Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jes' stvarno, uspavali se nešto Japanci, Jomini unapređen, pa ne stiže...

Toyota se ozbiljno baca na hibride, ovaj će valjda zameniti Prius:

ToyotaHybridXConcept-1.jpg

Toyota Hybrid X Concept

da prius je već poprilično star.
samo od ovog koncepta do ceste mi se čini još dug put, jer po mojem skromnom mišljenju ( uff što ne napisah IMHO) bilo koja firma ako želi da dobro prodaje te eko automobile mora poraditi na tome da više liče na "obična" vozila jer ruku na srce ovakve modele će kupiti samo eko frikovi i zanesenjaci.

samo od ovog koncepta do ceste mi se čini još dug put, jer po mojem skromnom mišljenju ( uff što ne napisah IMHO) bilo koja firma ako želi da dobro prodaje te eko automobile mora poraditi na tome da više liče na "obična" vozila jer ruku na srce ovakve modele će kupiti samo eko frikovi i zanesenjaci.

:lol: apsolutno si u pravu :lol:
Baš ih nešto neće dizajniranje eko automobila...:lol:

Pa nije tako dug put, pisalo je da kreće 2010.

Brilliance ipak proizvodi bezbjedna auta

brilliancebs4udesxk4.gif

Premijum limuzina Brilliance BS6 se prošle godine na njemačkim testovima sudara pri 40 km/h pokazala katastrofalno lošom, a fotografije koje su tada objavljene su bile tako zastrašujuće da je to bio veliki udarac reputaciji kineskog proizvođača.

Međutim, posljednji primjer iz realne situacije koju je doživio jedan od vlasnika modela Brilliance BS4 bi mogla da promijeni ovo mišljenje.

Pri brzini od 100 km/h, vozač BS4 je izgubio kontrolu nad vozilom, probio zaštitnu ogradu i sletio u jarak pored puta, prevrnuvši se dva puta prije nego se zaustavio.

brilliancebs4udes01ec0.gif

Uprkos lošoj reputaciji Brilliancea, vozač je prošao sa samo par ogrebotina na mjestu gdje se sigurnosni pojas zategnuo oko njegovog struka.

Automobil je, naravno, potpuno uništen, pa će vlasnik imati posla sa osiguravajućom kompanijom.

pa dobro, sve je to uredu da japanci imaju extra masine...ali Mercedes S 600 uporediti sa nekim Lexusom...ne ide. Sve sto se izmisli izmisli se u Nemackoj ljudi moji, a Mercedes je predvodnik u unapredjivanju i inovacijama(prvi auto 1897, prvi kamio, autobus iste godine, 1981 godine navigacija, vazusni jastuci, ABS, ESP....i hiljade i hiljade stvari koji se ugradjuju, tako da nemojte da se lazemo i da se zavravamo. drugo, recimo vw polo je najbolji gradski auto, sharan je najbolji mini ven....a znas se da je majbah(mercedes) majka nad svim limuzinama...zna se da je Porsche zajedno sa Ferrarijem najbolji sportski automobil....ferrari je odbranio cast evrope i u F1!!!!!!! Zna se da je pravi dzip offroud mercedes G koji se prozivodi decenijama a koriste ga sve vojske na svetu pocevsi od rs do usa.....zna se da najjacu limariji danas ima passat b6 napravljenu od posebnog vrsta lakog celika....mozda za 30 godina bude drugacije......ali sada ovako stoje stvari!! pozdrav za japance!

Back