EKONOMSKI FAX U BGD-U VS.OSTALI EKONOMSKI FAKULTETI

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U junu je bilo 6/10 eliminatornih potrebno za prolaz, mada je Kata rekla da taj prag utvrdjuje tek kad pregleda sve radove, i osim toga, ako padnete na eliminatornim, ipak vam pregleda dalje rad, pa ako je ostalo dobro kao moze da progleda kroz prste... Uglavnom, deluje mi fleksibilno poprilicno... E jedino je beton onih 15,5/30 na trecem delu, ali tu je tesko pasti. Tih 5 gresaka se odnosi na promene, sme se pogresiti 5 stavova ukupno, a ima ih 24 otprilike, ali moguce je da imate i 1/4, 1/2 greske u stavu...
Inace, ispit nije nimalo tezak, sto ne znaci da ga je isto tako lako spremiti, ali kad se spremi prolazi se sigurno.. Ako se krece bas od same nule, ja mislim da je 2 nedelje minimalno potrebno vreme za spremanje, ali moguce da treba i vise, zavisi od coveka, i od pretenzija, ja nikad ne spremam tek da prodjem pa ne znam, mozda za 6icu moze i za manje..

Imam jedno pitanje za ljude koji studiraju ekonomiju u Subotici. Apsolvent sam fakulteta za menadzment u NS, inace BK fakultet i imam stravicnih problema sa informacionim sistemima u rac., odnosno sa pro. Sasom Bosnjakom i sa njegovom "knjigom", koja ustvari predstavlja skup nekih folija sa prezentacija. On je redovan profesor na subotickoj ekonomioji, pa me interesuje da li on ima neku normalnu knjigu i kako se ta knjiga zove. On covek definitivno nije normalan posto ta njegova knjiga koju nam je dao moze samo da se nauci napamet, nikako da se razume, a na ispitu to nije dovoljno, iskustva ljudi koji su to i uspeli su takva.

Lejdi Di:
upisala sam se!!! :D :D :D
evo danas sam dobila knjige za prvi semestar:mata,principi ekonomije i sociologija i skroz su extra, cak deluju jako zanimljivo (sem ove mate tu nema sta da bude extra i cini mi se teshko) al nema veze vazno je da sam se upisalaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

extra! :D cestitam!
sad iskoristi maximalno ovaj raspust, a knjige negde fino smesti do oktobra 8)

Prijemni ispit se sastoji iz dva dela:testa opste kulture (geografija za drugu godinu gimnazije,istorija za cetvrtu godinu gimnazije i sociologije za cetvrtu godinu) i izbornog predmeta (matematika,informatika,osnovi ekonomije ili poslovna ekonomija).Test opste kulture donosi 30 bodova(svaki od predmeta po 10 bodova) i izborni predmet 30 bodova.Ove godine je za budzet bilo potrebno negde oko 86 bodova.Kupi na fakultetu informator za prijemni tu ti je sve objasnjeno i imas testove koji su bili prethodnih nekoliko godina.

Odem ja neki dan na sajt faksa i tamo vidim da se prijemni radi 150 min.E sad,bas mi i nije jasno kako cu 20 zadataka iz matematike i 30 pitanja iz testa opsteg znanja da uradim za tako malo vremena!?Ako neko moze da mi objasni kakvog su tipa ta pitanja (da li zahtevaju opsirne odgovore ili ne?) i da li su teski zadaci bila bih mu zahvalna.

Jesam ji ja samo utripovala iz straha da ja to necu stici ili su oni dali stvarno malo vremena!?

upisao sam ono kao Student na daljinu i sad nemam blage shta me cheka!
jedino sto sam cuo je kao da je to do yaya,kao swodi se na isto,samo ne radim kolokwijume.e sad me zanima da mi neko kazhe SHTA JE TO uopste,jer ja nemam blage.ZNACHI DA LI MOGU DA DOLAZIM NA PREDAWANJA,KAKO TO IZGLEDA AKO MOGU UOPSTE(u fazonu da li cu imati swoju grupu ili cu da se ubacujem nonstop),zatim KOLIKO JE ISPIT TEZHI AKO NE RADIM KOLOKWIJUME i DA LI CE PROFANI IAKO MI DOZWOLE DA RADIM TO UOPSTE BODOWATI?i pliz neki iskusni sawet od nekog ko je prosao prwu godinu u tom rezimu
p.s. planiram da ne placam sledece godine:D

Zavisi od asistenata i profesora. U principu mozes da ides na sva predavanja, rekao bih i na sve vezbe, al moras da sedis iza ako nema mesta i mozes da radis kolokvijume iz makroekonomije, tj. moglo je kod moje asistentice.

E sad imam ja pitanje sa statisticare, juce bilo sa zvezdicom - eksponencijalna funkcija y=100x0.9nax
e sad sta je srednji godisnji rast 0,9 ili treba da racunam ono re= (b1 - 1)x100
I ako sam samo to pogresio da li' ce da me puste na pismeni

????

Back