Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
uff

ova mi se mnogo vise svidja nego obicna
SubaruImprezaWRXSti.jpg

a sta fali novim benzinjarama? :D

Nista im ne fali samo sto su benzinci dosli do neke granice sto se tice tehnike(mada su poceli i oni malo da napreduju CGI...benzinac+eletro motor...), dok stari dizeli koji vecina misle da su i dalje spori i rade kao traktori nisu (BILI) napredovali. To vecina ljudi nezna pa i dalje mislie da su spori,tromi,bucni...
Hteo sam reci da i dizel dolazi do granice gde nece ni on vise PUNO napredovati,ali dosta je i dogurao np. mercedesov motor 200cdi,220cdi koji je prvi izasao u c klasi imao je 102ks. 125ks,(comon rei.ubrizgavanje), pa je novija c klasa imala sa isitim tim motorom 143ks, pa redizajn tog modela 203w imala 150ks, i nova c klasa 204 sa istim motorom ima 170ks i sada izlazi jos sa 204ks(oznaka 250cdi ali ista kubikaza 2148cc ) sve sa istim cetvoro cilindricnim motorom 2148cc, ne kazem da je bukvalno isti ima dosta promena ali opet dosta su dogurali sa tom kubikazom i sa 4 cilindra motor.
Sada su poceli i benzince da rade na principu dizela CGI(neku tehnologiju su preuzeli samo ne znam sta ? ), koji se ugradjuje pre godinu dana . mozda i vise.Ne znam tacno kako rade citao sam odavno pa se nesecam.
Kao sto je gore vec neko napisao da od 2000ob vuce...,kod novijih dizelasa turbina se pali vec pri 1800obrtaja tako da iz samo starta vuce bolje nego benzinac i kao sto i sam znas(valjda znas) da vecina novijih dizelasa ubrazava do stotke bolje nego benzinci , bmw 120d i 120i, kao i 320d i 320i,mercedes c220 i c200kompresor ili c230,u oba slucaja dizel je startniji.
Za taj subaruov dizel motor sam cuo i gledao sam karakteristike u legacy i dobro se pokazao i ubrzanje 9.5 i max brzina i potrosnja sve je odlicno.

Gde moze zvuk da se poredi, aj nemoj zezati...

Vozio sam cipovan Pug 406 2.2 HDi - ide kao nevreme, ali *** kad stojis negde ipak se napolju cuje brektanje - naravno ni blizu kao kod starih dizela, ali opet...

S druge strane, isti auto, samo 2.2 16v, aj sto ide, nego sto ti javlja da voli obrtaje - sto rece drugar ciji su auti "Ide moj dizelas, i poteze odma, i vuce ponekad bolje od benzinca, al opet, kad benzinjara zapeva na 4700 obrtaja nema nista lepse..." ;)

Nista im ne fali samo sto su benzinci dosli do neke granice sto se tice tehnike(mada su poceli i oni malo da napreduju CGI...benzinac+eletro motor...), dok stari dizeli koji vecina misle da su i dalje spori i rade kao traktori nisu (BILI) napredovali. To vecina ljudi nezna pa i dalje mislie da su spori,tromi,bucni...
Hteo sam reci da i dizel dolazi do granice gde nece ni on vise PUNO napredovati,ali dosta je i dogurao np. mercedesov motor 200cdi,220cdi koji je prvi izasao u c klasi imao je 102ks. 125ks,(comon rei.ubrizgavanje), pa je novija c klasa imala sa isitim tim motorom 143ks, pa redizajn tog modela 203w imala 150ks, i nova c klasa 204 sa istim motorom ima 170ks i sada izlazi jos sa 204ks(oznaka 250cdi ali ista kubikaza 2148cc ) sve sa istim cetvoro cilindricnim motorom 2148cc, ne kazem da je bukvalno isti ima dosta promena ali opet dosta su dogurali sa tom kubikazom i sa 4 cilindra motor.
Sada su poceli i benzince da rade na principu dizela CGI(neku tehnologiju su preuzeli samo ne znam sta ? ), koji se ugradjuje pre godinu dana . mozda i vise.Ne znam tacno kako rade citao sam odavno pa se nesecam.
Kao sto je gore vec neko napisao da od 2000ob vuce...,kod novijih dizelasa turbina se pali vec pri 1800obrtaja tako da iz samo starta vuce bolje nego benzinac i kao sto i sam znas(valjda znas) da vecina novijih dizelasa ubrazava do stotke bolje nego benzinci , bmw 120d i 120i, kao i 320d i 320i,mercedes c220 i c200kompresor ili c230,u oba slucaja dizel je startniji.
Za taj subaruov dizel motor sam cuo i gledao sam karakteristike u legacy i dobro se pokazao i ubrzanje 9.5 i max brzina i potrosnja sve je odlicno.

Sad, ako su lagali na TVu............kazu bmw 320d je brzi i startniji od 330i... sad koliko je to moguce....

ok, za razvoj naftasa smo mi krivi (citaj zasluzni). Od 80tih godina je vecina naftase kupovala. I morali su vise da se posvete naftasima. Uzmimo primer audi npr. nov audi a4. Verujte mi da sam do sad video samo dva audi a4 starosti 2-3 godine koji su benzinci. Bio je jedan 2.0litra i jedan 1.8T. Svi ostali su 1.9TDI i 2.0TDI.
Uzmimo primer Mercedes. Do sada sam video par njih "C" klasu benzinjare.
I evo primer i BMW treca serija. U svakom gradu krece se % benzinca i dizela trece serije sigurno 20%-80%.

Subaru? Boxer dizel? Shvatili su da ljudi kupuju dizele vise nego benzince. Naravno, jer uzmimo primer supermoderatora Jominija. Da je imao srecu da je njegov prelepi Subaru dizel on ne bi bio u situaciji da ga proda...

samo sam hteo pre par postova da napomenem da benzinci se i dalje proizvode, a forumasi samo dizel pominju...
ali benzinac ima nesto sto dizel nema...zvuk na 6000rpm-7000rpm.

Back