, bila jako mlada i on jako mlad, i imali smo i vise nego sto nam je potrebno i nego sto mozemo da potrosimo, sami u nasem stanu u centru grada. Kada se posle nekoliko godina rodilo dete, situacija se okrenula i imali smo mnogo manje. Pa vise, pa srednje...pa tezak period kada nije bilo ni dovoljno....pa smo opet stekli dosta...a dete veliko i divno. Eto, nema pravila...

potpuno se slažem s tobom..... ‚‚ko čeka taj dočeka a neko nikad ni ne dočeka‚‚...Imam jednog jako dobrog drugara koji se oženio, ono što se kaže na brzinu,živeli su u jednoj sobi sad imaju stan i to vrlo lepo sređen i dvoje predivne dece a imali su dosta razloga da se ne venčaju ali oni su bili istrajni u svojoj ljubavi...za sve to trebalo im je 10 godina provedenih zajedno ali sad gledajući njih,to je ipak stvar kako čovek izabere da li će da čeka neke lepše dane ili će da skoči i da se bori pa šta bude.....stvari se ionako uvek nameste na svoje mesto;)

Poslednja izmena:
Sto se mene tice sveopsta situacija je ovde smrdljiva..da imam nekog s kim bih otisao preko pa tamo da krenemo od nule odmah istog trenutka bih otisao i radio bilo sta..a ovde da se zakopam i da imam nevidjeno placen posao isto bih se osecao i to je ko zatvor

Da to je istina, u ovoj zemlji je problem sistem vrednosti, novci su tu jos najmanje problem.

Tu se u brak ne valja uci po mom misljenju iz vise razloga

1. - nedovoljna zarada
2. - lude zene koje ne vole muskarce i sklone su plemenskom stilu zivota (udaju se a i dalje kao da su kod roditelja - ne mogu se odlepiti od matere, oca itd)
3. - sistem samog drustva je toliko los da jako utice na odnos dvoje ljudi

Izdrzavaju me roditelji i Baba :D. Tako da nemam zapravo nekih ekonmskih briga.
Mada u svakom slucaju ne bih zasnivao porodicu ovde. Smatram da je narod bolestan, i vlast takodje, to ce dovesti samo do losih stvari. Pre zasnivanja porodice bih trazio neko pravednije drustvo ili makar malo pravednije. Znam da nije ni preko nesto preterano dobro. bilo nekad, sad i ne bas toliko. Evo recimo u Evropi sve vise i vise nastaje siromastvo, ali opet je neuporedivo sa Srbijom.
Mada ako bih se drzao one paradigme da su ljudi manje vise isti svuda, sto je vrlo moguce, onda ne bih zasnivao porodicu nigde :D. Ili bih jedno to uradio kad bih bio siguran da to ima nekog smisla

Mada u svakom slucaju ne bih zasnivao porodicu ovde. Smatram da je narod bolestan, i vlast takodje, to ce dovesti samo do losih stvari. Pre zasnivanja porodice bih trazio neko pravednije drustvo ili makar malo pravednije. Znam da nije ni preko nesto preterano dobro. bilo nekad, sad i ne bas toliko. Evo recimo u Evropi sve vise i vise nastaje siromastvo, ali opet je neuporedivo sa Srbijom.
Mada ako bih se drzao one paradigme da su ljudi manje vise isti svuda, sto je vrlo moguce, onda ne bih zasnivao porodicu nigde :D. Ili bih jedno to uradio kad bih bio siguran da to ima nekog smisla

Slažem se potpuno. Ne samo da je ovo banana država nego su (kao što reče sinnke gore) i žene lude i naprosto nemaš koga tražiti za neku ozbiljnu vezu ili brak. U takvoj sredini su minimalne šanse da nešto izađe na dobro. Zato žurim ka mojoj diplomi i potom vrebam prvu priliku za beg preko Horgoša.

Izdrzavaju me roditelji i Baba :D. Tako da nemam zapravo nekih ekonmskih briga.

:ok:alal vera braco..al opet smoricemo se i mi pod stare dane i kao ajde sto da ne

Back