EKONOMSKI FAX U BGD-U VS.OSTALI EKONOMSKI FAKULTETI

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
strelica86:
To je sve u redu i jasno, ima logike... Ali... posao? Šta sa njim jednoga dana? :)

Posle sve zavisi za koju se opciju opredelis. Informaticari se ,mislim, ipak lakse zaposljavaju. Npr. sve vise banaka koristi e-banking (elektronsko bankarstvo), i tu je njihova sansa.
Na kraju, svi koji zavrse Beogradski ekonomski se relativno brzo zaposljavaju, tako nemoj da brines:-)

bobos:
Posle sve zavisi za koju se opciju opredelis. Informaticari se ,mislim, ipak lakse zaposljavaju. Npr. sve vise banaka koristi e-banking (elektronsko bankarstvo), i tu je njihova sansa.
Na kraju, svi koji zavrse Beogradski ekonomski se relativno brzo zaposljavaju, tako nemoj da brines:-)
Baš se oraspoložih! ;) Ma, idem u informatičare pa kako bude, bude :D

Iako nisam sa tvog faksa imam dosta rodbine koja je tamo ili ga je zavrsila, tako da ne znam da li je bas tacno da se zaposljavaju informaticari pre ostalih. Za sada se najlakse zaposljavaju sa smera bankarstvo, dok ce u narednom periodu to biti i racunovodstvo i revizija.

Onaj ko hoce informaticara on ce pre zaposliti nekog sa drugog fakultet nego ekonomistu.

roxy135:
Iako nisam sa tvog faksa imam dosta rodbine koja je tamo ili ga je zavrsila, tako da ne znam da li je bas tacno da se zaposljavaju informaticari pre ostalih. Za sada se najlakse zaposljavaju sa smera bankarstvo, dok ce u narednom periodu to biti i racunovodstvo i revizija.

Onaj ko hoce informaticara on ce pre zaposliti nekog sa drugog fakultet nego ekonomistu.
Ne vidim ko je napisao da se informatičari zapošljavaju pre ostalih... Ali informatičar u pravom smislu te reči, a ja sam pre svega EKONOMISTA, nema pojma o ekonomiji :) Čast pojedincima ;) Možda je trebalo u prošlom komentaru napisati ''informatičar'', a ne informatičar...
Sve je to individualno, kada je reč o poslu... I zavisi od mnogo najrazličitijih faktora. (da ne ulazim dalje u diskusiju)
Sve u svemu, ne želim da mučim sebe nekim stvarima koje me ne interesuju previše, tako da ja odoh na smer koji je jako malo ''posećen'' 8)

bobos:
Kao prvo,nesto oko kvaliteta Fakulteta.Cinjenica je da na njemu predaju najbolji profesori i da su udzbenici jako dobri.Pomenucu samo neke:prof.Jurij Bajec,zatim po mom misljenju najbolji ekonomista u zemlji prof.Ljubomir Madzar,pa tu je i prof.Miodrag Lovric,zatim prof. Danica Popovic,da ne zaboravim i matematicira svetskih razmera prof.Branislava Boricica…
To je sve sami vrh!

Pozdrav

Pa ovako: Ljuba Madzar vec dugo nije na EF-u (bio je rektor BK a sada je u penziji), Lovric - nebi ga isterali sa politehnicke akademije na Novom Zelandu i nebi se vratio u Srbiju da prosipa price da je nesto vredeo. Bajec je ok, Boricicu skidam kapu a o Danici Popovic neznam nista tako da ne mogu nista ni da kazem. Mislim ima tu jos dobrih strucnjaka kao sto su Urosevic, Soskic, Bosko Zivkovic ali ima i "izvikanih" kao sto je Branko Medojevic koji nikad nije vazio za ime u ekonomiji.

Kao i na svakom fakultetu ima i "ovakvih" ali i "onakvih" profesora. Nisu svi isti. U principu EF ima dobar nastavni kadar koji se polako osipa, pomenucu samo neke koji su otisli: Goran Pitic, Hasan Hanic, Dejan Eric...

Jos da napomenem da prof. Eric vazi za naseg najveceg strudnjaka kada su HOV u pitanju.

Eric i Hanic su na BBA, dok je Pitic osnovao FEFA.

Mada pitanje gde su im radne knjizice.

Madzar je bio kandidat za Savet za visoko obrazovanje, ali nije prosao u skupstini, jer je sa BK, na njegovo mesto je usao Oskar Kovac koji je na Megatrendu, a ranije je isto bio na Ekof-u.

Cuo sam i ja za tog Urosevica. :shock: Doktorat iz fizike na Harvardu valjda, to ti je sada moda u svetu da fizicari rade u velikim svetskim finansijski kompanijama i na berzi.

Na Ekonomskom u Bg stvarno ima izuzetnih strucnjaka, pre svega tu je prof. Boricic kome covek stvarno mora da skine kapu. Profesor Bajec i profesorka Popovic takodje su za svaku pohvalu, kao i Milica Bisic (mada cujem da je otisla sa faksa).

O Lovricu ne bih mnogo da pricam jer mi nije predavao, ali po onome sto cujem taj je sve samo ne strucnjak (isto vazi za Medojevica, Backovica, Skaricka i jos veliki broj njih). Jeleni Kocovic isto svaka cast ali iskreno mislim da joj dzaba sva ta pamet i opste priznanje kad je toliko neprijatna i antipaticna.

JOS PRIMERA ZATVORENIKOVE DILEME

Jos jedan interesantan primer odnosi se na dobro poznat koncept u biciklistickim trkama, na primer u Tour de France .Zamislite dvojicu biciklista na pola trke, sa vecom grupom biciklista na velikoj udaljenosti od njih. Dvojica biciklista cesto saradjuju (kooperativnost) u trci tako sto dele teret vodece pozicije, gde ne postoji zaklon od vetra. Ako se nijedan biciklista ne potrudi da ostane na celu veca grupa ce ih brzo sustici ( nekooperativnost ).Cesto vidjen scenario je taj da jedan biciklista radi sav posao odrzavanja dvojca na celu grupe (kooperativan). Na kraju, ovo ce najverovatnije dovesti do pobede drugog bicikliste (nekooperativan) koji je imao laku voznju uz pomoc prvog vozaca.

Na kraju, teoretski zakljucak ZD je jedan od razloga zasto je, u mnogim zemljama, zabranjena zalba na presudu. Cesto se odvija tacan scenario ZD: u interesu oba osumnjicena je da priznaju i svedoce protiv drugog, cak i ako su oba osumnjicena nevina. Po mnogima, najnepovoljniji slucaj je kada samo jedan osumnjiceni kriv-ovde, nevina strana najverovatnije nece priznati zlocin, dok ce osumnjiceni koji je kriv najverovatnije priznati i svedociti protiv nevinog.

strelica86:
Boričić je za sada na prvom mestu... Ima razumevanja dosta. A što se tiče Lovrića, na kraju je sve bilo onako kako je pričao na predavanjima da će biti posle juna/jula... Znači, redovno učenje i neće niko imati problema.

Koliko cujem od mladjeg brata tog su suspendovali na 2 godine jer je valjao neki cd, neku knjigu i uznemiravao neke zene ... :confused:

Back