Mylocofrend
Obećava
- Poruka
- 86
Te zadatke mi je u petak i dao profesor, da ih uradim za ponedeljak, kao dokaz da necu znati da moju teroju primenim na praksu, bez privatnih casova... to je mozda tacno, ali ja nemam da mu dam dvesta evra da me spremi za prijemni.... Sama cu, eventualno dva, tri casa... Pa sta mi Bog bude dao..
Dao mi je jedno petnestak zadataka... Sad sam dosla iz skole, i onaj zadatak nije tacan, samo zbog toga sto se proftina stopa izracunava za jedan obrt, to mi nije palo na pamet
. znaci, po meni, treba samo 110 000 da podelim na dva, da bi dobila koliko iznosi utroseni kapit za jedan obrt. Mislim da je tako??
Zadaci sa inflacijom, deflacijom su mi tacni
, to mi ide super...
Imam jos jedan, po njemu prost zadatak, ali ne znam odakle da pocnem... Treba mi samo primer zadatka, neki pocetak... Ali nema u knjizi... samo teorija... Razmisljam i ne znam kako...
Imas ti svoje obaveze, a ne da te neka klinka smara... Ali nemam koga drugog da pitam, a zelim da mu uradim to i da me konacno ostavi na miru...a onda je tebe ostavljam na miru....
Glasi ovako;
1TV kosta 30dinara, 1din=1gram zlata, 1gram zlata se proizvede za 5h,
uz promenu uslova proizvodnje, kolika ce iznositi cena televizora, ako merilo cena iznosi 0.25 grama zlata, a 1gram zlata se proizvede za 4h?
tc=?
Dao mi je jedno petnestak zadataka... Sad sam dosla iz skole, i onaj zadatak nije tacan, samo zbog toga sto se proftina stopa izracunava za jedan obrt, to mi nije palo na pamet

Zadaci sa inflacijom, deflacijom su mi tacni

Imam jos jedan, po njemu prost zadatak, ali ne znam odakle da pocnem... Treba mi samo primer zadatka, neki pocetak... Ali nema u knjizi... samo teorija... Razmisljam i ne znam kako...

Glasi ovako;
1TV kosta 30dinara, 1din=1gram zlata, 1gram zlata se proizvede za 5h,
uz promenu uslova proizvodnje, kolika ce iznositi cena televizora, ako merilo cena iznosi 0.25 grama zlata, a 1gram zlata se proizvede za 4h?
tc=?
Poslednja izmena: